Sağlık ocağında şeker bekliyor biraz sorun oluyor diye kalmış aklımda ama siz bir görüşündoktorumla görüştüm dün akşam 76 gr glikozla testi yaptırmamı söyledi sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi öyle yapıcam siz ne düşünüyorsunuz yükleme testi hakkında
Kesinlikle katılıyorum.Ben seker yukleme konusunun cok abartildigini, zaten canimiz tatli cektiginde yediklerimizin 75ml glikozdan daha fazla seker ihtiva ettigini dusunuyorum. Bu kadar duyarliysak vucudumuza beyaz un dahil, asla seker almadan yasamaliyiz. Kimsenin seker konusuna hayatina bu denli dikkat ettigine inanmiyorum. Hayatinin bi doneminde glutensiz ve sekersiz beslenmis bi insan olarak; eger su anda da o sekilde besleniyo olsam seker yukleme yaptirmama gerek kalmazdi cunku insulin direnci kontrol altina alinmis olunuyor, ancak su an insulin direncim ne durumda bilemem. Kimse tokluk sekerini bilmiyor, insulin direnci var mi yok mu bilmiyor, yalnizca tahlillerimizdeki aclik sekerine vakifiz. Eger bebegimizin gelisimini etkileyecekse ve farkinda olmadigimiz bi gestasyonel diyabet yasiyorsak bunu da seker yukleme ile tespit edip kontrol altina almamiz gerektigi inancindayim.
Bana da yaptırma diyorlar çok biliyormuş gibi herkes ama doktorum dediği için bildiği vardır yaptırıcamDoktor gerekli görürse mutlaka yaptırılmalı. Ben insülin direncini beslenme ve sporla kontrol altına almıştım. Şimdi de diyetisyenle görüşüyorum o sebeple şu ana kadar bir şey demedi ama doktorum yaptır derse mutlaka yaptırırım
eşim de hastane de yaptırma taraftarıSağlık ocağında şeker bekliyor biraz sorun oluyor diye kalmış aklımda ama siz bir görüşün
Tetanozda doktorlar biraz arada bırakıyor ondan aslında. Yaptırmasan da olur ne gerek var diyorlar, o köyler Türkiyenin geneli için konulmuş bir uygulama gibi anlatıp, yaptır diyince gereksiz bir şey mi diye düşündürüyor. Yoksa güvenilirliğinden endişe duymuyorum. Kol ağrısı sevimsiz oluyor o kadarSelam,
Şeker yüklemesi bundan 7-8 sene önce Canan Karatay tarafindan eleştirilmişti, ben o zamanlar gebeydim. Doktorum bu karşıtlığa karşıydı, annede şeker olmasi durumunda bebeğin hayatının söz konusu olduğundan bahsetmişti, ben yaptırmıştım.
Tetanoz ile ilgili endişelerin nedenini bilmiyorum, onunla ilgili de mi bir gündem oldu ben kaçırdım sanırım. İlk gebelikte onu da iki doz yaptırmıştım.
Şu an ikinci gebeliğim almanyada geciyor. Doktora tetanozu sormustum gebeliğin başında. Ne gerek var burada uygulanmıyor dedi. Ancak uygulansa yaptirirdim tetanoz hastalığı bana cok çok korkunç geliyor.
Burada seker yüklemesi gebe tarafından kabul edilmezse doktor gebenin takibini birakiyor diye duymuştum dogrulugundan emin değilim ancak ben zaten yaptirma taraftariyim
Bunlara ilave olarak burada ebenin bahsettiği hamilelere boğmaca aşısı önerildiği. Bebek için de koruyuculuk sağlıyormuş. Hatta ebe bir kılavuz verdi incelemem için. Zamanı geldiğinde boğmacayı yaptıracağım.
Nedenini söyledi miBenim doktorum tetanoz aşısını önermiyorum dedi. Ben bu sebeple yaptırmayacağım.
Anladim, belki de gercekten de gerek yoktur da hijyen kendi kontrolünde olan bir durum olmadığından yaptiralim da kafamız rahat olsun diye düşünüyorlardir.Tetanozda doktorlar biraz arada bırakıyor ondan aslında. Yaptırmasan da olur ne gerek var diyorlar, o köyler Türkiyenin geneli için konulmuş bir uygulama gibi anlatıp, yaptır diyince gereksiz bir şey mi diye düşündürüyor. Yoksa güvenilirliğinden endişe duymuyorum. Kol ağrısı sevimsiz oluyor o kadaryaptırırım ben yine.
Aynen öyle durum bence deAnladim, belki de gercekten de gerek yoktur da hijyen kendi kontrolünde olan bir durum olmadığından yaptiralim da kafamız rahat olsun diye düşünüyorlardir.
Var canım ben ve bikac arkadaş daha kullanıyoruz ben doğuştan hasimatoyum normalde 75 yeterli geliyordu ama bebisle birlikte 8lere kadar yükseldiği için dozaj yükseltildi şuan hafta içi 125 hafta sonu 150 mg kullanıyorumMerhaba hanımlar
Dahiliye Dr u, gebelikte tiroidi 2.5 seviyesinde tutmak isteriz dedi. 19 haftalık gebeyim ve tahlil sonucum 3.16 Bana Levotiron 25 mg yazdı.
Tiroid için ilaç kullanan var mı ?
Cevabın için teşekkür ederimVar canım ben ve bikac arkadaş daha kullanıyoruz ben doğuştan hasimatoyum normalde 75 yeterli geliyordu ama bebisle birlikte 8lere kadar yükseldiği için dozaj yükseltildi şuan hafta içi 125 hafta sonu 150 mg kullanıyorum
Rica ederim canım hasimato içinde aynı ilacı kullanıyordum ben kendi ilacı alerji yaptı levotiron iyi geldi pek fark yok zaten aralarında önemli olan değerleri normal seviyeye düşürmesi sen aksatma 3 haftada bir kan tahlilini yenile ona göre dozu artırma ihtiyacı olabilir ben 5 ayda 75 ten 125e çıktım pazartesiye sonuçlara bakacaz belki tekrar yükseltilir ama yükseltilmezse bile 3 haftada bir görünmemiz gerekiyor doğuma kadar devam ediyor böyleCevabın için teşekkür ederim
Anti tpo tahlilinde, sınır 34 old halde sonucum 104 geldiği için bana da haşimato olduğumu söyledi. Haşimato için ilaç vermem ama gebe olduğundan troidi asağı çekmek için veriyorum dedi.
İlacı aldım. Kullanmaya başlayacağım yarın.
Bende kullanıyorum 25 ile başladım değerim 4 civarıydı düşmedi 50 yaptık sonra yine düşmedi 75 kullandım geçen ay düştü çok şükür artık 50 kullanıyorumMerhaba hanımlar
Dahiliye Dr u, gebelikte tiroidi 2.5 seviyesinde tutmak isteriz dedi. 19 haftalık gebeyim ve tahlil sonucum 3.16 Bana Levotiron 25 mg yazdı.
Tiroid için ilaç kullanan var mı ?
Benim kasılma tarzı oluyor ve kuyruk sokumum şu 3 gün felaketti ama hem kilo aldık hemde bebişler büyüdü göbekler çıktı vücut orantısız değişimlere uğradığı için zorlanıyor diye düşünüyorum galiba geçmeyecek biz git gide alisacaz bu ağrılaraKızlar çok ağrım var
4 haftadır sürüyor sizin devam ediyor mu? ayakta çok kalırsam yürürken oturup kalkarken vs bazen uykumdan uyanıyorum
Bugün nöbetçiydim mesela gerçekten zorlandım
Doktor 3 hafta önce bu haftalarda hızlı büyüyor normal demişti ama hala normal mi böyle uzun sürmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?