• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Beni de 5. Gün çağırmıştı doktorum kontrol için. Bi de sürekli üç günde bir bebek sarılığı için çağırıyorlar. Sizin durumlar nasıl kızlar?
3 günde bir mi gidiliyor bize bişey demediler bgn 4. Gün kontrolü vardı iyi yavrum çok şükür ben sütüm yetmiyor zannedip çok endişeleniyordum bide mastit olmuştum çünkü dün ama çok şükür ki herşey yolunda

Beni de 5. Gün çağırmıştı doktorum kontrol için. Bi de sürekli üç günde bir bebek sarılığı için çağırıyorlar. Sizin durumlar nasıl kızlar?
Tatlım bu arada sen nasılsın hiç girip okuyamıyorum yazılanları biliyorsunki lohusalık malum 😀 sen sezeryandan sonra ağrı acı durumların nasıl, ben berbat haldeyim hala zor kalkip yürüyorum ödem oldu benim dikişlerden aşağı vajina üzerine kadar nefesim kesiliyor açıdan oturup kalkarken idrarımı yaparken yürürken hala iki büklüm yürüyorum nerdeyse bgn 4. Gün 🤦‍♀️

Kızlarrr bu yaşadığım şey nedir bilmiyorum. Uyuyan bebeğimi sürekli kontrol ediyorum izliyorum.nefes alıp verişine bakıyorum. hızlı mı ? Nasıl diye. Doğum esnasında ciğerindeki suyu boşaltamadığından yoğun bakımda kaldı. Hala hastanedeyiz. Dünden beri yanıma verdiler. Hemşireyi kaç kez çağırdım bir şey yok diyor asla ikna olmuyorum. Şuradan çıkar çıkmaz psikoloğa gideceğim. Çarşamba doğurdum 5 gündür hastanedeyiz halimi düşünün.

Canım ben de çarşamba günü normal doğurdum inan doğum şekliyle ilgisi yok ben de cuma günü aynı sebepten acile koştum ağlayarak hastanede pompa denediler evde de devam ettim sabahına sütüm geldi ama memelerimin uçları çatlak çok acıyor bepanthen zeytinyağı masaj ılık duş emzirme sonrası soğuk kompress pompayla sağma devam ediyorum hala acılı ama en azından bebiş yiyor emzirmeye de silikon göğüs ucuyla devam ediyorum göğüs ucum çok düz senin de öyle olabilir
Lansinohun meme ucu kremini kullanin kızlar ben sürekli sürüyorum hem yıkamaya da gerek yok bebek için zararsız ben çok şükür hiç yara olmadı,mastit oldum o kadar sağdık elle uğraştım falan olmadı yara bence kimse ihmal etmesin gitsin lansinohun meme ucu kremini alsın ben doğumdan iki hafta önce kullanmaya başlamıştım hala her emzirmeden sonra sürüyorum

Kızlar doğumdan sonra bacaklarda ödem neden olabilir. Hamilelikte yokru bi şeyim. İki bacağım da kütük gibi şiş. Ellerim de de var.

Sol gogus ucum için problem düz olması bence de. Bu arada silikon gogus ucunu da önermiyoruz diyorlar. İse yarıyor mu? Ben de emzirme destek ünitesi siparişi vereceğim bugün. Mama alırken en azından memeyi unutmasın diye 😔
Tek meme de olsa emmesi cok iyi. Zaman zaman denemeye devam edin bence bu sekilde kandirabilirsiniz. Silikon göğüs ucu gercekten onerilmiyor, ilk basta iyi gibi gelir sonra bebek alisiyor daha zor.

Kızlar benim karın aşağıya inmiş göğüs altıma bastırıyorum boş tahmini ne zaman doğarım🤣
Hadi tahmini gün söyleyelim 🤣🤣 bende aileye soruyorum herkes bigün söylesin diye.
Sizin başka belirti var mı? Kasılma ve karın aşağı indi. Nişan vs var mıydı

Bide nedense bi biz kaldık gibi hissediyorum 🤣🤣🤣 azınlığız yeni anneler bebişlerle artık maşaAllah

Kızlar hala gebe olan herkese kolay doğumlar diliyorum.
Ben çarşamba günü sezeryanla doğurdum. 2 gece hastanedeydik bebisle. Bana sorarsanız ilk 2-3 gün hiç sütüm yoktu ama servisteki hemşireler memelerini çekiştirerek bebeğe vermeye ve beni sutum olduguna ikna etmeye çabaladilar.
2 gündür de evdeyiz. Bebek sadece sağ memeden emiyor solu kabul etmiyor. Doymadığını tahmin ediyordum ama bugün öğlen 2den akşam 7ye kadar aralıksız ağlayınca acile gittik. Bu esnada 600 gr kaybetmişiz. 😔 Doktora gitme kararını da bebek ağlarken morarinca vermiştik. Doktordan geldiğimizde beridir korkunç bir vicdan azabı hissediyorum. Keşke daha önce hemşireleri dinlemeyip mama desteğine baslasaymisim.
Sol memeyi reddi için de bayram sonrasına hemen bir emzirme danışmanı için görüştüm ve bu memedeki sütü sagip mama gibi vermeye başladım.
Sonra da oturup bir güzel ağladım...🥲 aynı durumda olan var mı bilmiyorum ama kendimi sağlıklı bebeği az kalsın açlıktan öldürecek bir anne gibi hissediyorum ve affedemiyorum . 😔
Merhaba . Kendinizi üzmeyin o hissiyat sanırım hepimizde var . En azından bende de var .
Bende senin bir tersini yaşıyprum mesela . Hastanede bebek doğunca sarılığı sınırda çıktı öyle olunxa mama vermeleri için çok ısrar ettim. İlk 3 gün sütüm gelmedi ve hemşirelee ağlamasına rağmen mama vermek istemedi. Bende ısrarla mama vermeleri gerektiğini bebeğin sarılığının yükseleceğini söyledim ve mama verdik 3 gün boyunca . Evet çok şükür sarılığı yükselmedi ve bebek ağlamadı hep yiyip uyudu ve kilosunu da güzelce aldı.
Ama gel gelelim ki bu kez de bebek memeyi almıyor . Silikon uç aldırdı hemşireler göğüs ucum içerde ve büyükmüş. Silikon uç ile de bebek hala almıyor sadece binbir kandırmayla yandan süt damlatarak vs tutturuyorum onda da 5 dk emip uyuya kalıyor . Bende bunun için vicdan azabı çekiyorum ve kendimi yetersiz hissediyorum iyi bakamıyormuşum gibi hissediyorum. Sütüm fazla bu sebeple sağıp veriyorum artık mama pek vermiyorum sağdığım sütü veriyorum sakinleştikten sonra emzirmeye çalışıyorum ama o kadqr zor bir süreç kiZ mama verdiğimiz için memeyi almadığını düşünüyoeum. Kaşık biberonla verdik ama yine de böyle

Hadi tahmini gün söyleyelim 🤣🤣 bende aileye soruyorum herkes bigün söylesin diye.

Bide nedense bi biz kaldık gibi hissediyorum 🤣🤣🤣 azınlığız yeni anneler bebişlerle artık maşaAllah
Aynen bencede biz baya azınlığız şuan😅 Benim başka belirtim yok ya nişan felan da gelmedi sadece bebek biraz aşağıya indi gibi geliyor. Sizde var mı belirti😅

Aynen az kişi kaldık bi de zaten grupta aktif kişi sayısı pek yok. Doğum yapan da kıyamam buraya yazamıyor, vakti olmuyor 😃

Aynen bencede biz baya azınlığız şuan😅 Benim başka belirtim yok ya nişan felan da gelmedi sadece bebek biraz aşağıya indi gibi geliyor. Sizde var mı belirti😅
Kasılmalar daha belirgin artık. Benim aşağıda zaten ya sanki. Mide tarafım boş. Böyle elimi koyunca hissedebiliyorum. Bu kasılmalar sıklaşıp böyle giderse açılmam olur diye de öngörüyorum. Ama işte çok hareketliydim ondan da olabilir. O yüzden şu 2 gün kendimi dinlicem🙃

Siz benden öndesiniz zaten hafta olarak ki karnınız geçerken indiyse gelir 2-3-4 güne🤣 çok net hissedersiniz birden indiyse tabi. Eğilmek ayakkabı giymek vs baya imkansız olur.

3 günde bir mi gidiliyor bize bişey demediler bgn 4. Gün kontrolü vardı iyi yavrum çok şükür ben sütüm yetmiyor zannedip çok endişeleniyordum bide mastit olmuştum çünkü dün ama çok şükür ki herşey yolunda
Maşallah çok şükür canım sevindim. Evet canım. Salı günü gidicez tekrar kısmet ise. İnşallah sarılığı düşmüştür.

Aynen az kişi kaldık bi de zaten grupta aktif kişi sayısı pek yok. Doğum yapan da kıyamam buraya yazamıyor, vakti olmuyor 😃
Evet evet😃 bi ara herkes doğurunca sanki bende doğuracakmışım psikolojisine girmiştim. Sonra dr daha var diyince artık etkinlenmeyi bıraktım🤣

Tatlım bu arada sen nasılsın hiç girip okuyamıyorum yazılanları biliyorsunki lohusalık malum 😀 sen sezeryandan sonra ağrı acı durumların nasıl, ben berbat haldeyim hala zor kalkip yürüyorum ödem oldu benim dikişlerden aşağı vajina üzerine kadar nefesim kesiliyor açıdan oturup kalkarken idrarımı yaparken yürürken hala iki büklüm yürüyorum nerdeyse bgn 4. Gün 🤦‍♀️
Canım benim de öyleydi. 10. Gün daha iyi oluyor ama yine de tabi oturup kalkarken ve tuvalette acı var. Kendini hatırlatıyor. Zamanla daha iyi oluruz inşallah. Aynen lohusalık durumları
Gerçekten ne yerde ne gökteyiz uyum sağlamaya çalışıyorum ve uykum var. Ödem var kilo çok veremedim. 5!kg gitti sadece. Ödem çok oluyor. Senin lohusalık duyguları nasıl? Kim kalıyor seninle?

Kasılmalar daha belirgin artık. Benim aşağıda zaten ya sanki. Mide tarafım boş. Böyle elimi koyunca hissedebiliyorum. Bu kasılmalar sıklaşıp böyle giderse açılmam olur diye de öngörüyorum. Ama işte çok hareketliydim ondan da olabilir. O yüzden şu 2 gün kendimi dinlicem🙃

Siz benden öndesiniz zaten hafta olarak ki karnınız geçerken indiyse gelir 2-3-4 güne🤣 çok net hissedersiniz birden indiyse tabi. Eğilmek ayakkabı giymek vs baya imkansız olur.
Zorlanmıyorum yaa ama çok kilo almadım o yüzden olabilir mi bilemiyorum. Hatta karnım üstünden boşalınca bugün iş yaparken bile rahattım nedense 😬😅 Ama artık gelsin ya dün akşam arkadaşımla konuştum ara ara sancısı vardı az önce doğdu ve ben ondan ileriyim hafta olarak ben ne zaman doğcam diyorum artık😂[/QUOTE]

Aynen vakit olduğunda uyukluyoruz 😌 ama burayı unutmuyoruz. En zor ve en güzel günlerimiz sizlerle geçti. Şimdi
Beraber bebiş büyütme zamanı. 💓 sizleri de bekliyoruz sağlıkla 😍

Back
X