- 4 Mayıs 2023
- 1.184
- 1.092
- 63
- 34
İzmir olarak bilmiyorum ama özel hastanede doğum yaptıysan,hastaneden talep edince ebeler eğitim veriyor ben dün aldım danışmanlık Allah o ebeden razı olsun çok güzel ilgilendi öyle de tatlı dilli ki arada muhabbet etmeye gel yine birlikte emziririz bebisi falan dedi beni çok rahatlattıİzmirde emzirme danışmanı önerebilecek olan var mı acaba ?
Sağlıcakla su gibi inşallahBen 5 gündür beklemedeyim. Nişan geldi. Ağrı hissetmiyorum. Sadece vajinam acıyor, ağrıyor. Muhtemelen açılma devam ediyor. Su da gelmiş değil. Doktora haber verdim. Acil bir durum yok dedi. Yarın randevumuz var. Ak koyun kara koyun belli olacak diye düşünüyorum artık
Hadi bakalım hayırlısı olsun umarım herşey istediğin gibi olur
Sağlıcakla su gibi inşallah
Ağrı eşiğin mi yüksek acaba. Çünkü bende 0 açıklığa rağmen çok ağrım var. Bebeğiniz sabırlı çıktı epey. Her gebelik farklıdır derler. Son demler artık daha ne kadar kalacak ki içerde.İnşallah öyle olur, çok sağ olunŞu ana kadar hiç ummadığım şekilde ilerliyor sürecim. Hep sanırdım ki nişan gelecek, su gelecek, ağrılar başlayıp sıklaşacak ve bebek doğacak Bunların birbirinden çok kopuk zamanlarda olabileceğini, hepsinin birden olmak zorunda olmadığını, bazılarının bazı kadınlarda görülmediğini bilmiyordum. 5 gün önce haftalık kontrolümde 3-4 cm açıklık çıktı, nstde ağrı da çıktı ama ben doğru düzgün ağrı hissetmiyordum. Çatı muayenesinden sonra kanamam oldu, üstüne nişanım üç parça halinde geldi, yine ağrım yok, hala yok. Sadece vajinamda acı var, muhtemelen açılmaya devam ediyor. Doktor da acil bir durum yok deyince ben evimde devam ediyorum beklemeye Duanızı eksik etmeyin.
Kanlı olmak zorunda değil ama olabilir de. Benim hafif kanlı geldi. Daha doğrusu içinde damar gibi kan şeridi gördüm. Miktarı tam olarak bahsettiğiniz gibiydi. Kaskatı sert değil ama her zamanki akıntılarımız gibi akışkan sıvı da değildi.Kızlar bu nişan illa kanlı ve katı mı oluyor az önce lavaboya gittim sarımsı böyle bi tatlı kaşığı kadar bi akıntı oldu normalde akıntım oluyor ama bi anda bu kadar çok gelmemişti. Ama çok katı da değil yani.
Ağrı eşiğim yüksek sanırım, daha önce de başka birkaç rahatsızlığımda benzer şeyler yaşamıştım. Bir de çatı kendiliğinden rahat açılıyor olabilir dediler. İlk doğumum olduğu için ben de yaşayarak öğreniyorumAğrı eşiğin mi yüksek acaba. Çünkü bende 0 açıklığa rağmen çok ağrım var. Bebeğiniz sabırlı çıktı epey. Her gebelik farklıdır derler. Son demler artık daha ne kadar kalacak ki içerde.Kuzucuklar da kararsız desenize
Ay bu belirsizlikler ne zor neyin ne olduğunu da anlayamıyorumKanlı olmak zorunda değil ama olabilir de. Benim hafif kanlı geldi. Daha doğrusu içinde damar gibi kan şeridi gördüm. Miktarı tam olarka bahsettiğiniz gibiydi. Kaskatı sert değil ama her zamanki akıntılarımız gibi akışkan sıvı da değildi.
Evet belirtiler herkeste aynı şekilde olmuyor. Mesela benim sadece ilk hamileliğimde nişanım geldi, onun da çok önemli bir şey olmadığını o zaman öğrenmiştim. Hiç su gelmesi tecrübesini yaşamadım, doktor doğuma 10-15 dk kala açtı su kesemi hep. Bu arada, çok nadir ama bazı bebekler su kesesiyle beraber bütün olarak doğuyor. Benim kuzenimin bebeği için öyle keseli doğum oldu demişlerdi. Çok değişik bir durum, videolar var denk gelmişsinizdir belki.İnşallah öyle olur, çok sağ olunŞu ana kadar hiç ummadığım şekilde ilerliyor sürecim. Hep sanırdım ki nişan gelecek, su gelecek, ağrılar başlayıp sıklaşacak ve bebek doğacak Bunların birbirinden çok kopuk zamanlarda olabileceğini, hepsinin birden olmak zorunda olmadığını, bazılarının bazı kadınlarda görülmediğini bilmiyordum. 5 gün önce haftalık kontrolümde 3-4 cm açıklık çıktı, nstde ağrı da çıktı ama ben doğru düzgün ağrı hissetmiyordum. Çatı muayenesinden sonra kanamam oldu, üstüne nişanım üç parça halinde geldi, yine ağrım yok, hala yok. Sadece vajinamda acı var, muhtemelen açılmaya devam ediyor. Doktor da acil bir durum yok deyince ben evimde devam ediyorum beklemeye Duanızı eksik etmeyin.
Çok çok afedersiniz, böyle tarif etmek midemi bulandırsa da belki sizin ya da aynı aşamada olan başkalarının biraz kafası netleşir diye yazıyorum çünkü ben beş gündür belirsizlik içerisinde zorlanıyorum; hani üsye ya da grip olduğumuzda burnumuz iyice dolduğunda sümkürürüz de epey yoğun kıvamlı mukoza atarız ya işte o kıvamda düşünün. Normal her zamanki burnumuzu sildiğimizde gelen hafif yapışkan mukus değil.Ay bu belirsizlikler ne zor neyin ne olduğunu da anlayamıyorumDoğanların da işi zor doğmayanların da
Çok çok afedersiniz, böyle tarif etmek midemi bulandırsa da belki sizin ya da aynı aşamada olan başkalarının biraz kafası netleşir diye yazıyorum çünkü ben beş gündür belirsizlik içerisinde zorlanıyorum; hani üsye ya da grip olduğumuzda burnumuz iyice dolduğunda sümkürürüz de epey yoğun kıvamlı mukoza atarız ya işte o kıvamda düşünün. Normal her zamanki burnumuzu sildiğimizde gelen hafif yapışkan mukus değil.
Anladımm benimkide benziyor anlattığınız şekle o zaman bakalım devamı olur mu ya da başka bi belirti olur mu benim şuan sadece hareket edince bebek vajinada kaşıntı gibi bir his oluyor belirgin bir sancım ağrım yok ya da farkedemiyorumÇok çok afedersiniz, böyle tarif etmek midemi bulandırsa da belki sizin ya da aynı aşamada olan başkalarının biraz kafası netleşir diye yazıyorum çünkü ben beş gündür belirsizlik içerisinde zorlanıyorum; hani üsye ya da grip olduğumuzda burnumuz iyice dolduğunda sümkürürüz de epey yoğun kıvamlı mukoza atarız ya işte o kıvamda düşünün. Normal her zamanki burnumuzu sildiğimizde gelen hafif yapışkan mukus değil.
Bu saatte boşuna grupta değiliz kuzum. Benim de bebeğim cıvıl cıvıl karnımı desecek gibi. Sert ve acitici hareketleri.Kızlar son haftalarda bebek hareketleri azalır diyorlar genelde ama benim ki şuan karnımı yırtıp çıkacak gibi ya. Uyutmuyor hatta uzandırmıyor beni.Hareketleri aşırı canımı yakıyor. Artık doğsa rahatlasam hayırlısıyla
Bakın işte aynı annenin iki gebeliği ne kadar farklı sonuçlanmışEvet belirtiler herkeste aynı şekilde olmuyor. Mesela benim sadece ilk hamileliğimde nişanım geldi, onun da çok önemli bir şey olmadığını o zaman öğrenmiştim. Hiç su gelmesi tecrübesini yaşamadım, doktor doğuma 10-15 dk kala açtı su kesemi hep. Bu arada, çok nadir ama bazı bebekler su kesesiyle beraber bütün olarak doğuyor. Benim kuzenimin bebeği için öyle keseli doğum oldu demişlerdi. Çok değişik bir durum, videolar var denk gelmişsinizdir belki.
Benimki de saat 1-2 arası başlıyor deşmeyeBu saatte boşuna grupta değiliz kuzum. Benim de bebeğim cıvıl cıvıl karnımı desecek gibi. Sert ve acitici hareketleri.
Saat 10 dan beri uyumaya çalışıyorum. WC ye gitme sayımı artık bilmiyorum. Yürüdüm su içtim bişi yiyim dedim ama yok o tarafa bu tarafa dönmekten bitap düştüm ama bana mısın demiyor kuzum.Benimki de saat 1-2 arası başlıyor deşmeyeO uyanmadan uyuyabilsem keşke
Vajinadaki hareketlilikler, acı ya da ağrı hissi sanırım ilk başta açılmayı işaret ediyor ki bu gayet iyi bir şeyAnladımm benimkide benziyor anlattığınız şekle o zaman bakalım devamı olur mu ya da başka bi belirti olur mu benim şuan sadece hareket edince bebek vajinada kaşıntı gibi bir his oluyor belirgin bir sancım ağrım yok ya da farkedemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?