- 4 Mayıs 2023
- 1.182
- 1.085
- 63
- 34
Çok şükür benim bı ara bi kaç gün uyuyamama sorunu olmuştu sonra geçti ben hep ocean ın magnezyumuna bağladım uykularım iyilesti diye, hastane de yattigim ara o kadar mutsuz ve stresli olmama rağmen güzel uyuyordum şimdi bu durum çok kötü oldu çünkü nefesim yetmeyecek gibi oluyor panik atak değil ama gibi bişey sanki yattigim an oluyor bide tüm gün bişey yoktuOlabilir bazen sen farketmeden bilinç altı bizi yönlendirebiliyor. Ben hamileliğin başından beri gece 3-4 ten önce uyuyamıyorum hatta bazen hiç uyuyamıyorum çok sinir bozucu bir durum anlayabiliyorum
Yaa hepimizin istekleri farklı ben şuan 38+3 üm bende bir haftadan önce gelsin istemiyorumEvet ben 38den sonra (salı itibariyle) çok hazırımzorlanıyorum açıkçası ve kavuşmak da istiyorum hayırlısıyla. 2-3 hafta daha bekleme ihtimali biraz zor geliyor
Çok çok benzer bir durum yaşamışız. Ben en baştan anlatayım kendi durumumu. Benim de ilk erken doğum riski koyulma haftam 31di. Tüm gün geçmeyen aşağıya kasıklarıma çok baskı sebebiyle artık en sonunda bu rahatsızlığa dayanamayıp gece gitmiştim acile. Nöbetçi doktor rahim ağzı kısalığı tespit etti, yatış tavsiye etti ama ben kendi doktorumun da görüşünü almak istediğim için imza atıp eve geçtim. Ertesi gün kendi doktorumun da aynı şeyleri söylemesiyle haftada 2 progestan iğne ile birlikte evde tuvalete kalkma haricinde sürekli yatış sürecim başladı. Bu sırada ciğer geliştirici iğne de oldum. İğnelerle ve dinlenmeyle birlikte baskılar tamamen kesildi. Sonra 34. Haftam dolmadan kasıklarıma gelen adet sancıları oldu, 10-15 dk da bir düzenli gelmeye başlayınca ve 2 gün boyunca geçmeyince 3. gün artık duramadım ve doktora gittim, bu sefer de 2 cm açılma tespit edildi, Nst de sancı çıktı, doktor doğum atağı var dedi, hastaneye yatışım yapıldı ve Nidicart yüklemeleri yapıldı. Ertesi akşam eve geçtim, evde sabah akşam Adalat devam ettik. 36. Hafta sonunda artık prematürelik bittiği için hem progestanı hem Adalatı doktorum kesti ama bebeğin kilosu 3 kg yu geçmediği için yine 1 hafta evde yatış verdi. 37. Hafta sonunda bebeğin kilosu tam 3 kg ya geldiğini görünce yatış konusunda da serbestlik verdi. Evde kahvaltımı kendim hazırlamaya, çocuklarımla vakit geçirmeye, yavaş yavaş ufak tefek işleri kendim halletmeye başladım ama yine de dinlemeye bol vakit ayırıyorum. Her hafta Nst ye girip peşine muayene oluyorum. Nst de arada sancı çıkıyor ama ciddi değil, açılmalarım ve rahim ağzı kısalma durumum aynı, artık doktor milimetrik ölçüm yapmayı bile bıraktı. Çünkü ne zaman gelirse gelsin artık sorun yok. Çarşamba günü 38. Haftam bitmiş olacak. Salı günü randevum var. Dün akşamdan beri yine ara ara düzenli aralıklarla adet sancıları gibi gelmeye başladı, o yüzden bugün yine evde sürekli yattım. Şu an daha iyiyim, o ağrılar kesildi. Dinlenmek gerçekten çok çok önemli. Mutlaka bunu ihmal etmeyin. Benim de sürecim henüz doğumla tamamlanmış değil, beklemedeyiz. Allah hepimizi en kusursuz ve güzel şekilde evlatlarımıza kavuştursun. Sizin de benim gibi riskli dönemi atlatmanız için dua edeceğim. Allah sabır ve kolaylıklar versin.
Yok sütyen falan zaten takamam evde darlaniveririm dışarda bile uzun zamandır sporcu atleti çok gerek duymadikca sütyen takmam öyle çok da yemiyorum hatta dün baya az yedim bile diyebilirim psikolojik galiba benimkiBende de nefes darlığı çok oluyor. Demir eksikliğine bağlamıştım ama geç saatte yemek yediğimde veya çok su içtiğimde de kötüleştiğini farkettim. Bir de sırtınızı bir yere dayamayın, sütyenin sıkmadığından emin olun. Benimkilerin sırtı küçük gelmeye başlamış mesela sıkıyormuş farkında değilmişim, o da epey darlamıştı
Yastığını yükseltip yatmayı dene belki denemişsindir de öyle rahatlayabilir ciğerlerinde.Çok şükür benim bı ara bi kaç gün uyuyamama sorunu olmuştu sonra geçti ben hep ocean ın magnezyumuna bağladım uykularım iyilesti diye, hastane de yattigim ara o kadar mutsuz ve stresli olmama rağmen güzel uyuyordum şimdi bu durum çok kötü oldu çünkü nefesim yetmeyecek gibi oluyor panik atak değil ama gibi bişey sanki yattigim an oluyor bide tüm gün bişey yoktu
Zamanında en kolay en sağlıklısından olsun dogumlarimiz aceleye gerek yokUmudumuzı kaybetmeyelim
Bazılarının içerikleri full boya ve glikoz şurubu. Alırken dikkat edin. Bence onun yerine aşağıdaki komposto daha sağlıklı. Bende ilkinde yapmadım diye heves edip Osmanlı şerbeti aldım bunda. İçeriği baya temiz ama yapar mıyım bilmiyorumLohusa şerbetini duydum ama hiç içmedimbir bilen vardır nasılsa ben de yaptırayım o zaman
Benim doktorum 3,5 kg a kadar tamam ama bunun ne kadar üstüne çıkarsa normal doğum o kadar zorlaşır demişti biraz da o kısmı düşünüyorum, kolay olsun bebeğim için deYaa hepimizin istekleri farklı ben şuan 38+3 üm bende bir haftadan önce gelsin istemiyorumKonuşuyorum oğlum azıcık daha dayan diye
Bende bayramdan sonra gelsen senin için de benim içinde çok iyi olur diyorum bakalım dinleyecekler mi biziYaa hepimizin istekleri farklı ben şuan 38+3 üm bende bir haftadan önce gelsin istemiyorumKonuşuyorum oğlum azıcık daha dayan diye
İnşallahh hepimiz için en güzel zamanda en güzel şekilde olurlarBenim doktorum 3,5 kg a kadar tamam ama bunun ne kadar üstüne çıkarsa normal doğum o kadar zorlaşır demişti biraz da o kısmı düşünüyorum, kolay olsun bebeğim için deİnşallah sağlıkla kucağımıza alırız da artık onlar ne zaman isterse
Denedim denedim balkona çıktım camlarim kapılarım açık neyse bakalım bayilmayi bekliycem sanırım uykusuzluktanYastığını yükseltip yatmayı dene belki denemişsindir de öyle rahatlayabilir ciğerlerinde.
Dinlerler umarım senin bilmiyorum yanında ya da yakınında ailen var mı biz tek olduğumuz için bayram sonrasını istiyoruzBende bayramdan sonra gelsen senin için de benim içinde çok iyi olur diyorum bakalım dinleyecekler mi bizi(benim suyundan dolayı perşembeye kadar alınma ihtimalide var ya )
O hiç belli olmaz işteBizimkiler 40 haftayı çıkaracak en az galiba, hiç sancı yok, açılma yok durduk yere pat diye doğum başlar mı ki :/
Tabii öyle ama 38 sonrası normal sanırım, 40 sonrası aksine dışkılama riski oluyor bebeğin ve kilosu arttıkça normal doğum zorlaşıyor, artık prematüre kısmını çoktan geçtiler çok şükür. Bebeğin kilosu ekstrem şekilde geride değilse, 38den sonra pek hayati bir gelişim olmuyor bildiğim kadarıylaZamanında en kolay en sağlıklısından olsun dogumlarimiz aceleye gerek yokbitsin istiyoruz bu süreç ama zamanını da beklesin istiyorum en azından ben
Bende lohusa şerbeti alacaktım gelenlere de ikram etmek için şimdi zaten benim doğum arefe günü ya da en geç bayram bitiminin ertesi günü planlanacagi için kimsecikler olmayacak gelen giden kompostoda benim için sağlıklı olacağı için bir gece önceden komposto yapıp koyarim dedim inşallahBazılarının içerikleri full boya ve glikoz şurubu. Alırken dikkat edin. Bence onun yerine aşağıdaki komposto daha sağlıklı. Bende ilkinde yapmadım diye heves edip Osmanlı şerbeti aldım bunda. İçeriği baya temiz ama yapar mıyım bilmiyorum
Evet tabiki öyleTabii öyle ama 38 sonrası normal sanırım, 40 sonrası aksine dışkılama riski oluyor bebeğin ve kilosu arttıkça normal doğum zorlaşıyor, artık prematüre kısmını çoktan geçtiler çok şükür. Bebeğin kilosu ekstrem şekilde geride değilse, 38den sonra pek hayati bir gelişim olmuyor bildiğim kadarıyla
Ay böyle diyince heyecanlandımO hiç belli olmaz iştehiç bi şey yokken gece sancı başlar, bi bakmışsın yarın öğlene kucağında
Yooookkk kimsem yok benim yalnızım kayınvalidemler köyde, annem yeğenim ilik nakli olduğu için onların yanında olması gerekiyor. Kayınvalidemler gelecekler evleri burda ama yazları koydeler biz doğum planlanan günü söyleyince ona göre gelecekler ama kayınvalidemin elinden bişey gelmez bana faydası olmaz onun yani sadece bir tanecik oğullarının ilk bebeği olacağı için heyecandan gelecekler, annemin bana çok faydası olur bebeğe de bakar evle de ilgilenir yemegimizide yapar kayınvalidemleri de her gün ağırlarDinlerler umarım senin bilmiyorum yanında ya da yakınında ailen var mı biz tek olduğumuz için bayram sonrasını istiyoruz
Yaaa hayırlısı olsun geçmiş olsun bu aradaYooookkk kimsem yok benim yalnızım kayınvalidemler köyde, annem yeğenim ilik nakli olduğu için onların yanında olması gerekiyor. Kayınvalidemler gelecekler evleri burda ama yazları koydeler biz doğum planlanan günü söyleyince ona göre gelecekler ama kayınvalidemin elinden bişey gelmez bana faydası olmaz onun yani sadece bir tanecik oğullarının ilk bebeği olacağı için heyecandan gelecekler, annemin bana çok faydası olur bebeğe de bakar evle de ilgilenir yemegimizide yapar kayınvalidemleri de her gün ağırlarannemede planlanan günü söyleyecez uçakla o gün doğuma yetişecek, erken gelme ihtimali bile yok. Bir hafta on gün anca kalabilecek
Oh mis gibi de olur. Afiyet olsun şimdiden. Gelen giden olmaması daha iyi. Hem olsa bile boşverin, siz kendinize odaklanın. Ben daha çikolata bile almadım ve umrumda değil. Süreci en kolay en rahat nasıl geçiririz onun derdindeyim. Gelen olsun istemiyorum ilk günlerde özellikle (birinci derece yakınlarımız yani kardeşlerimiz hariç ki onlar da yabancı değil), olursa da bir zahmet onlar bir şeyler getirsin eli boş gelmesinBende lohusa şerbeti alacaktım gelenlere de ikram etmek için şimdi zaten benim doğum arefe günü ya da en geç bayram bitiminin ertesi günü planlanacagi için kimsecikler olmayacak gelen giden kompostoda benim için sağlıklı olacağı için bir gece önceden komposto yapıp koyarim dedim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?