öyleydi ya sanki doğurunca bebeğimi başkalarıyla paylaşmak zorunda kalıcağım için tutmak istiyorum karnımdaİyiydik böyle takılıyorduk güzel güzel
Ay maşallah maşallah siz baya öndesiniz bize göre. Artık gelmesini istiyorsanız yapılacaklar varKızlar bende yarın 39. Haftamı bitirip 40 a giriş yapıyorum. Görünen o ki bizimkinin gelmeye hiç niyeti yok...
Oh maşallah sizin bebiş güzel durmuş bu zamanlara kadar zamanını bekliyor demekkiBenim son 10 gün ama bundan sonraki hayatımı hamile olarak geçirecekmişim gibi hissediyorum
Bende şöyle kenarda durayım :) benim beşiğin boyutu 60X100 gibi enteresan bir bpyut olduğu için yataşta vs o boyutta yatak bulamadım. Beşikle beraber verilen yatak var içerisinde benimde içime sinmedi gibi ama bulamadım da o boyutta yatakKızlar bir şey soracağım. Gündemimiz doğum biliyorum ama ben hazırlıkları hep son dk yaptığım için bu zamana kaldı. Ben bebişe elele park yatak almıştım. İçinden çkan hediye verdikleri yatak sizce yeterli mi? Bilenler yorumlasa. Bana biraz ince gibi geldi. Omurga sağlığı için illa ortopedik markalı bir yatak mı olmalı sizce yoksa içerisindeki sünger yeter mi veya babynest alıp koyanlar da oluyor. Bende kalın bir alt açma minderi var mesela ama içi elyaf dolgulu sağlıklı mıdır bilemiyorum.
Bu konuda araştırma yapanınız oldu mu hazır bilgiye konayım
Vajinal doğum bekliyorum ama çatı muayenesi Çarşamba olacakmış. Bir aksilik çıkmazsa her an kızlar ben de doğurdum yazabilirim burayaOh maşallah sizin bebiş güzel durmuş bu zamanlara kadar zamanını bekliyor demekkibelli mi doğum şekli zamanı
Az kalmış ama dayanınKızlar bende yarın 39. Haftamı bitirip 40 a giriş yapıyorum. Görünen o ki bizimkinin gelmeye hiç niyeti yok...
Ben de Chicco'nun anne yanı beşiğini aldım. İçinden çıkan yatağı kullanacağım. Yeni yatak almayacağım. Gidişata göre zaten önümüzdeki yıl filan başka yatağa geçilir diye düşündüm. Konuştuğum herkes beşiğin içinden çıkan yatağı kullanmış. Nestleri ben de düşünmüştüm başta ama gereksiz kalabalık dediler diye almadım.Kızlar bir şey soracağım. Gündemimiz doğum biliyorum ama ben hazırlıkları hep son dk yaptığım için bu zamana kaldı. Ben bebişe elele park yatak almıştım. İçinden çkan hediye verdikleri yatak sizce yeterli mi? Bilenler yorumlasa. Bana biraz ince gibi geldi. Omurga sağlığı için illa ortopedik markalı bir yatak mı olmalı sizce yoksa içerisindeki sünger yeter mi veya babynest alıp koyanlar da oluyor. Bende kalın bir alt açma minderi var mesela ama içi elyaf dolgulu sağlıklı mıdır bilemiyorum.
Biz de telefonla şöyle bir fotoğraf çekimi yaptık poz fikirleri için pinterest e bakabilirsinizKızlar dün şöyle pozlar denedik. Tabi ön kameradan deneme yaptık sadece. Kamerayla açıyı ve ışığı daha iyi ayarlarım. Olur mu sizce yoksa başka bir yer mi denemeliyim bir de poz önerisi olan var mı
Çok güzelsinizBiz de telefonla şöyle bir fotoğraf çekimi yaptık poz fikirleri için pinterest e bakabilirsiniz
Yumusak degil de sert zeminde yatmalari gerekiyor. Anne yaninin yatagi ince oluyor. Sizin yataginiz nasil bilmiiyorum ama biz park yatak ve anne yanindan cikanlari kullandik.Kızlar bir şey soracağım. Gündemimiz doğum biliyorum ama ben hazırlıkları hep son dk yaptığım için bu zamana kaldı. Ben bebişe elele park yatak almıştım. İçinden çkan hediye verdikleri yatak sizce yeterli mi? Bilenler yorumlasa. Bana biraz ince gibi geldi. Omurga sağlığı için illa ortopedik markalı bir yatak mı olmalı sizce yoksa içerisindeki sünger yeter mi veya babynest alıp koyanlar da oluyor. Bende kalın bir alt açma minderi var mesela ama içi elyaf dolgulu sağlıklı mıdır bilemiyorum.
Omurga sağlığı açısından sert yatak daha iyi oluyor bilgisi kalmış aklımda. Beşik hediye edilmişti onun içindekini değiştirmeyeceğim ben de. ilerleyen süreçte bebeğin durumuna göre gerekirse değiştiririm.Kızlar bir şey soracağım. Gündemimiz doğum biliyorum ama ben hazırlıkları hep son dk yaptığım için bu zamana kaldı. Ben bebişe elele park yatak almıştım. İçinden çkan hediye verdikleri yatak sizce yeterli mi? Bilenler yorumlasa. Bana biraz ince gibi geldi. Omurga sağlığı için illa ortopedik markalı bir yatak mı olmalı sizce yoksa içerisindeki sünger yeter mi veya babynest alıp koyanlar da oluyor. Bende kalın bir alt açma minderi var mesela ama içi elyaf dolgulu sağlıklı mıdır bilemiyorum.
Bende Chicco alacaktım. Bir arkadaşım 3 sene kullanmış onu yeni oda yaptık hala ona yatmak istiyor demişti en sonBen de Chicco'nun anne yanı beşiğini aldım. İçinden çıkan yatağı kullanacağım. Yeni yatak almayacağım. Gidişata göre zaten önümüzdeki yıl filan başka yatağa geçilir diye düşündüm. Konuştuğum herkes beşiğin içinden çıkan yatağı kullanmış. Nestleri ben de düşünmüştüm başta ama gereksiz kalabalık dediler diye almadım.
Evet bu da risklerden biri, çatı muayenesi olacaksanız doktor olası bi anormal akıntıyı vs fark eder sanırım.. Ama çevremde hiç duymadım, bir de verniks adında bir maddeyle de korunuyor oluyor bebek, o açıdan kötü bir şey olması düşük ihtimaldir inşallahBen aşırı kararsızım kordon baglatmak istiyorum ama sezeryn korkutuyor benide rüyalarıma giriyor artık Normal doğum da enfeksiyon riski olabiliyor bebekte sezeryanda öyle bir risk var mı bilmiyorum ama normal cidden çok rahat oluyor sonrası yok yani anlık sancılar yasiyosun.Hala tam karar vermiş sayılmam bende biraz akışına bıraktım hangisi bizim ve bebeklerimiz için iyi olacaksa o olsun inşallah
Şu zamana kadar hiç okumamıştım evet, birkaç başlığa denk geldim maalesef burda arkadaşların da canını sıkmamak için şöyle oluyormuş böyle olmuş demek istemiyorumBence hiç öyle şeyler okumayın, yersiz endişelere mahal vermeyin. Vajinal ya da sezaryen farketmez her doğumda çeşitli sorunlar oluşabilir, Allah göstermesin. Şimdi burada şu yöntem daha sağlıklı, bu yöntem daha güvenli tartışmasına girmeyeceğim. Sadece aklınızdaki endişeleri rahatlatma amacıyla söylemek istiyorum, Vajinal doğumda illa herkese dikiş atılıyor diye bir durum yok, dikişsiz bitirildiği de oluyor. İlk birkaç gün otururken biraz yana doğru oturmanız yeterli sadece. Hiçbir şekilde başka hareket kısıtlılığınız olmuyor, hasta gibi bir durumunuz olmuyor. İster yemeğinizi yapın, ister evinizi süpürün. Tabi yanınızda size yardımcı birileri olup bunların hiçbirini yapmasanız, sadece bebeğinizle ilgilenseniz en güzeli olur elbette, ama demek istediğim harekete engel bir durumunuzun olmaması. Düzenli pansuman ve temizliğinizi yaptığınız sürece 1 hafta 10 güne tamamen iyileşiyorsunuz. Kanamanız da 1-2 hafta yoğun oluyor ama sonra lekelenme şeklinde geliyor sadece. Sizin bebeğiniz kaç gr şu an?
Evet o da ayrı bir konu ve maalesef emin olmanın bir yolu yok. Spor, yürüyüş abanıp günlerce çeken de var, hiçbir şey yapmayıp direkt doğumhaneye koşturanı daPazartesi çatı muayenesi olucam bı aksilik yoksa ben de normal doğum bekliyorum kismetse beni de ağrı sancı vs kısmından ziyade uzun sürme ihtimali birazcık geriyo süreyi ayarlayamamak o an paniğimi bastiramamaktan korkuyorum böyle istiyorum ki hastaneye gittiğimde 7-8 cm açıklıkla gideyim direkt doğumhaneye alsınlardoğumhaneye girdikten sonraki kısım niyeyse daha kolaymış gibi geliyo gözüme bı şekilde çıkacak oraya girdikten sonra gibi geliyo beni geren kısım da açılma kısmının uzama ihtimali
Bu gidişle benden önce doğurabilirsiniz.Ay maşallah maşallah siz baya öndesiniz bize göre. Artık gelmesini istiyorsanız yapılacaklar varsık ilişki, yürüyüş, bazı pelvik hareketler, bazı çaylar. Detaylı da yazabilirim elinizde yoksa.
Benim de beşiğin boyutu standart değil, annemler büyükçe bir reflü yatağı almış onu içine koyduk çok az fark kaldı biraz yatak işlevi gördü bakalım şimdilik böyle idare edeceğiz sonrasında sanırım yaptırılabiliyormuş sipariş üzerineBende şöyle kenarda durayım :) benim beşiğin boyutu 60X100 gibi enteresan bir bpyut olduğu için yataşta vs o boyutta yatak bulamadım. Beşikle beraber verilen yatak var içerisinde benimde içime sinmedi gibi ama bulamadım da o boyutta yatak
Aahahah bakalım bizimki nasıl olacakBende Chicco alacaktım. Bir arkadaşım 3 sene kullanmış onu yeni oda yaptık hala ona yatmak istiyor demişti en son
Şu an kaç haftalıksınız? O şekilde bebeğini kilolu doğuranlar büyük ihtimalle ciddi gebelik şekeri sıkıntısı yaşayanlar oluyor ve doktorun verdiği diyeti uygulayamayanlar oluyor. Sizin gebelik şekeriyle ilgili bir sıkıntınız yoksa, sağlıklı bir şekilde beslendiyseniz 3-3,5 kg aralığında bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız, ki en ideal doğum kilosu bu aralık zaten. İçinizi ferah tutun. Ayrıca bebek küçükse kolay, büyükse zor doğar gibi bir durum da yok.Şu zamana kadar hiç okumamıştım evet, birkaç başlığa denk geldim maalesef burda arkadaşların da canını sıkmamak için şöyle oluyormuş böyle olmuş demek istemiyorumÇevremde normal doğum yapan da var travmatik bir durummuş gibi anlatan olmadı aslında ama dediğiniz gibi her iki türlüsü için de şans işi, kimisi için çok ters gidebilirken kimisi “ayy normal doğum büyük rahatlık” diyebiliyor. Arada bu kadar uçurum olması ürkütücü zaten Spor vs de yapmadım, esnekliğime de zerre güvenmiyorum
Bebeğim 10 gün önce 2660 grdı. 4 gün sonra kontrolüm var 3 kg olmuş olur belki, belki de yaklaşmış olur baya. Fakat bu cihazlar doğru mu ölçüm yapıyor onu da bilmiyorum, çok üstü çıkanlar olmuş hatta grupta bi arkadaşımızın da 600 gr üstü doğdu geçenlerde. Şimdiye kadar kilo aldıracak ne varsa yiyeyim diye diye kendim de topaç gibi oldum şu an bi korku saldı ya çocuk 4 küsür kilo çıkarsa diye gerçekten anksiyetem halay çekiyor bu sıralarYine de mesajınız iyi geldi, desteğiniz için çok teşekkürler
Bugün tam 37+0 oldukŞu an kaç haftalıksınız? O şekilde bebeğini kilolu doğuranlar büyük ihtimalle ciddi gebelik şekeri sıkıntısı yaşayanlar oluyor ve doktorun verdiği diyeti uygulayamayanlar oluyor. Sizin gebelik şekeriyle ilgili bir sıkıntınız yoksa, sağlıklı bir şekilde beslendiyseniz 3-3,5 kg aralığında bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız, ki en ideal doğum kilosu bu aralık zaten. İçinizi ferah tutun. Ayrıca bebek küçükse kolay, büyükse zor doğar gibi bir durum da yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?