- 4 Mart 2025
- 1.079
- 1.504
- 48
Gerçekten öyle. En başından beri ne hikayeler duyduk, kaçı bizim için geçerli oldu ki? Herkesin yolu kendine. Zorlanırsak da zorlandığımızda konuşuruzBeni de çevrem hamilelikle ilgili çok korkutmustu benden önce olan grupları okuyup hep geriliyodum herkes sürekli sen hele bı son aylara gel hele bı son haftalara gel ben gorucem seni söyle olcak böyle olcak diyip duruyodu annem ve ablamda dahilbende hep daha kötü olacak diye bekledim tabiki ağrılar ağırlık vs doğal olarak var ama ben etkilenip çok daha fazlasını beklemisim sanırım gözüme hafif geldi dün diyorum mesela nolursa olsun kötü bı hamilelik geçirmedim duygulaniyorum hamile olmayı da ozlicem diyorum yorum yapamadan kaldılar herkesin süreci kendine özel cidden
Evet işte heves etmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Bir de çok standart bir şey yaptırmıyordum. Kadınla gün aşırı haberleşip beraber tasarlıyorduk filan, o yüzden elinden şekeri alınmış çocuk gibi kalakaldım ama Allah başka dert vermesin deyip geçiyorumYok canım derdin bu mu denir mi hepimiz, biseyler için emek veriyoruz heves ediyoruz ve en önemlisi şu son zamanlarda psikolojik durumlarımız çok değişkenlik gösteriyor o yüzden de istediğimiz herhangi birşey yolunda gitmeyince üzülüyoruz, ama bunun için siz kendinizi strese sokmayın olmazsa da böyle olması gerekiyormus deyip geçin inşallah
Ben kasaptan taze sipariş verip kıyma ya da et sote gibi yemek yaptığımda kalanları difrize atıyorum. Yemeğim olmadığında pilav, makarnanın yanına ısıtıp koyuyorum. Köfte yaptım biraz, doğuma kadar biraz daha yapıp eklerim belki. Poğaça, börek dediğiniz gibi yine iyi olur. Bakliyatları haşlayıp atabilirsiniz. Bi soğan domates kavurup hızlıca pişirirsiniz lazım olunca.Kızlar bu kaç gündür Perte çıkmış durumdayım
Ablam koltukları yıkayıp pencereleri temizledi eşim halıları yıkadı ben sadece yemek hazırladım ama en çok ben yoruldum ne zaman bu ağırlık hissi ve hemen yorulma geçecek yaa eski enerjimi istiyorum
Yaz bayram doğum 3lü temizliği bitmiş oldu böylelikle şimdi gerçek eğlence kısmına geldim buzluk hazırlığı
Neler yaptınız veya yapacaksınız fikirlerinize ihtiyacım var börek çörek kurabiye yemek ne olursa doldurmak istiyorum buzluğa hem bebekle birlikte bi 20 gün yemek düşünmek istemiyorum hemde ikramlık olsun gelen gidene ve kendime ara öğünlerde atıştırmak için ben dereotlu poğaça, bikac çeşit börek,meyveli ve kakaolu kek,ıslak kurabiye falan düşündüm ama yemek ve başka çeşitler gelmedi aklıma
Çok güzeldi biliyor musunuz... Ekleyeyim hatta aşağıya. Ama kararımı şu yönde verdim; başka bir yere sıfırdan bir şey yaptırmayacağım, zaten yapan yer bulamam. Bu kadın ne zaman yapabilirse o zaman yapsın, biz de o zaman hediye ederiz. Vardır bunda da bir hayırÜzüldüm iptal olmasına. Bir yandan da merak ettim seçtikleriniz nasıldıyani tam hastanede dağıtılmak üzere olmasa, eve gelenlere vereceğiniz şekilde tekrar yaptırılabilir mi acaba?
Günü gayet iyi 38 dolmuş oluyor neredeyse. Sağlıkla gelsinKızlar şimdi hastaneden çıktık ben bayram sonuna kadar beklemeyi çok istiyordum ama artık riske atmayalım dedi doktor Çarşamba günü öğleden sonra doğuma alıyorlar37+6 Olacak günü güzel çok şükür 2900 gr ölçtü ama suyu az olduğu için net olmaz dedi. Son durumlar böyle bende hala çok karışığım ama hayırlısı olsun artık hakkımızda
Çok fena hem de... Zaten yattığım yerde dönmek işkenceydi, nefesim yetmiyordu. Bir de dün gece başıma ilk defa saçma sapan bir şey geldi. Hep sola yattığım için artık popom uyuşmuştu. Hadi dedim biraz da sağa yatayım. İyi geldi herhalde ki uyuyakalmışım sağıma yatık vaziyette. Sonra birden çok afedersiniz istifra ederek uyandım. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Hani uyanırsın da sonradan istifra edersin, bu tamam. Ama doğrudan istifra ederek uyanmak çok kötüydü. Muhtemelen bebek sıkıştı ve kendini kurtarmak için benim mideyi harcadı. Safi acı su çıkardım. Karnım acıya acıya tuvalete koştum, bir posta da orada çıkardım. Bir daha asla sağa yatamam herhalde...Kızlar yaaaa iki gecedir asla uyuyamıyorum, yattığım an nefesim yetmiyor da boğuluyormus gibi oluyorum derin bi nefes alma isteği doğuyor, sağıma da yatsam soluma da yatsam aynı durum, çıldırcammmm çok uykum var yaaa siz de oluyor mu?
Aslında lohusa şerbeti süt gelsin diye başvurulacak bir şey değil bence. Tamamen adetten yapılıyor. Süt için içilmez, dediğiniz gibi daha sağlıklı şeyler tüketmek gerekir. Lohusa şerbetinin olayı biraz da ev ahalisi ve yakın misafirlere ikram etmek.Bazılarının içerikleri full boya ve glikoz şurubu. Alırken dikkat edin. Bence onun yerine aşağıdaki komposto daha sağlıklı. Bende ilkinde yapmadım diye heves edip Osmanlı şerbeti aldım bunda. İçeriği baya temiz ama yapar mıyım bilmiyorum
Yok canım ya, hiç bu tarz çalışan bir yer yok. Ama hallettim kafamdaİnstagramda seçtiğin modelden yapan başka sayflar vardır genelde hep aynı trend modeller var Bi göz gezdir yaz belki erken teslim eden olur
Ben aslında birilerini mutlu etmek için yaptırmıyordum bunları. Tam tersine az sayıda yaptırıyordum, zaten maliyetli şeyler. Kendi aileme, eşimin ailesine ve çok çok yakın gördüğüm birkaç dostumuza uzun süre saklasınlar diye hediye edecektik. Yoksa millet çikolatasını alsın geçsin bence deBenim o da yoktakılma böyle şeylere canım. Önemli olan sağlık. Milleti niye memnun etme görevin olsun ki, boşver. Sen bebişine odaklan. Sana hediye getirsinler, sen niye hediye veresin bi noktada böyle düşünüyorum
Ne zaman yapabilirse o zaman tamamlamasını istedim imalatçıdan. Artık ne zamana yetişirseBenzer ürünler yapan başka bir yer var mıdır acaba? Yoksa da üzülmeyin. Yine yaptırır 40'ında ya da yaş gününde kullanırsınız. Kolonya ve çikolatalar da doğum için yeterli olur sonuçta
Hadi bakalım, günü belli olmuşKızlar şimdi hastaneden çıktık ben bayram sonuna kadar beklemeyi çok istiyordum ama artık riske atmayalım dedi doktor Çarşamba günü öğleden sonra doğuma alıyorlar37+6 Olacak günü güzel çok şükür 2900 gr ölçtü ama suyu az olduğu için net olmaz dedi. Son durumlar böyle bende hala çok karışığım ama hayırlısı olsun artık hakkımızda
Köfte ve bakliyati not ettim teşekkür ederimBen kasaptan taze sipariş verip kıyma ya da et sote gibi yemek yaptığımda kalanları difrize atıyorum. Yemeğim olmadığında pilav, makarnanın yanına ısıtıp koyuyorum. Köfte yaptım biraz, doğuma kadar biraz daha yapıp eklerim belki. Poğaça, börek dediğiniz gibi yine iyi olur. Bakliyatları haşlayıp atabilirsiniz. Bi soğan domates kavurup hızlıca pişirirsiniz lazım olunca.
Aaa 2 gün sonra yani. Hayırlı olsun inşallah sağlıkla kavuşun. Su demek ki gerçekten de az. Maşallah ikinize de, iyi geldiniz bugünlere. Haftası gayet iyi. Kg çok da önemli değil, hayati risk taşımadığı sürece ha 2900 olmuş ha 3100 fark etmez. Bayram sonrasına kalsa belki daha bile endişeli olurdun. Sağlıkla al kucağına yavrunuKızlar şimdi hastaneden çıktık ben bayram sonuna kadar beklemeyi çok istiyordum ama artık riske atmayalım dedi doktor Çarşamba günü öğleden sonra doğuma alıyorlar37+6 Olacak günü güzel çok şükür 2900 gr ölçtü ama suyu az olduğu için net olmaz dedi. Son durumlar böyle bende hala çok karışığım ama hayırlısı olsun artık hakkımızda
Evet kesinlikle öyleKöfte ve bakliyati not ettim teşekkür ederim
Ne kadar hazırlıklı olursam sonradan o kadar rahat olurum doye düşünüyorum
Çok güzeller bence geçte gelse bunlar gelsin yine verirsin vermek istediklerine. Çok hoşlar bayıldımÇok güzeldi biliyor musunuz... Ekleyeyim hatta aşağıya. Ama kararımı şu yönde verdim; başka bir yere sıfırdan bir şey yaptırmayacağım, zaten yapan yer bulamam. Bu kadın ne zaman yapabilirse o zaman yapsın, biz de o zaman hediye ederiz. Vardır bunda da bir hayır(Aras ismi örnek sadece bu arada)
Az önce açıklık bakıldı hiç ilerleme yok ilaç desteği de vermiyorlar ağrı kesici bile tek dedikleri ilk bebek bekleyeceksin o kadar olumlu hikayeler dinleyip kendimi motive ettim ama olumsuz bir doğum hikayem oldu çok üzgünümO kadar haklısınız kiinşallah doğum sizi daha fazla yormadan kolaylıkla geçer güzel haberlerinizi bekliyoruz
Yani işte çikolata olur, bi küçük altın olur, keki böreği 1 kap yemeği olurBen aslında birilerini mutlu etmek için yaptırmıyordum bunları. Tam tersine az sayıda yaptırıyordum, zaten maliyetli şeyler. Kendi aileme, eşimin ailesine ve çok çok yakın gördüğüm birkaç dostumuza uzun süre saklasınlar diye hediye edecektik. Yoksa millet çikolatasını alsın geçsin bence de
Hiç de olumsuz olmadı niye öyle diyosun. Sakin ol canım, sabırlı ol, bekle biraz daha. Uyumaya çalış, enerji topla. Sağlıkla kavuşun. Bozma moralini, sonu güzel olacak bak görAz önce açıklık bakıldı hiç ilerleme yok ilaç desteği de vermiyorlar ağrı kesici bile tek dedikleri ilk bebek bekleyeceksin o kadar olumlu hikayeler dinleyip kendimi motive ettim ama olumsuz bir doğum hikayem oldu çok üzgünüm
Bahsettiğiniz şeker küpü gibi olan baya lezzetli ama çok da kalorili gerçekten dediğiniz gibi. Bizim küçüklüğümüzde evde piştiğini hatırlıyorum, hatta ceviz atıp ikram ederdik misafire. Aktardan doğal baharatlarla alıp yapılan heralde öyle kalorili olmaz.Aslında lohusa şerbeti süt gelsin diye başvurulacak bir şey değil bence. Tamamen adetten yapılıyor. Süt için içilmez, dediğiniz gibi daha sağlıklı şeyler tüketmek gerekir. Lohusa şerbetinin olayı biraz da ev ahalisi ve yakın misafirlere ikram etmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?