O kadar güzel anlatmışsınız ki daha once bahsettiğiniz zamanda ekran fotoğrafı almıştım uygulamak içinEvde güzel geçirebilirseniz açıklıkla hastaneye gidebilirsiniz tabii neden olmasın. Yani 7-8 cm olmaz belki ama yine de büyük ölçüde aşama kaydetmiş olursunuz. Evdeyken her kasılmanız, ağrınız geldiğinde eşinizin sırtınızı belinizi ovması sizi rahatlatması çok iyi olur. Dinlenmek için ağrılarınız geçtiğinde solunuza doğru yatabilirsiniz, hatta uyumayı bile deneyebilirsiniz, çünkü ilk aşamalarda sıklığı uzun aralıklı olur, o aralıkları dinlenerek uyuyarak geçirmeniz iyi olur. Önceki mesajlarımda akupresur noktalarıyla ilgili yazmıştım o noktalara sürekli masajlar, baskılar yapmak çok iyi olur. Yere çömelip kalkmak, squat hareketi de açılmayı hızlandırır, tabi mutlaka bir yere tutunarak yapın. Ağrı geldiğinde tam secde pozisyonunda kalmak, ya da yarı secde yani dizler ve dirsekler yerde, hangisi daha rahatınıza geliyorsa o şekilde beklemek hem dinlendiriyor hem açılma için çok iyi. Pilates topunuz varsa bol bol üstüne oturmak, oturarak sonsuz işareti çizmek. Sıcak bir duş alabilirsiniz. Hastanede ebeler bana sıcak havlular getirip vajinama ve belime kompres yapıyorlardı, o kadar iyi gelen bir şey ki, hem aşırı rahatlatıyor, hem açılmayı artırmak için iyi. Kasılmalar geldiğinde inlemek, bağırmak hiçbir işe yaramaz, ne ağrınızı hafifletir, ne açılmaya katkı sağlar, güzel nefes alıp vermek çok önemli. Bu nefes olayını şimdiden alıştırma yapmak lazım. Çünkü o an bütün algı ve hafıza siliniyor insanda. Pratiğinizde olmalı ki, gerçek anda da kolayca yapabilesiniz. Bebeğe oksijen gitmesi için de nefes çok çok önemli. Zor bir şey değil zaten. Burnunuzdan nefes alıyorsunuz ama diyafram nefesi, yani karnınızı şişireceksiniz, göğsünüzü değil, mesela 3 sn nefes aldınız, sonra yavaaaş bir şekilde ağzınız açık bir şekilde nefesi vereceksiniz, o da 5-6 sn sürecek. Bunu her ağrınız geldiğinde, ah vah etmek yerine böyle yapacaksınız, nefes alıp vereceksiniz tekrar tekrar. Bu şekilde çok rahatlarsınız, bebek de çok rahatlar. Panik durumu filan kalmaz, sakinleşirsiniz. Ayrıca en son şunu da söyleyeyim, kendi kendimize açılma olsun mantığıyla ıkınmak bebeği ittirmeye çalışmak hiç işe yaramaz. Doktor veya ebe ittir ıkın demeden evde ya da hastanede kendi başınıza zamansız ıkınmaya filan zorlamayın, boş yere yorulmanıza enerji kaybına sebep olur.
Maşallah doğuran doğuranaAnca kendime gelebildim canım
9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu emişmeye başladık ama yetersiz gibi bakalım evimize çıkalım inşallah çözecez hayırlısıyla
Bence bakalım Haziranda kim doğuracak olmalı grubun adıKızlar Günaydı in doğum yapan arkadaşlara tebrikler, bence biz grubun adını değiştirelim hedef haziran annesi ama mayısta doğuran anneler grubu olsun
Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsünKızlar selam pazar sabah doğum yaptım. Bir haziran bebesi daha mayısta geldi
Epey ilerledik artık, galiba ve maalesef normal bu ağrılarKızlar benimde ağrılarım aşırı arttı. Kalça kemiklerim bıçak saplanır gibi ağrıyor, gece uykudan uyandırıp kıvrandırıyor. Magnezyumu bırakmıştım bir süre önce doğuma hazırlık olsun diye. Birde doğuma az kaldı sanırım onun da etkisi var ama bu ağrı berbat bir şey ağrıdan ziyade bıçak saplanır gibi bi kemik acısı. Kalkıp yürüyünce biraz hafifliyor ama yatınca aynı.
Ay birde sanki bebek aşağı indi gibi hissediyorum, midem de rahatladı. Az kaldı galibarüyalarımda sancı çektiğimi doğurduğumu falan görüyorum sık sık.
sizin adınıza çok çok sevindimBu arada durum güncellemesi , ben dün resmen vajinal doğum ile plasentayı doğurdum. Fakat vajinada kaldı apar topar ameliyathaneye alındım . Plasentayı aldılar rahmimi kurtardıkdoğum sancısı hayatta gördüğüm en zor sancı diyebilirim , yada bu plasenta olduğu içinmi böyleydi bilmiyorum ama öldüm resmen
Çok teşekkür ederimsizin adınıza çok çok sevindimgeçmiş olsun
Bebişli hayat nasıl gidiyor canım
Suyuna bakiolar her gün işte yuksek görünürse taburcu edecekler pazar günü biraz yüksek çıktı dün taburcu edeceklerdi dün ki ultrasanda biraz daha az çıkınca bi kaç gün daha gözümüzün önünde ol bakalım dedilerAllah yardımcınız olsun. Bir şey dediler mi peki hangi durumda çıkaracaklarmış
Evet evet bende öyle diyorum artık, zaten hayırlısıyla gelsin artık bu kız beni biraz yordu şimdiden , sende çok yoruldun kıyamam hayırlısıyla kavusacaksin bebeğine inşallah çok az kaldıHayırlısı olsun canım. Benim oğlum da makat geliş duruyor. Benim de biliyorsun previa ve kanama riski olduğu için 37 de alıyorlar. Tedirgin olmaktansa dogmaları daha iyi belki de. O yüzden hakkımızda en hayırlısı en iyisi olsun inşallah canım.
Oh maşallah sizeBen doğurdum kızlarpozitif sezeryan diyebilirim 9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu
Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallahBen doğurdum kızlarpozitif sezeryan diyebilirim 9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu
İstanbul'da Zeynep Kamil araştırma hastanesi var biliyor musunuz ? Orada yatiorumŞu an hangi hastanedesiniz?
Son kontrolde doktorum 41 haftayı da görebilirsin şimdilik çatı muayenesine gerek yok demişti. Bir ben kalıcam heralde Haziran'aKızlar Günaydı in doğum yapan arkadaşlara tebrikler, bence biz grubun adını değiştirelim hedef haziran annesi ama mayısta doğuran anneler grubu olsun
Çok çok tebrik ederim. Ne güzel bir haberBu arada durum güncellemesi , ben dün resmen vajinal doğum ile plasentayı doğurdum. Fakat vajinada kaldı apar topar ameliyathaneye alındım . Plasentayı aldılar rahmimi kurtardıkdoğum sancısı hayatta gördüğüm en zor sancı diyebilirim , yada bu plasenta olduğu içinmi böyleydi bilmiyorum ama öldüm resmen
Maşaallah. Hayırlı uğurlu olsun, tebrik ederim. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinBen doğurdum kızlarpozitif sezeryan diyebilirim 9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?