Normal doğumsa sabunlu su ph dengesini bozmaz mı pansumanı bende çok duydum birde burda arkadaşlar suya batikon ekleyerek yıkamadan bahsetmişti o da iyileştirici olur diye düşünüyorum ama sezeryanda nasıl olur bilemiyorumKızlar ya doktor dilişlerim için sadece beyaz sabunlu suyla temizle dedi ve bi krem günde bir defa kullan dedi boyle iyileşirmi etrafımdakiler pansuman yapman lazım diyor doğum yapanarda anlamadım
Doğum zamanını bebeğin gelişimi doğrudan etkilemiyor diye biliyorum. Yani vucudun doğuma hazır değilse 39 olsanızda 42 ye kadar yolu var. Tabi planlı sezeryan olursa gelişimi ilerdeyse ona göre plan yapılırGeçmiş tüm olcumlerime baktim 38+6 dayım. Ama sat i baz alınca 36+5 iz dün öyle deyince bakayım dedim. Onlara göre yarın 39 oluyoruz. Haftaya dogurucaz
Aslında dediğin gibi normalde bile duşta vesaire vajinaya özel temizlik malzemesi olmadıkça sabun jel vesaire önerilmez. Sadece su öneriliyor.Normal doğumsa sabunlu su ph dengesini bozmaz mı pansumanı bende çok duydum birde burda arkadaşlar suya batikon ekleyerek yıkamadan bahsetmişti o da iyileştirici olur diye düşünüyorum ama sezeryanda nasıl olur bilemiyorum
Hırma kuruyemiş tahin rezene çayı malt içeceği meyve muz özellikle ama kabız varsa dikkatli olun bakliyat gaz yapar kaçınmaya çalışın kafein azaltın hatta hiç olmasa iyiKızlar merhaba. Doğumdan sonra neler yediniz ne yenmeli ne yenmemeli sizler neler yaptınız
Canım arada niye öyle 2 hafta var, emin misin öyle olduğuna. Yani doktor 38 mi ölçtü. Hep mi 2 hafta ilerdeydi peki bebiş? 2 hafta baya çok çünküGünaydın arkadaşlar. Doğum yapan tüm annelerimizi tebrik ediyorum. Sağlıcakla ve mutluluk ile büyütün bebislerinizi. Doğum için benim gibi bekleyenler de dualarimizda inşallah su gibi dogumlarimiz olur. Kızlar ya benim kafam bir konuda çok çok karıştı. Gebelik haftam ile ilgili doktorum 38+6 olarak belirtti. Son adet tarihim ise 24 Eylül. Uygulamada ise 36+5 olarak geçiyor. Yapay zeka da 38+6 olarak söylüyor benim kafam allak bulak oldu.
Acildeki doktorlar nedense insanın kafasını karıştırıyor sen ona bakma. Normal takipli olduğun doktorun son adet tarihine göre hep 2 hafta önde mi söylüyordu o önemliDoktorum 28 Mayıs'ta 36+1 demisti her Dr a gittiğimde farklı bişi söylüyor. Acile gidince ise 38+ 6 dedi. Bpd var ya ultrasonda karın çevresi o mu belirleyici oluyor yoksa bebeğin kilosuna göre mi o da ölçü veriyor
Canım ben de çarşamba günü normal doğurdum inan doğum şekliyle ilgisi yok ben de cuma günü aynı sebepten acile koştum ağlayarak hastanede pompa denediler evde de devam ettim sabahına sütüm geldi ama memelerimin uçları çatlak çok acıyor bepanthen zeytinyağı masaj ılık duş emzirme sonrası soğuk kompress pompayla sağma devam ediyorum hala acılı ama en azından bebiş yiyor emzirmeye de silikon göğüs ucuyla devam ediyorum göğüs ucum çok düz senin de öyle olabilirKızlar hala gebe olan herkese kolay doğumlar diliyorum.
Ben çarşamba günü sezeryanla doğurdum. 2 gece hastanedeydik bebisle. Bana sorarsanız ilk 2-3 gün hiç sütüm yoktu ama servisteki hemşireler memelerini çekiştirerek bebeğe vermeye ve beni sutum olduguna ikna etmeye çabaladilar.
2 gündür de evdeyiz. Bebek sadece sağ memeden emiyor solu kabul etmiyor. Doymadığını tahmin ediyordum ama bugün öğlen 2den akşam 7ye kadar aralıksız ağlayınca acile gittik. Bu esnada 600 gr kaybetmişiz.Doktora gitme kararını da bebek ağlarken morarinca vermiştik. Doktordan geldiğimizde beridir korkunç bir vicdan azabı hissediyorum. Keşke daha önce hemşireleri dinlemeyip mama desteğine baslasaymisim.
Sol memeyi reddi için de bayram sonrasına hemen bir emzirme danışmanı için görüştüm ve bu memedeki sütü sagip mama gibi vermeye başladım.
Sonra da oturup bir güzel ağladım...aynı durumda olan var mı bilmiyorum ama kendimi sağlıklı bebeği az kalsın açlıktan öldürecek bir anne gibi hissediyorum ve affedemiyorum .
İlklerde bebeğin kilosu gelişimi iyi demişti özeldeki doktorum. Ama devlete acile gittim. Doğum tarihini ona göre baz alıyor. Sen yanlış hatirliyorsun diyor bana.Canım arada niye öyle 2 hafta var, emin misin öyle olduğuna. Yani doktor 38 mi ölçtü. Hep mi 2 hafta ilerdeydi peki bebiş? 2 hafta baya çok çünkü
42 miDoğum zamanını bebeğin gelişimi doğrudan etkilemiyor diye biliyorum. Yani vucudun doğuma hazır değilse 39 olsanızda 42 ye kadar yolu var. Tabi planlı sezeryan olursa gelişimi ilerdeyse ona göre plan yapılır
Doktordan iyi bilecek deiglim ama sabunla temizlik oh i bozup, vajinal mantara yol acmaz mi?Kızlar ya doktor dilişlerim için sadece beyaz sabunlu suyla temizle dedi ve bi krem günde bir defa kullan dedi boyle iyileşirmi etrafımdakiler pansuman yapman lazım diyor doğum yapanarda anlamadım
Evet normalde öyle denir ya tabi doktor daha iyi bilir ama hep önerilmeyen bişey olduğu için ve sabun cildi kurutur (bende öyle oluyor) dikislere iyi gelmeyeceğini düşündüm bendeAslında dediğin gibi normalde bile duşta vesaire vajinaya özel temizlik malzemesi olmadıkça sabun jel vesaire önerilmez. Sadece su öneriliyor.
Ay evet mantarın en büyük sebeplerinden biri de bu temizlik alışkanlığı değil miydi cidden? Neden böyle söylemiş olabilir acabaDoktordan iyi bilecek deiglim ama sabunla temizlik oh i bozup, vajinal mantara yol acmaz mi?
Sen doğumu yapacağın doktora git canım, sonuçta ultrason ölçümü bu.İlklerde bebeğin kilosu gelişimi iyi demişti özeldeki doktorum. Ama devlete acile gittim. Doğum tarihini ona göre baz alıyor. Sen yanlış hatirliyorsun diyor bana.
Çok teşekkürler tarif için. Komposto tarifini uygulayacağım. Destekleyici sözleriniz için de ayrıca minnettarımÖncelikle hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsünZor bir durumda kalmışsınız, suçluluk hissetmeniz de çok normal. Hepimiz bir şeylerin acemisiyiz bilmediğimiz emin olamadığımız konularda başkalarının söylediklerini dinliyoruz buna göre hareket ediyoruz. Siz de hemşireleri dinlemişsiniz nihayetinde bebişin aç kalması kötü olmuş ama yaşadığınız üzüntü hormonlarınızı etkileyecektir yani sütünüzün miktarını da etkileyebilir. O sebeple bunları düşünüp üzülmek yerine bebeğinize ve kendinize daha çok odaklanmalısınız. Mutlaka uzun uzun ten tene temas edin bebeğinizle ki o da rahatlasın. Emzirme danışmanı çok güzel şeyler öğretecek inanın. Sütünüz de sağdıkça ve bebek emdikçe artacak. Buraya süt artırıcı komposto tarifi bırakıyorum bir deneyin işe yarayabilir. Bir de her defasında söylüyorum ama diyetisyen tahin helvası önermişti her kahvaltıda kibrit kutusu kadar. Ben yediğim günlerde daha çok sütüm olduğunu hissediyorum inşallah size de etki eder
İnanır mısınız doğumdan beri ilk kez bugün İnternette bu emzirme ile ilgili videolara baktım gerçekten benzer sorunlar yasaniyormus.sol memeyi de sağ memeyi tutturur gibi kucağınızda alarak verebilirsiniz. yani ayakları diğer tarafa doğru sarkacak.
bir anne olarak böyle hissetmeniz de çok normal, üzmeyin kendinizi, şu anda birbirinizi tanıyorsunuz bebişle. hemen önleminizi de alıp doktora gitmişsiniz. onun için en iyisi için çabalıyorsunuz. merak etmeyin aynı durumda olan birçok anne var.
Sol gogus ucum için problem düz olması bence de. Bu arada silikon gogus ucunu da önermiyoruz diyorlar. İse yarıyor mu? Ben de emzirme destek ünitesi siparişi vereceğim bugün. Mama alırken en azından memeyi unutmasın diyeCanım ben de çarşamba günü normal doğurdum inan doğum şekliyle ilgisi yok ben de cuma günü aynı sebepten acile koştum ağlayarak hastanede pompa denediler evde de devam ettim sabahına sütüm geldi ama memelerimin uçları çatlak çok acıyor bepanthen zeytinyağı masaj ılık duş emzirme sonrası soğuk kompress pompayla sağma devam ediyorum hala acılı ama en azından bebiş yiyor emzirmeye de silikon göğüs ucuyla devam ediyorum göğüs ucum çok düz senin de öyle olabilir
Sol memeye yaklaşır yaklaşmak eliyle itiyor. Sebebini anlayamıyorum.sol memeyi de sağ memeyi tutturur gibi kucağınızda alarak verebilirsiniz. yani ayakları diğer tarafa doğru sarkacak.
bir anne olarak böyle hissetmeniz de çok normal, üzmeyin kendinizi, şu anda birbirinizi tanıyorsunuz bebişle. hemen önleminizi de alıp doktora gitmişsiniz. onun için en iyisi için çabalıyorsunuz. merak etmeyin aynı durumda olan birçok anne var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?