2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bi de ister babannesi olsun ister ananesi hiç kimse zaten benim kadar düşünemez anlayamaz bebeğimi benim içimde büyüyo bunu niye idrak etmekte zorlaniyolar bu kadar anlamıyorum

Allah Allah ya, hızlandırıcı jelden yapsalardı keşke, çok fazla uzadı gerçekten bu süreç 1,5 günü geçiyor. Keşke evde geçirebilmiş olsaydınız, bunca zahmet sıkıntı… Türkiye’de olsaydı zaten çoktaaan sezaryene almış olurlardı. Bir doğsun inşaallah, bütün yaşadığınız sıkıntılar geride kalacak, güzelce mis kokuluya sarılacaksınız. İnşaallah sağlıkla gelsin. Ama biraz da bu kadar sıkıntıların acısını poposuna bir iki vurarak çıkartırız artık minik yaramazın, kusura bakmasın.

Bugün dr muayenem vardı. 38. Haftaya girdim. Kasılmalarım çok fazla ama sancım yok sadeve kasılma sırasında çok sertleştiği için karnım o an acıyor. 2cm açıklığın var dedi dr, bu hafta içerisinde gelmesi muhtemelmiş. Açıkçası tuhaf hissediyorum. Kızıma hamileyken böyle kasılmalarım olmamıştı. Direk doğum sancılarım başlamıştı, 24 saatten fazla sürmüştü sıklaşarak doğuma gitmiştim. Çok zorlamamıştı. Ama bunda kaç gündür kasılmalarım var, taş gibi kalıyor, korkutuyor. Hemşire her doğum farklıdır dedi, bakalım bu nasıl olacak. Bugüne kadar çok rahattım kafa olarak oysaki. Benzer kasılmaları yaşayanlar vardı değil mi? Doktorunuz ne dedi?

Nişan diye birşey var. Doğum kanalı tıkacı oluyor sanırım. Doğumun yaklaştığını o belli ediyor. İlk çocuğumda 26 mayısta geldi. 7 haziranda doğdu. Öncesinde sancı vs de olmadı. Şimdiki çocuğumda 23 mayısta geldi. 25 mayısta doğdu. 24 mayısta kontrole gittim sancım yoktu akşamına sancım başladı Ne kadar açıklayıcı oldu bilemedim ama belki fikir verir sizede

Süreç herkeste farklı işliyor yalnız. Bende nişan doğumdan bir iki saat önce, sancılarım çok sıkken gelmişti.

Ben de yarın 37'yi bitiriyorum. Aynı kasılmalar ve sertleşmeler bende de var. Taş gibi oluyor içim. Doktorum Cuma günü kanala girmiş dedi. Zor hareket ediyorum, sertleşiyor vs deyince de artık epey büyük bir insan taşıyorsunuz, çok normal dedi. Hemen öyle doğum yaklaşmış filan demedi. Nstye bile sokmadı. Perşembe yine kontrolümüz var. Güncellerim sizi yine

Süreç herkeste farklı işliyor yalnız. Bende nişan doğumdan bir iki saat önce, sancılarım çok sıkken gelmişti.
Evet herkeste farklı işliyor. Hatta benim 2 gebeliğimde de farklı oldu. Ona dikkat çekmek istedim aslında tarih ve zaman vererek, doğum habercisi diye. Hemende olabilir birkaç gün ya da haftada da olabilir.

Gerçekten ağrı sancı dayanılır ama hastanede hiç bir gelişme olmadan üstelik yalnız başına beklemenin mental yükü zorladı beni çok gereksiz uzun bir süreç oldu bebeğim doğsun 24 saati bile beklemeden eve gitmek istiyorum

Ah yazık yaa gerçekten analar çeker yükü. Bu süreci evde geçirsen daha iyidi. Şimdi streslisin üstelik. Açılman ilerlememiş ve sancın da çok yok. Belki doğuma biraz daha vardır. Seni bırakmıyorlar eve dimi. Bi gitsen aslında, duş alırsın, sakinleşirsin, biraz uyursun sonra tekrar hastaneye geçersin

Benimde hep kasılmam olurdu diğer ikisinde. Bunda arada sancı girince tuhaf oluyorum. İlk doğuma düzenli kasılmalarla gitmiştim mesela. Biraz rahatsız edici olsa da sancıdan iyiydi

Kızlar ya belimden gelip kasıklarıma yayılan kasılma sancım oluyor aralıkları uzun gun içinde bı kez şuan bı kez oldu adet sancısı gibi adet sancılarım yoğun olur baya onun gibi oluyor randevu da bulamadım 11 hazirana kadar zaten 4 gün sonrasi doğum gitmesem de olur acile de gitmek istemiyorum boş yere damar yolu serum derken çok yoruyor hiç sevmiyorum damar yolunu acayip acıyor ve şişiyor açılma doğum belirtisi mi acaba bu kasılmalar bebeğin kafasını da vajinamin üstünde hissediyorum baskı hissi var 1 haftadan beri

1 haftadır baskı varmış ya, sen bu 1 hafta içinde doktora göründün mü? Bir şey söyledi mi? Korkma, endişelenme ama yarın ya da çarşamba bi doktora görünsen iyi olur, hiçbi şey olmasa için ferahlar. Özelde de mi bulamadın randevu

Bende 37+2 oldum. İki gecedir belimden vuran regl agrısıyla uyanıyorum, bu gece biraz daha fazlaydı. Pozisyonumu değiştirmediğim sürece ağrı geçmiyor ve kesin bu sefer geldi diyorum nst de de çok az sancı çıkınca her an gelecekmiş gibime geliyor. Ama kalkıp lavaboya geçince ağrı gidiyor. Gün içinde de karın sertleşmesi çok yaşıyorum zaten. Nasıl bir hikaye beni bekliyor çok merak ediyorum doğrusu.

Ben size müdahele etmeden sabırla beklemelerine çok şaşırdım. Sürecinize saygı duymaları, doğal akışına bırakmaları. Hangi hastaneymiş bu yahu diye soracaktım ki Almanya deyince heee tamam oldum beklemek yorucu, çok ama çok haklısınız ama bence müdahele etmemeleri de iyi bi yerde. Keşke eve gönderip ara ara çağırsalardı.

Almanya değil canım Abu Dhabi bugün Dubai’den arkadaşım desteğe gelecek biraz daha rahatladım mental olarak onunla olacağım için ama hala fiziksel olarak çok yorgunum ve hala müdahale edilmedi

Göründüm canım ama bebeğin kalp atışlarına o kadar odaklandım normal çıksın diye, baskıyı söylemek aklıma bile gelmedi ultrason ve nstde de bişey çıkmadı yine kalp atışları yüksekti ama diğer nstlere göre iyiydi bı hafta sonra gel dedi tam bayram gününe denk geliyo hafta dolumu yarın gideyim dedim randevular 11ine kadar dolu özel hastaneler de 30.haftadan sonra kabul etmiyor burda baştan takipli olmadığım için hakkında bilgimiz yok olumsuz birşey olursa sorumluluk alamayiz diyorlar kendilerince onlarda haklı
Uyuyunca geçti sancılar yorgunluk veya yalancı sancı olabilir diye yordum bugünde devam ederse mecbur acile gidecem direnmeyecem artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…