Evet biz de tekrar tekrar sil baştan başlayacağız aynı serüvene, Allah yardımcımız olsun. Bakalım çocuk doktoru size ne diyecek, belki düşündüğün gibi sütün azlığı durumu yoktur, sağmakla bazen yeterince süt gelmeyebiliyor, bebekler makinelerden daha güzel çekiyor diyorlar. Doktor eğer mamaya yönlendirirse de, hem meme hem mama ikisini bir arada da yürütebilirsin dediğin gibi bir süre. Bir yandan da sürekli sağarsın süt artışı sağlarsın, sonra kilo uyku sıkıntıları hallolunca tekrar sırf memeye dönersin.Evet geçecek bu günler farkındayım ama işte insan üzülmeden edemiyor, bide kaç gündür kimseye endiselerimi hissettirmemeye çalışmaktan bile yorulmusum ağlayınca bide teşekkür ederim burda konuşun ca rahatladım birqz sütüm azsa mamaya geçeriz sorun da değil aslında ama insana yetersizlik hissi hemen yapışıveriyor
Canım üzülme hiç sütle alakalı ama sen niye kendini tutuyorsun ki. Ağla nolmuş yani, annen ve eşin yetişkin insanlar sonuçta senin ağlamana bakıp oturup ağlayacak halleri yok, sana moral vermeye çalışırlar en azından. Sen tutma kendini, sen kendini tutarsan bunun normal olduğunu hatta olması gerektiğini bebeğine de öğretirsin, oysa duyguların hepsi gayet normaldir ve yaşanmalıdır.Bende zor durumdayım dokunsalar ağlayacak moddayim eşimi ve annemi üzmemek için ağlamıyorum ama yoruldum bende. Benim kızım emiyor sorun yok ama sürekli meme istiyor aranıyor, uykusunda kaldırıyorum biraz emiyor hoooopp uyuyor bidaha aynı ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz. Uykusuzluk mahvetti ruh gibi dolanıyorum ortalıkta. Bgn bi sagayim sütüm ne durumda dedim o kadar az geldi ki yine annem yanımda diye aglayanadim bile ama çok üzüldüm. Sağlık ocağında tartildi hiç kilo almamış, zayıflamamis ama almamışta ,yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek mama için de bişey demiyolar sanırım benim sütüm az
Canım üzülme hiç sütle alakalı ama sen niye kendini tutuyorsun ki. Ağla nolmuş yani, annen ve eşin yetişkin insanlar sonuçta senin ağlamana bakıp oturup ağlayacak halleri yok, sana moral vermeye çalışırlar en azından. Sen tutma kendini, sen kendini tutarsan bunun normal olduğunu hatta olması gerektiğini bebeğine de öğretirsin, oysa duyguların hepsi gayet normaldir ve yaşanmalıdır.Bende zor durumdayım dokunsalar ağlayacak moddayim eşimi ve annemi üzmemek için ağlamıyorum ama yoruldum bende. Benim kızım emiyor sorun yok ama sürekli meme istiyor aranıyor, uykusunda kaldırıyorum biraz emiyor hoooopp uyuyor bidaha aynı ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz. Uykusuzluk mahvetti ruh gibi dolanıyorum ortalıkta. Bgn bi sagayim sütüm ne durumda dedim o kadar az geldi ki yine annem yanımda diye aglayanadim bile ama çok üzüldüm. Sağlık ocağında tartildi hiç kilo almamış, zayıflamamis ama almamışta ,yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek mama için de bişey demiyolar sanırım benim sütüm az
Unutucaz demiBenimki 40+2’de geldi yine de hepsiyle uğraştımcanları sağ olsun da geçiyor bu günler 2 aylık oldu mu unutacağız bile biz ne yaşadık
35haftadan itibaren kasılmalarım vardı 30lardan beri de bebek pozisyon almıştı 38de 1cm açıklık ve yumuşama vardı nişanım gelmişti 39da doktorum müdahale etti membrane sweep yaptı ama 40a kadar gelmedi beklesem 41i de rahat görürdük ama istemedim propess’le doğumumu başlattılar.Senin var mıydı peki belirtin 40 a kadar
Aynen bakalım yarın neler olacak şu süt ve uyku olaylarımız düzelse, bizde akıl sağlığımıza kavusacaz inşallahEvet biz de tekrar tekrar sil baştan başlayacağız aynı serüvene, Allah yardımcımız olsun. Bakalım çocuk doktoru size ne diyecek, belki düşündüğün gibi sütün azlığı durumu yoktur, sağmakla bazen yeterince süt gelmeyebiliyor, bebekler makinelerden daha güzel çekiyor diyorlar. Doktor eğer mamaya yönlendirirse de, hem meme hem mama ikisini bir arada da yürütebilirsin dediğin gibi bir süre. Bir yandan da sürekli sağarsın süt artışı sağlarsın, sonra kilo uyku sıkıntıları hallolunca tekrar sırf memeye dönersin.
İnşallah tabi ki insanoğlu neleri unutmuyor Allah çaresiz dert vermesin bu geçici bir dönem ve sonunda biraz büyüyüp bilmiş bilmiş konuşmaya başladıklarında acı tatlı anacağız bu zor günleriUnutucaz demi
Amin inşaallah. Ama şu an uyku moduna geçti galiba, yine hiç hareket yok. 1 saat evvel resmen çıkacak gibi bir baskı vardı, şimdi her şey sütliman oldu.Vay maşallah, kız benim yeniden doğasım geldi bu kadar emeğehadi inşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz sabah baya erkenmiş randevun
Çok teşekkür ederimCanım üzülme hiç sütle alakalı ama sen niye kendini tutuyorsun ki. Ağla nolmuş yani, annen ve eşin yetişkin insanlar sonuçta senin ağlamana bakıp oturup ağlayacak halleri yok, sana moral vermeye çalışırlar en azından. Sen tutma kendini, sen kendini tutarsan bunun normal olduğunu hatta olması gerektiğini bebeğine de öğretirsin, oysa duyguların hepsi gayet normaldir ve yaşanmalıdır.
Bebişkonun durmadan aranması doymadığı için olabilir evet. Hiç sorun değil. Emzir + sağ, emzir + sağ. Bu şekilde sütün artacaktır. Hatta az önce instagramda denk geldim, kadın sütünü artırmaya çalışıyor, ilk gün birkaç sefer ve baya uzun sağmasına rağmen 1 damla süt çıkmıyor. Ama hiç üzülmedim diyor, ertesi gün tekrardan emzir+ sağ. Bu şekilde 10cc sağ ve sol olmak üzere 20cc süt çıkıyor. Ve bu günden güne artıyor.
Zaten uykusuzsun, çünkü bu öyle bir dönem ve geçecek, vaktinin bir kısmını sağıma ayır bence. Süt gelmese de sağ. Kaşık biberon ya da enjektörle de verebilirsin sütünü. Ya da normal biberon da kullanabilirsin. Eds ile de sütünü verebilirsin
Benimde 25 ten beri doğum pozisyonunda ama tık yok beyfendide bana yarın da bir şey yapmazlar gibi geliyor bakalım yine hayırlısı ama 39 dan sonra beklemek ne zormuş ya35haftadan itibaren kasılmalarım vardı 30lardan beri de bebek pozisyon almıştı 38de 1cm açıklık ve yumuşama vardı nişanım gelmişti 39da doktorum müdahale etti membrane sweep yaptı ama 40a kadar gelmedi beklesem 41i de rahat görürdük ama istemedim propess’le doğumumu başlattılar.
Yoruldu çocuk napsın sabahtan beri yapmadığın kalmamışAmin inşaallah. Ama şu an uyku moduna geçti galiba, yine hiç hareket yok. 1 saat evvel resmen çıkacak gibi bir baskı vardı, şimdi her şey sütliman oldu.Bana galiba anne sen de uyu diyor
Sen benden önce doğurcan gibi geliyor bana nedenseAmin inşaallah. Ama şu an uyku moduna geçti galiba, yine hiç hareket yok. 1 saat evvel resmen çıkacak gibi bir baskı vardı, şimdi her şey sütliman oldu.Bana galiba anne sen de uyu diyor
Ben de aynı durumdayım seninle işin doğrusu. Ne mental olarak ne fiziksel olarak kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Yapabilecek miyim, emebilecek mi kızım, sütüm olacak mı, sarılık olursa çok zor biliyorum onu yaşamaktan korkuyorum, asla uyuyamıyorum ben de. Haftaya doğuma tamam dedim doktora da, zaten uyuyamıyorum bari bebeğimle uyuyamam. Ve dediğin gibi uykusuzluktan insan ruh sağlığını kaybedecek düzeye geliyor. Asla yalnız değilsin, birbirimize destek ola ola geçecek bu süreçÇok teşekkür ederimannemle eşimin yanında ağlamamin sebebi anlamayacaklar benim kaygilarimi diye annem aman Melek buna mi ağlıyorsun bile diyebilir anlayışlı bir annedir ama ben aglamayayim diye böyle söyleme ihtimali de yüksek ağladım zaten az önce çok eşimde geldi baya masaj yaptı bana şimdi de kucağımda emiyor benim yavru akıl sağlığım hiç yerinde değil ama bu duygusal dalgalanmalarım uykusuzluktan çünkü ben zaten uykusuzluğa hiç dayanamam
İnşallah kolaylikla geçer doğumun , korkularının hiç birini de yaşamadan geçirirsin o yenidoğan sürecini inşallahBen de aynı durumdayım seninle işin doğrusu. Ne mental olarak ne fiziksel olarak kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Yapabilecek miyim, emebilecek mi kızım, sütüm olacak mı, sarılık olursa çok zor biliyorum onu yaşamaktan korkuyorum, asla uyuyamıyorum ben de. Haftaya doğuma tamam dedim doktora da, zaten uyuyamıyorum bari bebeğimle uyuyamam. Ve dediğin gibi uykusuzluktan insan ruh sağlığını kaybedecek düzeye geliyor. Asla yalnız değilsin, birbirimize destek ola ola geçecek bu süreç
Yaa ikimiz de yarın doğuralım inşaallah
Sen benden önce doğurcan gibi geliyor bana nedense
28de gittiğimde dönüktü bidaha da hiç değişmediKızlar merhaba hepinize bebişlerinizle birlikte sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum. Vajinal doğum yapanlara bir sorum var, bebişler kaçıncı haftada döndü ve sabit kaldı acaba?
Ah canım benimben de çok iyi hatırlıyorum o günleri şimdi okuyunca, çok zor günler gerçekten… sarılık var biraz demişti doktor, artmasın diye gece gündüz kalmıyordu 24 saat emzirme serüveni… Bebek uyuyor emmiyor, ben yine de ağzına süt sıkmaya çalışıyordum, yeter ki boğazından 1-2 damla süt gitsin diye… annem saat başı uyandırır, kızım kalk derken o da bana üzülürdü uykusuz kalışıma, anne yüreği işte herkes kendi yavrusuna… Bebek gaz olur ağla ağla asla uyumaz, herkes tepemde sütün yok galiba imaları… zaten tüm gün çıplak geziyorum, mahremiyet hak getire… Ama geçiyor inan bana hepsi düzene giriyor. Hele bir lohusalık bitsin, çoğu şey olumlu yönde ilerleme kat edecek, göreceksin. En azından psikolojik olarak rahatlayacaksın. Sonra bir bakmışsın bebeğin kucağında huzurla emer olmuş. Önceden ne zaman bitecek bu günler derken sonra hiç büyümesin hep böyle kalsın diye düşünmeye başlarken buluyorsun kendini saçma bir şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?