Benim sürekli var aynı şekilde ama yanma kaşıntı vesaire yok enfeksiyonumda yoktu en son normaldir herhalde diye bende çok üstünde durmuyorumEvet benim de öyle normal mi değil mi emin olamadım
Amin inşallah.Doğru diyorsunuz, olumlu tarafından bakmak daha sağlıklı. Sağsalim kucağımıza alalım
Birçok kadın öyle yapmış aslında. Daha öncesinde saçlarınız güçlüyse belki yeniden gürleşmesi kolay olmuştur4. Ay gibi cok dokulmeye basladi, hakikaten cok dokuluyor. Sanirim ben ozel bir sey uapmadim kendi kendine duzeldi.
Elenatal 3 kullanacağız, aynenDogum sonrasi icinde de dr multivit vericek muhtemelen elenatal 3 gibidokulme oluyor canim maalesef insallah cok olmaz benim emzirmeyi kesince durdu oluk oluk dokuluo du ki cok gurdur saclarim sonra duzene girdi ama o da hersey gibi gecip gidiyor biotin e vit saca en iyi gelen iceriklerden ara ara kullandigim oldu zaman zaman yaglardan destek aldim yani bu da kisiden kisiye gore degisio
Elenatal3 ü doktorunuz mu söyledi kullan diye. Bizimkiler niye söylemiyor bir şey ya sormadanElenatal 3 kullanacağız, aynenBiotin aklıma gelmemişti, bak onu sorayım şimdiden. Belki kullandırır doktor. Teşekkür ettim
Elenatal 2 kullandık 2. trimesterdan itibaren. Doğumdan sonra 6 ay da Elenatal 3 kullanacağız demişti doktorumuz. Siz bir hatırlatın bakalım.Elenatal3 ü doktorunuz mu söyledi kullan diye. Bizimkiler niye söylemiyor bir şey ya sormadan
Ya ben de bugün öyleyim, 35+0. Dün deli gibi nerdeyse çıkacak kadar net ve güçlü tekmeler vuran bebek şimdi aşırı az ve derinden hareket ediyor, bir şeyler yedim, dürtükledim filan hareket etsin diye ama yok. Haftayla alakalıdır inşaallah. Aslında ben dün akşam banyo yeri ıslakmış ayağım kaydı, Allah’a çok şükür ki düşmedim kapının kulbuna tutunarak destekledim kendimi. Ama bacaklarım birbirinden ayrıldı resmen kendimi zor tuttum. Şimdi yine banyoya kalktım resmen yürüyemiyorun kasıklarım çok ağrıyor. Acaba dedim bebeğin hareketi de o kaymamdan ötürü mü zayıfladı. Gece de hep kötü rüyalar gördüm. İnşaallah haftasıyla alakalı bir durumdur.Günaydın kızlar bugün 35+1 haftalığım. Çok hareketli olan bebeğim bugün sabahtan beri biraz az hareketli geldi. Birazdan da son sağlık ocağı kontrolüne gideceğim. Bu haftalarda böyle şikayeti olan oldu mu ?
Günaydın. Geçen haftadan beri benim de öyle yeri azaldığı için hareketleri durgunlaşabiliyormuş. Tabii yine de takip etmekte fayda var ben biraz evhamlıyım. Böyle olunca bir şeyler yiyip uzanıyorum güzel bir müzik açıp yağ falan sürüyorum karnıma o zaman hareketleniyor. Siz de bir deneyin isterseniz.Günaydın kızlar bugün 35+1 haftalığım. Çok hareketli olan bebeğim bugün sabahtan beri biraz az hareketli geldi. Birazdan da son sağlık ocağı kontrolüne gideceğim. Bu haftalarda böyle şikayeti olan oldu mu ?
Çok geçmiş olsun bir dahası olmasın. Ben bir şey yaşamadım hatta uyurken o kadar hareketliydi ki dur oğlum yapma oğlum otur bakalım diye güle oynaya uyudum. Ay iyice kendimi izleyeceğim böyle devam ederse doktora gideceğim. İnşallah haftamızla alakalıdır.Ya ben de bugün öyleyim, 35+0. Bebek aşırı az ve derinden hareket ediyor, bir şeyler yedim, dürtükledim filan hareket etsin diye ama yok. Haftayla alakalıdır inşaallah. Aslında ben dün akşam banyo yeri ıslakmış ayağım kaydı, Allah’a çok şükür ki düşmedim kapının kulbuna tutunarak destekledim kendimi. Ama bacaklarım birbirinden ayrıldı resmen kendimi zor attım. Şimdi yine banyoya kalktım resmen yürüyemiyorun kasıklarım çok ağrıyor. Acaba dedim bebeğin hareketi de o kaymamdan ötürü mü zayıfladı. Gece de hep kötü rüyalar gördüm. İnşaallah haftasıyla alakalı bir durumdur.
Evet benim de dün nerdeyse yerinden çıkacak kadar çok sert ve güçlü vuruyordu tekmelerini, durmuyordu yerinde. Şimdi aşırı sakin. İnşaallah haftayla alakalıdır. Ben de yarın gideceğim doktora, inşaallah her şey yolundadır.Çok geçmiş olsun bir dahası olmasın. Ben bir şey yaşamadım hatta uyurken o kadar hareketliydi ki dur oğlum yapma oğlum otur bakalım diye güle oynaya uyudum. Ay iyice kendimi izleyeceğim böyle devam ederse doktora gideceğim. İnşallah haftamızla alakalıdır.
Ya ne yazık ki çok dökülüyor. Ben dökülüyor diye duyardım ablamdan filan ama onun saçlarıyla zaten hep problemi vardı heralde onunla alakalıdır diye düşünürdüm. 2 bebeğimde de aşırı döküldü ya öyle böyle değil, ilk zamanlar biraz iyi gidiyordu, kaçıncı ay hatırlamıyorum ama bir anda bir başlıyor dökülmeye, özellikle bebeği aktif emzirdiğim için, hani belki mamayla desteklense bu kadar olur mu bilmiyorum. İlkinde hele şok oldum dedim yoksa Allah korusun kötü hastalığa filan mı yakalandım. Sağlık ocağında aile hekimi saçıma sürmem için bir karışım yaptırmıştı, tüpte bir vitamin kırıyordum, zeytinyağ, çiğ yumurta filan öyle karıştırıp saçıma sürüp streçliyordum, 1-2 saat duruyordu, onu biraz denemiştim, içeriğini hatırlamıyorum şimdi. Bir de b12, çinko, a vitamini filan eksiklere takviyeler vermişti. Ama bilmiyorum ne kadar etki etti. Ek gıda döneminde de yine döküldü ama sanki 1 yaşından sonra biraz azaldı dökülmeler. Asıl emzirmeyi kestikten sonra yani 2 sene sonunda saçlarım tam anlamıyla düzene girdi diyebilirim. Sonra 2. bebekte rahattım o kadar şok olmadım başıma ne geleceğini bildiğim için. Multivitamin filan içiliyor ama engelleyemiyor maalesef o dökülmeleri illa ki oluyor. Yani benim böyle oldu, tabi her bünye farklı olabilir.Hanımlar belki erken bir soru ama fikrinizi almak istediğim bir konu var. Bugün 9-10 ay sonra ilk defa saçlarımı boyattım, röfle yaptırdım. İnanılmaz iyi hissettirdi, kendime geldimKuaförüm saçlarımın çok güçlendiğini fark etti. Gebelikten önce avuç avuç dökülen saçlarımdan birkaç tel anca döküldü işlem esnasında. Tabii doğumdan sonra dökülecek, bunu da konuştuk. Daha önceki doğumlarından bu konuda tecrübesi olan var mı? Gerçekten çok mu dökülüyor? Sonra yeniden sağlamlaşması ne kadar sürüyor? Bir de tabii ne gibi ürünler, takviyeler, serumlar vs kullanmak gerekiyor? Ben muhtemelen günü geldiğinde bir doktora görünürüm ama tecrübe bazen kitabi bilgiden çok daha yol gösterici olabiliyor
Artık yerleri dar, o yüzden eskisi kadar paldır küldür hareket edemiyorlar. Endişe etmeyin, galiba süreç böyle devam edecekGünaydın kızlar bugün 35+1 haftalığım. Çok hareketli olan bebeğim bugün sabahtan beri biraz az hareketli geldi. Birazdan da son sağlık ocağı kontrolüne gideceğim. Bu haftalarda böyle şikayeti olan oldu mu ?
Belki bacaklarınız ayrıldığı için kasık bölgesini hafiften germiştir, ağrı ondandır. Zaten o bölge o kadar hassas ki ağrımaya yer arıyor gibi. Ben de bazen sırf kuvvetli hapşırdığım için o gün kasıklarımın ağrıdığını biliyorumYa ben de bugün öyleyim, 35+0. Dün deli gibi nerdeyse çıkacak kadar net ve güçlü tekmeler vuran bebek şimdi aşırı az ve derinden hareket ediyor, bir şeyler yedim, dürtükledim filan hareket etsin diye ama yok. Haftayla alakalıdır inşaallah. Aslında ben dün akşam banyo yeri ıslakmış ayağım kaydı, Allah’a çok şükür ki düşmedim kapının kulbuna tutunarak destekledim kendimi. Ama bacaklarım birbirinden ayrıldı resmen kendimi zor tuttum. Şimdi yine banyoya kalktım resmen yürüyemiyorun kasıklarım çok ağrıyor. Acaba dedim bebeğin hareketi de o kaymamdan ötürü mü zayıfladı. Gece de hep kötü rüyalar gördüm. İnşaallah haftasıyla alakalı bir durumdur.
Doğru teşekkür ederim evet bazen hapşırınca da kasığıma bıçak saplanır gibi olduğu oluyor. 2 gün arasında bu kadar fark olunca bir de evvelinde böyle bir kaza atlatma durumu yaşayınca korktum. İnşaallah her şey yolundadır.Belki bacaklarınız ayrıldığı için kasık bölgesini hafiften germiştir, ağrı ondandır. Zaten o bölge o kadar hassas ki ağrımaya yer arıyor gibi. Ben de bazen sırf kuvvetli hapşırdığım için o gün kasıklarımın ağrıdığını biliyorumBebeğin hareketlerindeki azalma ondan değildir yani. Artık yerleri dar, kımıldayamıyorlar pek. 2 kg'ın üstüne çıktık çoğumuz, epey büyüdüler. Rahat olun
Hay Allah, epey uzun sürmüş. Çok geçmiş olsun. O tür karışımları duyuyorum, hatta en çok gençlerden duyuyorum. Eczaneden birkaç serum alıp yumurtayla karıştırıyorlarmış ama hiç denemedim. Belki lohusalıkta denenebilir. Cuma günü doktor randevum var. Elenatal 3 kullanacağız demişti ama saç özelinde konuşmadık hiç. Lohusalıkla ilgili sorularıma yavaş yavaş geçmek istiyorum, bunu da soracağım, sizlere de söylerimYa ne yazık ki çok dökülüyor. Ben dökülüyor diye duyardım ablamdan filan ama onun saçlarıyla zaten hep problemi vardı heralde onunla alakalıdır diye düşünürdüm. 2 bebeğimde de aşırı döküldü ya öyle böyle değil, ilk zamanlar biraz iyi gidiyordu, kaçıncı ay hatırlamıyorum ama bir anda bir başlıyor dökülmeye, özellikle bebeği aktif emzirdiğim için, hani belki mamayla desteklense bu kadar olur mu bilmiyorum. İlkinde hele şok oldum dedim yoksa Allah korusun kötü hastalığa filan mı yakalandım. Sağlık ocağında aile hekimi saçıma sürmem için bir karışım yaptırmıştı, tüpte bir vitamin kırıyordum, zeytinyağ, çiğ yumurta filan öyle karıştırıp saçıma sürüp streçliyordum, 1-2 saat duruyordu, onu biraz denemiştim, içeriğini hatırlamıyorum şimdi. Bir de b12, çinko, a vitamini filan eksiklere takviyeler vermişti. Ama bilmiyorum ne kadar etki etti. Ek gıda döneminde de yine döküldü ama sanki 1 yaşından sonra biraz azaldı dökülmeler. Asıl emzirmeyi kestikten sonra yani 2 sene sonunda saçlarım tam anlamıyla düzene girdi diyebilirim. Sonra 2. bebekte rahattım o kadar şok olmadım başıma ne geleceğini bildiğim için. Multivitamin filan içiliyor ama engelleyemiyor maalesef o dökülmeleri illa ki oluyor. Yani benim böyle oldu, tabi her bünye farklı olabilir.
34. haftayı doldurmadan bende de benzer ağrılar oldu, 2 gün süreyle geçmedi, sırf adet ağrısı gibi değil aynı zamanda sertleşme toparlanma da oluyordu çok sık. Serklajım yok ama 30 haftalıktan beri rahim ağzı kısalığı sebebiyle yatış vermişti doktor progestan kullanıyordum. İlk başta normaldir diye düşündüm ama artık 3. gün hala geçmeyince dayanamadım doktora gittim, 2 cm açılma olmuş ani doğum atağı başlamış dedi. Hemen hastaneye yatış ve Nidicart yüklemesi yaptılar, 20 dk da bir 3 doz, sonra 4 saatte bir, sonra 8 saatte bir, anca öyle sakinledi. Eve ertesi gün akşam geçtim, şimdi sabah akşam Adalat kullanıyorum, ağrılarım kasılmalarım geçti çok şükür.Kızlar 33. Haftadayım serklajlıyım bugün adet ağrısı gibi ağrım var doğum belirtisi değildir umarım normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?