- 22 Kasım 2023
- 543
- 327
- 23
- 29
Ben de ilk kez bu kadar yakın hissediyorum. Geceden beri huzursuz gibi kıpırdanıyor zaten. bekleyenler olarak gece gitsek şöyle bi 5-6 cm açılmayla en az ah ahhŞu an tam aktif doğum ağrısı değildir bahsettiğiniz ağrılar ama bence bayağı yaklaşmış, muhtemelen bebek atak yapmaya çalışıyor, zorluyor bence, açılmalar artmış olabilir. Ağrılar biraz daha fazla artıp gitgelli olunca asıl doğum ağrıları o olmuş oluyor.
Hissederler tabii ki. Kokumuzdan bile anladıklarını düşünüyorumValla iyi olmaya çalışıyorum. Bebiş te iyi
Şükür bugün biraz çığlık atıyor. Bebekler hisseder mi annelerini bilmiyorum.
Benim çok karnım yoktu zaten sezeryandan sonra odaya geldik karnım yoktu resmen ayva göbeği kadar var şu an 8 gün oldu doğum yapaliDoğumdan sonra karnınız indi mi. Pijama takımı yedek alayım dedim. Sönüyor mu karinlar h men
Evet 12 günün sonunda gittilerAnneniz o kadar haklı bir isyan etmiş ki. Sürecinizi biliyoruz. Yazık kadına, çok bunalttılarNihayet gittiler gibi anladım?
Siz bu konuda benden çok çok daha iyiysiniz gözlemlediğim kadarıylaSiz çok güzel yönetiyorsunuz süreci. Maşallah kere maşallahBu demek değil ki her şey güllük gülistanlık. Eminim ne yaşadığınızı kendiniz biliyorsunuz. Fakat koşulları çok güzel analiz edip en pratik şekilde nasıl idare ederim noktasında epey becerikli olduğunuzu görüyorum. Tam bir Akrep davranışı
Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallahÇok şükür doğdukorktuğum gibi olmadı. Genel diye girdim, spinal yaptılar. Telaşlanırım ben diye korktum ama sorun olmadı çok şükür. Bir tek bebeğe biraz oksijen verme gereksinimı oldu, o beni heyecanlandırdı. Çok gecikmeden geldi çok şükür. Şimdi meme tutturmaya çalışıyoruz tutuyor kaçıyor falan unutmuşum valla ya, hiç 2 sene emzirmemişim sanki.
Darısı bekleyen arkadaşlarımıza
Hoş gelmiş bebişÇok şükür doğdukorktuğum gibi olmadı. Genel diye girdim, spinal yaptılar. Telaşlanırım ben diye korktum ama sorun olmadı çok şükür. Bir tek bebeğe biraz oksijen verme gereksinimı oldu, o beni heyecanlandırdı. Çok gecikmeden geldi çok şükür. Şimdi meme tutturmaya çalışıyoruz tutuyor kaçıyor falan unutmuşum valla ya, hiç 2 sene emzirmemişim sanki.
Hosgelmis kuzu güzel sağlıklı huzurlu günleriniz olsun inşallahÇok şükür doğdukorktuğum gibi olmadı. Genel diye girdim, spinal yaptılar. Telaşlanırım ben diye korktum ama sorun olmadı çok şükür. Bir tek bebeğe biraz oksijen verme gereksinimı oldu, o beni heyecanlandırdı. Çok gecikmeden geldi çok şükür. Şimdi meme tutturmaya çalışıyoruz tutuyor kaçıyor falan unutmuşum valla ya, hiç 2 sene emzirmemişim sanki.
Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Hissederler tabii ki. Kokumuzdan bile anladıklarını düşünüyorumEşiniz inşallah bu tavrından döner en kısa süre içinde çok çok üzgünüm. Size de bol bol dua edeceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ne güzel denk geldik böyleSiz bu konuda benden çok çok daha iyiysiniz gözlemlediğim kadarıylaKendi adıma söyleyeyim enerjinize de bayılıyorum Ben sadece pozitif kalmaya odaklıyım. Yoksa lohusalık insan aklına aykırı bir dönem gibi
Hepimizin içinden çıkamadığı zorlandığı noktalar var tabii ki. Çoğumuz etrafımızdaki insanlardan muzdaribiz sanırım. Bu noktada en azından burada birbirimize sarılalım çok güçlü bir sinerji yaratalım istiyorum
Ayy kendi başımdan gitmişler gibi sevindim! Hadi gözünüz aydın!Evet 12 günün sonunda gittiler
Gerçekten bazen de bize nasıl olmamak gerektiğini öğretiyorlar. Onların da kendi travmaları var, safi kötü değiller. Ben onları da anlıyorum ama bu durum yaşananların can sıkıcılığını değiştirmiyor maalesef. İnşallah biz daha az hata ile ilerleriz anneliğimizdeYok yaa deseydin ki anne sen de hamile olabilir misin acaba enfeksiyon değildir o işte yani şu destek olmak yerine yarışmak niye bizde de kız erkek ayrımı çok oldu. Oğlu yapınca sorun yok ama ben yapınca sen nasılll yaparsııın.
Sözüm var kendime, oğluma nasıl davranıyorsam, onun sınırları neyse kızımınki de o olacak. Birini diğerine ezdirmeyeceğim, ne cinsiyet üzerinden ne de yaş üzerinden.
Eminim çok, çok iyi bir anne olacaksın. Biz kızlar gerçekten de anne olmayı annelerimizden öğreniyoruz, ya onlar gibi olmaya ya da onlar gibi olmamaya başlıyoruz
Hurafe olur mu yaa. Kanal başka bi şey. Benim kızımın da başı bayadır aşağıda ama doktorum kanalda değil bak sağ tarafında diyor. Kafa aşağıda ama yumurtalıklarıma doğru, vajinanın üstünde değil. O tarafa doğru dönmesi lazım kanal için. Hadi inşallah önümüzdeki hafta benim doğumum olacak sanırım, bizim günlerimiz aynı ve senin bebeğin de önden gidiyordu sanırım. Belki senin doğumun da olurBugün kontrolüm vardı. Doktoruma bebek kanala girmiş mi diye sorduğumda bu tarz şeyler hurafe dedi. Bebek baş geliş ise her türlü normal dogum olur dedi. Bol bol yürü dedi.
İlk defa hurafe dedi. Ebe açıklığa bakınca bile daha kanalda değil demişti. Bayramda. Haftaya bı daha gel dedi. Dogurmazsan eğer. 41 e kadar aksi durum olmadıkça müdahale etmicez dedi. Ayy valla ya olur mu 41 ne yaHurafe olur mu yaa. Kanal başka bi şey. Benim kızımın da başı bayadır aşağıda ama doktorum kanalda değil bak sağ tarafında diyor. Kafa aşağıda ama yumurtalıklarıma doğru, vajinanın üstünde değil. O tarafa doğru dönmesi lazım kanal için. Hadi inşallah önümüzdeki hafta benim doğumum olacak sanırım, bizim günlerimiz aynı ve senin bebeğin de önden gidiyordu sanırım. Belki senin doğumun da olur
Çok teşekkür ederim, teveccühünGerçekten bazen de bize nasıl olmamak gerektiğini öğretiyorlar. Onların da kendi travmaları var, safi kötü değiller. Ben onları da anlıyorum ama bu durum yaşananların can sıkıcılığını değiştirmiyor maalesef. İnşallah biz daha az hata ile ilerleriz anneliğimizdeBu anlamda ben sizin hem tecrübeli hem bilinçli olduğunuzu görüyorum. Çocuklarınız çok şanslı
Doktor sizi motive etmiş güzel demiş baş aşağıysa zaten normal doğum olur demiş. Evet doğru, hatta makat geliş olsa bile normal doğurtan doktorlar ebeler var, o da öyle aşırı korkulacak bir durum değil. Ama kanal meselesi şu oluyor, mesela ben en son gittiğimde doktor başını sokmaya çalışıyor ama kanalda değil dedi, çünkü kanala girdiğinde ellerini yanına alır tam doğum pozisyonuna gelir, ama benim bebiş mesela keyfi yerinde parmağını emmekle meşguldü, doğum moğum umrunda değildiBugün kontrolüm vardı. Doktoruma bebek kanala girmiş mi diye sorduğumda bu tarz şeyler hurafe dedi. Bebek baş geliş ise her türlü normal dogum olur dedi. Bol bol yürü dedi.
Bizim de ellerimiz hareketli hissediyorum özellikle dirseklerini sağ sol kemiklerime çok vuruyor. Ben 41 i bulursa zor bir doğum olur dedim bebeğimiz ileride haftası. Bu kadar zorlanmak istemiyorum dedim. Öyleyse çok çok yürüyüş yap dedi. Ama hava çok sıcak gündüz. Akşam da eşim gelince yorgunum cikmasak olmaz mı deyince çok ustelemiyorum. Nasıl olacak bilemedim.Doktor sizi motive etmiş güzel demiş baş aşağıysa zaten normal doğum olur demiş. Evet doğru, hatta makat geliş olsa bile normal doğurtan doktorlar ebeler var, o da öyle aşırı korkulacak bir durum değil. Ama kanal meselesi şu oluyor, mesela ben en son gittiğimde doktor başını sokmaya çalışıyor ama kanalda değil dedi, çünkü kanala girdiğinde ellerini yanına alır tam doğum pozisyonuna gelir, ama benim bebiş mesela keyfi yerinde parmağını emmekle meşguldü, doğum moğum umrunda değildiama kanala girmesi çok uzun süren bir mevzu değil, bir anda da girebilir. O yüzden kanala girmiş mi girmemiş mi dert etmemiz gerekmiyor, doktorunuz muhtemelen onu demek istemiştir.
Bütün vücut altına koyarsanız şilte gibi olur, ama sırf başına gelecek şekilde olmaz diye biliyorum, hatta 2 yaşına kadar kullanılmıyor benim bildiğim. Benim oğlum 4 yaşında yeni yeni bu sene ince yastığa geçiş yaptık.Kızlar bebeğine yastık kullanan var mı? Çok ince yumuşak bi yastığa omuzlarını vs bırakcak kadar kullanılırsa tehlikeli mi? Benim bebek öyle daha rahat uyuyor gibi geldi bana. Annemde hepinizde kullandım diyor. İçime sinmedi kullanmayalım dedim ama siz kullanıyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?