Benim çalıştığım hastanede dozu kendimiz yapıyorduk isteğe göre hastaya bırakmıyorduk ama özelde çalışıyordum devlette ya da diğer özellerde nasıl bilmiyorum.Ben iki kızımıda o şekilde doğum yaptım. (Ama yurtdışında) galiba burdaki sistemle farklı. Anlatılanlardan yorumladığım. Yinede öyle yapmayı talep ederim diye düşünüyorum.
Çok güzel ve kolay iki normal doğum hikayem var çok şükür. İnşaAllh bu da öyle olur.
Kendi yaptığımı kısaca anlatayım. 4cm açıklıktan sonra başlıyor epidural. Takarken hiç kıpırdamamak gerekiyor. Sonrasında çekilen sancıları hissetmiyoruz. Doğum başlayınca da ebenin güzel yönlendirmesiyle süreç ilerliyor. Dediklerini doğru yaparsak da hiçbir problem olmuyor aslında. Doğum başladıktan sonra İlkinde 45 ikinci kızımda 15 dk içinde bitti herşey.
Sonrasında yavaş yavaş geçiyor uyuşukluk.
Benim anladığım bilen varda düzeltsin bende öğrenmiş olurumburda tek doz şeklinde veriyorlarmış. Benimkinde kumanda elimde istediğim kadar azaltıp yükseltebiliyordum ve istediğim dozu alabiliyordum. Şöyleki biraz hissetmek yada hiç hissetmemek bi tuşa bakıyordu.
Şimdide olsun biraz nefes aldırsa yine yeter diyip doğum anına yakın o tek dozu almayı düşünüyorum inş yani
Maşallah benzer gidiyoruzBizim bebiş de 30.haftadan beri baş aşağı bekliyor bizimde beklediğimiz Vajinal bi aksilik çıkarmazsa tabiyarın kontrolümüz var bizim De belki netleşir çatı muayenesi olmadı ama geçen akşam sancım var diye gittim açıklık için baktılar ebeler doktorum net bir şey söyler artık ebeler birşey demedi
Teşekkür ederim pozitif hikayeler duymak inanılmaz iyi hissettiriyorBen iki kızımıda o şekilde doğum yaptım. (Ama yurtdışında) galiba burdaki sistemle farklı. Anlatılanlardan yorumladığım. Yinede öyle yapmayı talep ederim diye düşünüyorum.
Çok güzel ve kolay iki normal doğum hikayem var çok şükür. İnşaAllh bu da öyle olur.
Kendi yaptığımı kısaca anlatayım. 4cm açıklıktan sonra başlıyor epidural. Takarken hiç kıpırdamamak gerekiyor. Sonrasında çekilen sancıları hissetmiyoruz. Doğum başlayınca da ebenin güzel yönlendirmesiyle süreç ilerliyor. Dediklerini doğru yaparsak da hiçbir problem olmuyor aslında. Doğum başladıktan sonra İlkinde 45 ikinci kızımda 15 dk içinde bitti herşey.
Sonrasında yavaş yavaş geçiyor uyuşukluk.
Benim anladığım bilen varda düzeltsin bende öğrenmiş olurumburda tek doz şeklinde veriyorlarmış. Benimkinde kumanda elimde istediğim kadar azaltıp yükseltebiliyordum ve istediğim dozu alabiliyordum. Şöyleki biraz hissetmek yada hiç hissetmemek bi tuşa bakıyordu.
Şimdide olsun biraz nefes aldırsa yine yeter diyip doğum anına yakın o tek dozu almayı düşünüyorum inş yani
Canım öncelikle hayırlı olsun . İnşallah tez zamanda sağlıkla kavuşunKızlar ben doğum yaptım saat 20:20 de ben iyiyim ama bebeğim yoğun bakıma alındı siyami erseğe sevk edildi kalbinden dolayı
Canım çok şükür . 14-8 normal sanki . 14-9 u aşınca doktorlar endişeleniyor gibi .Kızlar sabah doktor kontrolüne gittim. Tansiyonumu ölçtüler 14.8 çıktı. Doktor perşembe yine gel takip edelim dedi. Ayrıca nst temiz çıktı bir sorun yoktu.
Hayırlı olsun canımBen doğurdum kızlarpozitif sezeryan diyebilirim 9 da alındık 9:20 de bebiş çıktı 10 gibide ben çıktım. İlk çıktığımda biraz sancım ve ağrılarım vardı ama ilaçlarla hafifledim zaten minnoşu görünce ağrı sızı kalmıyor herkese başarılı doğum dilerim çok güzel bi duygu
Evde daha yüksek olduğu da oldu. Sürekli bir normal bir yüksek oluyor. Şaşırdım ne yapacağımı.. inşallah sağlıkla kucağıma alırım.Canım çok şükür . 14-8 normal sanki . 14-9 u aşınca doktorlar endişeleniyor gibi .
Gerçekten bende öyleyim bakalım sağlıklı doğumlar olsunMaşallah benzer gidiyoruzben pek bir duygusal oldum bu ara gelsin bir an önce doğsun diyorum ama sonra da suçlu hissediyorum işte böyle istediğim için
Hepimiz için en güzeli en kolayı olsun o yüzden
Çok haklısınız, bu işlere girerken onlar da biliyordur sanırım az çok olacakları :/ Bir ebenin postunu okumuştum çoğunda oluyor, anormal bi durum değil demişti. Yine de Allah vicdanlı ve anlayışlı, işini severek yapan insanlarla karşılaştırsın biziİnsanda ister istemez bir çekinme oluyor ama doğuma başlamadan öncesinde lavman yapılıyor. Velev ki oldu, insan fizyolojisinde olan normal bir durum bu, korkmanıza kendinize sıkıntı yapmanıza gerek yok, ne doktorlar için ne ebeler için sıradışı bir durum değil. Zaten doğum esnasında kan, amniyon sıvısı, hiçbirisi pürü pak mis kokulu sular değil, arada kalmış dışkının da çıkması utanılacak bir durum değil. Öyle bir durum olduğunda hemen göz açıp kapayana kadar hızla temizliğini yapıyorlar hiç merak etmeyin. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda nice sağlık sorunları var, doktorlar ve sağlık çalışanları yüzlerce böyle hastayla karşılaşıyorlar, Hemoroid durumları, kabız/ishal sorunu yaşayanlar, daha farklı bağırsak problemleri olanlar, onlar için çok normal.
Sebebini söyledi mi acaba? Benim cumartesi günü kontrolüm var, çatıya bakarız dedi :/Yok canım doktorum çatı muayenesi yapmayı tercih etmiyor. Yarın kontrole gideceğim bakalım ne diyecek.
Benimki de perşembe bakıcak , bende internette bir doktorun videosunu gördüm diyor işte yapılması gereken bir muayene değil senin fiziksel bir rahatsızlığın yoksa işte ya da çok zayıf çok kısa değilsen genelde herkesin aynıdır felan. Ama mesela devlette normal doğum tercih olduğu halde normal mi olur sezeryan mı olur diye bunu yapıyorlarsa demekki gerekte var yani. Ben akışına bırakacağımSebebini söyledi mi acaba? Benim cumartesi günü kontrolüm var, çatıya bakarız dedi :/
Devamlılığı sağlanabiliyor mu peki? Yani tek doz mu oluyor gerçekten yoksa devamı var mı?Benim çalıştığım hastanede dozu kendimiz yapıyorduk isteğe göre hastaya bırakmıyorduk ama özelde çalışıyordum devlette ya da diğer özellerde nasıl bilmiyorum.
Ikınmada hiçbir problem yaşamadım. Aksine konuşa konuşa doğurdum. Ama hep ebeye bağlıyorum. O kadar güzel yönlendiriyorduki. Zaten nstde de sancıları bende görüyordum Heh geliyor diyip başlıyordum ıkınmayaTeşekkür ederim pozitif hikayeler duymak inanılmaz iyi hissettiriyorDoğum esnasında his kaybından dolayı ıkınmada problem yaşadınız mı? Doğum sonrası da bel ağrısının aşırı olduğunu söylüyorlar doğru mu?
Evdeki soğuk odayı kovalıyorum resmen. Bide üşütmemiz soğuk almamız da sıkıntı. İyice zorlaşıyor. Kayserideyim o yüzden klima vantilatör yok yani. Artık nasıl yaparım bilmiyorum. Bide 1 aylıkken Marmaris’e ailemin yanına gidicemKızlar aşırı sıcak yaa klimasız durulmuyor biz nasıl bebek emzircez o sıcak biz sıcak
Bizde yapılıyordu bir kaç kezDevamlılığı sağlanabiliyor mu peki? Yani tek doz mu oluyor gerçekten yoksa devamı var mı?
Allah yardımcımız olsunEvdeki soğuk odayı kovalıyorum resmen. Bide üşütmemiz soğuk almamız da sıkıntı. İyice zorlaşıyor. Kayserideyim o yüzden klima vantilatör yok yani. Artık nasıl yaparım bilmiyorum. Bide 1 aylıkken Marmaris’e ailemin yanına gidicemorada klimayla yaşıyoruz zaten. Gidene kadar idare edicem artık
Dogum sirasinda bebegin kemikleri de esneyebildigi icin cati muayenesi yapmayan doktorlar olabiliyor. Benimki yapmisti ilk dogumda. Hatta sezaryene donunce tuh normale de uygundun demisti.Benimki de perşembe bakıcak , bende internette bir doktorun videosunu gördüm diyor işte yapılması gereken bir muayene değil senin fiziksel bir rahatsızlığın yoksa işte ya da çok zayıf çok kısa değilsen genelde herkesin aynıdır felan. Ama mesela devlette normal doğum tercih olduğu halde normal mi olur sezeryan mı olur diye bunu yapıyorlarsa demekki gerekte var yani. Ben akışına bırakacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?