2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Hanımlar, sol göğsümün altındaki göğüs kafesim dünden beri aşırı ağrıyor. Kemik kırılıp çıkacak gibi. Namaz kılarken hareket ederken çok zorlanıyorum. Bu sizce hamilelikle alakalı bir durum mu? Başta üşüttüm herhalde dedim ama bir türlü geçmek bilmedi. Dokununca falan sanki yumruk atılmış gibi ağrıyor.

Ben de gebelik okulunda yastık kullanılmaması gerektiğini öğrenmiştim. Anneme söyledim kullanmayacağız diye. Olay çıkardı. Ben ilk günden sizi yastığa yatırmıştım dedi Ama tabii ben yastıkta yatırmayı düşünmüyorum. Çok net hatırlıyorum çünkü doktorun söylediğini. Siz de biraz araştırın isterseniz, içiniz rahat etsin. Annelerimiz her zaman çok da doğru yönlendirmeyebiliyor.

Doğum bekleyen arkadaşlarım, bugün 14 secde ayetini okuyup üzerine 14 tilavet secdesini yapınca peşine edilen duaların kabul olduğunu okudum. Onu yapacağım birazdan. Hayırlı güzel bir doğum niyetiyle inşaallah. Secde ayetlerini aşağıya ekliyorum, yapmak isteyen hepsini baştan sona tek seferde okusun. Sonra peşine de 14 tane tilavet secdesi yapılıyor. Video ekledim. Tabi biz gerçekten secdeye gidemeyiz oturarak yaparak da olur. Ve sonra dua edeceğiz.

Eklentiler

• IMG_0960.webp
    52,6 KB · Görüntüleme: 11
Güzel bir tavsiye Allah razı olsun. Secdeye gidilebilir bence. Ben bacağımı tam açıp gidiyorum. Zorluk olmuyor o şekilde. Secdeden ziyade kalkarken zorlanıyor insan

Güzel bir tavsiye Allah razı olsun. Secdeye gidilebilir bence. Ben bacağımı tam açıp gidiyorum. Zorluk olmuyor o şekilde. Secdeden ziyade kalkarken zorlanıyor insan
Cümlemizden Evet aslında birçok hamile pilates hareketlerinde kedi/köpek pozisyonu var, secdeye gitmek de insanı doğuma hazırlayan ve rahatlatan bir pozisyon ama dediğiniz gibi ayağa kalkmak zor olduğu için peşpeşe 14 tilavet secdesini yapmak çok zor olur. Çünkü her seferinde ayağa kalkılıyor. Ama hususi secdeye gidip orada da dua edebiliriz tabi neden olmasın.

Bugün instagramda bir doğum hareketi gördüm. Bu şekilde doğum yapanlar çok rahat yaptıklarını söylüyor. Yani çatala yatmadan bu pozisyonda doğum yapmak mümkün ve kolay oluyormuş. Ben önceki doğumlarımda çatala yatmayı kendim istemiştim, evet örekeye tutunurken abanırken, ya da secdede filan çok rahatlıyordum ama doğum anımda kendimi o pozisyonlarda rahat hissedememiştim, sırtımı bir yere dayama ihtiyacı gelmişti. Belki de tam burada gösterildiği şekilde yapmadığım için rahat edememiş olabilirim. Şimdi bu sefer bu şekli doğru düzgün bir denemeyi istiyorum. Acaba yapabilir miyim göreceğiz… Kedi pozisyonu alıyoruz ama bacaklarımızı düz tutmuyoruz, dizlerimizi dışa doğru açmıyoruz, bu şekiller leğen kemiğini kapatan hareketler ama eğer ayaklarımız dışarda dizlerimizi içe doğru birbirine yaklaştırırsak leğen kemiğimiz açılıyor ve bebek kolayca çıkıyormuş.

Son düzenleme:
Evet bende yatırmamalıyız diye biliyorum. Annemi zor ikna ettim bu bilgiye

Hamilelikte o bölgede şiddetli ağrı duymadım hiç. Yatınca geçiyor mu? Benim önceden üşütmekle alakalı olurdu her nefes alışımda kalbim sıkışıyor gibi olurdu. Sırt üstü yatınca çok rahatlardım geçerdi. Sizin durumunuz nasıl? Üşütmekle alakalı bile olsa yine de nolur nolmaz, bir doktora görünmenizde fayda var. En azından normalse doktordan duyarsınız rahatlarsınız.

39+1. Bugünün özetini geçiyorum Kahvaltıda bol ananas, Hindistan cevizi yağıyla masaj, evi süpürdüm, Hegu, Zhiyin ve Sujok noktalarına masaj, öğlen paça çorbası, Activating Labor videosu 2 set, 5 hurma, 1 saat parkta yürüyüş, akşam bol acılı baharatlı yemek, 14 tilavet secdesi ve dua, birazdan sıcak duş ve günü kapatacağım inşaallah. Yarın sabah 8:30da randevum var, Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler. bayağı bir hareket arttı bu arada, birkaç gündür çok sessiz ve hareketi az gidiyordu, şu an aşağıya çok baskı yapıyor, bir set daha Activating Labor yaparsam doğum başlayabilir benden söylemesi, yapsam mı acaba

Kızlar benim iki gündür sırtım ağrıyor baya ama sadece sırt doğumla alakalı olabilir mi yani hava felan çarpsa geçmez miydi sizce?

Kızlar benim iki gündür sırtım ağrıyor baya ama sadece sırt doğumla alakalı olabilir mi yani hava felan çarpsa geçmez miydi sizce?
Şimdi yazacaktım size nasılsınız diye. Yarın mıydı randevunuz? Evet kasık ağrısı gibi sırt ağrısı da doğum alametlerinden. Hatta bel bölgesine daha çok vurur doğum ağrıları.

Devamlı ayaktayım. Hareketlerim hiç kısıtlı değil ama bu böyle yavaş yavaş kendiliğinden açılacak gibi görünüyor. Saldım çayıra artık 39 hafta bitecek Salı günü.
Benm aşırı baskıdan ayakta durmak rahatsız ediyor.
Hurma ye sukuat yap dedi dr

Şimdi yazacaktım size nasılsınız diye. Yarın mıydı randevunuz? Evet kasık ağrısı gibi sırt ağrısı da doğum alametlerinden. Hatta bel bölgesine daha çok vurur doğum ağrıları.
Evet yarın gideceğimm bakalım bir gelişme var mı o egzersizi de iki kez yaptım ama henüz bi belirtim olmadı sırt ağrım ama işte sadece sırtta bele vurmuyor o yüzden ne kaynaklı karar veremedim

Bugün kontrolüm vardı. Doktoruma bebek kanala girmiş mi diye sorduğumda bu tarz şeyler hurafe dedi. Bebek baş geliş ise her türlü normal dogum olur dedi. Bol bol yürü dedi.
O da iyiymiş benimde aşağı çok baskı yaptığını söyleyince yani kanala girmiş mi oluyor diye sordum. Evet dedi baskı yapması o anlama geliyor. Girmese bu kadar baskı olmaz dedi.

Evet yarın gideceğimm bakalım bir gelişme var mı o egzersizi de iki kez yaptım ama henüz bi belirtim olmadı sırt ağrım ama işte sadece sırtta bele vurmuyor o yüzden ne kaynaklı karar veremedim
Ben sabah gitmeden önce o videoyu bir daha yapmayı düşünüyorum fırsat bulursam

İlk bir hafta göğüslerimi zeytinyağı ve bepanthen kreme bulayıp gezdim desem yeridir hala acıyor ama dayanılmayacak seviyede değil

Hareket etmeyince öksürmeyince falan ağrımıyor ama harekette şiddetli ağrı oluyor. Yarın ilçedeki hastaneye gidicem. Onlarda çok bişey yapamıyorlar diye gidesim gelmiyor, il de bizden bi saat uzaklıkta o yüzden gitmek zor oluyor. Burdakiler bir şey anlamazsa mecbur il'e giderim çünkü çok batıyor

Kızlar merhaba. Önceki bebeğinde vs sağarak bebeğini süt ile besleyen oldu mu? Varsa bilgi alabilir miyim , süt kesilir mi azalır mı vs ?
Her yolu deniyoruz emmesi için ama ruh sağlığım bozulmwk üzere artık. Tüm gün çok yıpranıyorum bu şekilde . Bebekle ilgilenecek sevecek oynayacak vaktim bile kalmkyor. Tüm gün yaptığım tek şey emecek mi emmeyecek mi diye uğraşmak,yöntemler keşfetmek. Saatlerce uğraşıyorum çok zor . Nereye kadwr bu şekilde devam edebilirim bilmiyorum pes etmek üzereyim. Çünkü psikolojik olarak tükenmek üzereyim .
Emzirme danışmanı, doktor, eds yöntemi . Her yöntemi her yolu deniyorum olmuyor artık almadığında ağlamak istiyorum . Bebek ile emzirmeye çalışmak dışında hiçbir vakit geçiremiuorum .Çünkü o kadwr uğraşıyorum ki emsin diye başka hiçbir şeyr vaktim kalmıyor.
Sağarak bebeğini besleyen olduysa bilgi almak istiyorum

Maşallah maşallah. Bende bu gece baya spor yaptım. Bir video gördüm kadın 40+3 deyken 2 gün evin önünde koşu yapmaya başlıyor ikinci gün doğuruyor. Bende biraz roman havası falan oynadım Yani baya hamile değilmişim gibi takılıyorum artık. Özlemişim hareket etmeyi ( tabi göğüs kafesimdeki ağrı beni o sırada mahvediyor ama artık doğsun istiyorum )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…