2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
4. Ay gibi cok dokulmeye basladi, hakikaten cok dokuluyor. Sanirim ben ozel bir sey uapmadim kendi kendine duzeldi.
Birçok kadın öyle yapmış aslında. Daha öncesinde saçlarınız güçlüyse belki yeniden gürleşmesi kolay olmuştur Benim anemi sebebiyle dökülmeye çok yatkın olduğu için özel bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Teşekkür ederim yine de

Elenatal 3 kullanacağız, aynen Biotin aklıma gelmemişti, bak onu sorayım şimdiden. Belki kullandırır doktor. Teşekkür ettim

Günaydın kızlar bugün 35+1 haftalığım. Çok hareketli olan bebeğim bugün sabahtan beri biraz az hareketli geldi. Birazdan da son sağlık ocağı kontrolüne gideceğim. Bu haftalarda böyle şikayeti olan oldu mu ?

Ya ben de bugün öyleyim, 35+0. Dün deli gibi nerdeyse çıkacak kadar net ve güçlü tekmeler vuran bebek şimdi aşırı az ve derinden hareket ediyor, bir şeyler yedim, dürtükledim filan hareket etsin diye ama yok. Haftayla alakalıdır inşaallah. Aslında ben dün akşam banyo yeri ıslakmış ayağım kaydı, Allah’a çok şükür ki düşmedim kapının kulbuna tutunarak destekledim kendimi. Ama bacaklarım birbirinden ayrıldı resmen kendimi zor tuttum. Şimdi yine banyoya kalktım resmen yürüyemiyorun kasıklarım çok ağrıyor. Acaba dedim bebeğin hareketi de o kaymamdan ötürü mü zayıfladı. Gece de hep kötü rüyalar gördüm. İnşaallah haftasıyla alakalı bir durumdur.

Günaydın. Geçen haftadan beri benim de öyle yeri azaldığı için hareketleri durgunlaşabiliyormuş. Tabii yine de takip etmekte fayda var ben biraz evhamlıyım. Böyle olunca bir şeyler yiyip uzanıyorum güzel bir müzik açıp yağ falan sürüyorum karnıma o zaman hareketleniyor. Siz de bir deneyin isterseniz.

Bu arada konudan bağımsız sağlık ocağına da gitmek istemiyorum gerçekten. Beni çok geriyorlar bütün gün stres oluyorum. Doktora gidiyorum sağlık ocağı böyle böyle dedi diye doktor sakinleştiriyor resmen.

Çok geçmiş olsun bir dahası olmasın. Ben bir şey yaşamadım hatta uyurken o kadar hareketliydi ki dur oğlum yapma oğlum otur bakalım diye güle oynaya uyudum. Ay iyice kendimi izleyeceğim böyle devam ederse doktora gideceğim. İnşallah haftamızla alakalıdır.

Evet benim de dün nerdeyse yerinden çıkacak kadar çok sert ve güçlü vuruyordu tekmelerini, durmuyordu yerinde. Şimdi aşırı sakin. İnşaallah haftayla alakalıdır. Ben de yarın gideceğim doktora, inşaallah her şey yolundadır.

Ya ne yazık ki çok dökülüyor. Ben dökülüyor diye duyardım ablamdan filan ama onun saçlarıyla zaten hep problemi vardı heralde onunla alakalıdır diye düşünürdüm. 2 bebeğimde de aşırı döküldü ya öyle böyle değil, ilk zamanlar biraz iyi gidiyordu, kaçıncı ay hatırlamıyorum ama bir anda bir başlıyor dökülmeye, özellikle bebeği aktif emzirdiğim için, hani belki mamayla desteklense bu kadar olur mu bilmiyorum. İlkinde hele şok oldum dedim yoksa Allah korusun kötü hastalığa filan mı yakalandım. Sağlık ocağında aile hekimi saçıma sürmem için bir karışım yaptırmıştı, tüpte bir vitamin kırıyordum, zeytinyağ, çiğ yumurta filan öyle karıştırıp saçıma sürüp streçliyordum, 1-2 saat duruyordu, onu biraz denemiştim, içeriğini hatırlamıyorum şimdi. Bir de b12, çinko, a vitamini filan eksiklere takviyeler vermişti. Ama bilmiyorum ne kadar etki etti. Ek gıda döneminde de yine döküldü ama sanki 1 yaşından sonra biraz azaldı dökülmeler. Asıl emzirmeyi kestikten sonra yani 2 sene sonunda saçlarım tam anlamıyla düzene girdi diyebilirim. Sonra 2. bebekte rahattım o kadar şok olmadım başıma ne geleceğini bildiğim için. Multivitamin filan içiliyor ama engelleyemiyor maalesef o dökülmeleri illa ki oluyor. Yani benim böyle oldu, tabi her bünye farklı olabilir.

Artık yerleri dar, o yüzden eskisi kadar paldır küldür hareket edemiyorlar. Endişe etmeyin, galiba süreç böyle devam edecek

Kızlar kızlar, dün annem Allah razı olsun bazamın altını bir düzene soktu, ohhh çok rahatladım. Çocukların kışlıklarını kaldırdı, yazlıkları çıkardı. Bebeğe abiden küçülen büyük kıyafetleri ayırdı, abladan küçülenleri de yeğenime diye poşetledi. Baza içine hurç almıştım internetten, onlar geldi dün, ay ne güzel şeylermiş niye hiç şimdiye kadar almamışım diye kendime kızdım. Poşetlere koyuyordum hep eskiden, hepsi bölük pörçük hiç düzenli olmuyordu gözümü yoruyordu. Şimdi her şey o hurçların içinde oh mis gibi oldular. Tabi ben yattığım için hiç yardım edemedim, sadece söyledim şunu koyalım bunu çıkaralım filan annem de ona göre yaptı hepsini düzenledi. Sağ olsun. O kadar büyük bir iş halloldu ki. Zaten saat nasıl geçmiş anlamadık, bir baktık 8 olmuş, daha yemek bile yememişiz, çocuklar dolanıyor etrafta çilek yiyebilir miyiz maydonoz yiyebilir miyiz. Hay Allahım ya biz de hala saate bakıp da farketmiyoruz ne kadar geç olduğunu. En sonunda kızım dedi anne benim karnım ağrıyor galiba çok acıktım diye. Normalde iştahsız bir kızdır gözlerim yaşardı resmen bu sözleri duydum ya demek aç bırakmak lazımmış bunları

Hurçlar da bunlar:

Tabi resimdeki gibi dimdik durmuyor, kullanan kişilerin fotoğraflarına bakarsanız daha net anlaşılır. Ama dik durması önemli değil zaten benim için. Her şeyi düzenli bir şekilde ayırmış olması çok iyi oldu. Aslında 8 tane sığarmış ama hurca girmesine gerek olmayan birkaç parça eşya da vardı onları bazanın daha geri tarafına doğru koydu annem, kötü durmadı.

Belki bacaklarınız ayrıldığı için kasık bölgesini hafiften germiştir, ağrı ondandır. Zaten o bölge o kadar hassas ki ağrımaya yer arıyor gibi. Ben de bazen sırf kuvvetli hapşırdığım için o gün kasıklarımın ağrıdığını biliyorum Bebeğin hareketlerindeki azalma ondan değildir yani. Artık yerleri dar, kımıldayamıyorlar pek. 2 kg'ın üstüne çıktık çoğumuz, epey büyüdüler. Rahat olun

Doğru teşekkür ederim evet bazen hapşırınca da kasığıma bıçak saplanır gibi olduğu oluyor. 2 gün arasında bu kadar fark olunca bir de evvelinde böyle bir kaza atlatma durumu yaşayınca korktum. İnşaallah her şey yolundadır.

Hay Allah, epey uzun sürmüş. Çok geçmiş olsun. O tür karışımları duyuyorum, hatta en çok gençlerden duyuyorum. Eczaneden birkaç serum alıp yumurtayla karıştırıyorlarmış ama hiç denemedim. Belki lohusalıkta denenebilir. Cuma günü doktor randevum var. Elenatal 3 kullanacağız demişti ama saç özelinde konuşmadık hiç. Lohusalıkla ilgili sorularıma yavaş yavaş geçmek istiyorum, bunu da soracağım, sizlere de söylerim

Kızlar 33. Haftadayım serklajlıyım bugün adet ağrısı gibi ağrım var doğum belirtisi değildir umarım normal mi?

Yeri gelmişken yüzdeki lekelenme ve çillenmeler ile çatlaklar konusunu da gündeme getireyim. Bende hepsi var maşallah Çatlaklar için lazere gitmeyi düşünüyorum. Fraksiyonel lazer diye bir şey duydum, bilen varsa aydınlatsın Fakat yüz lekeleri konusunda ne yapabiliriz hiçbir fikrim yok. İki gözümün altında tam çillenme bölgesinde fazla yoğun olmamakla birlikte koyu renkli birkaç çilim oldu. Lekelenme de diyebiliriz belki. Daha önce hiç cilt sorunu yaşamamıştım. O yüzden ne yapmak lazım bilmiyorum. Biraz araştırdım, doğumdan sonra kendiliğinden yok olur gibi şeyler okudum ama tecrübesi, bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim

Kızlar 33. Haftadayım serklajlıyım bugün adet ağrısı gibi ağrım var doğum belirtisi değildir umarım normal mi?
34. haftayı doldurmadan bende de benzer ağrılar oldu, 2 gün süreyle geçmedi, sırf adet ağrısı gibi değil aynı zamanda sertleşme toparlanma da oluyordu çok sık. Serklajım yok ama 30 haftalıktan beri rahim ağzı kısalığı sebebiyle yatış vermişti doktor progestan kullanıyordum. İlk başta normaldir diye düşündüm ama artık 3. gün hala geçmeyince dayanamadım doktora gittim, 2 cm açılma olmuş ani doğum atağı başlamış dedi. Hemen hastaneye yatış ve Nidicart yüklemesi yaptılar, 20 dk da bir 3 doz, sonra 4 saatte bir, sonra 8 saatte bir, anca öyle sakinledi. Eve ertesi gün akşam geçtim, şimdi sabah akşam Adalat kullanıyorum, ağrılarım kasılmalarım geçti çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…