• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Yok valla etmeyin misafir falan, hem yenidoğan bebek hem misafir cok da kolay bir şey değil. Caninizi sokakta mi buldunuz beklesinlr gelecek olanlar toparlanmanizi. Hakikaten nazar da degiyor 😩😩

Bu arada Cihan ismini ben de istiyordum 🥰 ismiyle yasasin.
Yok zaten sondu soran olursa evde yokuz 🤗
Çok teşekkür ederiz🥹🤗 siz netleştirebildiniz mi ismi

Yaaaa herşey çok zor gibi gidiyor bazen diyorsun ki olmayacak galiba başaramayacam sonra, birden herşey daha iyi olabiliyor. Mesela bgn benim doğum yapali 5. Günüm, agrilarim bgn çok azaldı, bebisle birbirimize iyice alışıyoruz, ekmmeyecek mi korkularim vardı bgn düzgün emmeye başladı, bgn kendimi iyi hissediyorum yarın nasıl olur bilemiyorum ama böyle herşey herzamn kötü gidecek diye bişey yok alışma süresini atlatinca herşey iyi olacak bence 😍 hiç
Canım çok bildiğim bişey değil ama ben iki gün önce mastit gibi oldum ilerlemeden farkettim Allah'tan çok fazla video izledim dun hastanenin emzirme desteğine başvurdum ebe gösterdi, hepsi sagdikca süt artar dedi. Ama çay kaşığıyla ver dediler bana meme reddi olmasın diye.
Ben de iyiydim aslında misafirlerin enerjisi bozdu beni 😅😅 Biz iyi olunca her şey güzel ilerliyor inanıyorum yine de başaracağız 🥹💪

Salı günü bebek ziyaretine misafirler geldi ama sabahtan akşama resmen 5 posta onlar gittiğinden beri ben de pert oldum resmen. Cihan sürekli bir mızmız uyumak istemiyor huzursuz bebeğim. Ben desem bir baş ağrısı aldı yürüdü asla geçmiyor. Azıcık uyusam diyorum bir rüyada aldatıldığımı bir rüyada boğulduğumu görüp uyanıyorum sonra da uyuyamıyorum 😅 yani yıkılmadım gibi ama ayakta da değilim cidden 😅😅 artık nazar mı nedir bilmiyorum da kesinlikle misafir kabul etmeyeceğim bu nedir ya yeter 🤷
Ya bu dönem hakketen misafir gelmese daha iyi aslında. Adetiniz nasıl bilmiyorum ama. İlk 1 ay herkes uzak dursun mümkünse 🙂 hem nazarı hem yorumları hem enerjileri herşeyi etkiler. Geri kalan şeyleri saymıyorum bile

Yok zaten sondu soran olursa evde yokuz 🤗
Çok teşekkür ederiz🥹🤗 siz netleştirebildiniz mi ismi
Tam degil 🙈, esim Kerem istiyor tamam dedim ben de ama iki isim olsun diyor, onu istemiyorum. Ikimizin de icine sinsin istiyorum, artik zaman kalmadi bugun yarin anlasmamiz sart:)

Lohusalık gerçekten varmış durup dururken ağlıyorum
Olmaz olur mu bütün hormonlarımiz hamilelikle değişti sonra doğumla bir daha değişti, üstüne bambaşka bir hayata aniden giriyoruz, uykusuzluk, yorgunluk,doğum ağrıları, bebekle ilgili endişeler kaygılar derken lohusa depresyonu diye biseyin olmaması anlamsız olur

Çok sıcak havalarda o dehidrasyon olabiliyor, benim de bebeğim 4 aylıkken olmuştu, bezinde pembe kristaller görmüştüm çok korkmuştum. Doktora söylediğimde çay kaşığı ucuyla su vermemi söylemişti. Aslında 6 aydan önce su önermiyorlar ama böyle çok kurak sıcak havalarda sütteki su yeterli gelmediği olabiliyormuş. Siz de bir doktorunuza danışın su verip veremeyeceğinizi bir sorun isterseniz.
Çok teşekkür ederim canım ben Dubai’de yaşıyorum burda zaten hava hep ekstrem sıcak evde 7/24 klima çalışıyor ama ben de fazla su içmiyorum galiba artık dikkat edicem

Kızlar süt sağma makinası ile sağıp bebeğe verlirse ( emmeyen bebekler için) sütte azalma kesilme olur mu? Bu şekilde bebeğini besleyen olur mu? Benim bebeğin emeceğine dair umutlarım tükenmeye başladı artık :(( çok üzülüyorum ama ne yaptıysam almıyor . Silikon uçla biraz alıyor kandırmayla vs ama onda da uyuya kalıyor zaten . Sütüm çok fazla , o yüzden şuan sağarak verince mamaya gerek kalmıyor . Mamadansa süt ü alsın diye sağıyorum. Ama bi taraftan da üzülüyorum azalır mı kesilir mi diye :( çok zormuş
Ben de aynı durumdayım kesinlikle emzirme danışmanına git canım hastanelerde oluyor bizimki emdi bugün gidince yarın yine gideceğim vazgeçmek yok doğumu süt getirmeyi başardık tekrar emmeyi de başarabiliriz 💪🏻

Salı günü bebek ziyaretine misafirler geldi ama sabahtan akşama resmen 5 posta onlar gittiğinden beri ben de pert oldum resmen. Cihan sürekli bir mızmız uyumak istemiyor huzursuz bebeğim. Ben desem bir baş ağrısı aldı yürüdü asla geçmiyor. Azıcık uyusam diyorum bir rüyada aldatıldığımı bir rüyada boğulduğumu görüp uyanıyorum sonra da uyuyamıyorum 😅 yani yıkılmadım gibi ama ayakta da değilim cidden 😅😅 artık nazar mı nedir bilmiyorum da kesinlikle misafir kabul etmeyeceğim bu nedir ya yeter 🤷
Bence de kesinlikle nazar değiyor cok cok emen bebeğim memeden kesildi resmen 🥲

Kızlar süt sağma makinası ile sağıp bebeğe verlirse ( emmeyen bebekler için) sütte azalma kesilme olur mu? Bu şekilde bebeğini besleyen olur mu? Benim bebeğin emeceğine dair umutlarım tükenmeye başladı artık :(( çok üzülüyorum ama ne yaptıysam almıyor . Silikon uçla biraz alıyor kandırmayla vs ama onda da uyuya kalıyor zaten . Sütüm çok fazla , o yüzden şuan sağarak verince mamaya gerek kalmıyor . Mamadansa süt ü alsın diye sağıyorum. Ama bi taraftan da üzülüyorum azalır mı kesilir mi diye :( çok zormuş
Canım kesinlikle pes etme ve bir emzirme danışmanından yardım al derim.
Ama bunun dışında bir arkadaşımın da bebeği ne yaptıysa memeyi almadı, aynı senin gibi sütü de vardı kızın. Çocuk şimdi 7 aylık oldu, 7 aydır sağarak veriyor. Stok yapacak kadar çok olmuyor sütü ama bebeğine yetiyor, hiç mama vermedi (işte yeni ek gıdaya geçtiler ama onda da çoğunlukla anne sütü alınıyor zaten)

Bı akrabam doğum yapmıştı hiç unutmam. Kızın ilk dogumuydu parcalamislardi kızı. Aynı odada bir bayan daha vardı 45 yaşlarında gelinleri torunlari vardı. O da doğum yapmıştı bizim bebek de onun da yoğun bakimdaydi. Süt sağma odasına gittik kız bir göğsünü sağdı maşallah yarım biberon doldu. Diğer göğsüne koydu o bayan geldi kendi sütünü sagmaya inanin Allahtan o kapıda kızın göğsüne baktığı gibi göğsünden kan fışkırdı. Kapı kilidi bozuktu kapanmiyordu o da pat diye açıp gördü. İkimiz böyle şok olduk. O sağılan süt çöpe gitti mama verildi bebeğe. Bir sonraki emzirme saatine gittiğinde bebek ağlamaktan bitap düşmüştü o denli aç kalmış kuzumuz. Demem o ki çok dikkatli olmak gerek. Bebek başkasının yanında emzirmek de altını açmak da çok sakıncalıymis. Yıllar önceden aklımda kaldı. Gerçekten şuan mevzu açılınca canlandı gözümde halen şaşkınım.

Bı akrabam doğum yapmıştı hiç unutmam. Kızın ilk dogumuydu parcalamislardi kızı. Aynı odada bir bayan daha vardı 45 yaşlarında gelinleri torunlari vardı. O da doğum yapmıştı bizim bebek de onun da yoğun bakimdaydi. Süt sağma odasına gittik kız bir göğsünü sağdı maşallah yarım biberon doldu. Diğer göğsüne koydu o bayan geldi kendi sütünü sagmaya inanin Allahtan o kapıda kızın göğsüne baktığı gibi göğsünden kan fışkırdı. Kapı kilidi bozuktu kapanmiyordu o da pat diye açıp gördü. İkimiz böyle şok olduk. O sağılan süt çöpe gitti mama verildi bebeğe. Bir sonraki emzirme saatine gittiğinde bebek ağlamaktan bitap düşmüştü o denli aç kalmış kuzumuz. Demem o ki çok dikkatli olmak gerek. Bebek başkasının yanında emzirmek de altını açmak da çok sakıncalıymis. Yıllar önceden aklımda kaldı. Gerçekten şuan mevzu açılınca canlandı gözümde halen şaşkınım.
Yinede böyle şeyler anlatmasaydınız keşke 🥲🥲

B brcubrcu0101 Sizi merak ediyorum. Evde işler umarım yolundadır 🙏🏻 Rahat edebiliyor musunuz?
Çok teşekkür ederim sorduğunuz için🌸 4-5 gün kadar sıkıntı yaşadık misafir konusunda epey sıkıntı yaşadık maalesef , otele gönderdik daha sonra . Şuan 9. Günleri hala gitmediler. Ama oteldeler . Ama ilk 4-5 gün asla rahat edemedim maalesef . Mastit oldum daha sonra bebek memeyi almadı derken sürekli her yerim açıktaydı ve o şekilde maalesef evde misafirler vardı . Odama tıkılıp kaldım annemle . Düşündüğüm gibi çok kötü bir süreç geçirdim maalesef

Canım kesinlikle pes etme ve bir emzirme danışmanından yardım al derim.
Ama bunun dışında bir arkadaşımın da bebeği ne yaptıysa memeyi almadı, aynı senin gibi sütü de vardı kızın. Çocuk şimdi 7 aylık oldu, 7 aydır sağarak veriyor. Stok yapacak kadar çok olmuyor sütü ama bebeğine yetiyor, hiç mama vermedi (işte yeni ek gıdaya geçtiler ama onda da çoğunlukla anne sütü alınıyor zaten)
İzmirde emzirme danışmanı önerebilecek olan var mı acaba ?

Çok teşekkür ederim sorduğunuz için🌸 4-5 gün kadar sıkıntı yaşadık misafir konusunda epey sıkıntı yaşadık maalesef , otele gönderdik daha sonra . Şuan 9. Günleri hala gitmediler. Ama oteldeler . Ama ilk 4-5 gün asla rahat edemedim maalesef . Mastit oldum daha sonra bebek memeyi almadı derken sürekli her yerim açıktaydı ve o şekilde maalesef evde misafirler vardı . Odama tıkılıp kaldım annemle . Düşündüğüm gibi çok kötü bir süreç geçirdim maalesef
Korktuğunuz gibi oldu yani... Çok üzüldüm 😔 İnsan bir umut belki daha duyarlı davranmışlardır diye bekliyor ama maalesef öyle olmamış. 9 gündür otelde kalacak kadar bu neyin inadı ya... Gidin evinize, sonra gelirsiniz 🙄 Neyse hepsi hayat tecrübesi, hepsi ders, sınav... Siz süt ile ilgileniyordunuz, bu konuları soramadım ama hep aklımdaydınız. İnşallah bundan sonrası şimdiye kadar çekilen çilenin mükafatı olur da her şey su gibi akar 🙏🏻

Canım sen nasılsın peki
Ben 5 gündür beklemedeyim. Nişan geldi. Ağrı hissetmiyorum. Sadece vajinam acıyor, ağrıyor. Muhtemelen açılma devam ediyor. Su da gelmiş değil. Doktora haber verdim. Acil bir durum yok dedi. Yarın randevumuz var. Ak koyun kara koyun belli olacak diye düşünüyorum artık 🙄

Ben 5 gündür beklemedeyim. Nişan geldi. Ağrı hissetmiyorum. Sadece vajinam acıyor, ağrıyor. Muhtemelen açılma devam ediyor. Su da gelmiş değil. Doktora haber verdim. Acil bir durum yok dedi. Yarın randevumuz var. Ak koyun kara koyun belli olacak diye düşünüyorum artık 🙄
Hadi bakalım hayırlısı olsun umarım herşey istediğin gibi olur 😍

Back
X