Kesinlikle katiliyorum, gak diyince meme guk diyince meme ilk zamanlarİnşaallah çok rahat bir emzirme süreciniz olur, bebek hemen memenizi tutar, sütünüz bol olur, o zaman hiiiiiç stressiz tek başınıza odanızda emzirirsiniz. Ama C Corpuss arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum ben de. İlk acemilikte bazen öyle bir durum olabiliyor ki, Allah aşkına yeter ki bebek emsin kim neremi görürse görsün düşüncesinde oluyorsunuz. Ben de öyle oldum ondan biliyorum. Normalde ben de ablamdan, annemden bile çekinirken, ilk günler memeyi bebeğin ağzına tutturacağım derdinden, aman sütüm geliyor mu gelmiyor mu, mastit mi oluyorum meselelerinden evde çoğunluk çıplak gibi bir durumda geziyordum, yani mecburen. Ama noldu 2. bebekte zaten ben çok rahatım, annelerin umrunda bile değil ben napıyorum, bir önceki bebeğimi zaten 2 sene emzirmişim, bana akıl mı verecekler, hepsi çekildi kenara ben gidip odama rahat rahat emziriyordum. Yine bu da öyle olur inşaallahYeter ki sütümüz bol olsun, bebek kolayca memeyi tutsun, gerisi teferruat. Kimse bizim mememize de meraklı değil emin olun. Onların da derdi bebeğin sağlıkla büyümesi. Büyüklerde de ciddi bir inat, art niyet vs bir problemi olmayan bir insansa, bence “aç bu çocuk emzir” demeleri bile yerinde diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten yeri gelmişken, modern uzmanların türlü laflarının da hiçbirisine inanmıyorum. Yok bebeği saatli emzirin, yok önce şu memeyi şu dakika, sonra bu memeyi bu dakika verin, yok ön sütüymüş, yağlı sütüymüş, yok en son hangi memeyi verdiysen onu not et bir sonraki emzirmede ona göre ver…. Hepsini ilk bebeğimde yaptım, yaşadım. Bunun için bir sürü uygulamalar var telefona indiriyorsun, hatta emzirme için özel kol saatleri bile… Piyasaya bak Aman ya rabbi ya, şu uzmanların basit bir meseleyi bile karmaşıklaştırmaktan başka işleri yok, yemin ederim. En güzel usul cidden cidden annelerimizin “aç bu çocuk emzir” demesi ilk günler ne dakikaya ne saate, ne sabaha öğlene geceye, ne sağ memeye sol nemeye, hiçbir şeye bakmayacaksınız sürekli ama sürekli emzirme çabasında olacaksınız. Yapışık ikizler gibi dolaşacaksınız. Evet çok zor çok yorucu ama bunun yolu budur bence. Yoksa sarılıktır, meme reddidir, mastittir, hepsini yaşadık maalesef. İnşaallah herkesin güzel bir emzirme süreci olsun ufak tefek şeyleri de kafaya takmayalım artık, biraz rahat olalım.
Kızlar karnında alerji olmuş gibi kırmızı benekler çıkan var mı? Kaşınıyor ve kırmızı kırmızı benekler çıkıyor sadece bebek yağı ve doğal yağlar sürdüm halbuki ama gerim gerim gerilmekten midir nedir hem kılcallar çok çıktı hem dışarı verdi :/ acaba ne iyi gelir? Bepanthen pişik kremini bile denedim
Evet çok haklısınız. Kesinlikle saygı duyulmalı. Ama konuyu açan arkadaşı da gaza getirmemek lazım. Bazen düşünceler de şartlara göre değişebiliyor. Ben kv de kötü niyet göremedim, kızım gibi demiş. Gerçi insan bazen annesi bile görsün istemeyebilir de. Herneyse çok rahatsız olunuyorsa emzirme örtüsü kullanır karşı tarafta anlar herhaldeYani dinimizde kayınpeder bile görebilir mi o konuda bilgim hiç yok ama insan kendisi karar vermeli neresinin ne kadar görünebilecegini bu bir mahremiyetdir ve buna herkes saygı duymalidir bence illa görecem ben demek çok saçma. Yani ben problem etmem şahsen bu durumu ama görünmesini istemeyen herkes de son derece haklı kv de açsın kendi memesine baksın çok görmek istiyorsa
Öyle oldu gerçektenGözün aydın canım, gelsin artık gelsin artık diye diye doğurdun bebeğinirabbim sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. Nasılsın şimdi bebiş nasıl bizi merakta bırakmayın taze anneler
Emzirme eğitimi aldım ve uzman aynen bunları söyledi. Ben şok. Bekliyorum ki şey diyecek her iki memeden emzir, önsütü çok almasın son emzirdiğini ver falan filan. Hiç böyle şeylere girmeyin, içgüdülerinizle emzirin, bebek zaten yönlendirir sizi dedi. Siz kendi tecrübenizle bulmuşsunuz zatenİnşaallah çok rahat bir emzirme süreciniz olur, bebek hemen memenizi tutar, sütünüz bol olur, o zaman hiiiiiç stressiz tek başınıza odanızda emzirirsiniz. Ama C Corpuss arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum ben de. İlk acemilikte bazen öyle bir durum olabiliyor ki, Allah aşkına yeter ki bebek emsin kim neremi görürse görsün düşüncesinde oluyorsunuz. Ben de öyle oldum ondan biliyorum. Normalde ben de ablamdan, annemden bile çekinirken, ilk günler memeyi bebeğin ağzına tutturacağım derdinden, aman sütüm geliyor mu gelmiyor mu, mastit mi oluyorum meselelerinden evde çoğunluk çıplak gibi bir durumda geziyordum, yani mecburen. Ama noldu 2. bebekte zaten ben çok rahatım, annelerin umrunda bile değil ben napıyorum, bir önceki bebeğimi zaten 2 sene emzirmişim, bana akıl mı verecekler, hepsi çekildi kenara ben gidip odama rahat rahat emziriyordum. Yine bu da öyle olur inşaallahYeter ki sütümüz bol olsun, bebek kolayca memeyi tutsun, gerisi teferruat. Kimse bizim mememize de meraklı değil emin olun. Onların da derdi bebeğin sağlıkla büyümesi. Büyüklerde de ciddi bir inat, art niyet vs bir problemi olmayan bir insansa, bence “aç bu çocuk emzir” demeleri bile yerinde diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten yeri gelmişken, modern uzmanların türlü laflarının da hiçbirisine inanmıyorum. Yok bebeği saatli emzirin, yok önce şu memeyi şu dakika, sonra bu memeyi bu dakika verin, yok ön sütüymüş, yağlı sütüymüş, yok en son hangi memeyi verdiysen onu not et bir sonraki emzirmede ona göre ver…. Hepsini ilk bebeğimde yaptım, yaşadım. Bunun için bir sürü uygulamalar var telefona indiriyorsun, hatta emzirme için özel kol saatleri bile… Piyasaya bak Aman ya rabbi ya, şu uzmanların basit bir meseleyi bile karmaşıklaştırmaktan başka işleri yok, yemin ederim. En güzel usul cidden cidden annelerimizin “aç bu çocuk emzir” demesi ilk günler ne dakikaya ne saate, ne sabaha öğlene geceye, ne sağ memeye sol nemeye, hiçbir şeye bakmayacaksınız sürekli ama sürekli emzirme çabasında olacaksınız. Yapışık ikizler gibi dolaşacaksınız. Evet çok zor çok yorucu ama bunun yolu budur bence. Yoksa sarılıktır, meme reddidir, mastittir, hepsini yaşadık maalesef. İnşaallah herkesin güzel bir emzirme süreci olsun ufak tefek şeyleri de kafaya takmayalım artık, biraz rahat olalım.
Aa hiç o şekil düşünmemiştim, normalde pek alerjik bi bünyem yok ama hamilelik süreci şaşırtmıyor artıkBen
Bi kere hep kullandığım dus jelinin farkli kokulusunu kullandim. Her yerimi karincalar isirdi sanki, cok kasindim. Sabuna geçtim rahatladım.
Bir de fark ettim ki naylon karışım tisort giydigimde kirmizi benekler oluyor karnımda, deli kaşınıyor.
%100 pamuk tişört giyiyorum mutlaka ve evde hep yukarı sıyırıp göbeğim açık duruyorum, o şekilde rahatladim. Ama içinde az naylon olan bi tişörtü bi kereliğine giyeyim yine 2-3 gün kasiniyorum
Yok gaza getirmek değilde konu kv olduğu içinde değil bir insan biseyi istemediğini belirtmişse karşıdaki kişi neden ısrar edip sınırı aşmak ister ki, konu hele ki mahremiyetse, benim bir konuda sınırım varsa buna saygı duyulmasını isterim şahsen.Evet çok haklısınız. Kesinlikle saygı duyulmalı. Ama konuyu açan arkadaşı da gaza getirmemek lazım. Bazen düşünceler de şartlara göre değişebiliyor. Ben kv de kötü niyet göremedim, kızım gibi demiş. Gerçi insan bazen annesi bile görsün istemeyebilir de. Herneyse çok rahatsız olunuyorsa emzirme örtüsü kullanır karşı tarafta anlar herhalde
Salıdan beri 8 saat uyumak mıÖyle oldu gerçektençok teşekkür ederim iyiyiz çok şükür hastane beni yordu sadece. Eşim de bugün çalışmak zorundaydı beni eve bırakıp işe gitti geldi salıdan beri toplam 8 saat uyumamışımdır heralde. Şimdi emzirdim eşim ilgileniyor. Biraz uyurum bu gece
Bende de oldu kaşınmıyor ama benek benek. Sebebi de şort giymiştim pamuklu değildi kumaşı karışıktı havalar da çok sıcak malum terleyince oldu bende .Kızlar karnında alerji olmuş gibi kırmızı benekler çıkan var mı? Kaşınıyor ve kırmızı kırmızı benekler çıkıyor sadece bebek yağı ve doğal yağlar sürdüm halbuki ama gerim gerim gerilmekten midir nedir hem kılcallar çok çıktı hem dışarı verdi :/ acaba ne iyi gelir? Bepanthen pişik kremini bile denedim
Yok değil maalesefSalıdan beri 8 saat uyumak mışaka demi şaka, şaka olmalı, lütfen bize şaka olduğunu söyle
Çok teşekkür ederim canım. Çok şükür kavuştuk. Uykusuz bir annecim bir de ağrı oluyor tabi. Darısı başınıza inşallah i.Canim gözün aydın, çok değişik süreçlerden geçtik hepimiz tek tek kavuşuyoruz bebelerimize. İnşallah bebeğin hemen gelir yanına ya da gelmiştir artık yanına. Nasılsın iyi misin bebek nasıl
Hadi bı avazda sağlıkla kavuşun inşallahBeni de dün apar topar yatırdılar
Birazdan doğuma gireceğim
Hadi bı avazda sağlıkla kavuşun inşallah
Aaaa nasılsın canım? Doğurdun mu?Beni de dün apar topar yatırdılar
Birazdan doğuma gireceğim
Yok canim her şeyi hazırladılar henüz almadılarAaaa nasılsın canım? Doğurdun mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?