2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Yani her doktor yanaşmıyor ona, zaten o riski almaya da değer mi değmez gibi geliyor

görünce yazıyı aklıma düştü bir an unutttum gitti heheheh daha zaman çoook

Hem az hem çok var cidden benim de aklıma geliyor, göndermeye çalışıyorum geri. Bi gaz sancısı olmuştu bende, sezaryenin en zor yanı o oldu gibi.
ben onu nasıl yaşadım oda ya geldim gelen giden soruyor daha önce hiç yaşamadım tabi doktor dedi olmazsa mutlaka haber ver meğer olmazsa gaz çıkışı çok kötü ağrı olurmuş zorlarmışım kendimi filan dışardan müdahale etmeleri gerekirmiş hehehehe allahtan yaşamadım ister istemez hava dolunca

benim ilk gece akşam omzuma ağrısı vurdu. ben de bebeği sürekli kucağımda tutmaktan zannediyorum 2,5 kglık bebek ne yoracaksa
benim 2 gece gaz çıkışı olmadı, doktor serum verdi o 10 dk içinde çözdü :)

tetanoz beni de çok yordu malesef, geçmiş olsun. parol içmekten başka çare gelmiyor aklıma. bir gün kırgın kırgın dolaştım, ertesi güne kol ağrım hafifledi ve kırgınlık geçmişti en azından.

valla bravo nasıl dayandın 2 gün iyi sabretmişsin

Benim bebek dışarıdaymış artık dedü doktorum serklej bile keseyim patlatabilirdi risk aldık. Ciğer geliştirici iğne de yapıldı. Doktorum serklajın iyi geçtiğini ama enfeksiyon olursa zarı eritip doğumun başlayabileceğini söyledi. Enfeksiyon olmaması için eve geçtiğimde nelere dikkat etmem lazım

Günde iki kez lavabo az mı sıvı içtiniz nasıl bir yol izlediniz duş alırken ayakta mı aldınız?

Şuan ssvd diyorlar sezaryen sonrası vajinal doğum popüleritesi var ama her doktor yanaşmıyor canım arkadaşımda şuan 32. haftada spor hareketleri yapıyor vajinal yapabilmek için doktor mümkün olduğunu söylemiş ama son anda ne olur kimse bilmiyor. Bence ikisininde zorlukları var

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim kardeşimde öyleydi servikal çok kısaydı 2 çocuk doğurdu. Gebelikleri ilk aylar kanamayla geçti ama iki çocuğunuda 40. haftada doğurdu. Hatta 2. gebelikte 20 haftada suyu bile gelmişti. Endişelenmeyin her şey güzel olacak Yalnız değilsiniz her gebelik farklı riskler taşır, her anne adayı hamileyken bu tür durumları göze alır.

Evet serklajda öyle risk oluyor, o yüzden bazı doktorlar yanaşmıyor. Sizinki çok şükür güzel uygulanmış demek ki. Enfeksiyon riski için şu an belki doktorunuz antibiyotik ya da benzer ilaçlar vermiştir, onu mutlaka kullanmayı ihmal etmeyin. Başka Progestan fitil ya da iğne gibi şeyler verdiyse onları da zamanında yapın, ya da yaptırın. Bizim eve hemşire gelip yapıyordu. Sonra eşim iğne yapmayı öğrendi o yapmaya devam etti. Taharetinizi doktor batikonla yapmanızı tavsiye ettiyse o şekilde yapın, ya da sadece su kullanın. Sabun vs başka hiçbir şey sürmeyin alt bölgenize. Bol su içmeniz gerekiyor, herhangi bir idrar yolu iltihabını da önlemek için günde mutlaka 3 litre su içiyordum ben her gün. Bizim pandemi dönemi olduğu için eve giren çıkan zaten belliydi, eşim ve dönüşümlü olarak annem ile kayınvalidem geliyorlardı o kadar. Şu an sizin enfeksiyon riskiniz de olduğu için çok insan temasından sakınmanız gerekiyor bence. Zaten yatış halinde olacağınız için insanlar da dikkat ederler mutlaka, illa ki kalabalık gelinecekse de öpüşmekten sarılmaktan sakının, mesela maske de bir korunma yöntemi. Başka çocuğunuz var mı bilmiyorum, çocuklar okuldan çok hastalık kapabiliyorlar, size yakınlaşmamaları iyi olur. Benim de küçük bir kızım vardı, ama okul yaşı olmadığı için avantaj olmuştu, zaten dediğim gibi pandemi dönemi olduğu için zaten kimse birbirine gelip gitmiyordu. Allah yardımcınız olsun. İnşaallah kolay bir süreçle atlatırsınız.

Günde iki kez lavabo az mı sıvı içtiniz nasıl bir yol izlediniz duş alırken ayakta mı aldınız?
Çok ilginç ama evet her gün 3 litre su içmeme rağmen çok az lavobaya çıkıyordum. İltihabi bir durumum da olmadı çok şükür. Ben sürekli yatmaya hareketsizliğe bağlıyorum bu durumu. Zaten o yüzden bende çok ciddi kabızlık olmuştu, ondan çok çektim. Zaten kabızım, tuvalet yapmak isterken sanki doğuracakmışım gibi korkudan ağlaya ağlaya tuvalet yapmaya çalıştığım dönemler oldu. Duş alırken evet 5 dk bilemediniz 10 dk sürüyordu, ayakta hemen uzanabildiğim yerleri hızla sabunlayıp saçımı köpürtüp çıkıyordum. İçinize sinmezse eşiniz size yardımcı olabilir. Bazı doktorlar daha ciddi hastalara hiç banyoyu da yasaklıyor, yardım eden kişinin silerek temizlediğini biliyorum. Tuvalet için de alttan sürgü yapılıyor o şekilde uygulanıyor çok daha ağır hasta durumlarında. Sizin için o şekilde dedi mi doktor? Benim öyle bir tanıdığım var 9 ay boyunca annesi altından aldı tuvaletini. Allah herkesin imtihanını kolay etsin.

kızlar selamlar bizde 1 haziranda bekliyoruz umarım bir sorun olmazsa :)) size danışmak istediğim bir şey var. bebeğim yazın doğacağı için nasıl giydiririm hiç bilmiyorum ilk bebek olacak, evde-dışarıda nasıl giydirmeliyim, şapka, eldiven, çorap,önlük vs. sizce gerek olur mu o havalarda ? ve beden olarak 0-3 aylık, 0-1 aylık, 2-4 aylık alıyorum şimdiden ilk aylar için iyi mi sizce?

Bende dün oldum ilk 3 saat bişey yoktu akşam başladı gece uyuyamadım parol içtim şimdi de nefesim kesiliyordu kas ağrısından yine mecburi içtim inşallah yavaştan geçmeye başlar yine artmaz

Benimde ilk bebek burd arkadaşlarla konuştuğumuz kadarıyla aldım 3 eldiven 2 şapka aldım duş sonrası için 18 zıbın aldım 0-3 ,3-6, 6-9, 9 -12 olarak pamuklu ince takım aldım bide 11 parça hastane çıkışı 4 tanede tulum hediye de geleceği için yeni doğanı abartmamak gerek sonrası da zaten sıcaklar olduğu için ince alınmalı

Bende dün oldum ilk 3 saat bişey yoktu akşam başladı gece uyuyamadım parol içtim şimdi de nefesim kesiliyordu kas ağrısından yine mecburi içtim inşallah yavaştan geçmeye başlar yine artmaz
Bu sabah oldum bende hafif ağrı ve halsizlik var inşallah artmaz

Ben burdayım hamilelik zor geçiyor stresliii
Yaa dikkat et stres en çok yoran şey oluyor senle bebişin iyi olunda bunun burasında ne kaldı tehlikeli yorucu dönemi atlattık

Kızlar şeker yuklemesi yaptirdinizi mi ben yaptırmayı düşünmüyordum ama doktorum ısrarla yaşın var yaptır dedi 28.haftaya randevu oluşturdu gidip yaptiracam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…