Eğer açılmanız yoksa ya da rahim ağız kısalığı 30dan düşük değilse ve Nst de iyi çıkıyorsa ciddi bir durum yok demektir. Doktorunuz herhangi bir ilaca başlatmadıysa durumunuz iyidir. Korkmayın. Her kasık ağrısı ya da sertleşme toplanma gerçek sancı anlamına gelmiyor. Bazen yalancı sancı denilen rahimi doğuma hazırlama ağrıları oluyor. Ama tabii ki bu demek değil rahat takılın, asla kendinizi çok yormayın, bol bol dinlenin, mümkün olduğu fırsatta yatın, otururken dik oturmayın, beliniz boşlukta kalmasın, mutlaka minik bir yastıkla arkanıza yaslanarak, tabiri caizse yayılarak oturun. Ağrılarınızın hafiflemesi için magnezyum alabilirsiniz.Benim son gunlerde artan hem kasik agrim var, hem de hafif belim agriyor. Karnim surekli gerilip, kasiliyor, bebek toplaniyor. Dun doktr karnimi oyle gorunce biraz korkuttu. Nst’de sanci cikmadi. Yat dinlen dedi. Sizce korkulacak bir durum mu, tecrubelisiniz bu konuda, yoksa ben iyice tribe mi girdim diyorum kendimi dinlemekten. Bu arada bebek kafayi dayamis ters duruyor, hissediyordum zaten. Rahim agzi kapali ama hafif incelmeye baslams. Dun doktorum gercekten cok korkuttu ya, daha dogurma dedi. Yarin 34+0’im ama 34 hafta ile alakaki da olumlu konusmadi.
Teşekkür ederim. Cok endiselendim birden. Doktorum da dediginiz gibi dedi, bol bol uzan, oglunu kucagina alma, evde otur cikip yurume gibi seyler. Birden gozum korktu. Bir magnezyum aliyorum. Bu ara geceleri yine de kramplarim oluyor, belki o durum da etkiledi. Maden suyu da iciyorum bugun.Eğer açılmanız yoksa ya da rahim ağız kısalığı 30dan düşük değilse ve Nst de iyi çıkıyorsa ciddi bir durum yok demektir. Doktorunuz herhangi bir ilaca başlatmadıysa durumunuz iyidir. Korkmayın. Her kasık ağrısı ya da sertleşme toplanma gerçek sancı anlamına gelmiyor. Bazen yalancı sancı denilen rahimi doğuma hazırlama ağrıları oluyor. Ama tabii ki bu demek değil rahat takılın, asla kendinizi çok yormayın, bol bol dinlenin, mümkün olduğu fırsatta yatın, otururken dik oturmayın, beliniz boşlukta kalmasın, mutlaka minik bir yastıkla arkanıza yaslanarak, tabiri caizse yayılarak oturun. Ağrılarınızın hafiflemesi için magnezyum alabilirsiniz.
Ne kadar nst ücretleri canım?Bende 32. Haftada nst ye girdim ama acaba özel hastane para için erkenden mi yaptırıyor diye düşünmedim değil. Nst den de ücret alınıyor çünkü
Evet bir şey olmaz inşaallah. Magnezyumu da belki sabah akşam almanız iyi olur, prospektüsünü bir okuyun, eğer günde 2 kere içilebiliyorsa 2 kere alın. Bir de kalsiyumla beraber etkisi daha artıyor diye biliyorum, yani magnezyum takviyesi yanında süt ürünleri içerseniz daha iyi olur.Teşekkür ederim. Cok endiselendim birden. Doktorum da dediginiz gibi dedi, bol bol uzan, oglunu kucagina alma, evde otur cikip yurume gibi seyler. Birden gozum korktu. Bir magnezyum aliyorum. Bu ara geceleri yine de kramplarim oluyor, belki o durum da etkiledi. Maden suyu da iciyorum bugun.
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah herşey yoluna girer üzülme. Haftan da güzel. İnsan şok oluyor haklısın. Bekler 37 yi inşallah. Yarın mı yatışın?Kızlar maalesef benden de kötü haber var, bugün rutin kontrole gittik. Bebeğin suyu com azalmış doktor hemen ciğer gelistirici iğne yapalım haftaya alalım bebeği dedi. Ben çok ağladım hic beklemedigim bir durumdu çünkü herşey normal gidiyordu vajinal doğum diyorduk hatta , ben çok ağlayınca biz ozep bir hastaneye gidiyoruz, bide araştırma ya da şehir hastanesine gidin bilgi alın tek doktorla kalmayın dedi kendi doktorum. Şehir hastanesine gittik suyu az ama hemen ciğer gelistirici yapıp alalım diyemem ben dedi yatış verip takip edecez, belki bir hafta bekler, belki 37 yi bekler hoc bilemeyiz dedi ben tabi çok kötü oldum imza atıp çıktım yarın gidecem hastaneye yatış yaptircam. Yatışı da sadece suyunu takip etmek için yapacaklarmis yani yatmak zorunda olduğum için değil, sürekli suyunu takip etmek için yatiracaklar, offf çok kafam karışık.
Evet yarın gidecez ben hastanede beklemek hiç istemiyorum ama bütün yakınlarım riske atma diyor özel de gittiğim doktorum da riske atamazsın git yat, suyun bitip sezeryana alacaklarinda imza atıp gel bana ben yaparım doğumunu dedi. Yani bebeğim sağlıklı olsun tek diyorum ama öyle hastane de durup beklemek sıkıcı olacak o bile çok stres yaptığım bi durum l, bencillik mi yapiorum böyle düşünerek bilmiyorumCanım çok geçmiş olsun. İnşallah herşey yoluna girer üzülme. Haftan da güzel. İnsan şok oluyor haklısın. Bekler 37 yi inşallah. Yarın mı yatışın?
Ustunde bir adet yaziyor ama bir takip edeyim. Teşekkür ederim tavsiyenizeEvet bir şey olmaz inşaallah. Magnezyumu da belki sabah akşam almanız iyi olur, prospektüsünü bir okuyun, eğer günde 2 kere içilebiliyorsa 2 kere alın. Bir de kalsiyumla beraber etkisi daha artıyor diye biliyorum, yani magnezyum takviyesi yanında süt ürünleri içerseniz daha iyi olur.
Kızlar maalesef benden de kötü haber var, bugün rutin kontrole gittik. Bebeğin suyu com azalmış doktor hemen ciğer gelistirici iğne yapalım haftaya alalım bebeği dedi. Ben çok ağladım hic beklemedigim bir durumdu çünkü herşey normal gidiyordu vajinal doğum diyorduk hatta , ben çok ağlayınca biz ozep bir hastaneye gidiyoruz, bide araştırma ya da şehir hastanesine gidin bilgi alın tek doktorla kalmayın dedi kendi doktorum. Şehir hastanesine gittik suyu az ama hemen ciğer gelistirici yapıp alalım diyemem ben dedi yatış verip takip edecez, belki bir hafta bekler, belki 37 yi bekler hoc bilemeyiz dedi ben tabi çok kötü oldum imza atıp çıktım yarın gidecem hastaneye yatış yaptircam. Yatışı da sadece suyunu takip etmek için yapacaklarmis yani yatmak zorunda olduğum için değil, sürekli suyunu takip etmek için yatiracaklar, offf çok kafam karışık.
Amin inşallah, ben hala kabullenemiyorum tabi, öyle belirsizlik içinde hastanede sıkılarak beklemeyi dert ediyorum, kendi gittiğim hastane değil bide devlet hastanesi, nasıl olacak, nasıl geçecek günler, kendi evimde bile geceleri rahat yatamıyorum orada nasıl yatacam diyorum. Ağlayıp duruyorum sabahtan beriBu ara heyecanli geciyor hepimiz icin. Doktorunuz iyi bir doktor ki kendisi onermis gidip yatis yapin diye. Umarim tutabildikleri kadar tutarlar. Dogum olsa bile diger arkadaslarimiz gibi cabucak uyum saglar bebis dunyamiza
Devler hastanesi de mi canım? Odalar kaç kişilik? Haklısın fakat bebek için böylesi iyi gibi gözüküyor canım. Kendi doktoruna gidersin sonra da. Kaç gün yatacağın belli mi? Allah kolaylık versin canım. Sağlıkla gelsin inşallah.Evet yarın gidecez ben hastanede beklemek hiç istemiyorum ama bütün yakınlarım riske atma diyor özel de gittiğim doktorum da riske atamazsın git yat, suyun bitip sezeryana alacaklarinda imza atıp gel bana ben yaparım doğumunu dedi. Yani bebeğim sağlıklı olsun tek diyorum ama öyle hastane de durup beklemek sıkıcı olacak o bile çok stres yaptığım bi durum l, bencillik mi yapiorum böyle düşünerek bilmiyorum
Bence hiç takmayın. Sancınız olmadığı için gerek görmemiştirBen de Memorial'da takip oluyorum aslında. Hiç sokmadılar daha nstye
Sorayım ben teşekkürler. Ama bana anlaşmalı oldukları bi organizasyonu önerdiler. Sanırım kendileri bırakıyor olsaydı önermezlerdi.Acibademde galiba bunu standart koyuyorlar. Kosuyolu subesinde her kapida mavi ve pembe balonlar gormustum. Maslak’da da vardir (aklimda oyle kalmis), sorun isterseniz
Aldıklarınızı linkler misinizBiz kendimiz yapıyoruz balon va herşeyi kendim alıyorum
Ciğer geliştirici yaptırmadık, şehir hastanesinde takip edecez şimdilik dediği için yarın gidip yatış yaptiracaz, onlara göre bugün yatmam lazımdı ama ben biraz kafamı toparliyim, eşyami hazirliyim diyeÇok üzüldüm sizin için ama endişe etmeyin. Ciğer geliştirici zaten çok doğru bir karar. Ve şu an bile haftanız 34ü doldurmuş, yani riskli haftaları atlattık çok şükür çoğumuz. Gönül ister herkes miad zamanına kadar sağlıklı olsun, herkes vajinal doğum yapsın, ama sezaryen de iyi ki var, böyle riskli durumlarda hayat kurtarıcı bir seçenek gerçekten. Sağlıkla afiyetle kucağınıza alın inşaallah.
Evet develete geçtik hemen, benim sürekli gittiğim özelde geceliği 7 bin TLymis yatış ve ne kadar yatacaz belli değil belki bir hafta belki 3 hafta ama sürekli takip için yayılacak devlette yatacam mecburen hastaneler kaç kişilik hiç bilmiyorum ama doğum gelince kendi doktoruma geçiş yapacam imza atıp özele gececem yaniDevler hastanesi de mi canım? Odalar kaç kişilik? Haklısın fakat bebek için böylesi iyi gibi gözüküyor canım. Kendi doktoruna gidersin sonra da. Kaç gün yatacağın belli mi? Allah kolaylık versin canım. Sağlıkla gelsin inşallah.
2500 idi yanloş hatırlamıyorsam. Sigortam karşıladığı için net hatırlamıyorum ama imzalarken fiyat o civarda idiNe kadar nst ücretleri canım?
Üzülmeyin strese girmeyin haftanız çok küçük değil. İnşallah bekleyebildiği kadar bekler ama doğum olursa bile kendinizi üzmeyin yaşam sınırını geçti artık bebişlerimiz. Peki bugünden önce ne zaman kontrole gitmiştiniz? O zaman hiç suyu sınırda vs denmedi mi aniden mi azaloypr bu suKızlar maalesef benden de kötü haber var, bugün rutin kontrole gittik. Bebeğin suyu com azalmış doktor hemen ciğer gelistirici iğne yapalım haftaya alalım bebeği dedi. Ben çok ağladım hic beklemedigim bir durumdu çünkü herşey normal gidiyordu vajinal doğum diyorduk hatta , ben çok ağlayınca biz ozep bir hastaneye gidiyoruz, bide araştırma ya da şehir hastanesine gidin bilgi alın tek doktorla kalmayın dedi kendi doktorum. Şehir hastanesine gittik suyu az ama hemen ciğer gelistirici yapıp alalım diyemem ben dedi yatış verip takip edecez, belki bir hafta bekler, belki 37 yi bekler hoc bilemeyiz dedi ben tabi çok kötü oldum imza atıp çıktım yarın gidecem hastaneye yatış yaptircam. Yatışı da sadece suyunu takip etmek için yapacaklarmis yani yatmak zorunda olduğum için değil, sürekli suyunu takip etmek için yatiracaklar, offf çok kafam karışık.
Şuam kaçıncı haftanız acabaCiğer geliştirici yaptırmadık, şehir hastanesinde takip edecez şimdilik dediği için yarın gidip yatış yaptiracaz, onlara göre bugün yatmam lazımdı ama ben biraz kafamı toparliyim, eşyami hazirliyim diye
Evet develete geçtik hemen, benim sürekli gittiğim özelde geceliği 7 bin TLymis yatış ve ne kadar yatacaz belli değil belki bir hafta belki 3 hafta ama sürekli takip için yayılacak devlette yatacam mecburen hastaneler kaç kişilik hiç bilmiyorum ama doğum gelince kendi doktoruma geçiş yapacam imza atıp özele gececem yani
Hay Allah, beklemediğiniz bir gelişme olmuş ama bir yatış yapılsın bakalım. Suyu kontrol altında tutarak belki uzun bir süre daha gebeliği sürdürürlerKızlar maalesef benden de kötü haber var, bugün rutin kontrole gittik. Bebeğin suyu com azalmış doktor hemen ciğer gelistirici iğne yapalım haftaya alalım bebeği dedi. Ben çok ağladım hic beklemedigim bir durumdu çünkü herşey normal gidiyordu vajinal doğum diyorduk hatta , ben çok ağlayınca biz ozep bir hastaneye gidiyoruz, bide araştırma ya da şehir hastanesine gidin bilgi alın tek doktorla kalmayın dedi kendi doktorum. Şehir hastanesine gittik suyu az ama hemen ciğer gelistirici yapıp alalım diyemem ben dedi yatış verip takip edecez, belki bir hafta bekler, belki 37 yi bekler hoc bilemeyiz dedi ben tabi çok kötü oldum imza atıp çıktım yarın gidecem hastaneye yatış yaptircam. Yatışı da sadece suyunu takip etmek için yapacaklarmis yani yatmak zorunda olduğum için değil, sürekli suyunu takip etmek için yatiracaklar, offf çok kafam karışık.
Yok her zman yolundaydı herşey, bugün de güle oynaya gittik hastaneye ama hiç aklımın ucundan geçmeyen bişey oldu, her zman normal görünüyor doğumun diyordu doktorum. Niye azaldığını da bilemiyoruzÜzülmeyin strese girmeyin haftanız çok küçük değil. İnşallah bekleyebildiği kadar bekler ama doğum olursa bile kendinizi üzmeyin yaşam sınırını geçti artık bebişlerimiz. Peki bugünden önce ne zaman kontrole gitmiştiniz? O zaman hiç suyu sınırda vs denmedi mi aniden mi azaloypr bu su
Yok yok, taktığım için söylemedim. Yani nstye gerek olmadığını düşündürdü bana bu durum. Olsa doktor asla aksatmazdı. Çok titiz bakan bir perinatolog. Hani benim gibi nstye girmeyenler varsa da endişe etmesin diye yazdımBence hiç takmayın. Sancınız olmadığı için gerek görmemiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?