Valla bende artık kendimi kötü hissetmeye başladım çünkü genelde de benim açtığım konulardan ötürü eleştiri geliyorşahsen benim ilk doğumum olacak, tecrübemde olmadığı için başımdan geçen bir şeyi de anlatamayacağıma göre kimseyi korkutabileceğimi zannetmiyorum . Ben bebeğin ilk doğduğu anların en kolay oldupunu söylerken bence yeni doğum yapcak her arkadaşımı motive etmiş olduğumu düşünüyorum neticede ilk kez doğum yapacak olan hepimizin en korktuğu şey ilk doğduğunda zor olacak mı yetebilecek miyim korkusu. Bende en kolay dönemi ilk doğduğu dönem diyerek bence motive etmişimdir
Hosgelmis kuzuMerhaba kızlar ben cumartesi günü doğurdum
Daha önce yazmıştım nişanım gelmişti. 1 hafta geçti . 35+5te emme sorunu var . 2 kg doğdu inşallah iyi olur
Yok yok sahsi bi yazdi yazmadim canim kimseye ben deben olayın dışında kaldım anlamadım valla ne kaçırdım diye 2 kere okudum yazınızı kim ne demiş ne oluyor :/
buranın amacı soru sormak merak ettiklerimizi bilgi, paylaşmak yaşadıklarımızı paylaşmak değil mi
tahin pekmez de demişti ama ben kilo alırım diye yemedim :) hatta annem dün niye yemiyorsun aynı şekilde duruyor diye sitem etti :)Kesinlikle kabak çekirdeği ve tahin pekmez çok Güzel kilo yapıyor sabah tahin pekmez akşamda 1 avuç kabak çekirdeği yemeye özen gösteriyorum tuzu ve şekeri azalttığım için ödem tutmadım sayılır bebişim de her kontrolde olması gerekenden 200 300 gram fazla çıkıyor 34.haftada 2450ydi mesela
Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim galiba bı arkadas zayıfladığından bahsetmişti o da normal son ay fazla kilo alınmaz hatta birkaç kilo verilir demisti doktorum bende 1 kilo almışım o da bebek, suyu, eşi, ödem ve kıyafetler diye say demişti ebe
Diline saglik hislerime tercuman olmussun. Kimse kotu bir sey de yazmiyor, herkes kendi yasadiklarini paylasiyor. Ah ah vah vah diyen, kotu etkileyecek bir yazi da gormedim.
Ayni sekildeYok ben de gormedim acikcasi ve kendimde yazarken otuz filtre den geciriorum korkutmadan ya da yanlis anlasilmadan yaziyim die
hormonlar ele geçiriyorYok yok sahsi bi yazdi yazmadim canim kimseye ben deilk anne olucaklara biz tecrubeli annelerin ( 3 yillik tecrubem ) deneyimlerimizi paylasmasi biraz hassasiyet uyandirmis gibi anladim bende belki ben de yanlis anladim bilemiyorum dedigim gibi hepimiz son duzlukteyiz hassas sureclerdeyiz hormonlarimiz da tavan yanlis anlamaya da musaitiz yorulduk kimimiz erken dogumla kimimiz baska zorluklarla ugrasiyor. Saglikla alalim evlatlarimizi kucagimiza
Maşallah. Valla annemle sana çok dua ettik. Anneciğime dua et diyorum hepimize dua ediyor. Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin.Çok şükür bebekte bende iyiyim yanımda şuan zor bir süreçti 2 gün sancı çektim açılmam olmadı bu sabah 8 cm olunca ve suyum gelince hemen 10 da doğum haneye alındım 3 ikinmayla bebeği çıkartabildim toplam 13 dk sürdü doğumum çok kısa sürdü hala şaşkınım
Canım lütfen canını sıkma . Hafta olarak iyisin . İnan kiloya bakmıyor bu . Bir arkadaşım 39 da gayet iyi kilo ile yaptı doğum ama çocuk enfeksiyondan küveze girmiş . Arkadaşımın ikizleri 2300 doğdu onlar hiç küveze girmedi . Sadece sağlıkla gelsinler dua edelim .Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum
Evet hiç düzenli yemedimBende iki öğün yiyorum tek kişilik gibi şuan kaç kilosu bilmiyorum ama benimkide öyle tombul bir bebek değil yediğin öğünlerde bebeğe kilo aldıracak şeyler yesen ağırlık olarak belki ona gider yediklerin hep üzülme dikkat etmeye çalış anlıyorum seni bende asla zorla yiyemiyorum midem bulanıyor ama bebekler için yediklerimize dikkat edebiliriz birazcıkta olsaBirde kullandığımız vitaminlerin çok etkisi varmış ben onu gördüm aksatmaya başladığım zaman bebekte geri kalmaya başladı eğer sende aksatıyorsan aklında bulunsun
Evet doktorum da kabak çekirdepinü çip badem yumurta kırmızı et dedihiç de morelini bozma 1 haftaya bakar senin değil de bebişin kilo alacağı besinler tüket bende şuan o yönde odaklıyım bebiş kilo aslın diye kabak çekirdeği, badem ,avokado ceviz, kivi filan yiyorum ama perinatoloji doktorum kabak çekirdeği özellikle söylemişti
Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum
Canım bende bir şey yiyemiyorum ama bebek kilolu. Kendini suçlama. Plasentanla ilgili bir şey dedi mi?Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum
Tabiki bünye meselesi tamamen kilo alıp verilmesi ben almayınca doktora sormuştum o da öyle demişti benim ilk gebelik tecrübe olmadığı için herşeyi doktora soruyorum o da almamak vermek çok almak hepsi normal demişti bebek haftasına göre iyiyse kendi kilona hiç takılma dedi karşılaştırma yapmak yanlış olur ama olabilecek ihtimalleri paylaşarak birbirimizin kafasındaki soru işaretlerine cevap olabiliriztahin pekmez de demişti ama ben kilo alırım diye yemedim :) hatta annem dün niye yemiyorsun aynı şekilde duruyor diye sitem etti :)
hımm herkesin bünyesi bir değil alınır da verilir de ama son ay fazla kilo alınmaz olayı tamamen yalan hehehehe son ay daha çok alınır :) benim ikini hamileliğim birinciyle alakası yok o yüzden karşılaştırma yapmayalım
burası açık platform merak etiklerimizi tabi ki soracağız karşılaştırma yapmak amacıyla sormuyoruz yada sormuyorum
Geçmiş olsun canım. Uykusuzluktan bağışıklığın düşmüştür dediğin gibi. Bebek etkilenmiyordur canım.Ben de resmen iki haftada bir hastayimoglum hastaydi, aslinda alerji kaynakliydi, 4 gece uykusuz gecince mi bagisikligim dustu ne oldu? Artik hastaliga sabir kalmadi bebek etkilenmiyordur insallah ya.
Çok geçmiş olsunBen de resmen iki haftada bir hastayimoglum hastaydi, aslinda alerji kaynakliydi, 4 gece uykusuz gecince mi bagisikligim dustu ne oldu? Artik hastaliga sabir kalmadi bebek etkilenmiyordur insallah ya.
Çok yoruldum ama doğumun kolay olmuş ayyyy söyle pozitif doğum hikâyelerine ihtiyacımiz varÇok şükür bebekte bende iyiyim yanımda şuan zor bir süreçti 2 gün sancı çektim açılmam olmadı bu sabah 8 cm olunca ve suyum gelince hemen 10 da doğum haneye alındım 3 ikinmayla bebeği çıkartabildim toplam 13 dk sürdü doğumum çok kısa sürdü hala şaşkınım
Sakın yanlış anlaşılmasın arkadaşlar bir arkadaşımız hani olumsuz etkileniyoruz gibi yazmış, bende evet bebek bakım zorlukları mesela beni şu an çok olumsuz etkiler öyle yazıları okumuyorum etkilenmemek için birbirimizi bu dönemde motive etmemiz daha anlamlı olur yazdım. Burası hepimize açık bir platform isteyen istediğini paylaşmakta özgür bunu yazmayın şunu konuşmayın demedik kimseye, dememde şahsen gerçekten hassas bir dönemdeyiz ya hepimiz insan en azından bebek bakımı hakkında zorluk duymak istemiyor. Kusura bakmayın kimseyi kırmak asla istemem hepimiz burda birbirimize çok güzel destek oluyoruzKızlar bu grupta değişik bi durum var ekimden beri takipteyim anlamadım ben sürekli bir eleştiri sen onu dedin bu bunu anlattı diye neden özgürce istediğimizi paylaşamıyoruz ki beğenmeyen okumak istemeyen geçsin bu kadar basit değil mi , mayıs grubunda şecere dökmüşler kimse kimseye gıkını çıkarmamış ben şaşırıyorum açıkçası bazı yazılanlarakimse tecrübelerini deneyimlerini durup dururken aktarmaz sorulmuşsa eğer anlatır o da nacizane kendi deneyimidir ve hepimiz o hassasiyetle yaklaşıyoruzdur eminim. Daha önce anne olmuş kimsenin ben burda olumsuz bişey yazdığını okumadım açıkçası ilk günden beri de takip ediyorum. İlk doğumu olanın o korkusu heyecanı varsa, ikinci üçüncü kez anne olanın başka korkusu heyecanı var ve bunları burda paylaşmamız çok normal geliyor bana sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım kızlar burayı bu kadar önemsemeylim eğer çok etkileniyosak buna ben de dahilim uzaklaşabiliriz sevgiler, saygılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?