Bi de ister babannesi olsun ister ananesi hiç kimse zaten benim kadar düşünemez anlayamaz bebeğimi benim içimde büyüyo bunu niye idrak etmekte zorlaniyolar bu kadar anlamıyorumYorar insanı cidden hem bazı bebekler doğduktan sonra daha iyi kilo alıyor ki zaten kötü değil yani 2700. Benimde karnım küçük olduğu için bebek zayıf diye düşünenler oluyordu yani bi zahmet orasını biz dert edinelim onlar edinmesinSağlıklı olsun zayıf olsun nolcak sanki
Allah Allah ya, hızlandırıcı jelden yapsalardı keşke, çok fazla uzadı gerçekten bu süreç 1,5 günü geçiyor. Keşke evde geçirebilmiş olsaydınız, bunca zahmet sıkıntı… Türkiye’de olsaydı zaten çoktaaan sezaryene almış olurlardı. Bir doğsun inşaallah, bütün yaşadığınız sıkıntılar geride kalacak, güzelce mis kokuluya sarılacaksınız. İnşaallah sağlıkla gelsin. Ama biraz da bu kadar sıkıntıların acısını poposuna bir iki vurarak çıkartırız artık minik yaramazın, kusura bakmasın.Düzenli sancım yok maalesef sancılar şiddetli ama düzensiz ebe sancın var açılman var diyor ama ilerlemiyor nstde de 110 gibi çıkıyor açıkçası bir öyle bir böyle diyorlar zaten 5 6 saatte bir ebe değişiyor her gelen ayrı bir şey söylüyor iyice bunaldım ben de eşim de eve gitti yalnız kaldım ne zaman doğumhaneye alacakları da belli değil ağlıyorum resmen
Nişan diye birşey var. Doğum kanalı tıkacı oluyor sanırım. Doğumun yaklaştığını o belli ediyor. İlk çocuğumda 26 mayısta geldi. 7 haziranda doğdu. Öncesinde sancı vs de olmadı. Şimdiki çocuğumda 23 mayısta geldi. 25 mayısta doğdu. 24 mayısta kontrole gittim sancım yoktu akşamına sancım başladıKızlar benim dün kontrolüm vardı, bebek doğum pozisyonunda zaten bayadır aşağıda ama kanala girmemiş. Nst de sancım çıkmadı hiç. Doktor 10 gün sonraya çağırdı.
Öğrenmek istediğim, bu durum doğum yakın değil asla demek mi oluyor? Yani ben hiç sancı kasılma vs anlayamadım şu ana kadar olduysa da. Nst de sancı kısmı 6-7 gibiydi yani çok çok uzak. Salı günü 38 haftalık oluyoruz tam, 40-41. Hafta beni çok zorlayacak gibi hissediyorum .. Hele suni sancı vs daha çok çekindiğim şeyler.
Süreç herkeste farklı işliyor yalnız. Bende nişan doğumdan bir iki saat önce, sancılarım çok sıkken gelmişti.Nişan diye birşey var. Doğum kanalı tıkacı oluyor sanırım. Doğumun yaklaştığını o belli ediyor. İlk çocuğumda 26 mayısta geldi. 7 haziranda doğdu. Öncesinde sancı vs de olmadı. Şimdiki çocuğumda 23 mayısta geldi. 25 mayısta doğdu. 24 mayısta kontrole gittim sancım yoktu akşamına sancım başladıNe kadar açıklayıcı oldu bilemedim ama belki fikir verir sizede
Ben de yarın 37'yi bitiriyorum. Aynı kasılmalar ve sertleşmeler bende de var. Taş gibi oluyor içim. Doktorum Cuma günü kanala girmiş dedi. Zor hareket ediyorum, sertleşiyor vs deyince de artık epey büyük bir insan taşıyorsunuz, çok normal dedi. Hemen öyle doğum yaklaşmış filan demedi. Nstye bile sokmadı. Perşembe yine kontrolümüz var. Güncellerim sizi yineBugün dr muayenem vardı. 38. Haftaya girdim. Kasılmalarım çok fazla ama sancım yok sadeve kasılma sırasında çok sertleştiği için karnım o an acıyor. 2cm açıklığın var dedi dr, bu hafta içerisinde gelmesi muhtemelmiş. Açıkçası tuhaf hissediyorum. Kızıma hamileyken böyle kasılmalarım olmamıştı. Direk doğum sancılarım başlamıştı, 24 saatten fazla sürmüştü sıklaşarak doğuma gitmiştim. Çok zorlamamıştı. Ama bunda kaç gündür kasılmalarım var, taş gibi kalıyor, korkutuyor. Hemşire her doğum farklıdır dedi, bakalım bu nasıl olacak. Bugüne kadar çok rahattım kafa olarak oysaki. Benzer kasılmaları yaşayanlar vardı değil mi? Doktorunuz ne dedi?
Evet herkeste farklı işliyor. Hatta benim 2 gebeliğimde de farklı oldu. Ona dikkat çekmek istedim aslında tarih ve zaman vererek, doğum habercisi diye. Hemende olabilir birkaç gün ya da haftada da olabilir.Süreç herkeste farklı işliyor yalnız. Bende nişan doğumdan bir iki saat önce, sancılarım çok sıkken gelmişti.
Gerçekten ağrı sancı dayanılır ama hastanede hiç bir gelişme olmadan üstelik yalnız başına beklemenin mental yükü zorladı beni çok gereksiz uzun bir süreç oldu bebeğim doğsun 24 saati bile beklemeden eve gitmek istiyorumAllah Allah ya, hızlandırıcı jelden yapsalardı keşke, çok fazla uzadı gerçekten bu süreç 1,5 günü geçiyor. Keşke evde geçirebilmiş olsaydınız, bunca zahmet sıkıntı… Türkiye’de olsaydı zaten çoktaaan sezaryene almış olurlardı. Bir doğsun inşaallah, bütün yaşadığınız sıkıntılar geride kalacak, güzelce mis kokuluya sarılacaksınız. İnşaallah sağlıkla gelsin. Ama biraz da bu kadar sıkıntıların acısını poposuna bir iki vurarak çıkartırız artık minik yaramazın, kusura bakmasın.
Hafif sancın da vardı gündüz sanki dimi, yanlış mı hatırladım.Kızlar nişanım heldi galiba pembe kahverengi akıntı yoldayım kendi hasteneme gidiyorum
Üzülmeeee korkma, geçecek. Zor ve uzun bir süreç oldu ama sonu güzel olsunGerçekten işim Allah’a kaldı sadecehiç böyle hayal etmemiştim
Ah yazık yaa gerçekten analar çeker yükü. Bu süreci evde geçirsen daha iyidi. Şimdi streslisin üstelik. Açılman ilerlememiş ve sancın da çok yok. Belki doğuma biraz daha vardır. Seni bırakmıyorlar eve dimi. Bi gitsen aslında, duş alırsın, sakinleşirsin, biraz uyursun sonra tekrar hastaneye geçersinDüzenli sancım yok maalesef sancılar şiddetli ama düzensiz ebe sancın var açılman var diyor ama ilerlemiyor nstde de 110 gibi çıkıyor açıkçası bir öyle bir böyle diyorlar zaten 5 6 saatte bir ebe değişiyor her gelen ayrı bir şey söylüyor iyice bunaldım ben de eşim de eve gitti yalnız kaldım ne zaman doğumhaneye alacakları da belli değil ağlıyorum resmen
Benimde hep kasılmam olurdu diğer ikisinde. Bunda arada sancı girince tuhaf oluyorum. İlk doğuma düzenli kasılmalarla gitmiştim mesela. Biraz rahatsız edici olsa da sancıdan iyiydiBugün dr muayenem vardı. 38. Haftaya girdim. Kasılmalarım çok fazla ama sancım yok sadeve kasılma sırasında çok sertleştiği için karnım o an acıyor. 2cm açıklığın var dedi dr, bu hafta içerisinde gelmesi muhtemelmiş. Açıkçası tuhaf hissediyorum. Kızıma hamileyken böyle kasılmalarım olmamıştı. Direk doğum sancılarım başlamıştı, 24 saatten fazla sürmüştü sıklaşarak doğuma gitmiştim. Çok zorlamamıştı. Ama bunda kaç gündür kasılmalarım var, taş gibi kalıyor, korkutuyor. Hemşire her doğum farklıdır dedi, bakalım bu nasıl olacak. Bugüne kadar çok rahattım kafa olarak oysaki. Benzer kasılmaları yaşayanlar vardı değil mi? Doktorunuz ne dedi?
1 haftadır baskı varmış ya, sen bu 1 hafta içinde doktora göründün mü? Bir şey söyledi mi? Korkma, endişelenme ama yarın ya da çarşamba bi doktora görünsen iyi olur, hiçbi şey olmasa için ferahlar. Özelde de mi bulamadın randevuKızlar ya belimden gelip kasıklarıma yayılan kasılma sancım oluyor aralıkları uzun gun içinde bı kez şuan bı kez oldu adet sancısı gibi adet sancılarım yoğun olur baya onun gibi oluyor randevu da bulamadım 11 hazirana kadarzaten 4 gün sonrasi doğum gitmesem de olur acile de gitmek istemiyorum boş yere damar yolu serum derken çok yoruyor hiç sevmiyorum damar yolunu acayip acıyor ve şişiyor açılma doğum belirtisi mi acaba bu kasılmalar bebeğin kafasını da vajinamin üstünde hissediyorum baskı hissi var 1 haftadan beri
Canım nasılsın? Doğumun gerçekleşti mi? İyi misiniz?Beni de dün apar topar yatırdılar
Birazdan doğuma gireceğim
Ben size müdahele etmeden sabırla beklemelerine çok şaşırdım. Sürecinize saygı duymaları, doğal akışına bırakmaları. Hangi hastaneymiş bu yahu diye soracaktım ki Almanya deyince heee tamam oldumGerçekten ağrı sancı dayanılır ama hastanede hiç bir gelişme olmadan üstelik yalnız başına beklemenin mental yükü zorladı beni çok gereksiz uzun bir süreç oldu bebeğim doğsun 24 saati bile beklemeden eve gitmek istiyorum
Almanya değil canım Abu Dhabi bugün Dubai’den arkadaşım desteğe gelecek biraz daha rahatladım mental olarak onunla olacağım için ama hala fiziksel olarak çok yorgunum ve hala müdahale edilmediBen size müdahele etmeden sabırla beklemelerine çok şaşırdım. Sürecinize saygı duymaları, doğal akışına bırakmaları. Hangi hastaneymiş bu yahu diye soracaktım ki Almanya deyince heee tamam oldumbeklemek yorucu, çok ama çok haklısınız ama bence müdahele etmemeleri de iyi bi yerde. Keşke eve gönderip ara ara çağırsalardı.
Göründüm canım ama bebeğin kalp atışlarına o kadar odaklandım normal çıksın diye, baskıyı söylemek aklıma bile gelmedi ultrason ve nstde de bişey çıkmadı yine kalp atışları yüksekti ama diğer nstlere göre iyiydi bı hafta sonra gel dedi tam bayram gününe denk geliyo hafta dolumu yarın gideyim dedim randevular 11ine kadar dolu özel hastaneler de 30.haftadan sonra kabul etmiyor burda baştan takipli olmadığım için hakkında bilgimiz yok olumsuz birşey olursa sorumluluk alamayiz diyorlar1 haftadır baskı varmış ya, sen bu 1 hafta içinde doktora göründün mü? Bir şey söyledi mi? Korkma, endişelenme ama yarın ya da çarşamba bi doktora görünsen iyi olur, hiçbi şey olmasa için ferahlar. Özelde de mi bulamadın randevu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?