2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benim de kontrolüm salı günü, bugün 37+0. Bir sorun olmazsa muhtemelen 12 haziran’da 38+4’de olacak doğum. Heralde ani bişey olup; hadi alalım demez di mi

Kızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
Biz de öyleyiz şu an ama strese girmeden paniklemeden anlayışla ilerlemeye çalışıyoruz. Zorluklar sıkıntılar mutlaka olacak tabii. Motivasyonunuzu bozmazsanız bu sürecin çok da güzel üstesinden gelirsiniz, geliriz insan başına gelince nelerin üstesinden geliyor biz de geliriz

Kızlar benim dün kontrolüm vardı, bebek doğum pozisyonunda zaten bayadır aşağıda ama kanala girmemiş. Nst de sancım çıkmadı hiç. Doktor 10 gün sonraya çağırdı.
Öğrenmek istediğim, bu durum doğum yakın değil asla demek mi oluyor? Yani ben hiç sancı kasılma vs anlayamadım şu ana kadar olduysa da. Nst de sancı kısmı 6-7 gibiydi yani çok çok uzak. Salı günü 38 haftalık oluyoruz tam, 40-41. Hafta beni çok zorlayacak gibi hissediyorum .. Hele suni sancı vs daha çok çekindiğim şeyler.

Biraz doktorun tercihi sanırım çünkü beni 33 ten beri doktor haftada bir kontrole çağırıyor hepsinde de nst ye giriyorum sancım çıkmıyor bebek doğum pozisyonunda ama kanalda değildi en son.

Karanfil, tarçın ile kaynatılıp lohusa şerbeti yapılıyor. Süt yapar derler :) benim tadı da hoşuma gidiyor.
Hastanede küçük bardaklarla gelenlere de ikram edilir.
Lohusa şerbetini duydum ama hiç içmedim bir bilen vardır nasılsa ben de yaptırayım o zaman

Kızlar buraus pek giremiyorum bakamıyorum malum ilk çocuk afalladım biraz. Size bir sorum olacaktı tecrübeli anneler , sezaryen ağrılarının hızlıca iyileşmesi için ne önerirsiniz acaba ? Bebekten dolayı zaten eskisi gibi uyulmuyorda ben 1 saat bile uyuyamıyorum bu şekilde bebeğe faydam nasıl olacak uyumak için rahat hissetmiyoruö dikişlerden dolayo . Ne zaman iyileşirim?

Vücuduna zaman tanı daha çok taze yeni annesin sen alışır vücut herşeye eskisi gibi olmayı beklemememlisin uyku , dinlenme gibi ağrılar için ağrı kesici vermiolar mı ? En hızlı yürüyerek toparlanırsın demişlerdi bana yürümekten çekinme ameliyat sonrası evde de ağrı kesici verir tahminen. Umarım kolayca toparlanırsınız yarın çıkarsınız zaten eve hayırlısıyla ev daha rahat olur inş

Eğer bayramda veya öncesinde gelirse bende aynı durumda olacağım. Bir hemşireye söylemiştim bunu bana eğer eşin iyi anlayışlıysa hiç orasını düşünüp stres yapma dedi halledersiniz dedi.

Kızlar sağolun, yüreğime su serptiniz. Çok tedirgindim.

Hastanedeyseniz ağrı kesici isteyebilirsiniz. Benim sadece yatıp kalkmam zor olmuştu ilk gunler, ama uyurken çok sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. İşin aslı ilk günler pek de uyumadım. Bol bol hareket edin. gaz çıktı mı? Onu çıkarmak da rahatlatacaktır.
Genel olarak galiba 10 gün sonra yataktan kalkmak iyice kolaylaşmıştı.

Biraz doktorun tercihi sanırım çünkü beni 33 ten beri doktor haftada bir kontrole çağırıyor hepsinde de nst ye giriyorum sancım çıkmıyor bebek doğum pozisyonunda ama kanalda değildi en son.
Bizimkiler 40 haftayı çıkaracak en az galiba, hiç sancı yok, açılma yok durduk yere pat diye doğum başlar mı ki :/

Şimdilik öyle gözüküyor ama ne olacağı inanın hiç belli olmaz. Benim ilk doğumumda doktor 2-3 hafta daha almam dedi ve üstüne ertesi gün bir belirti oldu. Her gün başka bir belirtiyle benimki zorunlu sezaryen oldu. Siz de bu süreçte korunmasız ilişki, biraz yürüyüş, hurma yemek gibi alternatifler deneyerek belki süreci hızlandırabilirsiniz.

Ne gibi belirtilerden dolayı zorunlu sezaryen oldunuz?

Evet evet bol bol yürüyorum, hurma ve ahududu çayı da aldım ama karnım hala o kadar dik ki herkes erkek bebek galiba diyor kız olmasına rağmen

Kızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
Halledersiniz inşallah dert etme. Eşin ev işlerine girişir daha çok, bebek uyutmayı da dönüşümlü yaparsınız hallolur hiç dert etme. Kalabalık daha bile zor, böyle yavaş yavaş düzeniniz oluşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…