2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Amin canım inşallah aynen acil bir doğum durumu görmüyorlar ama suyu az olduğu için de bırakmıyorlar ki burada günde üç kez nstyle bakıyorlar bi terslik görünürse hemen müdahale edebilmek için
Allah yardımcınız olsun. Bir şey dediler mi peki hangi durumda çıkaracaklarmış

Benim son 10 gün ama bundan sonraki hayatımı hamile olarak geçirecekmişim gibi hissediyorum
Ben de aynı şeyleri hissediyorum, sanki perşembe başkası doğum yapicak ben de ziyarete gidicem. Sanki olayları dışarıdan izliyorum. Bi de doğum tarihi verince doktor ağladım hastanede. Daha 9 ay daha kalsın demesini mi bekliyordum acaba? Neden böyle oluyor anlamadım ben de .

Duygular hep bir karmaşa hormonlardan demek istemiyorum ama galiba öyle oluyor gerçekten

Hayırlısı olsun canım. Benim oğlum da makat geliş duruyor. Benim de biliyorsun previa ve kanama riski olduğu için 37 de alıyorlar. Tedirgin olmaktansa dogmaları daha iyi belki de. O yüzden hakkımızda en hayırlısı en iyisi olsun inşallah canım.

Duygular hep bir karmaşa hormonlardan demek istemiyorum ama galiba öyle oluyor gerçekten
Valla öyle ama özliycem ben ya hamileliği. Tamam zor geçti benim ama yine de çok güzeldi hareketlerini görmek hissetmek., benim zaten plansız bir gebelikti. Ama çok şükür ki yaşadım bir kez daha. Veda etmek hamileliğe ondan da zor geliyor. Son olduğunu da bildiğim için belki.

Belim bacağım sakat olmasa belki ben de öyle düşünebilirdim ama artık zorlanmadan oturup kalkabilmek desteksiz uzanabilmek falan istiyorum iyileşince hamileliği bir tekrar değerlendirebilirim tabii belli de olmaz

İki

İki Gündür böyle şişti çevrem hep normal dediler ama yine de sizlere de sorayım dedim.
Bugun hem kontorol vardı hemde doğum için konuştuk ebeyle bilgi aldık yatış nasıl olacak kan tahlilleri filan yapıldı önden hazırlık sonra ödem var mı dedi evet ayaklarım son 2 haftadır şişti dedim baktı birsry demedi tuza dikaat et bol su iç dedi sadece normslmış son haftalar ödem tutarmış tabi herkesin bünyesi farklı

Şu an hangi hastanedesiniz?

Evde güzel geçirebilirseniz açıklıkla hastaneye gidebilirsiniz tabii neden olmasın. Yani 7-8 cm olmaz belki ama yine de büyük ölçüde aşama kaydetmiş olursunuz. Evdeyken her kasılmanız, ağrınız geldiğinde eşinizin sırtınızı belinizi ovması sizi rahatlatması çok iyi olur. Dinlenmek için ağrılarınız geçtiğinde solunuza doğru yatabilirsiniz, hatta uyumayı bile deneyebilirsiniz, çünkü ilk aşamalarda sıklığı uzun aralıklı olur, o aralıkları dinlenerek uyuyarak geçirmeniz iyi olur. Önceki mesajlarımda akupresur noktalarıyla ilgili yazmıştım o noktalara sürekli masajlar, baskılar yapmak çok iyi olur. Yere çömelip kalkmak, squat hareketi de açılmayı hızlandırır, tabi mutlaka bir yere tutunarak yapın. Ağrı geldiğinde tam secde pozisyonunda kalmak, ya da yarı secde yani dizler ve dirsekler yerde, hangisi daha rahatınıza geliyorsa o şekilde beklemek hem dinlendiriyor hem açılma için çok iyi. Pilates topunuz varsa bol bol üstüne oturmak, oturarak sonsuz işareti çizmek. Sıcak bir duş alabilirsiniz. Hastanede ebeler bana sıcak havlular getirip vajinama ve belime kompres yapıyorlardı, o kadar iyi gelen bir şey ki, hem aşırı rahatlatıyor, hem açılmayı artırmak için iyi. Kasılmalar geldiğinde inlemek, bağırmak hiçbir işe yaramaz, ne ağrınızı hafifletir, ne açılmaya katkı sağlar, güzel nefes alıp vermek çok önemli. Bu nefes olayını şimdiden alıştırma yapmak lazım. Çünkü o an bütün algı ve hafıza siliniyor insanda. Pratiğinizde olmalı ki, gerçek anda da kolayca yapabilesiniz. Bebeğe oksijen gitmesi için de nefes çok çok önemli. Zor bir şey değil zaten. Burnunuzdan nefes alıyorsunuz ama diyafram nefesi, yani karnınızı şişireceksiniz, göğsünüzü değil, mesela 3 sn nefes aldınız, sonra yavaaaş bir şekilde ağzınız açık bir şekilde nefesi vereceksiniz, o da 5-6 sn sürecek. Bunu her ağrınız geldiğinde, ah vah etmek yerine böyle yapacaksınız, nefes alıp vereceksiniz tekrar tekrar. Bu şekilde çok rahatlarsınız, bebek de çok rahatlar. Panik durumu filan kalmaz, sakinleşirsiniz. Ayrıca en son şunu da söyleyeyim, kendi kendimize açılma olsun mantığıyla ıkınmak bebeği ittirmeye çalışmak hiç işe yaramaz. Doktor veya ebe ittir ıkın demeden evde ya da hastanede kendi başınıza zamansız ıkınmaya filan zorlamayın, boş yere yorulmanıza enerji kaybına sebep olur.

Son düzenleme:
Ben doğurdum kızlar pozitif sezeryan diyebilirim 9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu

Güzel haberlerini bekliyoruz canım.
Anca kendime gelebildim canım
9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu emişmeye başladık ama yetersiz gibi bakalım evimize çıkalım inşallah çözecez hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…