2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Hiç de olumsuz olmadı niye öyle diyosun. Sakin ol canım, sabırlı ol, bekle biraz daha. Uyumaya çalış, enerji topla. Sağlıkla kavuşun. Bozma moralini, sonu güzel olacak bak gör
İnşallah canım umutlarım ve sabrım tükeniyor git gide maalesef ilerleme olmaması motivasyonumu çok bozdu merdiven inip çıkmaktan bacaklarım et kesti kaç zaman daha böyle sürecek bilmiyorum belirsizlik çok kötü keşke baştan sezaryen tercih etseydim pişmanım

Doğumun ilerlemesini evde bekleseniz nasıl olur?

MaşaAllah. Allah güç kuvvet enerji versin. Temizlik kısmını biraz yardımcı biraz kendim yavaş yavaş hallettim. ama buzluğa bişey koymayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum da açıkçası.

Sizde kendinizi çok yormadan yapın lütfen. Ne kadarına yetiyorsa enerjiniz. En güzel günler keyfini sürün bol bol dinlenin

Kızlar bugün doktor kontrolumuz vardı çok şükür her şey yolunda oğluşum 2.700 olmuş normalde bugün çatı muayenesi yapacaktık geçen hafta kilo alımı yavaşladı gibi geldiği için bu hafta demiş şimdi toparlayınca haftaya saliya erteledi çatı muayenesini her şey yolunda fakat benim son tahlillerimde TSH değerinde yükselme olmuş (4.31 çıktı ) hayatımda hiç tiroid değerlerimle ilgili bı sıkıntı yaşamamıştım şaşırdım o yüzden doğuma kadar kullanmak için aç karna alinan bı hap verdi. Var mı normalde tiroidle sıkıntısı olmayıp hamilelikte yüksek çıkan merak ettim

Kızlar çok soru sordum ama bnm idrarımda köpürme var bileniniz var mı
Hamilelikte normal, bol su için. Hamileliğimin ilk dönemlerinde yaşamıştım, internette de hep böbrek ile ilgili ciddi hastalıklar diye çıkıyordu. Sonra bir yerde gebelikte normal yazısını okuyunca rahatladım. Bol su içmeye başlayınca geçti.

Benimde tiroid problemim hiç yoktu gebeliği öğrenince genel kan testinde çıktı canım 4 civarıydı zaten gebelik başlı başına tsh yükselmesine sebepmiş. Öğrendiğim ilk günden beri levotiron kullanıyorum bu süreçte 25-50-75mg tsh değerime göre değişiklik yaptık. Şuan 50mg içtiğim halde 1.8 civarı çıkıyor. 4 civarıda normal insanlar için çok yüksek değil aslında bebek gelişimi için ilacını kullanıyoruz

Tek bir tahlile göre mi ilaç yazdı acaba tsh bazen testlerde yanlış çıkabiliyor başıma geldi de benim öyle bir şey

Bana da e harfiyle başlayan bı tane verdi 25 mglik onu kullanmaya başladım bugün 2 hafta kadar falan kullanıcam nasipse inşallah sonrasinda da gerek kalmaz ama ilginçmiş gebeligin etkilediğini bilmiyodum gerçi dürüst olmak gerekirse TSHla ilgili hicbi sey bilmiyodum şimdiye kadar

Tek bir tahlile göre mi ilaç yazdı acaba tsh bazen testlerde yanlış çıkabiliyor başıma geldi de benim öyle bir şey
Evet son tahlilimde yüksek çıkti sadece sağlık ocağında yaptırmıştım kan testini doktorda yanılma payı olabileceğini söyledi ama riske atmayalım doğuma kadar kullanalım dedi

Benimde hiç böyle bir sorunum olmamıştı hamilelikte tsh yüksekliği diye araştırınca ne kadar yaygın olduğunu gördüm
Dereotu vs tavsiye ediyorlar ama ben bir fark görmedim açıkçası en etkilisi ilacı düzenli kullanmak

Annem 3 kalıp aldırmış babama Ne yapacağız o kadar şerbeti dedim. Buz gibi içeriz diyor Tariflerde klasik karanfil ve tarçına ek olarak muskat da rendelendiğini gördüm. Dediğiniz gibi belki başka baharatlar ve hatta kuruyemişlerle de güzel olabilir. Ben bunu çok önce yurtdışında yapmıştım memleket hasretiyle Yabancı ev arkadaşlarıma da içirmiştim. Bayıldılar

Teşekkür ederim Rabbim hepimize güç kuvvet versin inşallah
Benimde aklımda yoktu ablam yapalım ben baya rahat ettim yaptığım için dedi ona kıyamadım bı haftadan beridir 2 çocukla perişan oldu işlerimle ben günde bı çeşit yaparak hallederim dedim eşimin eli de yatkın eskiden börekcide ustaydı yogurmalari ona yaptırırım şekil verme pişirme paketlemeyi birlikte yaparız diye düşündüm biraz hazıra konmayi seviyorum kolaylık olsun misafir gelince ikram düşünmeyeyim yada ilk günler yemek derdine düşmeyeyim dedim oğluşa doymak istiyorum her dakika koynumda olsun istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…