2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
doktorumla görüştüm dün akşam 76 gr glikozla testi yaptırmamı söyledi sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi öyle yapıcam siz ne düşünüyorsunuz yükleme testi hakkında
Sağlık ocağında şeker bekliyor biraz sorun oluyor diye kalmış aklımda ama siz bir görüşün

Kesinlikle katılıyorum.

Bana da yaptırma diyorlar çok biliyormuş gibi herkes ama doktorum dediği için bildiği vardır yaptırıcam

Kızlar selamlar isimler konuşulmuş grupta yeni gördüm biz de oglusumuzun adını Ege koymaya karar verdik benim yıllardır hoşuma giden aklımda olan bı isimdi eşim de beğendi onda karar kıldık kız olsa da Ela koycaktik belki kız kardeşi olursa ona da Ela koyarız diyoruz hala mutlutablo ekleyebilirsin canım tabloya

Selam,
Şeker yüklemesi bundan 7-8 sene önce Canan Karatay tarafindan eleştirilmişti, ben o zamanlar gebeydim. Doktorum bu karşıtlığa karşıydı, annede şeker olmasi durumunda bebeğin hayatının söz konusu olduğundan bahsetmişti, ben yaptırmıştım.
Tetanoz ile ilgili endişelerin nedenini bilmiyorum, onunla ilgili de mi bir gündem oldu ben kaçırdım sanırım. İlk gebelikte onu da iki doz yaptırmıştım.
Şu an ikinci gebeliğim almanyada geciyor. Doktora tetanozu sormustum gebeliğin başında. Ne gerek var burada uygulanmıyor dedi. Ancak uygulansa yaptirirdim tetanoz hastalığı bana cok çok korkunç geliyor.
Burada seker yüklemesi gebe tarafından kabul edilmezse doktor gebenin takibini birakiyor diye duymuştum dogrulugundan emin değilim ancak ben zaten yaptirma taraftariyim
Bunlara ilave olarak burada ebenin bahsettiği hamilelere boğmaca aşısı önerildiği. Bebek için de koruyuculuk sağlıyormuş. Hatta ebe bir kılavuz verdi incelemem için. Zamanı geldiğinde boğmacayı yaptıracağım.

Tetanozda doktorlar biraz arada bırakıyor ondan aslında. Yaptırmasan da olur ne gerek var diyorlar, o köyler Türkiyenin geneli için konulmuş bir uygulama gibi anlatıp, yaptır diyince gereksiz bir şey mi diye düşündürüyor. Yoksa güvenilirliğinden endişe duymuyorum. Kol ağrısı sevimsiz oluyor o kadar yaptırırım ben yine.

Anladim, belki de gercekten de gerek yoktur da hijyen kendi kontrolünde olan bir durum olmadığından yaptiralim da kafamız rahat olsun diye düşünüyorlardir.

Merhaba hanımlar

Dahiliye Dr u, gebelikte tiroidi 2.5 seviyesinde tutmak isteriz dedi. 19 haftalık gebeyim ve tahlil sonucum 3.16 Bana Levotiron 25 mg yazdı.

Tiroid için ilaç kullanan var mı ?

Merhaba hanımlar

Dahiliye Dr u, gebelikte tiroidi 2.5 seviyesinde tutmak isteriz dedi. 19 haftalık gebeyim ve tahlil sonucum 3.16 Bana Levotiron 25 mg yazdı.

Var canım ben ve bikac arkadaş daha kullanıyoruz ben doğuştan hasimatoyum normalde 75 yeterli geliyordu ama bebisle birlikte 8lere kadar yükseldiği için dozaj yükseltildi şuan hafta içi 125 hafta sonu 150 mg kullanıyorum

Kızçeler bugün tiroit takibi için kan verdim bı tüp kan alındı ama pamukla basmayıp elimi çektiğim için iki tüp kadar yerlere aktı bide kan tutuyor beni zor oturabildim kendi kendime macera yaşatmış oldum
Aşı konusunda da ebeyle konuştum yapmasam ne olur diye zaten steril ortam ama olası pas küf olursa sende bebekte güvene alınmış olursunuz dedi tiroid hastalığını tetikliyor diyorlar bebeğe öyle bı yan etkisi olur mu tiroit hastası olma ihtimali benim yüzümden yüksek ama ilaçta tetikliyor mu dedim afalladı içeriğini tam bilmiyorum bişey diyemem istersen yapma dedi
Doktorum henüz söylemedi sağlık ocağıda aramadı onlar söylemedikce bende ısrar etmem yap derlerse yaparım birde gebe okulundaki ebelerde muhakkak şeker yüklemesi yapın çok önemli bebek için hayati değerde dedi nedenini sormadım tamam doktor onaylarsa isterse yaparım dedim kendimi doktorlara bıraktım ne derlerse o

Cevabın için teşekkür ederim

Anti tpo tahlilinde, sınır 34 old halde sonucum 104 geldiği için bana da haşimato olduğumu söyledi. Haşimato için ilaç vermem ama gebe olduğundan troidi asağı çekmek için veriyorum dedi.

İlacı aldım. Kullanmaya başlayacağım yarın.

Rica ederim canım hasimato içinde aynı ilacı kullanıyordum ben kendi ilacı alerji yaptı levotiron iyi geldi pek fark yok zaten aralarında önemli olan değerleri normal seviyeye düşürmesi sen aksatma 3 haftada bir kan tahlilini yenile ona göre dozu artırma ihtiyacı olabilir ben 5 ayda 75 ten 125e çıktım pazartesiye sonuçlara bakacaz belki tekrar yükseltilir ama yükseltilmezse bile 3 haftada bir görünmemiz gerekiyor doğuma kadar devam ediyor böyle

Merhaba hanımlar

Bende kullanıyorum 25 ile başladım değerim 4 civarıydı düşmedi 50 yaptık sonra yine düşmedi 75 kullandım geçen ay düştü çok şükür artık 50 kullanıyorum
Tsh yüksekliğinde gebelik başlı başına sebepmiş
Doktor bişe tavsiye etmedi ilaç yeterli dedi ama ben yinede her gün kahvaltıda dereotu yemeye çalıştım bence etkisi oldu

Kızlar çok ağrım var
4 haftadır sürüyor sizin devam ediyor mu? ayakta çok kalırsam yürürken oturup kalkarken vs bazen uykumdan uyanıyorum
Bugün nöbetçiydim mesela gerçekten zorlandım
Doktor 3 hafta önce bu haftalarda hızlı büyüyor normal demişti ama hala normal mi böyle uzun sürmesi

Benim kasılma tarzı oluyor ve kuyruk sokumum şu 3 gün felaketti ama hem kilo aldık hemde bebişler büyüdü göbekler çıktı vücut orantısız değişimlere uğradığı için zorlanıyor diye düşünüyorum galiba geçmeyecek biz git gide alisacaz bu ağrılara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…