2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben vajinal doğum yaptım ama yırtılma olan yerden dolayı bayağı sıkıntı yaşıyorum, kabız olmamam gerekiyor ilaca rağmen üçüncü gün oldu. Şimdi günde bir bardak mate çayı içiyorum (doktor 1 bardağı geçmediğin sürece içebilirsin demişti) o çözdü problemi. Belki işinize yarar

Kızlar bu arada ben doğum hikayemi anlatmaya fırsat bulamamıştım . Normalde pazartesi gününe sezaryen için gün verilmişti . Öncesinde cuma günü basur problemi yaşadım . Ardından 2 kez çamaşırımda çok hafif leke şeklinde kanama gördüm. Aslında iki seferde peçete ile kontrol sağladım basurdan geldiğine neredeyse emindim. Cumartesi sabahı kafama takıldı ve doktora kontrole gidelim dedik. Bu sırada hiçbir ağrım sızım yoktu . (O sebeple de kesin basurdur dedim) .
Cumartesi güle oynaya doktora gittik ultrasonda her şey yolundaydı. Nst ye bağladılar nst yi izlerken sancıların çok yüksek olduğunu fark ettim. Bir an korkmaya başladım, eşime hazır değilim falan diyoeum ama içimden de bi umut dur bakalım hiç ağrım yokki biz nst den anlamlyorız falan diyoruz. nst tamamlanınca doktorun yanına geçtik. Doktor bakar bakmaz doğuma alıyoruz dedi. Ben şok tabi ağlamaya başladım eşimde ordan diyor ki ailelerimiz hemüz gelmedi pzartesiye kalamaz mı her neyse doktorumuzdan eve eşyaları almaya gidebilir miyiz o kadwr vaktimiz var mı dedik, izin verdi ve bi saat içinde eve gidip geldik . Eşyalarımızı alıp hastaneye geldik . Hızlıca hareket edildi. Kan alındı ama sonuçları beklenmedi .o arada eve gidip gelene kadar ben biraz daha sakinleştim . Hiç ağrım yoktu o arada hala . Eşim normalde doğuma girme konusunda krarsızdı ama panik yaptığımı görünce girmeye karar verdi. Doğumhaneye indik. Ortam çok güzeldi o arada epey heyecanlıyım ama belli etmemeye çalışıyorum . Damar yolu açıldı el üzerinden (doğum sürecinde en fazla acıtan oydu diyevilirim) daha sonra sırttan iğne vurmaya geldi sıra. Tabi sağdan soldan duyduklarımızdan ötürü ben epey korkuyordum , etrafımdakiler çok basit olduğunu boşuna stres yapmamam gerektiğini söyledi ve gerçekten de çok kolay vuruldu baya şaşırdım bu kadar acımamasına . Daha sonra bi sıcaklık hissettim ve belden aşağısı anında uyuştu. O aşamayı geçtiğim için biraz daha sakinleşmiştin. Etrafımdakilerde doğum birti sayılır en zoru iğneydi onu atlattıysan gerisini bitti say dediler. Gerçektende öyle oldu. Ben uzandırdılar örtüyle önümü kapadılar . O arada eşimle durmadan sohbet ediyoruz heyecanımı atlatmaya çalışıyorum( eşimin olması inanılmaz fayda sağladı bana). Sağlık çalışanları sürekli moral veriyor o aradanbana bir
Şeylee soruyorlar muhabbet ediyoruz. Ben içimden doğum çok basitmiş niye telaş yapmışım diyoeum. Bebek hemencecik çıktı ve yanımıza getirildi. O kadar güzel bir duyguydu ki zaten devamı pek umrumda olmadı.
İşlemler devam ederken sıkıntıdan uykum geldi diyebilirim. Bir taraftan da çok kolaymış doğum diyorum durmadan işlemler bitince sadece üşüme tuttu titremeye başladım, ısıtma odasına aldılar beni , kendime gelince odaya çıkardılar ve hemen bebeği de yanıma getirdiler .
Sonuç olarak şuan yanımda bir melek uyuyor ve dünyanın en güzel hissi
Diyeceğim o ki benim gibi stres yapanlar varsa sakın yapmayın asla düşündüğünüz gibi değil , bebeğinize odaklanın

Doğumdan sonraki ilk hafta sorunum yoktu. Sonraki 3-4 haftakik surecte ciddi bir sorun yasadim. Bunu geceleri surekli emzirmeme ve buna karsilik az su icmeme baglamistim ben. Uzun sure basucumda bir surahi durdu, geceleri su ictim hep. Sonra o derece sorun yasamadim. Sutlac icindeki pirinc kaynakli da kabiz yapabilir bu arada.

Her gecen gun korku doluyorum ben de kesinlikle. Endiselerimiz ise cok benzer. Beklenen 22 haziran, sali kontrolum var, persembe 38+4’de alir gibi konusmustuk ama daha netlesmedi. Sali belli olacak. Sen normal dogum mu bekliyordun?
Yok canım benim de sezaryen, salı günü kontrolüm var benim de. Heralde günü belirleriz. Salı günü 36+5 oluyorum. Her halukarda benden önce doğum yapacaksın. Sağlıkla al kucağına inşallah, ağrın sızın az olsun

Amin insallah hep birlikte sağlıkla kavuşalım Bebeklerimize

Eveeet hatırlıyorum senin pazartesiydi normalde doğumun. Çok şükür çok güzel geçmiş maşallah. Sağlıkla mutlulukla büyüsün bebişin

Açılma yok bebek kanalda değil. Minik kasılmalar devam ediyor. Aktif sancı iki tane çıktı. Eve yollandim. Nasıl ilerleyecek bilmiyorum

Açılma yok bebek kanalda değil. Minik kasılmalar devam ediyor. Aktif sancı iki tane çıktı. Eve yollandim. Nasıl ilerleyecek bilmiyorum
Gayet iyi canım evde olman. Sabah tekrar sancıların olacak mı ona bakarsın. Hastanede olmandan iyi evde olman sanki

Maşallah size Sular seller gibi geçmiş. Darısı başımıza

Kızlarr mememin ucunda baloncuk gibi bir şey çıktı. Çarşamba günü doğum yaptım. Sağdım verdim bebeğime. Şu an baktığımda memem hala sert sizce ne yapmak lazım ?

Gerçekten mi? Sizin de o kadar ilerlemiş miydi açılmanız?

Nasıl hissettiğim konusunda çok kararsızım şu an. Biraz afallamış gibiyim belki de. Bayram münasebetiyle teyzelerimle konuştum. Büyük olan çatın geniş olduğu için açılmaları hissetmemişsindir, doğumun kolay olur dedi. Küçük teyzemse açıklığın bu kadarken ağrım yok diye ihmal etme, sonra çocuk oksijensiz kalır dedi patavatsız Bir o canımı sıktı akşam akşam... Halbuki doktor hiç oralara girmedi. Sadece yürüyemeyecek gibi olduğunuzda gelin dedi. Beklemek zor geliyor şu an. Kalkıp hastaneye gitsem hangi şikayetle gideceğim? Ağrı yok, su gelmedi, nişan olduğunu düşündüğümüz şey dünkü çatı muayenesinden sonra gelen akıntıların bir parçası da olabilir. Aman yani iyice kafam karıştı...

Gözünüz aydın, akmış gitmiş süreciniz Darısı bizlerin başına. İnşallah bebeğiniz de iyidir

Doktorum sadece beyaz sbunlu suyla temizle dedi ve bi krem yazdı

Benim sabah 7den sonra 6-7 cm civarı demişlerdi 10da doğum yaptım. Ama suyum geldiğinde sıfır açılmayla gittim
Bebek zaten suyun içinde oksijensiz kalması gibi bir durumdan endişe etmeyin ayıp etmiş teyzeniz
Bir de erken gitmeyin derim ben. Doğumum çok çok kolaydı ama hastanedeki müdahalelerden bitap düşmüştüm ki o süreç hala rüyalarıma giriyor. Mümkün olan son ana kadar evde dursanız daha iyi sanki çünkü hastanede de açılma bekleyeceksiniz sonuçta en azından ev daha rahat bir ortam

Hastane ortamı bşraz yıpratıcı evde çekmek daha iyi ama bnm gibi bırakmazlarsa da siz süreci elinşzde tutmaya çalısın sancı geldiğinde bağırmayın enerjiniz gitmesin çğnkğ doğum anı daha zor orda bile bağırmayın diyorlar ama ne fayda ki oyle biley ki yaşamadn bilinmez bn diyordum oencere olsaydı aşağı atlardım ama heryer kapalıydı

All is well de bacım bu ödem olayı berbat biseymis millet gün geçtikçe iyiye gider benim gün geçtikçe kötüye gidiyor açıdan zor yürüyirum yaaa, Allah'ım şikayet etmek gibi değilde acılarımız bitse en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…