Üşütme gibi duruyor. Vitamin takviyesi filan alıyor musunuz, bol limon yiyin. Sıcak tutmaya çalışın diyeceğim ama zaten havalar çok sıcak, muhtemelen terlemek yüzünden üşütme olmuştur olmuşsa. Doktora bir gösterin bakalım belki parolla filan geçebilecek bir şeydir. Çok geçmiş olsun.Hareket etmeyince öksürmeyince falan ağrımıyor ama harekette şiddetli ağrı oluyor. Yarın ilçedeki hastaneye gidicem. Onlarda çok bişey yapamıyorlar diye gidesim gelmiyor, il de bizden bi saat uzaklıkta o yüzden gitmek zor oluyor. Burdakiler bir şey anlamazsa mecbur il'e giderim çünkü çok batıyor
Koşu mümkünatı yok yapamamMaşallah maşallah. Bende bu gece baya spor yaptım. Bir video gördüm kadın 40+3 deyken 2 gün evin önünde koşu yapmaya başlıyor ikinci gün doğuruyor. Bende biraz roman havası falan oynadımYani baya hamile değilmişim gibi takılıyorum artık. Özlemişim hareket etmeyi ( tabi göğüs kafesimdeki ağrı beni o sırada mahvediyor ama artık doğsun istiyorum )
Maşallah size baya hareketli bir gün bu kadar harekete direkt doğuma gitmeniz gerekirdi39+1. Bugünün özetini geçiyorumKahvaltıda bol ananas, Hindistan cevizi yağıyla masaj, evi süpürdüm, Hegu, Zhiyin ve Sujok noktalarına masaj, öğlen paça çorbası, Activating Labor videosu 2 set, 5 hurma, 1 saat parkta yürüyüş, akşam bol acılı baharatlı yemek, 14 tilavet secdesi ve dua, birazdan sıcak duş ve günü kapatacağım inşaallah. Yarın sabah 8:30da randevum var, Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler. bayağı bir hareket arttı bu arada, birkaç gündür çok sessiz ve hareketi az gidiyordu, şu an aşağıya çok baskı yapıyor, bir set daha Activating Labor yaparsam doğum başlayabilir benden söylemesi, yapsam mı acaba
Her duyduğumu, okuduğumu yapıyorumMaşallah size baya hareketli bir gün bu kadar harekete direkt doğuma gitmeniz gerekirdi
Bende zor durumdayım dokunsalar ağlayacak moddayim eşimi ve annemi üzmemek için ağlamıyorum ama yoruldum bende. Benim kızım emiyor sorun yok ama sürekli meme istiyor aranıyor, uykusunda kaldırıyorum biraz emiyor hoooopp uyuyor bidaha aynı ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz. Uykusuzluk mahvetti ruh gibi dolanıyorum ortalıkta. Bgn bi sagayim sütüm ne durumda dedim o kadar az geldi ki yine annem yanımda diye aglayanadim bile ama çok üzüldüm. Sağlık ocağında tartildi hiç kilo almamış, zayıflamamis ama almamışta ,yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek mama için de bişey demiyolar sanırım benim sütüm azKızlar merhaba. Önceki bebeğinde vs sağarak bebeğini süt ile besleyen oldu mu? Varsa bilgi alabilir miyim , süt kesilir mi azalır mı vs ?
Her yolu deniyoruz emmesi için ama ruh sağlığım bozulmwk üzere artık. Tüm gün çok yıpranıyorum bu şekilde . Bebekle ilgilenecek sevecek oynayacak vaktim bile kalmkyor. Tüm gün yaptığım tek şey emecek mi emmeyecek mi diye uğraşmak,yöntemler keşfetmek. Saatlerce uğraşıyorum çok zor . Nereye kadwr bu şekilde devam edebilirim bilmiyorum pes etmek üzereyim. Çünkü psikolojik olarak tükenmek üzereyim .
Emzirme danışmanı, doktor, eds yöntemi . Her yöntemi her yolu deniyorum olmuyor artık almadığında ağlamak istiyorum . Bebek ile emzirmeye çalışmak dışında hiçbir vakit geçiremiuorum .Çünkü o kadwr uğraşıyorum ki emsin diye başka hiçbir şeyr vaktim kalmıyor.
Sağarak bebeğini besleyen olduysa bilgi almak istiyorum
Ben hiç girmedim o işlere. Neden derseniz çok da mantıklı bir cevabım yokBenm aşırı baskıdan ayakta durmak rahatsız ediyor.
Hurma ye sukuat yap dedi dr
Gelir Allah'ın izniyle daha vakti de var sağlıkla kolaylıkla gelsin inşallah bak bizimkiler erken geldiler de ne oldu çok uğraştıyolar bizi. Emmesiydi sütun gelmesiydi bilmem nesiydi en azından zamanında doğumlarda bu dertler olmuyorHer duyduğumu, okuduğumu yapıyorumbirinden biri fayda eder inşaallah. Benim erken doğum olmasın diye vaktinde progestanlara adalatlara çok yüklendiler, demek ki hala onların mı etkisi sürüyor nedir anlamadım şimdi de bekle bekle gelen yok
Uyusa da uyutmamaya çalışın, uyudu diyip geri yatırmayın, evet çok zor bir şey ama bir şekilde uyanık tutmaya emzirmeye çalışın. Mesela başını, ayak altını filan kaşıyabilirsiniz. Boynunu nemli bezle silin, yüzüne hafif hafif üfleyin, sallayın, ayakta hoplatarak emzirin, bir şekilde uyumasın.Bende zor durumdayım dokunsalar ağlayacak moddayim eşimi ve annemi üzmemek için ağlamıyorum ama yoruldum bende. Benim kızım emiyor sorun yok ama sürekli meme istiyor aranıyor, uykusunda kaldırıyorum biraz emiyor hoooopp uyuyor bidaha aynı ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz. Uykusuzluk mahvetti ruh gibi dolanıyorum ortalıkta. Bgn bi sagayim sütüm ne durumda dedim o kadar az geldi ki yine annem yanımda diye aglayanadim bile ama çok üzüldüm. Sağlık ocağında tartildi hiç kilo almamış, zayıflamamis ama almamışta ,yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek mama için de bişey demiyolar sanırım benim sütüm az
Evet aslında vakit sorunumuz yok, hiçbir şeyle de memnun olmuyoruz resmen, ah bu insanoğlu, halbuki ne dualar etmiştik dursun diye, şimdi de çıksın diye her yolu deniyoruz…Gelir Allah'ın izniyle daha vakti de var sağlıkla kolaylıkla gelsin inşallah bak bizimkiler erken geldiler de ne oldu çok uğraştıyolar bizi. Emmesiydi sütun gelmesiydi bilmem nesiydi en azından zamanında doğumlarda bu dertler olmuyor
Neler deniyoruz çok uykuya yenik düşüyor, çok küçük zaten muhtemelen emerkende yorulup uyuyir zaten uyandırıyorum tekrar bırakmıyorum bir emzirme süremiz bir saat bazen daha fazla, tam uyuyoruz başlıyor aranmaya mızıldanmaya bidaha basliyor baştan aynı süreç ,gerçekten lohusalık çok zoooooor, çok yoruldum hem fiziksel olarak hem duygusal olarak ağlamıyordum buraya yazdım hüngür hüngür ağlamaya başladım, şimdide bebeğim yanımda ben sessiz sessiz ağlıyorum yatakta kendimi yine suçlu hissediyorum, kızımı da etkiliyorum diyeUyusa da uyutmamaya çalışın, uyudu diyip geri yatırmayın, evet çok zor bir şey ama bir şekilde uyanık tutmaya emzirmeye çalışın. Mesela başını, ayak altını filan kaşıyabilirsiniz. Boynunu nemli bezle silin, yüzüne hafif hafif üfleyin, sallayın, ayakta hoplatarak emzirin, bir şekilde uyumasın.
Şimdi bizim günlerimiz aynı, daha yeni 37 olduk. 37de hemen doğurmanı neden bekliyor onu anlayamadım. 39 olsan neyse. Sen şimdi daha önümüzdeki hafta çarşamba 38+0 olacaksın dimi. Taaa öteki hafta haftasonuna ancak olurmuş gibime geliyor. 39+3 gibi yani. 41i bulur demesi için biraz erken gibi geldi bana. Ama işte senin bebeğin de biraz iri belki o yüzden öyle söylemiştir.İlk defa hurafe dedi. Ebe açıklığa bakınca bile daha kanalda değil demişti. Bayramda. Haftaya bı daha gel dedi. Dogurmazsan eğer. 41 e kadar aksi durum olmadıkça müdahale etmicez dedi. Ayy valla ya olur mu 41 ne ya
Olsun insanız ne yapalım buda bizim yapımızda var unutuyoruz yaşadıklarımızıEvet aslında vakit sorunumuz yok, hiçbir şeyle de memnun olmuyoruz resmen, ah bu insanoğlu, halbuki ne dualar etmiştik dursun diye, şimdi de çıksın diye her yolu deniyoruz…
Ben oğlumda 2 yaşa kadar kullanmadım, bildiğim kadarıyla sadece tehlikeden değil fizyolojik gelişimiyle de alakalı yastık önerilmiyor. Ben yine yastık kullanmayı düşünmüyorum. İstersen bi doktoruna danış canım o daha iyi yönlendirirKızlar bebeğine yastık kullanan var mı? Çok ince yumuşak bi yastığa omuzlarını vs bırakcak kadar kullanılırsa tehlikeli mi? Benim bebek öyle daha rahat uyuyor gibi geldi bana. Annemde hepinizde kullandım diyor. İçime sinmedi kullanmayalım dedim ama siz kullanıyor musunuz
Amerikan pediatri derneğine göre beşik içinde yastık yorgan herhangi bir kıyafet ve örtü, şu örgü şeklindeki destekler vs önerilmiyor ani bebek ölümlerinin en büyük sebebi bunlar. Ben düz zeminde cırtcırtlı kundakla sarıp yatırıyorum.Ben de gebelik okulunda yastık kullanılmaması gerektiğini öğrenmiştim. Anneme söyledim kullanmayacağız diye. Olay çıkardı. Ben ilk günden sizi yastığa yatırmıştım dediAma tabii ben yastıkta yatırmayı düşünmüyorum. Çok net hatırlıyorum çünkü doktorun söylediğini. Siz de biraz araştırın isterseniz, içiniz rahat etsin. Annelerimiz her zaman çok da doğru yönlendirmeyebiliyor.
Ah canım benimNeler deniyoruz çok uykuya yenik düşüyor, çok küçük zaten muhtemelen emerkende yorulup uyuyir zaten uyandırıyorum tekrar bırakmıyorum bir emzirme süremiz bir saat bazen daha fazla, tam uyuyoruz başlıyor aranmaya mızıldanmaya bidaha basliyor baştan aynı süreç ,gerçekten lohusalık çok zoooooor, çok yoruldum hem fiziksel olarak hem duygusal olarak ağlamıyordum buraya yazdım hüngür hüngür ağlamaya başladım, şimdide bebeğim yanımda ben sessiz sessiz ağlıyorum yatakta kendimi yine suçlu hissediyorum, kızımı da etkiliyorum diyeAllah hepimizin yardımcısı olsun hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz
Vay maşallah, kız benim yeniden doğasım geldi bu kadar emeğe39+1. Bugünün özetini geçiyorumKahvaltıda bol ananas, Hindistan cevizi yağıyla masaj, evi süpürdüm, Hegu, Zhiyin ve Sujok noktalarına masaj, öğlen paça çorbası, Activating Labor videosu 2 set, 5 hurma, 1 saat parkta yürüyüş, akşam bol acılı baharatlı yemek, 14 tilavet secdesi ve dua, birazdan sıcak duş ve günü kapatacağım inşaallah. Yarın sabah 8:30da randevum var, Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler. bayağı bir hareket arttı bu arada, birkaç gündür çok sessiz ve hareketi az gidiyordu, şu an aşağıya çok baskı yapıyor, bir set daha Activating Labor yaparsam doğum başlayabilir benden söylemesi, yapsam mı acaba
Canım ben bebeğimi sağarak 3ml ağız şırıngası ile damlatıp küçük parmağımı da tırnaksız kısmı damağa gelecek şekilde ağzına vererek besledim emme refleksi kaybolmasın diye ebe nerden duydun bu yöntemi çok faydalı dedi hatırlamıyorum ama kesinlikle bir yerden duydum bunu şu anda memeye geri döndük bu yöntemin çok büyük faydası olduğunu düşünüyorum. İstersen dene sen de belki gelişme görürsün.Kızlar merhaba. Önceki bebeğinde vs sağarak bebeğini süt ile besleyen oldu mu? Varsa bilgi alabilir miyim , süt kesilir mi azalır mı vs ?
Her yolu deniyoruz emmesi için ama ruh sağlığım bozulmwk üzere artık. Tüm gün çok yıpranıyorum bu şekilde . Bebekle ilgilenecek sevecek oynayacak vaktim bile kalmkyor. Tüm gün yaptığım tek şey emecek mi emmeyecek mi diye uğraşmak,yöntemler keşfetmek. Saatlerce uğraşıyorum çok zor . Nereye kadwr bu şekilde devam edebilirim bilmiyorum pes etmek üzereyim. Çünkü psikolojik olarak tükenmek üzereyim .
Emzirme danışmanı, doktor, eds yöntemi . Her yöntemi her yolu deniyorum olmuyor artık almadığında ağlamak istiyorum . Bebek ile emzirmeye çalışmak dışında hiçbir vakit geçiremiuorum .Çünkü o kadwr uğraşıyorum ki emsin diye başka hiçbir şeyr vaktim kalmıyor.
Sağarak bebeğini besleyen olduysa bilgi almak istiyorum
Evet geçecek bu günler farkındayım ama işte insan üzülmeden edemiyor, bide kaç gündür kimseye endiselerimi hissettirmemeye çalışmaktan bile yorulmusum ağlayınca bide teşekkür ederim burda konuşun ca rahatladım birqz sütüm azsa mamaya geçeriz sorun da değil aslında ama insana yetersizlik hissi hemen yapışıveriyorAh canım benimben de çok iyi hatırlıyorum o günleri şimdi okuyunca, çok zor günler gerçekten… sarılık var biraz demişti doktor, artmasın diye gece gündüz kalmıyordu 24 saat emzirme serüveni… Bebek uyuyor emmiyor, ben yine de ağzına süt sıkmaya çalışıyordum, yeter ki boğazından 1-2 damla süt gitsin diye… annem saat başı uyandırır, kızım kalk derken o da bana üzülürdü uykusuz kalışıma, anne yüreği işte herkes kendi yavrusuna… Bebek gaz olur ağla ağla asla uyumaz, herkes tepemde sütün yok galiba imaları… zaten tüm gün çıplak geziyorum, mahremiyet hak getire… Ama geçiyor inan bana hepsi düzene giriyor. Hele bir lohusalık bitsin, çoğu şey olumlu yönde ilerleme kat edecek, göreceksin. En azından psikolojik olarak rahatlayacaksın. Sonra bir bakmışsın bebeğin kucağında huzurla emer olmuş. Önceden ne zaman bitecek bu günler derken sonra hiç büyümesin hep böyle kalsın diye düşünmeye başlarken buluyorsun kendini saçma bir şekilde.
Benimki 40+2’de geldi yine de hepsiyle uğraştımGelir Allah'ın izniyle daha vakti de var sağlıkla kolaylıkla gelsin inşallah bak bizimkiler erken geldiler de ne oldu çok uğraştıyolar bizi. Emmesiydi sütun gelmesiydi bilmem nesiydi en azından zamanında doğumlarda bu dertler olmuyor
Senin var mıydı peki belirtin 40 a kadarBenimki 40+2’de geldi yine de hepsiyle uğraştımcanları sağ olsun da geçiyor bu günler 2 aylık oldu mu unutacağız bile biz ne yaşadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?