- 14 Ağustos 2011
- 28.804
- 4.542
- 448
Amin canım inşallah çok teşekkür ederim. Sana da kolay doğumlar dilerim.Oyyyy şükürler olsun çok ugrastin ama sonu güzel bir hikaye rabbim size sağlık versin
Aynen öyle kendisi 7 saat önce gelmeyi seçti.çok teşekkür ederim canım. Amin. Sizlere rde kolay doğumlar diliyorum.Doktor günü çok iyi belirlemiş de bebiş aceleci çıktıönemli olan sağlıkla kavuşmak. Çok kolaylıklar diliyorum bundan sonraki süreçlerde
Amin canım inşallah. Zorlukların içinde kolaylıklar da oluyor çok şükür her zaman. Heyecanlı ama gene de güzel bir deneyimdi. Amin çok teşekkür ederim size de kolay doğumlar diliyorumÇok meşakkatli bir süreci yine zorlu bir doğumla tamamlamışsınız. Çok şükür, Allah bundan sonrasında her işinizi rast getirsin, zorunuzu kolaylaştırsın inşallah
Çok çok benzer bir durum yaşamışız. Ben en baştan anlatayım kendi durumumu. Benim de ilk erken doğum riski koyulma haftam 31di. Tüm gün geçmeyen aşağıya kasıklarıma çok baskı sebebiyle artık en sonunda bu rahatsızlığa dayanamayıp gece gitmiştim acile. Nöbetçi doktor rahim ağzı kısalığı tespit etti, yatış tavsiye etti ama ben kendi doktorumun da görüşünü almak istediğim için imza atıp eve geçtim. Ertesi gün kendi doktorumun da aynı şeyleri söylemesiyle haftada 2 progestan iğne ile birlikte evde tuvalete kalkma haricinde sürekli yatış sürecim başladı. Bu sırada ciğer geliştirici iğne de oldum. İğnelerle ve dinlenmeyle birlikte baskılar tamamen kesildi. Sonra 34. Haftam dolmadan kasıklarıma gelen adet sancıları oldu, 10-15 dk da bir düzenli gelmeye başlayınca ve 2 gün boyunca geçmeyince 3. gün artık duramadım ve doktora gittim, bu sefer de 2 cm açılma tespit edildi, Nst de sancı çıktı, doktor doğum atağı var dedi, hastaneye yatışım yapıldı ve Nidicart yüklemeleri yapıldı. Ertesi akşam eve geçtim, evde sabah akşam Adalat devam ettik. 36. Hafta sonunda artık prematürelik bittiği için hem progestanı hem Adalatı doktorum kesti ama bebeğin kilosu 3 kg yu geçmediği için yine 1 hafta evde yatış verdi. 37. Hafta sonunda bebeğin kilosu tam 3 kg ya geldiğini görünce yatış konusunda da serbestlik verdi. Evde kahvaltımı kendim hazırlamaya, çocuklarımla vakit geçirmeye, yavaş yavaş ufak tefek işleri kendim halletmeye başladım ama yine de dinlemeye bol vakit ayırıyorum. Her hafta Nst ye girip peşine muayene oluyorum. Nst de arada sancı çıkıyor ama ciddi değil, açılmalarım ve rahim ağzı kısalma durumum aynı, artık doktor milimetrik ölçüm yapmayı bile bıraktı. Çünkü ne zaman gelirse gelsin artık sorun yok. Çarşamba günü 38. Haftam bitmiş olacak. Salı günü randevum var. Dün akşamdan beri yine ara ara düzenli aralıklarla adet sancıları gibi gelmeye başladı, o yüzden bugün yine evde sürekli yattım. Şu an daha iyiyim, o ağrılar kesildi. Dinlenmek gerçekten çok çok önemli. Mutlaka bunu ihmal etmeyin. Benim de sürecim henüz doğumla tamamlanmış değil, beklemedeyiz. Allah hepimizi en kusursuz ve güzel şekilde evlatlarımıza kavuştursun. Sizin de benim gibi riskli dönemi atlatmanız için dua edeceğim. Allah sabır ve kolaylıklar versin.Merhaba ben de şimdi 31 haftadayım. 1.5 gün hastanede yattım nstde sancı çıktı rahim ağzı 28mm e düşmüştü. İki doz ciğer geliştirici yapıldı taburcu oldum şimdi nidicard progestan fitil vs kullanıyorum. Sizin regl ağrısı gibi ağrılarınız ne sıklıkla ve yoğunlukla oluyordu anımsıyor musunuz? İnatçı ağrılar mıydı nasıl hastaneye gitmeye karar verdiniz? 2cm açıklıkla kaçıncı haftadasınız? Aynı durumu okuyunca çok içim rahatladı Allah bana da vaktiyle nasip etsin inşallah.
İkiside aynı benimkinde. Dr direk hastanede fix sezeryan normal aynı fiyat değişmez dediArkadaslar, iki şey sormak istiyorum.
-Doğum yapacağınız hastanede normal ile sezaryen doğum fiyatları aynı mı ?
-Sezaryende, isteğe bağlı ve zorunlu sezaryen arasında fiyat farkı var mı ?
Yok canım derdin bu mu denir mi hepimiz, biseyler için emek veriyoruz heves ediyoruz ve en önemlisi şu son zamanlarda psikolojik durumlarımız çok değişkenlik gösteriyor o yüzden de istediğimiz herhangi birşey yolunda gitmeyince üzülüyoruz, ama bunun için siz kendinizi strese sokmayın olmazsa da böyle olması gerekiyormus deyip geçin inşallahEvet işte araya bayram giriyor, birçok kişi sipariş almazAlsalar da bu yaptırdıklarım kadar içime sinmez, aklım hala onlarda. Vardır bunda da bir hayır diyeceğim artık, ne yapayım Böyle gamlı gamlı yazınca da bir tuhaf oldu. Umarım kimse başka derdin mi yok demez. Sadece bir aydır devamlı haberleştiğim, motiflerine kadar uzun uzun konuşup ayarladığım bir şeyin elimde patlaması üzdü Hayat da tam böyle bir şey değil mi zaten ya
Amin canım inşallah, yarın yine kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek, doğum için gün de verebilir, suyu iyi biraz daha bekleyelim de diyebilir. Hakkımızda en sağlıklı ve kolaylıkla olacak olanı olsun inşallahAmin canım inşallah çok teşekkür ederim. Sana da kolay doğumlar dilerim.
Üzüldüm iptal olmasına. Bir yandan da merak ettim seçtikleriniz nasıldıEvet işte araya bayram giriyor, birçok kişi sipariş almazAlsalar da bu yaptırdıklarım kadar içime sinmez, aklım hala onlarda. Vardır bunda da bir hayır diyeceğim artık, ne yapayım Böyle gamlı gamlı yazınca da bir tuhaf oldu. Umarım kimse başka derdin mi yok demez. Sadece bir aydır devamlı haberleştiğim, motiflerine kadar uzun uzun konuşup ayarladığım bir şeyin elimde patlaması üzdü Hayat da tam böyle bir şey değil mi zaten ya
İnanın çok daha güzel, sakin ve huzurlu halledersiniz. Buna gerçekten inanın. Başımdan geçti tecrübeyle sabit. Annelik otomatikman yükleniyor. Onu geçtim sakin kafayla daha da iyi yapıyorsunuz. Hatta banyosunu bile ilk eşimle yaptırınca daha bi elimiz ayağımız dolanmıştıKızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
Biraz öyle oluyor gibiKızlar benim dün kontrolüm vardı, bebek doğum pozisyonunda zaten bayadır aşağıda ama kanala girmemiş. Nst de sancım çıkmadı hiç. Doktor 10 gün sonraya çağırdı.
Öğrenmek istediğim, bu durum doğum yakın değil asla demek mi oluyor? Yani ben hiç sancı kasılma vs anlayamadım şu ana kadar olduysa da. Nst de sancı kısmı 6-7 gibiydi yani çok çok uzak. Salı günü 38 haftalık oluyoruz tam, 40-41. Hafta beni çok zorlayacak gibi hissediyorum .. Hele suni sancı vs daha çok çekindiğim şeyler.
Ciğerlerini biri sıkıyormuş gibi bir his miKızlar yaaaa iki gecedir asla uyuyamıyorum, yattigim an nefesim yetmiyor da boğuluyormus gibi oluyorum derin bı nefes alma isteği doğuyor sağıma da yatsam sokuma da yatsam aynı durum, çıldırcammmm çok uykum var yaaa siz de oluyor mu
Yani bilemedim öyle mi acaba ama aldığım nefes yetmiyor da boğuluyormusum gibiCiğerlerini biri sıkıyormuş gibi bir his mi
Bende bazen oluyor bi anda kesiliyor gibi öksürüyorum hatta tıkanmış gibi oluyorum ama ben şunu farkettim karnım kasılıyor o an oluyor rahim baskı yapıyor o an sanırım ama bende sırt üstü yatarken oluyor.Yani bilemedim öyle mi acaba ama aldığım nefes yetmiyor da boğuluyormusum gibi
Kasılma falan da hiç bişey hissetmiyorum dün gece de bu durumdan çok zor uyudum 4 4 bucuga kadar uyuyamadım bu gece de 11 den beri uyumaya çalışıyorum çünkü çok uykum var, acaba psikolojik bişey mi diyorum zor zamanlar geçirdim ya psikolojik olarak son zamanlar onun etkisi mi diye de aklıma geliyorBende bazen oluyor bi anda kesiliyor gibi öksürüyorum hatta tıkanmış gibi oluyorum ama ben şunu farkettim karnım kasılıyor o an oluyor rahim baskı yapıyor o an sanırım ama bende sırt üstü yatarken oluyor.
Umudumuzı kaybetmeyelimBiraz öyle oluyor gibiama hiç belli de olmaz kanala girmesi kasılmalar 1 hafta içinde de olabilir.
Ama şuan bi belirti yok anlamımda tabi
Olabilir bazen sen farketmeden bilinç altı bizi yönlendirebiliyor. Ben hamileliğin başından beri gece 3-4 ten önce uyuyamıyorum hatta bazen hiç uyuyamıyorum çok sinir bozucu bir durum anlayabiliyorumKasılma falan da hiç bişey hissetmiyorum dün gece de bu durumdan çok zor uyudum 4 4 bucuga kadar uyuyamadım bu gece de 11 den beri uyumaya çalışıyorum çünkü çok uykum var, acaba psikolojik bişey mi diyorum zor zamanlar geçirdim ya psikolojik olarak son zamanlar onun etkisi mi diye de aklıma geliyor
Sen başlasın mı istiyorsun artıkUmudumuzı kaybetmeyelim
Bende de nefes darlığı çok oluyor. Demir eksikliğine bağlamıştım ama geç saatte yemek yediğimde veya çok su içtiğimde de kötüleştiğini farkettim. Bir de sırtınızı bir yere dayamayın, sütyenin sıkmadığından emin olun. Benimkilerin sırtı küçük gelmeye başlamış mesela sıkıyormuş farkında değilmişim, o da epey darlamıştıKasılma falan da hiç bişey hissetmiyorum dün gece de bu durumdan çok zor uyudum 4 4 bucuga kadar uyuyamadım bu gece de 11 den beri uyumaya çalışıyorum çünkü çok uykum var, acaba psikolojik bişey mi diyorum zor zamanlar geçirdim ya psikolojik olarak son zamanlar onun etkisi mi diye de aklıma geliyor
Evet ben 38den sonra (salı itibariyle) çok hazırımSen başlasın mı istiyorsun artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?