2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
çogu kişi dert yanmış kayınvalideden bnm yok yıllar önCe vefat etmiş ama eşim için keşke olsaydı da anlaşmasaydık diyorum hep çok üzülüyor zaten kızımın ismini koyacaz onu hep yaşatmak adına Zeliha olacak.bizde doğum olana kadr bişey alınmaz doğumdan sonra alınır hediye olarak yanına getirirler sağolsun görümcem isimli müslin tulum ve yastık yaptı başka bileye ihtiyacın varmı diye sordu zaten bi görümcem var oda yeni doğum yaptı bnde ona oek bişey yapmadım doğumdan sonra bi iki elbiseyle ceyrek götürdük bizde normal bu gayet o yüzden ne yaptıysam onu bekliyorum ondan herkes kendi evinde mıtlu olsun aramızda hiç bi sorun yok kardeş gibiyiz

Ah çok üzüldüm, ettiği lafa bakar mısınız... Yazıklar olsun böyle babaanneye. Kusura bakmayın çok sinirleniyorum çünkü ben de daha 4-5 aylık hamileyken bazı akrabalardan benzer şeyler duymuştum. Çok tadım kaçmıştı. Çocuğumu kaybedebileceğimi düşündürmüşlerdi. Allah bildiği gibi yapsın... Hediyelikler konusunda da çok güzel cevap vermişsiniz. Bunlar benim eşime dostuma kadar, sen kendi akrabalarına kendin al demek çok ağır bir cevap ama anlar mı bilmiyorum. Bizimki çoğu kez anlamaza yatıp sıyrılıyor işlerin içinden..

Bende egzama çıktı parmak aralarımda. Bir de dirseğimin masaya koymaktan aşınan yerlerinde egzama tarzı dermatit çıktı. Br doktora görünün isterseniz.

Bazi cinsel sapkinliklar tespit ettim atmisin sen agzinada baksalardi dislerin var mi diye hayret bisey ya ne kadar sapkın inzanlarla ugrasiyoruz
Ben kendilerini kontrolden geçirsem her yerlerinden sınıfta kalırlar. Tutulacak tarafları yok. Cahil cühela ile uğraşmak çok zor. Kendi ailemden sonra bunlar bana cennet mahallesi gibi geliyor.

Kvniz iyi olmasa bu kadar tolere edemezsiniz. Tecrübe ile sabittir. Biz de çok insanlık gösterdik, alttan aldık, tepemize çıkıldı. Allah iyilerle karşılaştırsın diye dua ederim hep gençlere.

Sizin de inşallah tüy gibi hafif bir süreciniz olur. Allah yanımızda, halledeceğiz inşallah Negatif yorumlara çat çat cevap vermedikçe içimiz soğumaz. İlk aylardaki saflık kalmadı. Şimdi her lafa bir cevabım var.

Ohhh şöyle cevabını veren hanımlara ayrı bi hayranlığım var zaten (saygı çerçevesinde tabi. )

Ohhh şöyle cevabını veren hanımlara ayrı bi hayranlığım var zaten (saygı çerçevesinde tabi. )
Ben biraz mizaç biraz da meslek icabı aslında epey hazırcevap biriyimdir. Fakat çok geleneksel bir ailede büyüdüm. Arnavutuz biz. Büyüğe saygı çok önemlidir. Eğitimimizden, kariyerimizden bağımsız olarak kayınvalideye pervane oluruz, hizmet ederiz. Mutfaktan çıkmayız. Yedirir içiririz. Ama tabii kv de geline hediyeler, jestler yağdırır. Daha ilk yüzük takıldığı akşam kendi annem hemen anne dedirtmişti kvye. Garibim herkesi kendi gibi düzgün bir kültürden geliyor sanıyor Eltim kvnin kendi memleketinden, kendi kültüründen biri ve kvye hala teyze diyor, anne demiyor. Canım eltim Biz de işte o kadar gelenekseliz. Çok gereksiz bu arada. Bunları övünerek söylemiyorum. Fakat kv insanın sınırlarını öyle bir zorluyor ki bir yerden sonra yemişim geleneğini göreneğini diyorsun. Herkesle aynı tarifeyi uygulamaya başlıyorsun. Çok çekinir benden. Koltuk alamaz bana sormadan. Medeni cesareti de yok. Zevk de yok. Yine de patavatsızlıklarından geri kalmaz, dan dun konuşup ortalığın içinden geçer. Amaann kısır döngü gibi bir şey işte...

Kızlar bir de yukarıda birinde okudum hiperlaktasyon olayını aklıma geldi

Esra Hanım dedi ki doğumdan önce ve sonra bir süre süt artırıcı damla, çay vs kullanmanızı önermiyorum. Hiperlaktasyon denilen over süt üretimine neden olur. Bebeğin de henüz midesi çok minik olduğu için süt memede kalır ve mastit sorunu olabilir

Bebeğin midesi büyüdükçe bunlardan faydalanmak daha iyiymiş

Annem şunları yaptı, kayınvalidem şunları almadı muhabbetlerini ben doğru bulmuyorum açıkçası. Bebeklerimizi hepimiz kendi maddi durumumuz çerçevesinde kendimize güvenerek yaptık diye düşünüyorum. Bebeğimizin her şeyini eşim ve ben yaptık. Kimseden de bir şey beklemedim. Durumları olsun olmasın, kimse benim bebeğime arabasını beşiğini almak zorunda değil. Torunları olsa dahi

‘Durumları var yapmıyorlar’. Yani o zaman bu kişiden ben bir toplu iğne bile almam. Kaldı ki liste vericem, bunları al dicem. Evime sokmam o zihniyette biriyse eğer

Bebeğimi ilk öğrendiğimde annem dedi ki bebeğe ilk önce don alınırmış, donansın diye çok saçma. Onu da ben alıcam dedi. Al anne dedim aldı. Başka da bir şey almadı ama inanın burada yazılanları okuyana kadar aklıma bile gelmedi bir şey almadığı beni mi sevmiyor annem? Torununu mu sevmiyor? Asla. Hamileliğimin başlarında çok sıkıntılıydım. Mide bulantıları vs. Geldi 10 gün yemeğimi yaptı, kusmuğumu temizledi ya. Şimdi bana verilen değeri bir eşya parçasıyla nasıl ölçebilirim? Almak istese bile alma derim. Babam emekli yani ne gerek var. Ben kendi paramla ne istersem alıyorum

Kayınvalidemin ilk torunu olduğu için heves ediyor. işte zıbın, çorap, tulum vs öyle pahalı şeyler de değil. Arada alıp veriyor. Bana da bir tane hastanede giymem için saten pijama takımı almıştı. Bu kadar yani

İnanın herkesin keyfi yerinde. Kızımın da her şeyini eksiksiz yaptık çok şükür. Karı kocanın ikisinin de çalışıyor olması önemli tabi. Öyle olunca çok düşünmüyor insan

Onlar yeter ki iyi olsun. Herkes kendi bebeğine bakabilecek sağlıkta olsun, gerisi önemli değil benim için

Kızlar gümüş kapaklar sterilize edilmeli mi kaynayan suyla?
Bugün sterilizasyonlara başladım da, ona göre onu da edeyim

Bebislerinizin isimleri bellimi guzel anneler ben cok uzun zamandir bakmadm.buraya paylastiysanizda gormedim kusura bakmayin bizim prensesimizin adı Güneş Sahra olucak
[/QUOTE]
Oğlumun ve kızımın ismini ben koydum eşim kimseyi karıştırmadı. Bu oğlumun ismini eşime bıraktım oda babasının isminin olmasını istedi Salih. Kayınbabamın yanında ona nasıl hitap ederim onu düşünüyorum[/QUOTE]

Merhaba hanımlar. Ben bu gün gogus pompası aldım. Ama eve gelince çalıştıramadım. Şarjlı. Ekranı açılmıyor. Satıcı kız işte çalışıyor böyle böyle diye gösterdi ama ilk nasıl çalıştırdı dikkat etmemişim. Yani açma kapama düğmesi nerde nasıl bilmiyorum. Şarjı yoktur diye şarjda koydum yine açamadım. Nasıl ćalistiriliyor.

Eklentiler

• 17463584878544845807878838349252.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 47
Üstündeki şeylere basıyorum yine olmuyor. Uzun süreli basıyorum olmuyor

Bebislerinizin isimleri bellimi guzel anneler ben cok uzun zamandir bakmadm.buraya paylastiysanizda gormedim kusura bakmayin bizim prensesimizin adı Güneş Sahra olucak
Oğlumun ve kızımın ismini ben koydum eşim kimseyi karıştırmadı. Bu oğlumun ismini eşime bıraktım oda babasının isminin olmasını istedi Salih. Kayınbabamın yanında ona nasıl hitap ederim onu düşünüyorum[/QUOTE]
[/QUOTE]
evet degisik olur biraz ama zamanla alisilir tabiki adiyla yasasin saglikla

Evet bugün de geçmeyince yazdım doktoruma yarın sabah gel test yapalım dedi yarına kadar bekleyeceğim artık

Adıyla büyüsün minik prenses
Biz ilkin kız olur diye bı sürü isim karmaşasında kaldık ama oğluş cinsiyetiyle 5.ayda sürpriz yaptı adını ne koysam diye çok arada kalınca eşim kardeşinin adını koymak istedi kardeşi çok düşkün ikimize de evlendigimizde ufacikti bı nevi elimizde büyüdü gibi oldu bende itiraz etmedim sadece çok hiperaktif olduğu için isim karakteri etkiler olayından korktum yanına asaf ekledim Mert Asaf koyduk bizde

[/QUOTE]
evet degisik olur biraz ama zamanla alisilir tabiki adiyla yasasin saglikla
[/QUOTE]
Teşekkür ederim sizinde bebeğiniz adıyla yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…