• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
İzmirde emzirme danışmanı önerebilecek olan var mı acaba ?
İzmir olarak bilmiyorum ama özel hastanede doğum yaptıysan,hastaneden talep edince ebeler eğitim veriyor ben dün aldım danışmanlık Allah o ebeden razı olsun çok güzel ilgilendi öyle de tatlı dilli ki arada muhabbet etmeye gel yine birlikte emziririz bebisi falan dedi beni çok rahatlattı

Ben 5 gündür beklemedeyim. Nişan geldi. Ağrı hissetmiyorum. Sadece vajinam acıyor, ağrıyor. Muhtemelen açılma devam ediyor. Su da gelmiş değil. Doktora haber verdim. Acil bir durum yok dedi. Yarın randevumuz var. Ak koyun kara koyun belli olacak diye düşünüyorum artık 🙄
Sağlıcakla su gibi inşallah

Hadi bakalım hayırlısı olsun umarım herşey istediğin gibi olur 😍

Sağlıcakla su gibi inşallah

İnşallah öyle olur, çok sağ olun 🙏🏻 Şu ana kadar hiç ummadığım şekilde ilerliyor sürecim. Hep sanırdım ki nişan gelecek, su gelecek, ağrılar başlayıp sıklaşacak ve bebek doğacak 🙃 Bunların birbirinden çok kopuk zamanlarda olabileceğini, hepsinin birden olmak zorunda olmadığını, bazılarının bazı kadınlarda görülmediğini bilmiyordum. 5 gün önce haftalık kontrolümde 3-4 cm açıklık çıktı, nstde ağrı da çıktı ama ben doğru düzgün ağrı hissetmiyordum. Çatı muayenesinden sonra kanamam oldu, üstüne nişanım üç parça halinde geldi, yine ağrım yok, hala yok. Sadece vajinamda acı var, muhtemelen açılmaya devam ediyor. Doktor da acil bir durum yok deyince ben evimde devam ediyorum beklemeye 🤷‍♀️ Duanızı eksik etmeyin.

Kızlar bu nişan illa kanlı ve katı mı oluyor az önce lavaboya gittim sarımsı böyle bi tatlı kaşığı kadar bi akıntı oldu normalde akıntım oluyor ama bi anda bu kadar çok gelmemişti. Ama çok katı da değil yani.

Yarın sabah erkenden doktora randevum var. Bugün kendimi hususi biraz yordum, doktor yarın belki açılman artmış der diye ümit ediyorum. Yordum derken yürüyüş filan gibi değil aslında, hiç evden dışarı çıkmıyorum zaten aylardır sadece doktora randevuya çıkıyorum hemen eve geri geliyorum. Ama eğer yarın da her şey yolunda bekleyelim der eve geri gönderirse, artık bir yürüyüş siftahını yaparım bak. 😅😅 Bugün evde günlük ev işleri yaptım aslında, ama her şeyi tek güne sığdırmış oldum. Hem yemek-bulaşık, hem çamaşır-ütü, bayağı yoruldum. Bakalım hakkımızda hayırlısı. 🩷

İnşallah öyle olur, çok sağ olun 🙏🏻 Şu ana kadar hiç ummadığım şekilde ilerliyor sürecim. Hep sanırdım ki nişan gelecek, su gelecek, ağrılar başlayıp sıklaşacak ve bebek doğacak 🙃 Bunların birbirinden çok kopuk zamanlarda olabileceğini, hepsinin birden olmak zorunda olmadığını, bazılarının bazı kadınlarda görülmediğini bilmiyordum. 5 gün önce haftalık kontrolümde 3-4 cm açıklık çıktı, nstde ağrı da çıktı ama ben doğru düzgün ağrı hissetmiyordum. Çatı muayenesinden sonra kanamam oldu, üstüne nişanım üç parça halinde geldi, yine ağrım yok, hala yok. Sadece vajinamda acı var, muhtemelen açılmaya devam ediyor. Doktor da acil bir durum yok deyince ben evimde devam ediyorum beklemeye 🤷‍♀️ Duanızı eksik etmeyin.
Ağrı eşiğin mi yüksek acaba. Çünkü bende 0 açıklığa rağmen çok ağrım var. Bebeğiniz sabırlı çıktı epey. Her gebelik farklıdır derler. Son demler artık daha ne kadar kalacak ki içerde. 🤭 Kuzucuklar da kararsız desenize

Kızlar bu nişan illa kanlı ve katı mı oluyor az önce lavaboya gittim sarımsı böyle bi tatlı kaşığı kadar bi akıntı oldu normalde akıntım oluyor ama bi anda bu kadar çok gelmemişti. Ama çok katı da değil yani.
Kanlı olmak zorunda değil ama olabilir de. Benim hafif kanlı geldi. Daha doğrusu içinde damar gibi kan şeridi gördüm. Miktarı tam olarak bahsettiğiniz gibiydi. Kaskatı sert değil ama her zamanki akıntılarımız gibi akışkan sıvı da değildi.

Son düzenleme:
Şu saat oldu ayaklarımin ağrısından ve kasılmalardan uyuyamadım. O tarafa bu tarafa dönmekten bı hal oldum. Bebek hareket edince aşağıya yanma şeklinde baskı hissediyorum. Benim de yarın Dr randevum. Sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah.

Ağrı eşiğin mi yüksek acaba. Çünkü bende 0 açıklığa rağmen çok ağrım var. Bebeğiniz sabırlı çıktı epey. Her gebelik farklıdır derler. Son demler artık daha ne kadar kalacak ki içerde. 🤭 Kuzucuklar da kararsız desenize
Ağrı eşiğim yüksek sanırım, daha önce de başka birkaç rahatsızlığımda benzer şeyler yaşamıştım. Bir de çatı kendiliğinden rahat açılıyor olabilir dediler. İlk doğumum olduğu için ben de yaşayarak öğreniyorum 🤷‍♀️ Bebeğim de yavrum epey hareketli, takılıyor içeride. Evet eskisi gibi rahat hareket edemiyor, tekmeler atamıyor ama büyük hareketlerle dönüyor devamlı. Onun hareketlerinde en ufak azalma olsa kendimi acile atacağım ama şimdilik ana oğul evimizde bekleşiyoruz 😇 Gerçekten her gebelik farklıymış. Burada herkesten farklı bir hikaye dinliyoruz baksanıza. Sizin durumunuzda da canınız ne kadar yansa da iyi tarafından bakacak olursak belirsizlik daha az olacak gibi. Yani ağrılar arttığında bileceksiniz ki açılma da başladı ve bu sayede doğumun başını sonunu öngörebileceksiniz.

Kızlar son haftalarda bebek hareketleri azalır diyorlar genelde ama benim ki şuan karnımı yırtıp çıkacak gibi ya. Uyutmuyor hatta uzandırmıyor beni.Hareketleri aşırı canımı yakıyor. Artık doğsa rahatlasam hayırlısıyla 😞

Kanlı olmak zorunda değil ama olabilir de. Benim hafif kanlı geldi. Daha doğrusu içinde damar gibi kan şeridi gördüm. Miktarı tam olarka bahsettiğiniz gibiydi. Kaskatı sert değil ama her zamanki akıntılarımız gibi akışkan sıvı da değildi.
Ay bu belirsizlikler ne zor neyin ne olduğunu da anlayamıyorum🤦🏻‍♀️ Doğanların da işi zor doğmayanların da 😅

Evet belirtiler herkeste aynı şekilde olmuyor. Mesela benim sadece ilk hamileliğimde nişanım geldi, onun da çok önemli bir şey olmadığını o zaman öğrenmiştim. Hiç su gelmesi tecrübesini yaşamadım, doktor doğuma 10-15 dk kala açtı su kesemi hep. Bu arada, çok nadir ama bazı bebekler su kesesiyle beraber bütün olarak doğuyor. Benim kuzenimin bebeği için öyle keseli doğum oldu demişlerdi. Çok değişik bir durum, videolar var denk gelmişsinizdir belki.

Ay bu belirsizlikler ne zor neyin ne olduğunu da anlayamıyorum🤦🏻‍♀️ Doğanların da işi zor doğmayanların da 😅
Çok çok afedersiniz, böyle tarif etmek midemi bulandırsa da belki sizin ya da aynı aşamada olan başkalarının biraz kafası netleşir diye yazıyorum çünkü ben beş gündür belirsizlik içerisinde zorlanıyorum; hani üsye ya da grip olduğumuzda burnumuz iyice dolduğunda sümkürürüz de epey yoğun kıvamlı mukoza atarız ya işte o kıvamda düşünün. Normal her zamanki burnumuzu sildiğimizde gelen hafif yapışkan mukus değil.

Çok çok afedersiniz, böyle tarif etmek midemi bulandırsa da belki sizin ya da aynı aşamada olan başkalarının biraz kafası netleşir diye yazıyorum çünkü ben beş gündür belirsizlik içerisinde zorlanıyorum; hani üsye ya da grip olduğumuzda burnumuz iyice dolduğunda sümkürürüz de epey yoğun kıvamlı mukoza atarız ya işte o kıvamda düşünün. Normal her zamanki burnumuzu sildiğimizde gelen hafif yapışkan mukus değil.

Nişandır diye düşünüyorum ama nişan geldikten hemen sonra doğum başlamayabiliyor diye biliyorum

Anladımm benimkide benziyor anlattığınız şekle o zaman bakalım devamı olur mu ya da başka bi belirti olur mu benim şuan sadece hareket edince bebek vajinada kaşıntı gibi bir his oluyor belirgin bir sancım ağrım yok ya da farkedemiyorum 😬

Kızlar son haftalarda bebek hareketleri azalır diyorlar genelde ama benim ki şuan karnımı yırtıp çıkacak gibi ya. Uyutmuyor hatta uzandırmıyor beni.Hareketleri aşırı canımı yakıyor. Artık doğsa rahatlasam hayırlısıyla 😞
Bu saatte boşuna grupta değiliz kuzum. Benim de bebeğim cıvıl cıvıl karnımı desecek gibi. Sert ve acitici hareketleri.

Evet belirtiler herkeste aynı şekilde olmuyor. Mesela benim sadece ilk hamileliğimde nişanım geldi, onun da çok önemli bir şey olmadığını o zaman öğrenmiştim. Hiç su gelmesi tecrübesini yaşamadım, doktor doğuma 10-15 dk kala açtı su kesemi hep. Bu arada, çok nadir ama bazı bebekler su kesesiyle beraber bütün olarak doğuyor. Benim kuzenimin bebeği için öyle keseli doğum oldu demişlerdi. Çok değişik bir durum, videolar var denk gelmişsinizdir belki.
Bakın işte aynı annenin iki gebeliği ne kadar farklı sonuçlanmış ☺️ Yaşamadan bilemeyeceğiz. Her şey olup bittikten sonra şöyle ferah bir zamanda hepimiz açık bir dille uzun uzun yazalım tecrübemizi ki daha sonra okuyacak olanlara bir nebze faydamız olsun 😇

Keseli doğumu gördüm. Başıma gelirse hiç şaşırmam artık. Her şey mümkünmüş, onu anladım 🤗

Benimki de saat 1-2 arası başlıyor deşmeye😅 O uyanmadan uyuyabilsem keşke😆
Saat 10 dan beri uyumaya çalışıyorum. WC ye gitme sayımı artık bilmiyorum. Yürüdüm su içtim bişi yiyim dedim ama yok o tarafa bu tarafa dönmekten bitap düştüm ama bana mısın demiyor kuzum.

Anladımm benimkide benziyor anlattığınız şekle o zaman bakalım devamı olur mu ya da başka bi belirti olur mu benim şuan sadece hareket edince bebek vajinada kaşıntı gibi bir his oluyor belirgin bir sancım ağrım yok ya da farkedemiyorum 😬
Vajinadaki hareketlilikler, acı ya da ağrı hissi sanırım ilk başta açılmayı işaret ediyor ki bu gayet iyi bir şey 🤗 Sancı olmadan da açılabiliyormuş, yaşadık öğrendik valla ☺️

Back
X