- 1 Mart 2021
- 527
- 648
- 53
Bende mutluluktan ziyade neye uğradığımı şaşırmış bir halde gibiyim. Umarım bahsedilen lohusa stresi vs budur. Düzeleceğimizi düşünüyorum gün geçtikçe
Annelik nasıl ki sezaryen/vajinal doğumla ölçülemeyecek bir şeyse, mama/meme ile de asla ölçülemez. Asla ben nasıl anneyim, yetemiyorum düşüncelerine girmeyin. Sizin elinizden geleni yaptığınız şu anki hüznünüzden besbelli. Ne vaat ediyor Allah “Ben kimseye taşıyamayacağı yükü vermem.” Allah size bir evlat emanet etmişse madem, siz yeterli değilsiniz de kim yeterli olacakmış?! Siz çok güçlüsünüz, bunu hiç unutmayın! Bebeğinizin tek ihtiyaç olduğu şey sizin sevginiz!
Ah papatya kıyamam sana üzülmegeçicek geçiyor asla yetersiz değilsin benim ilk kızımda sütüm vardı ama yetmiyordu mama ile destekledim hep ilk haftalarım üzülmekle geçti sonra dedim sanki ben anne sütüyle mi büyümüşüm yoo gayette bağlıyım annemle herşey güzel olcak inan o canın kanın geri gelmicek bu günler öp kokla doya doya o yenidoğan kokusunu
Çok zor şeylerle uğraşıyoruz üzüntünüzü anlıyorum. Vicdani yük yapmışsınız kendinize oysa elinizden geleni yaptığınız da çok belli. Unutmayın ama mutlu anne=mutlu bebek. Siz ne kadar iyi olursanız bebeğiniz de o kadar iyi olacak. Üzüntünüz de sütünüzü etkileyecektir. Birçok hastanede emzirme danışmanı var. Bir görüşün derim. Benim görüştüğüm emzirme danışmanı eşimle beni özel olarak almıştı odaya. Üstelik özel hastane de değil şehir hastanesindeydi bu. İkimize de çok kıymetli bir eğitim verdi iki kere de birlikte emzirdik şimdi ondan aldığım bilgilerle daha fazla emzirebiliyorum. Göğüslerim daha az acıyor bebeğim daha az ağlıyor. Bunu da bir deneyin. Tarif de bırakıyorum fırsat bulursanız işe yarıyor. Tahin helvası da düzenli tüketmeye çalışın. Muhakkak birinden biri işe yarayacaktır. Yeter ki kendinize yüklenip durduk yere yıpranmayın
Kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınızı okurken kendimde güç buldum :) hepinize teşekkür ederim E esraaa07 kürleri deneyeceğim :)Kimse hiçbir şeyi kusursuz yapamıyor ne yazık kisadece kusurumuz varsa kabul edip düzeltmek için çaba sarf ediyoruz öyle de yapmalıyız. Lütfen kendinizi bırakmayın annelik bir ömür... Pes edersek yoruluruz
Bundan önce hep bekle diyordum kimse yok yanımızda diye şimdi yarın babannen geliyor gelebilirsin diyorum ama bakalımKonuştun mu bebeğinle belki konuşarak ikna edilmeyi bekliyordur
Ben bayramı geçirebilmek için hiçbir şey yapmadım daha yeni iki üç gündür yürümeye başladım bakalım biraz geç kaldık ama belki etki ederHerhangi bir şey yapıyor musunuz hızlandırmak için? Benim de belirti vs olmayınca harekete geçtim, etrafımda çoğu kişiden uzun yürüyüşlerin etkili olduğunu duydumMantıklı geldi, yer çekimiyle birlikte iyice iner bebişler
Sağlıkla mutlulukla bir an önce gelsin inşallahBundan önce hep bekle diyordum kimse yok yanımızda diye şimdi yarın babannen geliyor gelebilirsin diyorum ama bakalım
Ben bayramı geçirebilmek için hiçbir şey yapmadım daha yeni iki üç gündür yürümeye başladım bakalım biraz geç kaldık ama belki etki eder
Amin inşallahhSağlıkla mutlulukla bir an önce gelsin inşallah
Gebelikte yoktu ödemim sonrasında olduğunu bilmiyordum çok şaşırdım. Birde hayatımda ilk kez böyle ödemlendim, çok tuhafmıl. Daha neler göreceğiz bakalım. Beklemediğim için korktum birde kan sulandırıcıyı geciktirince kurdum durdum kafamda. Rahatlattınız şu an teşekkürlerBen gebelikteki ödemden nasıl kurtulurum diye sorduğumda doktorum bana doğumdan sonra da ödem olacak demişti
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Uykum çok şuan.. Allah şifa versin canım.Annem var ve en eşim gerçekten çok büyük destek ikisi de, lohusalık duygusal olarak çok yoğunçok fazla endişem var hepsi bebekle ilgili doyuyor mu, çişini yapması önemli dediler aman çişini yaptı mı az mı yaptı bgn az yaptı bişey olur mu, sütüm az mı, ben kızı çok uyandıramiyorum uyanıp emmiyor sıpa çok uğraşıyoruz ama bu durum da beni çok korkutuyor aç kalır mi sarılık olur mu. Zaten ağrılarım yüzünden günde en az bir kez ağlıyorum çok büyük acı ama cidden bu ödem farklı bişey. Çok ağrı yapar demişti doktor bgn doktoruma msj attım sık sık ağrı kesici iç ihmal etme dedi. Yani böyle uykusuzluk bende de çok ama kız uyurken gündüzleri fırsat bulunca uyumaya çalışıyorum
Benim de ayaklarım davul gibiydi yeni iniyor 10. Günde.Ben gebelikteki ödemden nasıl kurtulurum diye sorduğumda doktorum bana doğumdan sonra da ödem olacak demişti
Tabi ki mama vernek ile iyi yapmışsın canım aç bırakılır mo hiç.Ben dayanamadım ya bebek ağlıyordu damla sütüm yoktu. Bebek aç aç nasıl kalcak dedim kendi kendime .
Salı günü gidince öğreniicez inşallah canımYaaa kıyamam sarılık mi oldu dedim ya okuyamadım yazılanları inşallah düşmüştür kuzucuğun sarılığı
Evt bayrama kadar çalışıyordum. Çok şükür işim Zor değildi masa başı oturmak biraz yoruyordu sadece. Bide arabayı sürerken hep bı korku vardı ya sancı gelirse su gelirse diye. Şimdi ise bayramdan beri sıkılıyorum evde napacam boş boş diye düşünüyorum artık.Ay sen çalışıyor musun, maşallah enerjinegeçen yazmıştım ya ben 30. Haftada ayrıldım, asla öyle bir enerjim yok.
Söyliyim sana, çok rahat geçecek günlerinboşver napçan yorulup
Kapı eşiğinde de dogurmayalim da. Hastaneye gidince beklemeden kucağımıza almak güzel olurdu. Burda birkaç gün suni sancı alanları okuyunca korku basıyor insanı.Ayy ben kendimden pek umutlu değilim. Sanki açıklığım 7-8 cm'e ulaşacak da ben anlamayacakmışım gibi hissediyorum son yaşadığımız aksiyondan sonraAnnem de tutturmuş sen bence birden sancılanıp kapı eşiğinde doğuracaksın diye İnsanın böyle olumlu konuşan, yapıcı, motive edici annesi olmalı
Biz aheste doğuranlar olarak geçeceğiz grup tarihineBenim de randevum Salı günü. Bakalım bu hafta doğurabilecek miyiz
Normalde çok uykucu biriyim. Ama anlattigin agrilardan ötürü kesinlikle uyuyamıyorum. Mide bulantısı adet ağrısı gibi baskı ikinma hissiyatı kasılma ve eşliğinde bebeğin sert hareketleri. Bayram günü de boyledim. Ama eve yolllandim. Açıklık yok bebek tam inmemiş dedi. Şimdi de aynı şeyler yaşıyoruz. Doğuma kadar böyle mi olacak anlamadım. Çevremdekiler biz bir iki gün öncesinden ağrılar başladı doğurduk diyorlar. Bizdeki ise şans artık anlamadım kiYa kızlar gelmiyor diye söylendim ama beni çok kötü regl sancısı tuttu ve 1 saatte 3 kez oldu süresi de uzun sürüyor şimdiki hiç geçmiyor da nişan su vs gelmedi karnım taş gibi yerimde duramıyorum çok ağrıyor alt tarafımda aşırı baskı var midem bulanıyor hastaneye dün gidince normal diyip geri yolladılar şuan çok kötüyüm regl ağrılarını 9 ay cekmeyince unutmuşum
Nasılsın şimdii anlatmana göre doğum belirtilerine benziyor mide bulantısı felan. Hayırlısı olsunn hakkındaYa kızlar gelmiyor diye söylendim ama beni çok kötü regl sancısı tuttu ve 1 saatte 3 kez oldu süresi de uzun sürüyor şimdiki hiç geçmiyor da nişan su vs gelmedi karnım taş gibi yerimde duramıyorum çok ağrıyor alt tarafımda aşırı baskı var midem bulanıyor hastaneye dün gidince normal diyip geri yolladılar şuan çok kötüyüm regl ağrılarını 9 ay cekmeyince unutmuşum
Ne kadar tatsız olsa da normalmiş, en azından bunu bilmek rahatlatırBenim de ayaklarım davul gibiydi yeni iniyor 10. Günde.
İyi tarafından bakalım, en azından gebelikte ödemle uğraşmamışsınız. Şu an yaşadığınız da çok normalGebelikte yoktu ödemim sonrasında olduğunu bilmiyordum çok şaşırdım. Birde hayatımda ilk kez böyle ödemlendim, çok tuhafmıl. Daha neler göreceğiz bakalım. Beklemediğim için korktum birde kan sulandırıcıyı geciktirince kurdum durdum kafamda. Rahatlattınız şu an teşekkürler
Yok yaa çok kilolu değil endişelenme. Ben de çok kilolu bebiş istemem, anlıyorum seni.yani ne yaparsak yapalımistediği zaman gelecek hanımefendi. Artık kabullendim. Daha rahatım böyle. Ama çok da büyümesin eşime onu diyorum herkes bebek büyüsün diye dikkat eder ben aman modundayım 3.5 civarı demişti doktor.
Kızlarda 3.200 civarı doğmuşlardı yani yine öyle olsalar miss.
Senin doğum yerin drun kimdi?
Yoksaaaa yoksaaaa geliyor mu gelmekte olanYa kızlar gelmiyor diye söylendim ama beni çok kötü regl sancısı tuttu ve 1 saatte 3 kez oldu süresi de uzun sürüyor şimdiki hiç geçmiyor da nişan su vs gelmedi karnım taş gibi yerimde duramıyorum çok ağrıyor alt tarafımda aşırı baskı var midem bulanıyor hastaneye dün gidince normal diyip geri yolladılar şuan çok kötüyüm regl ağrılarını 9 ay cekmeyince unutmuşum
Hahaha giderayak mıBu arada tecrübeli annelere sorayım. Doğuma doğru uyku düzeninde değişiklik yaşamış olan var mı? Benim uykularım güzelleşmeye başladı. Son günlerde mışıl mışıl uyuyorum. Gebelik boyunca hep bölük pörçük uyudum, alerji de eklenince geceleri 2-3 saatlik molalar vermek zorunda kaldım uykuya. Şimdi 6-7 saat aralıksız uyuyabiliyorum. Giderayak Allah'ın minik bir ikramı mı acaba diye düşünmüyor değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?