- 4 Mart 2025
- 1.073
- 1.497
- 48
Ama henüz çok yeni. Bence haftaya 4. aya dönersiniz. Max 1 ay içerisinde çok daha hafiflemiş hissedeceksiniz. Varsa ödemler de gidecek. Ohh misssYa evet eski gücüm yine tam olarak dönmedi ama geçen haftaya göre çok iyiyim hafiflemiş gibi
Şimdi tartıldım 6.5 gitmiş görünüyor ama karnım hala çok şiş 6 aylık hamile gibiyim sanki
Su gelince herkes panikliyor. Hastanede doktorlar veya ebeler beklemek istemiyor açıkçası, yer işgal ediyorsunuz uğraştırıyorsunuz sonuçta. Hemen suni sancı takalım oluyor. İlk doğumumu suni sancısız yaptım, nerden baksanız 10 saat sancı çektim evde ama dayanılır makul bi ağrıydı. Sonrasında kürtaj öyküm var, suni sancı verdiler 1 saat dayanamadım. Berbat bi ağrıydı. Doktora yalvardım ben buna dayanamıyorum beni uyutun ameliyatla alın diye sağolsun acıdı öyle yaptı. O sebeple suni sancıyı sevmiyorum. Müdaheleler doğal doğumu da engelliyor. Tabi bazen mecbur kalınıyor o ayrı. Bize eğitimde ebelerimiz suyunuz kanlı veya yeşil değilse acele etmenize gerek yok dedi. Ama insan psikolojisi tabi o an etrafın etkisiyle falan dayanamayıp gidilebilir insan çok farklı bi kafada olabiliyorBen de su gelir gelmez gittiğim için bir sürü müdahale edildi. Bakınca mantıklı evde beklemek daha kolay gelmişti ama ebe risk oluşursa anında müdahale gerekebilir o yüzden su geldiğinde doğrudan hastaneye gelmeniz gerekiyor diye açıklamıştı
Doktorumun bana verdiği doğuma hazırlık kağıdında da su gelirse hemen gelin yazıyor. Hekimler asla risk almak istemiyor çünkü. Bu arada benim de suyum son anda gelmişti, açıklık 9-10 cm de iken. Su gelince acayip bi rahatlama oluyorEnfeksiyon kapması riskiyle hep doktorum belirtiyor acil gelmen gerekiyor diye. Belki bu benim önceden erken doğum riskim olduğu için doktorun bana hususi söylediği bir tavsiye olabilir. İşin aslı kendim su gelmesi olayını da hiç yaşamadım. Burada da sormuştum hatta kokusu nasıl oluyor diye, bir ara akıntım fazlalaşmıştı. Öncekilerde benim hep nişanım geldi, ve nişan geldikten sonra gerçekten hiçbir aciliyeti olmuyor, kişiden kişiye değişir elbette ama ağrıların sıklığının artması saatleri hatta bazen günleri alabiliyor, bunu kendim birebir yaşadım. Amniyon kesesini doktor doğum esnasında açıp suyum geldi hep. Dediğiniz şekilde olmalı o zaman. Teşekkür ederim düzelttiğiniz için.
Çok daha güzel hikayeler dinleyeceğim ben burada inanıyorumAyyy amin aminSiz bana çok iyi geliyorsunuz, cesaret veriyorsunuz İnşallah sizin gibi biz de rahatlarız, böyle pozitif ve güçlü hikayeler anlatabiliriz
Hadi bir avazda gelsin sizden de duyalım burada hafiflemeyi6.aya dönmekte beni mutlu eder ya şuan
Yavaş yavaş verilir zaten ilk etaptaki hafiflemeyi merak ettim
Siz de bana çok iyi geliyorsunuzAyyy amin aminSiz bana çok iyi geliyorsunuz, cesaret veriyorsunuz İnşallah sizin gibi biz de rahatlarız, böyle pozitif ve güçlü hikayeler anlatabiliriz
Çok şükür yine doğum tarihin belli. Benimki bayramdan sonra belli olacak. 24ü olmasını çok istiyorum ama doktor o kadar beklemeyebiliriz dedi. Ayın 10unda gidicem işte kontrole. Sen de sağlıkla al kucağına inşallah. Madem öyle diyceksin bebişim, bu karnımdaki performansı dışarda da bekliyorumYazdıklarını okurken kendi yaptıklarımı görüyorumben de aynı şekilde tatlı şeyler yiyorum hafif hafif hareketleniyor ama sonra uyuyor heralde . Az önce bi banyoya girdim orada kıpraştı ama şimdi dinlenme moduna geçti gene 12 haziranda doğum var o zamana kadar elim kalbimde dolaşacağım heralde .
Hayırlı güzel doğumlar olsun inşaallah hepimizinkiDoktorumun bana verdiği doğuma hazırlık kağıdında da su gelirse hemen gelin yazıyor. Hekimler asla risk almak istemiyor çünkü. Bu arada benim de suyum son anda gelmişti, açıklık 9-10 cm de iken. Su gelince acayip bi rahatlama oluyorbakalım bu doğumda nasıl olacak
Cihan Bora doğmuş, bayram erkenden gelmiş sizin eveSiz de bana çok iyi geliyorsunuzaz değil 8 ay dertleştik birbirimizi dinledik destek olduk karşımıza hep iyi insanlar çıksın ya pozitif enerji patlamaları yaşıyorum resmen
Neredesiniz bilmiyorum ama Avrupa'da bütün Türk marketlerinde bulursunuz. Biz yıllar önce gurbet kafasıyla durup dururken alıp yapmıştık, ortada çocuk yok bir şey yokLohusa (kizamik) şekeri aldiniz mi ? Tadını bildiğiniz onereceginiz bir marka var mi ?
Tr'den getirtmek istiyorum da
Normalde yarın indüksiyon için yatışım yapılacaktı ama finans ofisindeki görevli eşime normalden yatış yaparsanız sigorta ödemeyebilir demiş o yüzden acilden bir deneyelim dedik sancım varmışHayırla gelsin inşaallah bebeğiniz. Kolay ve hızlı bir süreç olsun.Peki ağrı hissetmezken acile gitmenizin sebebi neydi?
Normalde yarın indüksiyon için yatışım yapılacaktı ama finans ofisindeki görevli eşime normalden yatış yaparsanız sigorta ödemeyebilir demiş o yüzden acilden bir deneyelim dedik sancım varmışben yurtdışında olduğum için burda sigorta işlemleri biraz farklı oluyor
Ya çok zor bir süreçten geçmişsiniz tahmin edebiliyorum Allah bir daha göstermesinSu gelince herkes panikliyor. Hastanede doktorlar veya ebeler beklemek istemiyor açıkçası, yer işgal ediyorsunuz uğraştırıyorsunuz sonuçta. Hemen suni sancı takalım oluyor. İlk doğumumu suni sancısız yaptım, nerden baksanız 10 saat sancı çektim evde ama dayanılır makul bi ağrıydı. Sonrasında kürtaj öyküm var, suni sancı verdiler 1 saat dayanamadım. Berbat bi ağrıydı. Doktora yalvardım ben buna dayanamıyorum beni uyutun ameliyatla alın diye sağolsun acıdı öyle yaptı. O sebeple suni sancıyı sevmiyorum. Müdaheleler doğal doğumu da engelliyor. Tabi bazen mecbur kalınıyor o ayrı. Bize eğitimde ebelerimiz suyunuz kanlı veya yeşil değilse acele etmenize gerek yok dedi. Ama insan psikolojisi tabi o an etrafın etkisiyle falan dayanamayıp gidilebilir insan çok farklı bi kafada olabiliyor
Doktor günü çok iyi belirlemiş de bebiş aceleci çıktıKızlar artık bakamıyorum. Koşturmaca oluyor. Yakında bebek haberlerinizi bekliyorum.
Benim doğum hikayemi anlatayım;
Sezeryan saatim. Belliydi 37. Hafta. Gece yarısı 3.30 ta uykumda sıcak bişeyler akmaya başladı. Ve durduramıyordum çoktu. Suyum gelmişti. Tabi bu durum benim için tehlikeliydi. Previa olduğu için bebek ve kordonu aşağıdaydı. Çok hızlı gitmem lAzımdı. Çok telaş ve korku oldu. Tansiyonum 10 dan 15 e yükselmiş korkudan. Çok şükür kanamayı tetiklemedi.
Doktoru aradım aynı anda hastaneye giriş yaptık. Gece 4 gibiydi.bütün ekip aynı anda geldi. Çok acil sezeryana alındım. Tahlil yapmaya ve giriş yapmaya vakit yoktu. Bebek kordonu çıkmak üzeriymiş. Makat geliş duruyordu. Riskliydi yani durum çok. Ama doktorum belli etmese de endişelendiğini anladın. Sonradan itiraf etti.kendini kasmaktan tutulmuş yazık.
4:47 de doğumum oldu. Ameliyat çok şükür güzel geçince doktorum rahatladı. Korktuğumuz olmadı dualar korudu çok şükür. Biraz bekleseydi 6 saat ama beklemedi yavrum.
Doğduğunda çok yorgundu. Çok mücadele etmiş içeride.yanağıma koyduklarında sıcacıktı. Sonra hemen götürdüler küvöze koydular. 6 saat sonra da yanıma geldi şükür. Rabbim korudu. Sonu güzel oldu.
Eğer bayramda veya öncesinde gelirse bende aynı durumda olacağım. Bir hemşireye söylemiştim bunu bana eğer eşin iyi anlayışlıysa hiç orasını düşünüp stres yapma dedi halledersiniz dedi.Kızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
Belki de böylesi daha iyidirKızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
Bu benim de korkumEvet benim de öyle planlandı çünkü bayrama kalmak istemiyorum ulaşılabilirlik açısından pazartesi günü yatışım yapılıp propess fitil uygulanacak 24 saatte etki ediyormuş ama ondan da şüpheliyim artık etki etmezse suni sancı veriliyor sanırım bu kadar bekleyip sezeryanla sonuçlanırsa gerçekten çok üzülürüm ekstra çektiğim acılara
Eşiniz gerçekten hep yanınızda olacaksa bir şekilde hallolur. evde yiyecek bir şey hazırlayacak, hiç yoksa yanınızda olup destek verecek birisi en azından ilk zamanlar olabilse çok iyi olur.Kızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?