Bebek için mi? 6 aydan sonra öneriliyorKızlar güneş kremi aldınız mı?
oğlum ilk doğduğunda ben onu salonda uyutmaya çalışıyordum. ışıklar loştu ama arka planda televizyon açık olurdu (asla izleyeceği şekilde değil). zaten uyumayan bir bebek, iyice uyumazdı. bir gün 20.30 gibi karanlık odaya girdim aaa çocuk uyudu. saat başı da olsa sabaha kadar uyudu. o gün bende bir aydınlanma oldu. o gün bugündür akşamları salonda oturma, bir şeyler izleme alışkanlığım kaybettimBen de henüz park yatak almadım, 6/7 aya kadar kullanabileceği bir beşik aldım odadan odaya taşımam gerekeceği için ve elektrikli, sallanabilir bir şey tercih ettim büyüyünce yeğenimin park yatağını alırım muhtemelen. Yenidoğan evresinde beşik bana daha makul geldi yatak odasına kitlenmek istemiyorum, koltuklarda da içim rahat etmedi zaten köpeğim var. Biraz sizin ev içindeki durumunuza bağlı bence
bebek nasıl uyutulur, yenidoğan uyku düzeni, birkaç uyku danışmanı sayfası (bunları sadece rutinler ve uyku düzeni açısından değerli buluyorum). uykumeleği çok aklı başında bir sayfa mesela. bence bunları bilin gerisi hallolur -yani benim tecrübem böyle oldu-.Yaaaa ben aslında sosyallik olsun hemde bebek bakım hakkında bilgi alırım diye düşünmüştüm çok geç kaldım sanırım evet ya. Bebek bakımı hakkında sıfırım ben hiç öyle annelik falan da yüklenmedi hani hamilelokte yükleniyorduannem gelecek ama çok da kalamayacak yanımda ne yapacam acaba ben
Valla ben kendime hiç güvenmiyorum ama bı deli cesareti de var hiç bişey yapamayacakmışım gibi ama hiç de korkum yok çok şükürBende aynı durumdayım valla . Hiç bilmiyoeum bebek bakımını. Ama doğunxa hemen anlarız diye düşünüyorum. Zaten alt değiştirme emzirme ve gaz çıkarma önemli onlardada pratik önemli. Bir de ilk yardım dersi alsaydık iyi olurdu
Takibe aldım sayfayı şimdi teşekkür ederimbebek nasıl uyutulur, yenidoğan uyku düzeni, birkaç uyku danışmanı sayfası (bunları sadece rutinler ve uyku düzeni açısından değerli buluyorum). uykumeleği çok aklı başında bir sayfa mesela. bence bunları bilin gerisi hallolur -yani benim tecrübem böyle oldu-.
ilk başta annem bana ver ablası falan diyordu kafası karışıpsüt annesi gibiydim, sürekli emziirp, gaz çıkarması için anneme verirdim. annem gitti sonra her şey çok zor olsa da yaptım. tek başıma da yıkadım, uyuttum vs. endişe etmeyin ama bana göre uyku konusunda biraz farkındalık gerekli.
Ben gittim doktor yönlendirdi ama beni qramadilar 3 grup aliyorlarmis ilk dönem 2donem ve 3donem olarak ama aramadilar beni numaramı aldılar bende üzerine düşmedim açıkçası ama var evet doktorunuza söylerseniz sizi yönlendirir mutlakaKızlar devlet hastanelerinin gebe okulu oluyormuş, duydunuz mu ya da gittiniz mi hiç nasıl başvuru yapılıyor acaba
Geçmiş olsun evet korkmakta çok haklısınızGeçmiş olsun ağrın yoksa bebek hareket ediyorsa sakin ol hic korkma ben dün yaşadığım korkuyu anlatayım sana belki seninde öyle biseydir sabah tuvaletten sonra kanlı katı bir akıntı geldi aynı zamanda bebekte bir süre hareket etmedi ödüm koptu bişey oldu sandım bacaklarımdan canım çekildi sanki hala agriyor inan korkudan. Apar topar hastaneye gittim muayne oldum kum dokuyormusum idrar yolundan kan gelmiş meğerse.çok şükür herşey yolundaydı ama yaşadığım korkuyu ben bilirim demem o ki sakinliğini koru hayırlısı olsun hakkinda
Benim kuzuya da 16 Haziran verdiler ama 39 geç olmaz mı benim tehlikeli olduğu halde günü o zamana verdi ama en ufak hareket azalması ağrı sancida gel dediBenim fıstığımda durursa aynı güne planladık :) O tarihte biz 39+5 oluyoruz.Doktorum 39 ve sonrası için sezaryen yapıyor, farklı bir durum olmadığı sürece.
39 ve sonrası alıyorum dedi bilmiyorum ki,bende duırursa 16 sı olsun istedim tarih olarak.Belli de olmaz ki bizim konuşmamız bu yönde ama bebek gelmek de isteyebilir :)Benim kuzuya da 16 Haziran verdiler ama 39 geç olmaz mı benim tehlikeli olduğu halde günü o zamana verdi ama en ufak hareket azalması ağrı sancida gel dedi
elbette doktordan doktora değişiyor,geçen hafta arkadaşım planlı 38+5 de doğum yaptı mesela.Benim doktorum da sezaryen için 38-39 hafta arasında alıyoruz dedi. Doktordan doktora değişiyor sanırım
Amin canım inşallah. Bugün doktora gidicem bakalım ne dicek? Ben de online yapıyorum canım alışverişi. Inşallah doğumdan sonra mağazaya gider seçeriz.İnşallah haftasını tamamlar da öyle gelir. Evde süreç sıkıcı havalar da ısındı. Daha baya bi eksiğim var alışveriş onlinedan yapmaya çalılıyorum. Doğum sezeryan olacak dikişleri sezeryanda alırım dedi doktorum
Erken doğum riski ya da bi sağlık sorunu olur ise 37 dolunca bebeği alıyorlar canım.37-38 gibi. Seni riskli görmedi demek ki. Çektir canım için rahat eder.Kızlar şimdi çıktım hastaneden nst güzel çıkmadı ilk kez girdim ilkini begenmeyince 2.cekti yatış vermek istedi tamam dedim sonra evde takip et hareketlerde azalma olursa acile gelip nst çek tekrardan dedi sezeryan için 39.haftaya gün verdi 16 hazirana denk geliyor normal doğum yapalım dedi rahim ameliyatlı olduğu için diğer doktorlar kabul etmedi ameliyat eden doktorumda asla riske atmayın diyince sezeryan tamam dedi ama 39.hafta çok geç değil midir genel olarak 37+ sonrasi normal doğumlar olmuş hep ya normal doğum başlarsa gününden önce risk oluşmaz mı
Ameliyat hazırlık için kan verdim pazartesi gidince acilden tekrar nst çeksem mı
Çok haklısınız farkın altını çizmek gerek, ben de okumuştum bir de özellikle karanlıkta büyüme hormonu salgılanıyormuş ve bebeğin rutini anlaması için önemliymiş ama ben aslında gün içini kastettim daha çok, akşam olunca ben de erkenden bayılırım sanırım o yorgunlukla odaya gidip :) Gün içindeyse özellikle yenidoğan evresinde hep gözümün önünde olsun istiyorum, ilk annelik tecrübem de gidip gidip nefesini dinleyeceğim muhtemelenoğlum ilk doğduğunda ben onu salonda uyutmaya çalışıyordum. ışıklar loştu ama arka planda televizyon açık olurdu (asla izleyeceği şekilde değil). zaten uyumayan bir bebek, iyice uyumazdı. bir gün 20.30 gibi karanlık odaya girdim aaa çocuk uyudu. saat başı da olsa sabaha kadar uyudu. o gün bende bir aydınlanma oldu. o gün bugündür akşamları salonda oturma, bir şeyler izleme alışkanlığım kaybettimbaşka bir boyuttan tecrübemi paylaşmak istedim :)
Rahimin yırtılma riski var aslında normal doğum başlarsa tehlikeli olacağını erkenden alınması gerektiğini falan kendisi söyledi sonra da 39.haftaya gün verdi bende anlayamadımErken doğum riski ya da bi sağlık sorunu olur ise 37 dolunca bebeği alıyorlar canım.37-38 gibi. Seni riskli görmedi demek ki. Çektir canım için rahat eder.
Amin canım inşallah. Evet kararsız kalmış gibi.,bayram sonrasına bırakmış neden ise. Belki değiştirir canım günü. Bebeğin gelişimi iyi ise daha erkende alabilir.Rahimin yırtılma riski var aslında normal doğum başlarsa tehlikeli olacağını erkenden alınması gerektiğini falan kendisi söyledi sonra da 39.haftaya gün verdi bende anlayamadım
Birde bebegin hareketi azalsa hemen gel dedi yatış istermisin dedi evet dedim boşver bı sıkıntı olursa gel dedibebegin kalp atışları nstde sıkıntılı çıktı ikisini de beğenmedim diyip göndermesi kararsızlığı bugün çok kafamı karıştırdı çok şükür ki bebeğimin hareketleri düzenli ve normal en ufak ağrı sizida hemen acile giderim artık durumu anlatıp sezeryan günü aldığımı ama en ufak sorunda bebegin alınması gerektiğini söylerim inşallah hiç gerek kalmaz da sağlıkla zamanında gelsin kuzular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?