- 22 Kasım 2023
- 906
- 593
- 23
- 29
Ben de henüz park yatak almadım, 6/7 aya kadar kullanabileceği bir beşik aldım odadan odaya taşımam gerekeceği için ve elektrikli, sallanabilir bir şey tercih ettim büyüyünce yeğenimin park yatağını alırım muhtemelen. Yenidoğan evresinde beşik bana daha makul geldi yatak odasına kitlenmek istemiyorum, koltuklarda da içim rahat etmedi zaten köpeğim var. Biraz sizin ev içindeki durumunuza bağlı benceReflü yatağı var gündüz uykuları için park yatak yerine kullanabileceğim beşik hamak tarzı kullanışlı olmaz mı? Sizce park yatak ve reflü yatağı yeterli olur mu?
Mesela yatakta uzanırken karnım semsert olup ağrıyor, hep gergin bir göbek benim deTekmeleri artık canımı yakıyor benimdegöbeğim hep gergin sanki içine sığmıyor gibi
Sizinki durduk yere mi ağrı yoksa hareket ettikçe mi
Benim ilkinde hiç olmamıştı ay vay diye yatakta döndüğümü hiç hatırlamıyorum ciddenSon bir saatte oldu bende de asiri hareket ve kasilma agrisimagnezyum ictim uyumaya caliscam, ilk hamilelikte 36-37 lerde boyle sertlikler oluyodu da unutmusum cidden notlarimdan buldum acile gitmisim
Ben hiç kullanmadım korse ilk doğumdan sonra, doktorum da kullan demedi, ama geciktirir mi onu bilemedimKızlaar bugün gebe okuluna gittim. Ebe eğitimde şöyle bir bilgi verdi; doğumdan sonra korse takmak toparlanmayı geciktiriyormuş. Yani takmazsanız normale daha hızlı dönersiniz dedi ama aklıma yatmadı benim. Eğitim de çok uzundu iş sebebiyle erken çıktım soramadım tekrar. Deneyimli anneler bu konuda fikir verebilir mi? Yani sakatlık sebebiyle zaten salmıştım gebelik öncesi, çok iyi görünmüyordum ama daha kötü görünmek de istemiyorum doğumdan sonra
Himmm geç kaldık heralde biz şehir hastanesi zaten bizim burada nerede var bilmiyorum bileŞehir hastanesinde gittim gayet güzel eğitimleri var. Haftalara göre ayrıca gün gün saat saat ayırmışlar. Gebe okuluna eğitim saatinde gidip giriyoruz içerde bilgilerimizi alıyorlar. Asmlerde de var demişti bana sağlık ocağındaki ebe. Bir arayıp sorun isterseniz.
Ben bir bunun fotoğrafını çekmişim. Buradaki gibi eğitim içerikleri de haftalara göre değişiyor. Ayrıca fizyoterapist eşliğinde yoga pilates dersleri de var ama 35ten sonra almıyorlarmış
Yaaaa ben aslında sosyallik olsun hemde bebek bakım hakkında bilgi alırım diye düşünmüştüm çok geç kaldım sanırım evet ya. Bebek bakımı hakkında sıfırım ben hiç öyle annelik falan da yüklenmedi hani hamilelokte yükleniyorduBen gittim eğitimler tamamlandı şuan arkadaşın dediği gibi şuan gidersen tek derslik bı anlatım alırsın ben hemen hemen gebeliğin başı sayılacak haftalarda gittim geçen kontrolümde de son buldu çok faydalı bilgiler öğrendim doğum gelişim hamilelik hakkında bebek bakımı içinde ayriyetten doğumdan sonra küçük bı ders olacakmış emzirme hemşireleri tarafındanbide mezun ettiler eğlencelik belgeler de aldık
Perine masajı bunu bende araştırmıştım da, yapabilir miyim bilemedim, bir haftaya kadar beklemeye gerek yok doktorlar 32 33 den sonra başlanır diyor. Henüz denemedim deNormal doğum planlayan arkadaslara bı önerim gebe okulunda söylemiştiler benim sezeryan olacağı için belki size faydası olurdikişleri en aza indirmek ve doğumu kolaylaştırmak için doğuma 1 hafta kala zeytinyagini ısıtıp buharını çıkarın (bir kaşık kadar yeterli ) sandalyede sırtınızı yaslayin bacaklarınızı kendinize çekin karşıya ayna alıp vajinanın alt kısmına iki parmağınızı zeytinyağıyla ıslatıp yarım ay şeklinde u şeklinde girişin alt kısmına masaj yapın 5 10 dk hergun tekrarlayın demiştiler açılmayı kolaylaştırıyormus bu masaj esneklik kazandırıyormuş böylelikle kesi ve dikiş en aza iniyormuş
Banada henüz o yükleme olmadı evet hamileyim hareketlerini hissediyorum o hareketleri varlığını dünyaya değişmem ama anlattıkları annelik bende henüz yokYaaaa ben aslında sosyallik olsun hemde bebek bakım hakkında bilgi alırım diye düşünmüştüm çok geç kaldım sanırım evet ya. Bebek bakımı hakkında sıfırım ben hiç öyle annelik falan da yüklenmedi hani hamilelokte yükleniyorduannem gelecek ama çok da kalamayacak yanımda ne yapacam acaba ben
Ha evet adını unutmuştum aklımda bı hafta diye kalmışPerine masajı bunu bende araştırmıştım da, yapabilir miyim bilemedim, bir haftaya kadar beklemeye gerek yok doktorlar 32 33 den sonra başlanır diyor. Henüz denemedim de
Kum dökerken benden de pembe renkli akıntı gelmişti. Gördüğüm anda elim ayağım titremişti sizi çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsunGeçmiş olsun ağrın yoksa bebek hareket ediyorsa sakin ol hic korkma ben dün yaşadığım korkuyu anlatayım sana belki seninde öyle biseydir sabah tuvaletten sonra kanlı katı bir akıntı geldi aynı zamanda bebekte bir süre hareket etmedi ödüm koptu bişey oldu sandım bacaklarımdan canım çekildi sanki hala agriyor inan korkudan. Apar topar hastaneye gittim muayne oldum kum dokuyormusum idrar yolundan kan gelmiş meğerse.çok şükür herşey yolundaydı ama yaşadığım korkuyu ben bilirim demem o ki sakinliğini koru hayırlısı olsun hakkinda
Valla ilk hamilelik prenseslikti benimde simdi bir koleyim cocugun pesindeMesela yatakta uzanırken karnım semsert olup ağrıyor, hep gergin bir göbek benim de
Benim ilkinde hiç olmamıştı ay vay diye yatakta döndüğümü hiç hatırlamıyorum cidden
Benim dr um da önermedi gerek yok dedi ben hiç takmadım toparlanmamda gayet normal zamanda oldu amaKızlaar bugün gebe okuluna gittim. Ebe eğitimde şöyle bir bilgi verdi; doğumdan sonra korse takmak toparlanmayı geciktiriyormuş. Yani takmazsanız normale daha hızlı dönersiniz dedi ama aklıma yatmadı benim. Eğitim de çok uzundu iş sebebiyle erken çıktım soramadım tekrar. Deneyimli anneler bu konuda fikir verebilir mi? Yani sakatlık sebebiyle zaten salmıştım gebelik öncesi, çok iyi görünmüyordum ama daha kötü görünmek de istemiyorum doğumdan sonra
Himmm geç kaldık heralde biz şehir hastanesi zaten bizim burada nerede var bilmiyorum bile
Ben de öyle düşünüyorumBenim dr um da önermedi gerek yok dedi ben hiç takmadım toparlanmamda gayet normal zamanda oldu amaçok kişisel süreçler bunlar size iyi gelen bana gelmez bana iyi gelen başkasına tek bir doğru yok
Eski halinize dönebildiniz mi peki? Aslında çok sorun da etmem normalde ama normalde 45-50 kilo arasıydım hep ve normaldim. Sakatlık atlattımve hamile kaldığımda zaten 63 kiloydum şimdi bir de üstüne göbek gelirse nasıl toplarım diye endişe ediyorumBen hiç kullanmadım korse ilk doğumdan sonra, doktorum da kullan demedi, ama geciktirir mi onu bilemedim
Benim fıstığımda durursa aynı güne planladık :) O tarihte biz 39+5 oluyoruz.Doktorum 39 ve sonrası için sezaryen yapıyor, farklı bir durum olmadığı sürece.Sevgili Arkadaşlar Şimdi Doktor kontrolünden geldim 32+4 herşey yolunda elhamdülillah 38+1 de sezaryen günü aldık 16 Haziran Allah nasip ederse Rabbim Hepimizi Sağ Salim kurtarsın sağlıkla sıhhatle gelsin miniklerimiz❤
İnşallah haftasını tamamlar da öyle gelir. Evde süreç sıkıcı havalar da ısındı. Daha baya bi eksiğim var alışveriş onlinedan yapmaya çalılıyorum. Doğum sezeryan olacak dikişleri sezeryanda alırım dedi doktorumSonuna kadar gidelim en güzel şekilde insallah canim. Ben de aynen senin gibiyim,. 5 aydır yatiyorum. Sadece tuvalet ve duş icin kalkıyorum. Evet masallah cok sukur canim. Saglikla kavuşalım insallah. Son durum için doktor ne diyor?
Bende aynı durumdayım valla . Hiç bilmiyoeum bebek bakımını. Ama doğunxa hemen anlarız diye düşünüyorum. Zaten alt değiştirme emzirme ve gaz çıkarma önemli onlardada pratik önemli. Bir de ilk yardım dersi alsaydık iyi olurduYaaaa ben aslında sosyallik olsun hemde bebek bakım hakkında bilgi alırım diye düşünmüştüm çok geç kaldım sanırım evet ya. Bebek bakımı hakkında sıfırım ben hiç öyle annelik falan da yüklenmedi hani hamilelokte yükleniyorduannem gelecek ama çok da kalamayacak yanımda ne yapacam acaba ben
Benim doktorum da sezaryen için 38-39 hafta arasında alıyoruz dedi. Doktordan doktora değişiyor sanırımBenim fıstığımda durursa aynı güne planladık :) O tarihte biz 39+5 oluyoruz.Doktorum 39 ve sonrası için sezaryen yapıyor, farklı bir durum olmadığı sürece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?