2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar ya nişanım geldi. 34. Haftadayım. Cuma günü kilosuna 2100 dedi. Erken olacak galiba korkuyorum

Kızlar ya nişanım geldi. 34. Haftadayım. Cuma günü kilosuna 2100 dedi. Erken olacak galiba korkuyorum
Hemen acil hastaneye gidin, doğum atağını durdurmak için ilaç verirler. Ciğer geliştirici iğne de olursunuz. Ne kadar dursa kar. Ama korkmayın, nişan gelmesi su gelmesi gibi daha riskli bir durum değil, 2-3 hafta sonraya bile doğum uzayabilir.

Kızlaar bugün gebe okuluna gittim. Ebe eğitimde şöyle bir bilgi verdi; doğumdan sonra korse takmak toparlanmayı geciktiriyormuş. Yani takmazsanız normale daha hızlı dönersiniz dedi ama aklıma yatmadı benim. Eğitim de çok uzundu iş sebebiyle erken çıktım soramadım tekrar. Deneyimli anneler bu konuda fikir verebilir mi? Yani sakatlık sebebiyle zaten salmıştım gebelik öncesi, çok iyi görünmüyordum ama daha kötü görünmek de istemiyorum doğumdan sonra

Ay inşallah insanın içi değişik oluyor

Aaa banada mutlaka takın gobusler gitsin dediler hatta normal doğum ertesi gün sezeryan 1 hafta sonra takmaya başlayın dediler geç toparlanmayı internetten duymuştum rahim geniş organlar her biri bı yere çekilmiş yerlerine gelmesine izin vermiyor korse ve organ hastalıkları oluşuyor diye bana mantıklı geldi ebelere de sormamıştım okuduğumu hangisi doğru bilemem tecrübeli anneler aydınlatırsa bizi bende çok sevinirim

Saolasın cnm ben 35 oldum ama bebiş 31 32 ile uyumlu bariz bi gelişim geriliği var dedi doktor o kadar sıkıntıdayım ki rabbim herkezi kurtarsın sıkıntısından
İçini ferah tut canım dualarım seninle . Benimde 30 hafta ile uyumlu doğdu kilosu. Rabbim en iyisini en hayırlısını yazsın . Yarın bizi habersiz bırakma

Kızlar havalar iyice ısınmaya başladı. Acaba bebeklerimiz doğduğu dönemde uzun kollu tulumlar giyebilecek mi? Bi heves uzun da almışım hem yenidoğan hem 1-3 ay
Muhtemelen zıbınla durcaklar evde klima varsa uzun da giydirilir bizim evlerde klima mecbur yoksa buharlasiriz bebişede uzun kollu tulum giydiririm dedim ben kısa kollu tulum da almıştım dışarda giydiririm

Kızlar devlet hastanelerinin gebe okulu oluyormuş, duydunuz mu ya da gittiniz mi hiç nasıl başvuru yapılıyor acaba

Kızlar devlet hastanelerinin gebe okulu oluyormuş, duydunuz mu ya da gittiniz mi hiç nasıl başvuru yapılıyor acaba
Şehir hastanesinde gittim gayet güzel eğitimleri var. Haftalara göre ayrıca gün gün saat saat ayırmışlar. Gebe okuluna eğitim saatinde gidip giriyoruz içerde bilgilerimizi alıyorlar. Asmlerde de var demişti bana sağlık ocağındaki ebe. Bir arayıp sorun isterseniz.

Ben bir bunun fotoğrafını çekmişim. Buradaki gibi eğitim içerikleri de haftalara göre değişiyor. Ayrıca fizyoterapist eşliğinde yoga pilates dersleri de var ama 35ten sonra almıyorlarmış

Eklentiler

• IMG_20250508_125616.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 62
Ben gittim eğitimler tamamlandı şuan arkadaşın dediği gibi şuan gidersen tek derslik bı anlatım alırsın ben hemen hemen gebeliğin başı sayılacak haftalarda gittim geçen kontrolümde de son buldu çok faydalı bilgiler öğrendim doğum gelişim hamilelik hakkında bebek bakımı içinde ayriyetten doğumdan sonra küçük bı ders olacakmış emzirme hemşireleri tarafından bide mezun ettiler eğlencelik belgeler de aldık

Eklentiler

• IMG_20250424_201311.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 62
Normal doğum planlayan arkadaslara bı önerim gebe okulunda söylemiştiler benim sezeryan olacağı için belki size faydası olur dikişleri en aza indirmek ve doğumu kolaylaştırmak için doğuma 1 hafta kala zeytinyagini ısıtıp buharını çıkarın (bir kaşık kadar yeterli ) sandalyede sırtınızı yaslayin bacaklarınızı kendinize çekin karşıya ayna alıp vajinanın alt kısmına iki parmağınızı zeytinyağıyla ıslatıp yarım ay şeklinde u şeklinde girişin alt kısmına masaj yapın 5 10 dk hergun tekrarlayın demiştiler açılmayı kolaylaştırıyormus bu masaj esneklik kazandırıyormuş böylelikle kesi ve dikiş en aza iniyormuş

Hangi ildesiniz bilemedim ama bana da aynıları dendi İstanbul için. Haziran sonuna kadar zaten değişmiyor, doğumdan sonra ödüyorsunuz şeklinde. Doğum danışmanı (?) diye biri arıyor ara ara, gelirseniz detaylı bilgilendireyim demişti fiyat konusunda endişemi dile getirince biz dosyanıza zaten not alıyoruz zaten fiyat değişmez şüpheniz olmasın demişti. O gidip ben burda doğuracağım olayı da muhtemelen öyle doktorunuzla iletişim halinde oluyorsunuz zaten, ebeler de onu bilgilendiriyorlar doktorum şu diyince

Geçmiş olsun ağrın yoksa bebek hareket ediyorsa sakin ol hic korkma ben dün yaşadığım korkuyu anlatayım sana belki seninde öyle biseydir sabah tuvaletten sonra kanlı katı bir akıntı geldi aynı zamanda bebekte bir süre hareket etmedi ödüm koptu bişey oldu sandım bacaklarımdan canım çekildi sanki hala agriyor inan korkudan. Apar topar hastaneye gittim muayne oldum kum dokuyormusum idrar yolundan kan gelmiş meğerse.çok şükür herşey yolundaydı ama yaşadığım korkuyu ben bilirim demem o ki sakinliğini koru hayırlısı olsun hakkinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…