2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Doktor günü çok iyi belirlemiş de bebiş aceleci çıktı önemli olan sağlıkla kavuşmak. Çok kolaylıklar diliyorum bundan sonraki süreçlerde
Aynen öyle kendisi 7 saat önce gelmeyi seçti.çok teşekkür ederim canım. Amin. Sizlere rde kolay doğumlar diliyorum.

Çok meşakkatli bir süreci yine zorlu bir doğumla tamamlamışsınız. Çok şükür, Allah bundan sonrasında her işinizi rast getirsin, zorunuzu kolaylaştırsın inşallah
Amin canım inşallah. Zorlukların içinde kolaylıklar da oluyor çok şükür her zaman. Heyecanlı ama gene de güzel bir deneyimdi. Amin çok teşekkür ederim size de kolay doğumlar diliyorum

Çok çok benzer bir durum yaşamışız. Ben en baştan anlatayım kendi durumumu. Benim de ilk erken doğum riski koyulma haftam 31di. Tüm gün geçmeyen aşağıya kasıklarıma çok baskı sebebiyle artık en sonunda bu rahatsızlığa dayanamayıp gece gitmiştim acile. Nöbetçi doktor rahim ağzı kısalığı tespit etti, yatış tavsiye etti ama ben kendi doktorumun da görüşünü almak istediğim için imza atıp eve geçtim. Ertesi gün kendi doktorumun da aynı şeyleri söylemesiyle haftada 2 progestan iğne ile birlikte evde tuvalete kalkma haricinde sürekli yatış sürecim başladı. Bu sırada ciğer geliştirici iğne de oldum. İğnelerle ve dinlenmeyle birlikte baskılar tamamen kesildi. Sonra 34. Haftam dolmadan kasıklarıma gelen adet sancıları oldu, 10-15 dk da bir düzenli gelmeye başlayınca ve 2 gün boyunca geçmeyince 3. gün artık duramadım ve doktora gittim, bu sefer de 2 cm açılma tespit edildi, Nst de sancı çıktı, doktor doğum atağı var dedi, hastaneye yatışım yapıldı ve Nidicart yüklemeleri yapıldı. Ertesi akşam eve geçtim, evde sabah akşam Adalat devam ettik. 36. Hafta sonunda artık prematürelik bittiği için hem progestanı hem Adalatı doktorum kesti ama bebeğin kilosu 3 kg yu geçmediği için yine 1 hafta evde yatış verdi. 37. Hafta sonunda bebeğin kilosu tam 3 kg ya geldiğini görünce yatış konusunda da serbestlik verdi. Evde kahvaltımı kendim hazırlamaya, çocuklarımla vakit geçirmeye, yavaş yavaş ufak tefek işleri kendim halletmeye başladım ama yine de dinlemeye bol vakit ayırıyorum. Her hafta Nst ye girip peşine muayene oluyorum. Nst de arada sancı çıkıyor ama ciddi değil, açılmalarım ve rahim ağzı kısalma durumum aynı, artık doktor milimetrik ölçüm yapmayı bile bıraktı. Çünkü ne zaman gelirse gelsin artık sorun yok. Çarşamba günü 38. Haftam bitmiş olacak. Salı günü randevum var. Dün akşamdan beri yine ara ara düzenli aralıklarla adet sancıları gibi gelmeye başladı, o yüzden bugün yine evde sürekli yattım. Şu an daha iyiyim, o ağrılar kesildi. Dinlenmek gerçekten çok çok önemli. Mutlaka bunu ihmal etmeyin. Benim de sürecim henüz doğumla tamamlanmış değil, beklemedeyiz. Allah hepimizi en kusursuz ve güzel şekilde evlatlarımıza kavuştursun. Sizin de benim gibi riskli dönemi atlatmanız için dua edeceğim. Allah sabır ve kolaylıklar versin.

Arkadaslar, iki şey sormak istiyorum.

-Doğum yapacağınız hastanede normal ile sezaryen doğum fiyatları aynı mı ?

-Sezaryende, isteğe bağlı ve zorunlu sezaryen arasında fiyat farkı var mı ?
İkiside aynı benimkinde. Dr direk hastanede fix sezeryan normal aynı fiyat değişmez dedi

Yok canım derdin bu mu denir mi hepimiz, biseyler için emek veriyoruz heves ediyoruz ve en önemlisi şu son zamanlarda psikolojik durumlarımız çok değişkenlik gösteriyor o yüzden de istediğimiz herhangi birşey yolunda gitmeyince üzülüyoruz, ama bunun için siz kendinizi strese sokmayın olmazsa da böyle olması gerekiyormus deyip geçin inşallah

Amin canım inşallah çok teşekkür ederim. Sana da kolay doğumlar dilerim.
Amin canım inşallah, yarın yine kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek, doğum için gün de verebilir, suyu iyi biraz daha bekleyelim de diyebilir. Hakkımızda en sağlıklı ve kolaylıkla olacak olanı olsun inşallah

Üzüldüm iptal olmasına. Bir yandan da merak ettim seçtikleriniz nasıldı yani tam hastanede dağıtılmak üzere olmasa, eve gelenlere vereceğiniz şekilde tekrar yaptırılabilir mi acaba?

Kızlar lohusa zamanı yalnızca eşimle ben olacağız. Kimse yanımızda olmayacak. Halledebilecek miyiz bilmiyorum. İlk çocuk. İkimizde tecrübesiziz.
İnanın çok daha güzel, sakin ve huzurlu halledersiniz. Buna gerçekten inanın. Başımdan geçti tecrübeyle sabit. Annelik otomatikman yükleniyor. Onu geçtim sakin kafayla daha da iyi yapıyorsunuz. Hatta banyosunu bile ilk eşimle yaptırınca daha bi elimiz ayağımız dolanmıştı sonradan ben tek yaptırınca daha iyi olmuştu

İnanın yeter.

Biraz öyle oluyor gibi ama hiç belli de olmaz kanala girmesi kasılmalar 1 hafta içinde de olabilir.
Ama şuan bi belirti yok anlamımda tabi

Kızlar yaaaa iki gecedir asla uyuyamıyorum, yattığım an nefesim yetmiyor da boğuluyormus gibi oluyorum derin bi nefes alma isteği doğuyor, sağıma da yatsam soluma da yatsam aynı durum, çıldırcammmm çok uykum var yaaa siz de oluyor mu?

Ciğerlerini biri sıkıyormuş gibi bir his mi

Yani bilemedim öyle mi acaba ama aldığım nefes yetmiyor da boğuluyormusum gibi
Bende bazen oluyor bi anda kesiliyor gibi öksürüyorum hatta tıkanmış gibi oluyorum ama ben şunu farkettim karnım kasılıyor o an oluyor rahim baskı yapıyor o an sanırım ama bende sırt üstü yatarken oluyor.

Kasılma falan da hiç bişey hissetmiyorum dün gece de bu durumdan çok zor uyudum 4 4 bucuga kadar uyuyamadım bu gece de 11 den beri uyumaya çalışıyorum çünkü çok uykum var, acaba psikolojik bişey mi diyorum zor zamanlar geçirdim ya psikolojik olarak son zamanlar onun etkisi mi diye de aklıma geliyor

Olabilir bazen sen farketmeden bilinç altı bizi yönlendirebiliyor. Ben hamileliğin başından beri gece 3-4 ten önce uyuyamıyorum hatta bazen hiç uyuyamıyorum çok sinir bozucu bir durum anlayabiliyorum

Bende de nefes darlığı çok oluyor. Demir eksikliğine bağlamıştım ama geç saatte yemek yediğimde veya çok su içtiğimde de kötüleştiğini farkettim. Bir de sırtınızı bir yere dayamayın, sütyenin sıkmadığından emin olun. Benimkilerin sırtı küçük gelmeye başlamış mesela sıkıyormuş farkında değilmişim, o da epey darlamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…