2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
oğlum ilk doğduğunda ben onu salonda uyutmaya çalışıyordum. ışıklar loştu ama arka planda televizyon açık olurdu (asla izleyeceği şekilde değil). zaten uyumayan bir bebek, iyice uyumazdı. bir gün 20.30 gibi karanlık odaya girdim aaa çocuk uyudu. saat başı da olsa sabaha kadar uyudu. o gün bende bir aydınlanma oldu. o gün bugündür akşamları salonda oturma, bir şeyler izleme alışkanlığım kaybettim başka bir boyuttan tecrübemi paylaşmak istedim :)

bebek nasıl uyutulur, yenidoğan uyku düzeni, birkaç uyku danışmanı sayfası (bunları sadece rutinler ve uyku düzeni açısından değerli buluyorum). uykumeleği çok aklı başında bir sayfa mesela. bence bunları bilin gerisi hallolur -yani benim tecrübem böyle oldu-.
ilk başta annem bana ver ablası falan diyordu kafası karışıp süt annesi gibiydim, sürekli emziirp, gaz çıkarması için anneme verirdim. annem gitti sonra her şey çok zor olsa da yaptım. tek başıma da yıkadım, uyuttum vs. endişe etmeyin ama bana göre uyku konusunda biraz farkındalık gerekli.

Valla ben kendime hiç güvenmiyorum ama bı deli cesareti de var hiç bişey yapamayacakmışım gibi ama hiç de korkum yok çok şükür

Takibe aldım sayfayı şimdi teşekkür ederim

Kızlar devlet hastanelerinin gebe okulu oluyormuş, duydunuz mu ya da gittiniz mi hiç nasıl başvuru yapılıyor acaba
Ben gittim doktor yönlendirdi ama beni qramadilar 3 grup aliyorlarmis ilk dönem 2donem ve 3donem olarak ama aramadilar beni numaramı aldılar bende üzerine düşmedim açıkçası ama var evet doktorunuza söylerseniz sizi yönlendirir mutlaka

Geçmiş olsun evet korkmakta çok haklısınız

Benim fıstığımda durursa aynı güne planladık :) O tarihte biz 39+5 oluyoruz.Doktorum 39 ve sonrası için sezaryen yapıyor, farklı bir durum olmadığı sürece.
Benim kuzuya da 16 Haziran verdiler ama 39 geç olmaz mı benim tehlikeli olduğu halde günü o zamana verdi ama en ufak hareket azalması ağrı sancida gel dedi

33+1 olarak bugün gittim randevuya. Herşey normal çok şükür. Baş aşağı dönük pozisyonda aşağı baskı yapıyor dedi. Rahim kalınlığı iyi erken doğum riskin yok dedi. 1.950 kilosu normal dedi. Nst’de norml çıktı.
Ücret 30.000 bizde sabit fiyat normal yada sezeryan farketmiyormuş. Bence aşırı da uygun fiyatı. Acıbadem’e kıyasla.

Bizden bu kadar. NeXT randevu 36 da inş

Kızlar şimdi çıktım hastaneden nst güzel çıkmadı ilk kez girdim ilkini begenmeyince 2.cekti yatış vermek istedi tamam dedim sonra evde takip et hareketlerde azalma olursa acile gelip nst çek tekrardan dedi sezeryan için 39.haftaya gün verdi 16 hazirana denk geliyor normal doğum yapalım dedi rahim ameliyatlı olduğu için diğer doktorlar kabul etmedi ameliyat eden doktorumda asla riske atmayın diyince sezeryan tamam dedi ama 39.hafta çok geç değil midir genel olarak 37+ sonrasi normal doğumlar olmuş hep ya normal doğum başlarsa gününden önce risk oluşmaz mı
Ameliyat hazırlık için kan verdim pazartesi gidince acilden tekrar nst çeksem mı

Benim kuzuya da 16 Haziran verdiler ama 39 geç olmaz mı benim tehlikeli olduğu halde günü o zamana verdi ama en ufak hareket azalması ağrı sancida gel dedi
39 ve sonrası alıyorum dedi bilmiyorum ki,bende duırursa 16 sı olsun istedim tarih olarak.Belli de olmaz ki bizim konuşmamız bu yönde ama bebek gelmek de isteyebilir :)

Amin canım inşallah. Bugün doktora gidicem bakalım ne dicek? Ben de online yapıyorum canım alışverişi. Inşallah doğumdan sonra mağazaya gider seçeriz.

Erken doğum riski ya da bi sağlık sorunu olur ise 37 dolunca bebeği alıyorlar canım.37-38 gibi. Seni riskli görmedi demek ki. Çektir canım için rahat eder.

Çok haklısınız farkın altını çizmek gerek, ben de okumuştum bir de özellikle karanlıkta büyüme hormonu salgılanıyormuş ve bebeğin rutini anlaması için önemliymiş ama ben aslında gün içini kastettim daha çok, akşam olunca ben de erkenden bayılırım sanırım o yorgunlukla odaya gidip :) Gün içindeyse özellikle yenidoğan evresinde hep gözümün önünde olsun istiyorum, ilk annelik tecrübem de gidip gidip nefesini dinleyeceğim muhtemelen

Erken doğum riski ya da bi sağlık sorunu olur ise 37 dolunca bebeği alıyorlar canım.37-38 gibi. Seni riskli görmedi demek ki. Çektir canım için rahat eder.
Rahimin yırtılma riski var aslında normal doğum başlarsa tehlikeli olacağını erkenden alınması gerektiğini falan kendisi söyledi sonra da 39.haftaya gün verdi bende anlayamadım
Birde bebegin hareketi azalsa hemen gel dedi yatış istermisin dedi evet dedim boşver bı sıkıntı olursa gel dedi bebegin kalp atışları nstde sıkıntılı çıktı ikisini de beğenmedim diyip göndermesi kararsızlığı bugün çok kafamı karıştırdı çok şükür ki bebeğimin hareketleri düzenli ve normal en ufak ağrı sizida hemen acile giderim artık durumu anlatıp sezeryan günü aldığımı ama en ufak sorunda bebegin alınması gerektiğini söylerim inşallah hiç gerek kalmaz da sağlıkla zamanında gelsin kuzular

Bebeğin kafası da 2 hafta önde ama pek önemli değil dedi 33+1 sata göre vücuda göre +4 genel olarak 35 haftalık dedi nasıl oldu bende anlayamadım kilosu da 2400 gram yeterliymiş

Amin canım inşallah. Evet kararsız kalmış gibi.,bayram sonrasına bırakmış neden ise. Belki değiştirir canım günü. Bebeğin gelişimi iyi ise daha erkende alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…