- 5 Mart 2021
- 6.167
- 9.013
- 148
Allah analı babalı büyütsün. Hepsi aceleciKızlar selam pazar sabah doğum yaptım. Bir haziran bebesi daha mayısta geldi
Allah yardımcınız olsun. Bir şey dediler mi peki hangi durumda çıkaracaklarmışAmin canım inşallah aynen acil bir doğum durumu görmüyorlar ama suyu az olduğu için de bırakmıyorlar ki burada günde üç kez nstyle bakıyorlar bi terslik görünürse hemen müdahale edebilmek için
Sağlıkla mutlulukla büyüsünKızlar selam pazar sabah doğum yaptım. Bir haziran bebesi daha mayısta geldi
Ben de aynı şeyleri hissediyorum, sanki perşembe başkası doğum yapicak ben de ziyarete gidicem. Sanki olayları dışarıdan izliyorum. Bi de doğum tarihi verince doktor ağladım hastanede. Daha 9 ay daha kalsın demesini mi bekliyordum acaba? Neden böyle oluyor anlamadım ben de .Benim son 10 gün ama bundan sonraki hayatımı hamile olarak geçirecekmişim gibi hissediyorum
Inşallah çok teşekkür ederim.Telaş ediyoruz sanırım. İnşallah güzel haberler alırız. Sizde sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah
Duygular hep bir karmaşaBen de aynı şeyleri hissediyorum, sanki perşembe başkası doğum yapicak ben de ziyarete gidicem. Sanki olayları dışarıdan izliyorum. Bi de doğum tarihi verince doktor ağladım hastanede. Daha 9 ay daha kalsın demesini mi bekliyordum acaba? Neden böyle oluyor anlamadım ben de .
Kalbinde sıkıntı var mıydı canım? Yoksa doğumdan sonra mi çıktı? Inşallah bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın canım. Dualarımız seninle.Kızlar ben doğum yaptım saat 20:20 de ben iyiyim ama bebeğim yoğun bakıma alındı siyami erseğe sevk edildi kalbinden dolayı
Hayırlısı olsun canım. Benim oğlum da makat geliş duruyor. Benim de biliyorsun previa ve kanama riski olduğu için 37 de alıyorlar. Tedirgin olmaktansa dogmaları daha iyi belki de. O yüzden hakkımızda en hayırlısı en iyisi olsun inşallah canım.Ya dün ultrasonda suyu iyi göründü, bu sabah doktorlar vizitte bi kez daha bakalım taburcu edelim dediler, tekrar ultrasonda biraz az göründü göndermediler böyle böyle biraz daha kalsam burda, 37 ye girince bi özel hastanede doktor buldum kendime konustum tlfnla kabul etti beni ona gidecem. Zaten bebek hala makat geliş suyu da az olduğu için sezeryan, alsınlar artık 37 de bı artıyor bi azalıyor bu su ve çok saçma doktorlar bile anlam veremiyorlar bi sıvı gelişi yok, sıvı gelişi testi de negatif çıkıyor, nst hep iyi çıkıyor bebek harektleri de güzel bakalım bekliyoruz
Valla öyle ama özliycem ben ya hamileliği. Tamam zor geçti benim ama yine de çok güzeldi hareketlerini görmek hissetmek., benim zaten plansız bir gebelikti. Ama çok şükür ki yaşadım bir kez daha. Veda etmek hamileliğe ondan da zor geliyor. Son olduğunu da bildiğim için belki.Duygular hep bir karmaşahormonlardan demek istemiyorum ama galiba öyle oluyor gerçekten
Aaaa hayırlı uğurlu olsun canım. Suyun mu geldi evde? Bebek ve sen nasılsınız?Kızlar selam pazar sabah doğum yaptım. Bir haziran bebesi daha mayısta geldi
Yoktur canım korkma sabah hareketlenir uyuyordur yavrucak. Bir de yerleri daralıyor biliyorsun.Kızlar normalde benim bebek baya hareketli bugün böyle o hareketliliği yok karnımı dürtünce ona tepki veriyor ama duruyor sonra sizce sıkıntı var mıdırr?
Belim bacağım sakat olmasa belki ben de öyle düşünebilirdimValla öyle ama özliycem ben ya hamileliği. Tamam zor geçti benim ama yine de çok güzeldi hareketlerini görmek hissetmek., benim zaten plansız bir gebelikti. Ama çok şükür ki yaşadım bir kez daha. Veda etmek hamileliğe ondan da zor geliyor. Son olduğunu da bildiğim için belki.
Bugun hem kontorol vardı hemde doğum için konuştuk ebeyle bilgi aldık yatış nasıl olacak kan tahlilleri filan yapıldı önden hazırlık sonra ödem var mı dedi evet ayaklarım son 2 haftadır şişti dedim baktı birsry demedi tuza dikaat et bol su iç dedi sadece normslmış son haftalar ödem tutarmış tabi herkesin bünyesi farklıİki
İki Gündür böyle şişti çevrem hep normal dediler ama yine de sizlere de sorayım dedim.
Şu an hangi hastanedesiniz?Ya dün ultrasonda suyu iyi göründü, bu sabah doktorlar vizitte bi kez daha bakalım taburcu edelim dediler, tekrar ultrasonda biraz az göründü göndermediler böyle böyle biraz daha kalsam burda, 37 ye girince bi özel hastanede doktor buldum kendime konustum tlfnla kabul etti beni ona gidecem. Zaten bebek hala makat geliş suyu da az olduğu için sezeryan, alsınlar artık 37 de bı artıyor bi azalıyor bu su ve çok saçma doktorlar bile anlam veremiyorlar bi sıvı gelişi yok, sıvı gelişi testi de negatif çıkıyor, nst hep iyi çıkıyor bebek harektleri de güzel bakalım bekliyoruz
Hayırlı uğurlu olsun tebrik ederim. Nasılsınız siz ve bebek?Kızlar selam pazar sabah doğum yaptım. Bir haziran bebesi daha mayısta geldi
Hayırlı olsun. Geçmiş olsun, ameliyat olacaktı değil mi? En güzel şekilde tertemiz çıksın inşaallah. Ya Şafi ya ŞafiKızlar ben doğum yaptım saat 20:20 de ben iyiyim ama bebeğim yoğun bakıma alındı siyami erseğe sevk edildi kalbinden dolayı
Evde güzel geçirebilirseniz açıklıkla hastaneye gidebilirsiniz tabii neden olmasın. Yani 7-8 cm olmaz belki ama yine de büyük ölçüde aşama kaydetmiş olursunuz. Evdeyken her kasılmanız, ağrınız geldiğinde eşinizin sırtınızı belinizi ovması sizi rahatlatması çok iyi olur. Dinlenmek için ağrılarınız geçtiğinde solunuza doğru yatabilirsiniz, hatta uyumayı bile deneyebilirsiniz, çünkü ilk aşamalarda sıklığı uzun aralıklı olur, o aralıkları dinlenerek uyuyarak geçirmeniz iyi olur. Önceki mesajlarımda akupresur noktalarıyla ilgili yazmıştım o noktalara sürekli masajlar, baskılar yapmak çok iyi olur. Yere çömelip kalkmak, squat hareketi de açılmayı hızlandırır, tabi mutlaka bir yere tutunarak yapın. Ağrı geldiğinde tam secde pozisyonunda kalmak, ya da yarı secde yani dizler ve dirsekler yerde, hangisi daha rahatınıza geliyorsa o şekilde beklemek hem dinlendiriyor hem açılma için çok iyi. Pilates topunuz varsa bol bol üstüne oturmak, oturarak sonsuz işareti çizmek. Sıcak bir duş alabilirsiniz. Hastanede ebeler bana sıcak havlular getirip vajinama ve belime kompres yapıyorlardı, o kadar iyi gelen bir şey ki, hem aşırı rahatlatıyor, hem açılmayı artırmak için iyi. Kasılmalar geldiğinde inlemek, bağırmak hiçbir işe yaramaz, ne ağrınızı hafifletir, ne açılmaya katkı sağlar, güzel nefes alıp vermek çok önemli. Bu nefes olayını şimdiden alıştırma yapmak lazım. Çünkü o an bütün algı ve hafıza siliniyor insanda. Pratiğinizde olmalı ki, gerçek anda da kolayca yapabilesiniz. Bebeğe oksijen gitmesi için de nefes çok çok önemli. Zor bir şey değil zaten. Burnunuzdan nefes alıyorsunuz ama diyafram nefesi, yani karnınızı şişireceksiniz, göğsünüzü değil, mesela 3 sn nefes aldınız, sonra yavaaaş bir şekilde ağzınız açık bir şekilde nefesi vereceksiniz, o da 5-6 sn sürecek. Bunu her ağrınız geldiğinde, ah vah etmek yerine böyle yapacaksınız, nefes alıp vereceksiniz tekrar tekrar. Bu şekilde çok rahatlarsınız, bebek de çok rahatlar. Panik durumu filan kalmaz, sakinleşirsiniz. Ayrıca en son şunu da söyleyeyim, kendi kendimize açılma olsun mantığıyla ıkınmak bebeği ittirmeye çalışmak hiç işe yaramaz. Doktor veya ebe ittir ıkın demeden evde ya da hastanede kendi başınıza zamansız ıkınmaya filan zorlamayın, boş yere yorulmanıza enerji kaybına sebep olur.Pazartesi çatı muayenesi olucam bı aksilik yoksa ben de normal doğum bekliyorum kismetse beni de ağrı sancı vs kısmından ziyade uzun sürme ihtimali birazcık geriyo süreyi ayarlayamamak o an paniğimi bastiramamaktan korkuyorum böyle istiyorum ki hastaneye gittiğimde 7-8 cm açıklıkla gideyim direkt doğumhaneye alsınlardoğumhaneye girdikten sonraki kısım niyeyse daha kolaymış gibi geliyo gözüme bı şekilde çıkacak oraya girdikten sonra gibi geliyo beni geren kısım da açılma kısmının uzama ihtimali
Anca kendime gelebildim canımGüzel haberlerini bekliyoruz canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?