2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar doğum için vicut temizliğini ne zmn yapmalıyım kıllardan bahsediyorum malesef hamilelik boyunca başıma dert oldular çünkü gebelikten önce sadece 3 sean gitmiştim lazere haliyle var hala bide pko da olunca bnde malesef önümğxdeki hafta ağdaya gitsem nasıl olır acaba doğuma kadr çıkarmı acaba yada hmn ani doğum olursa bu şekilde çok utanıyorum ve hiç rahat değilim

Yumusak degil de sert zeminde yatmalari gerekiyor. Anne yaninin yatagi ince oluyor. Sizin yataginiz nasil bilmiiyorum ama biz park yatak ve anne yanindan cikanlari kullandik.
Sert değil, yumuşak sayılır çünkü süngerimsi sanki. Aslında yün yorgan serip yatak gibi onda mı yatırsam diye de düşündüm sağlıklıdır yün ama dümdüz değil o da dikişli sonuçta bilemedim

Ay maşallah maşallah siz baya öndesiniz bize göre. Artık gelmesini istiyorsanız yapılacaklar var sık ilişki, yürüyüş, bazı pelvik hareketler, bazı çaylar. Detaylı da yazabilirim elinizde yoksa.
Dizimin ve belimin müsaade ettiği her şeyi deniyorum yok ama yok istemiyor dışarda olmayı demek ki

İnşaallah sağlıklı kiloda güzel, kolay bir doğum yaparsınız. Geçen hafta kaç gün önde olarak gösteriyordu bebeğin kilosu ve kafa ölçümü? 3-4 günlük önde olmalar sıkıntı bir durum olmuyor. Mesela diyelim ileriki haftalarda doktor bebeğin kilosu için çok fazla ilerde derse, ve daha bekleyip kilo almasını uygun görmezse suni sancı verip doğumu başlatabiliyorlar. Ablamda benzer bir durum olmuştu. Aslında daha dursa dururdu belki ama 39 haftada suni sancı vererek doğumu başlattılar, ultrasonda 4 kg ya yakın gösteriyordu, tam 3,5 kg doğdu. Bu şekilde bir süreç ilerleyebilir belki sizin için de riskli bir durum olursa diye düşünüyorum.

Aahahah bakalım bizimki nasıl olacak Chicco Next2Me Forever ürününü aldık. Gerçekten de 3,5 yaşa kadar kullanılıyor yazıyor
Sağlıkla mutlulukla kullansın bebeğiniz umarım uzun ömürlü olur alışveriş mesele değil de hangisini alsak kararsızlığı çok zor

Vajinal doğum bekliyorum ama çatı muayenesi Çarşamba olacakmış. Bir aksilik çıkmazsa her an kızlar ben de doğurdum yazabilirim buraya
Sizin de az kalmış, belli oldu mu doğum şekli
Bizim bebiş de 30.haftadan beri baş aşağı bekliyor bizimde beklediğimiz Vajinal bi aksilik çıkarmazsa tabi yarın kontrolümüz var bizim De belki netleşir çatı muayenesi olmadı ama geçen akşam sancım var diye gittim açıklık için baktılar ebeler doktorum net bir şey söyler artık ebeler birşey demedi

İnsanda ister istemez bir çekinme oluyor ama doğuma başlamadan öncesinde lavman yapılıyor. Velev ki oldu, insan fizyolojisinde olan normal bir durum bu, korkmanıza kendinize sıkıntı yapmanıza gerek yok, ne doktorlar için ne ebeler için sıradışı bir durum değil. Zaten doğum esnasında kan, amniyon sıvısı, hiçbirisi pürü pak mis kokulu sular değil, arada kalmış dışkının da çıkması utanılacak bir durum değil. Öyle bir durum olduğunda hemen göz açıp kapayana kadar hızla temizliğini yapıyorlar hiç merak etmeyin. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda nice sağlık sorunları var, doktorlar ve sağlık çalışanları yüzlerce böyle hastayla karşılaşıyorlar, Hemoroid durumları, kabız/ishal sorunu yaşayanlar, daha farklı bağırsak problemleri olanlar, onlar için çok normal.

Kaç haftalık doğum yaptınız bebek nasıl iyi mi kaç kilo doğdu Rabbim sağ salim büyütmeyi nasip etsin inşallah

Annem orj.bebek pamuğu alıp kendi elleriyle beşik içine yükseltici bir yatak yaptı. Pamuk daha sağlıklı ve serin olur diye düşündük.

Kızlar epiduralli normal doğum yapan var mı tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz
Ben iki kızımıda o şekilde doğum yaptım. (Ama yurtdışında) galiba burdaki sistemle farklı. Anlatılanlardan yorumladığım. Yinede öyle yapmayı talep ederim diye düşünüyorum.
Çok güzel ve kolay iki normal doğum hikayem var çok şükür. İnşaAllh bu da öyle olur.

Kendi yaptığımı kısaca anlatayım. 4cm açıklıktan sonra başlıyor epidural. Takarken hiç kıpırdamamak gerekiyor. Sonrasında çekilen sancıları hissetmiyoruz. Doğum başlayınca da ebenin güzel yönlendirmesiyle süreç ilerliyor. Dediklerini doğru yaparsak da hiçbir problem olmuyor aslında. Doğum başladıktan sonra İlkinde 45 ikinci kızımda 15 dk içinde bitti herşey.
Sonrasında yavaş yavaş geçiyor uyuşukluk.

Benim anladığım bilen varda düzeltsin bende öğrenmiş olurum burda tek doz şeklinde veriyorlarmış. Benimkinde kumanda elimde istediğim kadar azaltıp yükseltebiliyordum ve istediğim dozu alabiliyordum. Şöyleki biraz hissetmek yada hiç hissetmemek bi tuşa bakıyordu.

Şimdide olsun biraz nefes aldırsa yine yeter diyip doğum anına yakın o tek dozu almayı düşünüyorum inş yani

Normal doğum için dışkıdan çekinen arkadaşlar. Çekinmeyin lütfen. Yani hoş bişey değil tabi kimsede bilerek yapmaz ama bide onun strestini almayalım üzerimize. Olur şeyler bunlar.

Benim ilkinde başıma geldi. Sağolsun ne dr ne ebe yüzünü bile ekşitmedi hemen temizleyip devam ettiler. Ve ben yaptığımı kokudan anladım kendi rezilliğimi anlamıyorum ki rahat olun benzeri vukuatlar eminimki sıkça yaşanıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…