2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar ya doktor dilişlerim için sadece beyaz sabunlu suyla temizle dedi ve bi krem günde bir defa kullan dedi boyle iyileşirmi etrafımdakiler pansuman yapman lazım diyor doğum yapanarda anlamadım
Normal doğumsa sabunlu su ph dengesini bozmaz mı pansumanı bende çok duydum birde burda arkadaşlar suya batikon ekleyerek yıkamadan bahsetmişti o da iyileştirici olur diye düşünüyorum ama sezeryanda nasıl olur bilemiyorum

Geçmiş tüm olcumlerime baktim 38+6 dayım. Ama sat i baz alınca 36+5 iz dün öyle deyince bakayım dedim. Onlara göre yarın 39 oluyoruz. Haftaya dogurucaz
Doğum zamanını bebeğin gelişimi doğrudan etkilemiyor diye biliyorum. Yani vucudun doğuma hazır değilse 39 olsanızda 42 ye kadar yolu var. Tabi planlı sezeryan olursa gelişimi ilerdeyse ona göre plan yapılır

Aslında dediğin gibi normalde bile duşta vesaire vajinaya özel temizlik malzemesi olmadıkça sabun jel vesaire önerilmez. Sadece su öneriliyor.

Kızlar merhaba. Doğumdan sonra neler yediniz ne yenmeli ne yenmemeli sizler neler yaptınız
Hırma kuruyemiş tahin rezene çayı malt içeceği meyve muz özellikle ama kabız varsa dikkatli olun bakliyat gaz yapar kaçınmaya çalışın kafein azaltın hatta hiç olmasa iyi

Canım arada niye öyle 2 hafta var, emin misin öyle olduğuna. Yani doktor 38 mi ölçtü. Hep mi 2 hafta ilerdeydi peki bebiş? 2 hafta baya çok çünkü

Acildeki doktorlar nedense insanın kafasını karıştırıyor sen ona bakma. Normal takipli olduğun doktorun son adet tarihine göre hep 2 hafta önde mi söylüyordu o önemli

Kızlar bir şey sorucam, ilk veya 2. 3. Farketmez, bebişini dünyaya getirenler doğum yardımına başvuru yaptınız mı? Yaptıysanız nasıl?

Canım ben de çarşamba günü normal doğurdum inan doğum şekliyle ilgisi yok ben de cuma günü aynı sebepten acile koştum ağlayarak hastanede pompa denediler evde de devam ettim sabahına sütüm geldi ama memelerimin uçları çatlak çok acıyor bepanthen zeytinyağı masaj ılık duş emzirme sonrası soğuk kompress pompayla sağma devam ediyorum hala acılı ama en azından bebiş yiyor emzirmeye de silikon göğüs ucuyla devam ediyorum göğüs ucum çok düz senin de öyle olabilir

Canım arada niye öyle 2 hafta var, emin misin öyle olduğuna. Yani doktor 38 mi ölçtü. Hep mi 2 hafta ilerdeydi peki bebiş? 2 hafta baya çok çünkü
İlklerde bebeğin kilosu gelişimi iyi demişti özeldeki doktorum. Ama devlete acile gittim. Doğum tarihini ona göre baz alıyor. Sen yanlış hatirliyorsun diyor bana.

Kızlar ya doktor dilişlerim için sadece beyaz sabunlu suyla temizle dedi ve bi krem günde bir defa kullan dedi boyle iyileşirmi etrafımdakiler pansuman yapman lazım diyor doğum yapanarda anlamadım
Doktordan iyi bilecek deiglim ama sabunla temizlik oh i bozup, vajinal mantara yol acmaz mi?

Aslında dediğin gibi normalde bile duşta vesaire vajinaya özel temizlik malzemesi olmadıkça sabun jel vesaire önerilmez. Sadece su öneriliyor.
Evet normalde öyle denir ya tabi doktor daha iyi bilir ama hep önerilmeyen bişey olduğu için ve sabun cildi kurutur (bende öyle oluyor) dikislere iyi gelmeyeceğini düşündüm bende

Beni de 5. Gün çağırmıştı doktorum kontrol için. Bi de sürekli üç günde bir bebek sarılığı için çağırıyorlar. Sizin durumlar nasıl kızlar?

İlklerde bebeğin kilosu gelişimi iyi demişti özeldeki doktorum. Ama devlete acile gittim. Doğum tarihini ona göre baz alıyor. Sen yanlış hatirliyorsun diyor bana.
Sen doğumu yapacağın doktora git canım, sonuçta ultrason ölçümü bu.
Benim de geç döllenme mesela, doktorum ve gittiğim başka doktorlar düzeltilmiş adet tarihimi baz alıyorlar. Sonra devlette yeni bi doktora gittim, bana diyo ki geç döllenme olmamış o doktor yanlış söylüyo. Yok hocam geç döllenme oldu ben biliyorum yani dedim ayol çocuğu ben yaptım, ne zaman yaptığımı bilmez miyim böyle demedim tabi de tamam peki diyip çıktım

Benim de düzeltilmiş adet tarihim 26 eylül. Senin doktorun da en son mayıs sonunda gitmişsin gününle uyumlu ölçmüş. Gerçi bilmiyorum iri bir bebek de olabilir. Benim bebeğim 2750 gr idi en son, benden 2 hafta geride olan bi arkadaşım var onun bebeği 3000 gr imiş o da mesela iri bi bebek

Çok teşekkürler tarif için. Komposto tarifini uygulayacağım. Destekleyici sözleriniz için de ayrıca minnettarım

İnanır mısınız doğumdan beri ilk kez bugün İnternette bu emzirme ile ilgili videolara baktım gerçekten benzer sorunlar yasaniyormus. keşke hastane daha yönlendirici olsaydı ama tabi artık önemli olan hatadan dönmek

Sol gogus ucum için problem düz olması bence de. Bu arada silikon gogus ucunu da önermiyoruz diyorlar. İse yarıyor mu? Ben de emzirme destek ünitesi siparişi vereceğim bugün. Mama alırken en azından memeyi unutmasın diye

Sol memeye yaklaşır yaklaşmak eliyle itiyor. Sebebini anlayamıyorum.

Kızlar herkes nasıl hiç girip okuyamıyorum kimler ne durumda aklimdasiniz gerçekten hepiniz doğum yapanlar oldu mu. Ben lohusalıgin 4. Gününden bildiriyorum hâlâ dogurmadiysaniz dogurmayin şaka şaka doğurun dünyanın en güzel şeyi bu bebekler gerçekten ben maalesef ödemim hâlâ geçmedi onun acısı beni çok zorluyor mastit olmustum onu da çok şükür ki erken farkedip hallettim, eşim yaaa saolsun yine en büyük destegim o oldu inşallah olmazsınız ama mastit için göğüslerinizi ssurekli kontrol edin kızlar beze şeklinde sertlikler gelirse elinize hemen ılık duş bebe yağıyla masaj benim eşim uapti çok işe yaradı sonra bol bol emzirmek ve sağmak ben bir günde atlattım şükürler olsun ki. Bide özel hastanede doğum yaptıysanız emzirme desteği alabiliyorsunuz bana bgn hastanede bi ebe yardımcı oldu sağolsun çok yardımcı oldu ilgilendi herşeyi gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…