- 14 Ağustos 2011
- 28.804
- 4.542
- 448
Tamam canim tesekkur ederiz. Hoşaf yapalım kısmet ise. Ben de kabızlık vardi hamilelik ile çoğaldı.Kızlar süt konusunda bir deneyimimi size yazmak istedim. Bol sağım yapmak inanılmaz etkiliyor . Benim sütüme en büyük etken boza oldu. Bir arkadasımın önerisi ile boza içmeye başladım ciddi fark oldugunu gördüm sizinde aklınızda bulunsun. Bunun yanında humana çay ,kuru incir ,kuru kayısı ,kuru dut ve yulaf ile her sabah laktosuz süt ile az birşey kaynatıp içiyorum oda etkili oluyor. Son konum sezeryan olacak kişilere belki lazım olur biliyorsunuz ani sezeryan oldum hiç hazırlıksızdım. Annen eşime kuru kayısı aldırdı hastane odasında sıcak suya bardaga attı kayısıları yeme izninden sonra suyu ile beraber içirdiler. İnanılmaz rahat tuvalet ve gazım çıktı. Planlı sezeryan olacak atkadaslarım kayısı hoşafı yapıp hastaneye götürmesini öneririm.
Berilimiz nasil canim? Beren kardeşini bekliyordur heyecanla de mi?Kızlar süt konusunda bir deneyimimi size yazmak istedim. Bol sağım yapmak inanılmaz etkiliyor . Benim sütüme en büyük etken boza oldu. Bir arkadasımın önerisi ile boza içmeye başladım ciddi fark oldugunu gördüm sizinde aklınızda bulunsun. Bunun yanında humana çay ,kuru incir ,kuru kayısı ,kuru dut ve yulaf ile her sabah laktosuz süt ile az birşey kaynatıp içiyorum oda etkili oluyor. Son konum sezeryan olacak kişilere belki lazım olur biliyorsunuz ani sezeryan oldum hiç hazırlıksızdım. Annen eşime kuru kayısı aldırdı hastane odasında sıcak suya bardaga attı kayısıları yeme izninden sonra suyu ile beraber içirdiler. İnanılmaz rahat tuvalet ve gazım çıktı. Planlı sezeryan olacak atkadaslarım kayısı hoşafı yapıp hastaneye götürmesini öneririm.
Maşallah canim. Benim de ayni yatış devam. Belki son hafta izin verir çıkmaya da bir kuaföre gideriz hazirlanma fırsatımız. Olur belki. Senin dogum tarihi için bir sey dedi mi?Kızlar eve geldim doktordan. Çok şükür Nst iyi, sancı yok. Bebeğin kilosu 2 hafta önce 1 hafta gerideydi, geçen hafta tam gününü yakalamıştı, bu hafta daha da büyümüş Maşaallah 4 gün önden gidiyor çok şükür. Her gün öğlenleri ilikli kemik suyu içiyorum 1 kupa. İçine yarım limon suyu sıkıyorum. Mutlaka mutlaka tavsiye ederim bebeği geriden gelen arkadaşlara, bebeğin hızlı büyümesi için çok faydası var ilikli kemik suyunun. Yine yatış devam.
Benim düşük canim. 15 mm civarı. Senin ki gayet iyi. 25 mm alti riskli kabul ediliyor.Kızlar 32 hafta da servikal uzunluğu sizde kaç mm çıktı? Benim 35 mm ,doğuma yakın kaç mm olması gerek
Çok çok sağ ol canım. Bugün senin kontrol var mıydı? Her şey yolundadır inşaallah.Maşallah canim. Benim de ayni yatış devam. Belki son hafta izin verir çıkmaya da bir kuaföre gideriz hazirlanma fırsatımız. Olur belki. Senin dogum tarihi için bir sey dedi mi?
Amin canım inşallah. En hayirli zamanda doğsunlar inşallah canım. Benim de herhalde bayramdan önce olacak kismet ise. Tabi hersey yolun da gider ise. Dedigin gibi güzel düşünelim guzel olsun inşallah.Çok çok sağ ol canım. Bugün senin kontrol var mıydı? Her şey yolundadır inşaallah.
Bana doğum için ultrason cihazı 12 Haziran gösterdi bugün, doktor da ama o zamana kalmaz erken gelir bence dedi. O zaman sordum bir hafta öncesi de bayram oluyor, bayramda burada mısınız dedim. Evet bayramda da buradayım belki bayramdan sonra 1-2 gün olmazsam olmam, daha planlamadım ama en fazla o şekilde olur, zaten haber veririm öncesinde dedi. Bilmiyorum eğer her şey yolunda giderse ya bayramdan önce mayıs sonu 37+ olmuş oluyorum ya öyle olur gibi geliyor bana, ya da 38+ olsa tam bayramda olabilir, adını da İsmail koyarız artık kurban bebek.dahaaaa da durursa artık bilmiyorum durur mu o kadar ama o zaman da tam cihazın söylediği gibi 12,13 Haziran olabilir. Eşim de diyor bayramda gitmeyelim doktora şimdi ilaç suni verelim der bir şey yapar filan, ya öncesinde olsun ya bayramdan sonra olsun diyor. Tabi ne kadar durursa o kadar kar ama bizim dememizle olmuyor tabii ki vakti zamanı ne zaman gelecek bakalım. İyiyi düşünelim iyi olsun inşaallah.
Aynen bende onu düşünüp duruyorum ama bence artık 2026 da koyarlar onudaKızlar şu ücretli izin süresi artmayacak mı ya doğurcaz artık olcaksa olsun
izin konusunda Ben umudumu kaybettim doğumdan sonra bakıcı desteğine başvurcam inşallah o havada kalmaz kabul edilir.Kızlar şu ücretli izin süresi artmayacak mı ya doğurcaz artık olcaksa olsun
Göğüs kısmında iç tarafta bir kat daha penye var. Süngerimsi bir doku yokbunlarda cup var mı?
Şu an hiçbir sıkıntınız yok her şey yolunda içiniz rahat olsun. 30dan aşağısı temkinli olmak gerekiyor, 25den aşağısına zaten doktor direkt tüm gün yatış veriyor.Kızlar 32 hafta da servikal uzunluğu sizde kaç mm çıktı? Benim 35 mm ,doğuma yakın kaç mm olması gerek
Amin amin inşaallah. Beni her hafta çağırıyor artık, muayene öncesinde de Nst ye giriyorum.Amin canım inşallah. En hayirli zamanda doğsunlar inşallah canım. Benim de herhalde bayramdan önce olacak kismet ise. Tabi hersey yolun da gider ise. Dedigin gibi güzel düşünelim guzel olsun inşallah.
Benim kontrolüm haftaya Cuma canim. Zaman yaklaştıkça kaygı ve korku basladi ama çok dusunmemek lazim tabi. Dua edip Allaha bırakmak en güzeli.
Çok sevindim canım güzel haberlerle gelmene. Doğum tarihine bakınca çok geç değil mi sezaryen için, sancın başlayabilir.Kızlar bugün 33+4’teyim. Kontrolüm vardı
Ecoprini kesti. Demir takviyesine devam
Bebeğimiz 2 küsur kilo olmuş. Boyunu da söyledi ama unuttum. Bunların dışında kordon kanı kanlanması, suyum vs güzelmiş.
‘Bebek biraz geriden gelir diye düşünüyordum ama beklediğimden çok çok iyi durumda’ dedi. Çok mutlu oldum. Neden böyle dedi gerçi bilmiyorum
Bu sefer doğum şekli ile ilgili biraz sohbet etme şansı bulduk. Ben sezaryen ile ilerleyeceğim. Benim psikolojik ve fizyolojik olarak kaldırabileceğim bir şey değil ne yazık ki vajinal doğum. Çok istiyorum ama Allahım sağlıklı bir şekilde süreçlerimize yardımcı olsun inşallah
Bayramda burada değilim dedi doktorum :) Biraz tarihlere baktı. 9 haziran gibi, her şey Allahın izniyle yolunda giderse doğum olabilir. Ama kesin değil şu an. Doktorum merak etme ben seni doğurtturucam dedi :) o olmazsa gerçekten kendimi kötü hissederim
Son olarak nst ye girdim. Bir sorun yok. 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı
Bizde durumlar böyle :)
Sancım başlarsa da erken gireceğim artık yapacak bir şey yok gibi :)Çok sevindim canım güzel haberlerle gelmene. Doğum tarihine bakınca çok geç değil mi sezaryen için, sancın başlayabilir.
Keşke bende bekliyorum dört gözleKızlar şu ücretli izin süresi artmayacak mı ya doğurcaz artık olcaksa olsun
Bende bayramda doktorum olmicak ve başka doktorda olmak istemiyorum. Bayramdan soneaya bırakırsak ya bayramda doğum başlarsa diye karaeaız kaldımSancım başlarsa da erken gireceğim artık yapacak bir şey yok gibi :)
Bazen benim de oluyor regl sancısı gibi.Kızlarrr hafif regl sancısı gibi ağrım varyaşayan var mı? Ben hala doğum sancısı nasıl olur bilmiyorum . Şuan yaşadoğım tehlikeli mi ? Doğum için insanlar 5 dk da bir sancı girerse vs tarzı şeyler konuşuyoe ben onu anlayamadım . Benim yarım saat bi saattir hafif regl sancısı gibi ağrım var. Öyle 5 dı da bir girip çıkan bi ağrı değil. Hof
Geçer herhalde di mi. Ayyy sağ salim doğuraaydık. Aşırı endişeli bi süreçBazen benim de oluyor regl sancısı gibi.
benim de oluyor sonra gaz sıkışması olduğuna karar veriyorumKızlarrr hafif regl sancısı gibi ağrım varyaşayan var mı? Ben hala doğum sancısı nasıl olur bilmiyorum . Şuan yaşadoğım tehlikeli mi ? Doğum için insanlar 5 dk da bir sancı girerse vs tarzı şeyler konuşuyoe ben onu anlayamadım . Benim yarım saat bi saattir hafif regl sancısı gibi ağrım var. Öyle 5 dı da bir girip çıkan bi ağrı değil. Hof
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?