2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Canım yaşadıklarım çok normal bebekle birlikte yeni de bir sen doğdu birbirinizi tanicsksınız süreci tanicaksınız endişeler yetersiz hissetmeler hepsi normal annen yanındaymış bebeği bırak uyu bir saatte olsa, banyo yap ılık suyla sonra emzir bak nasıl süt geliyor sağmakla çekmesi asla aynı değil gerçekten Annelik zor zanaat dalgalanmalar da normal mükemmelim herşeye yetişiyorum süperim çok iyiyim çok güçlüyüm diye bişey asla yok ilkinde dr bana demişti ki beklentilerini düşür ( uyku için özellikel) hayatın başka bir şeye evriliyor sana yol göstericrk olan o en azından bir süre (yenidoğan süresi).. günlük yaşa tadını çıkar öp kokla her üç altı ayda bir zaten çocuğa ve kendine yüklenen şeylere adapte olmakla geçiyor zaman. 2. Cocukla ilgilenirken inan ilkinde yaptıklarımı düşünüyorum ben neden böyle yapmışım kendime nie böyle zorlamışım vs diyorum sen evladın için en yeterli ve mükemmel annesin zaten bunu sakın unutma bazen düşersin bazen en yükseklerde yaşarsın hepsini kabul et sevgiyle

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 1 de olsa 3 te olsa o duygu durumu o heyecan hiç geçmiyor

Kızlarr valla yazamadıklarım oluyor konular geçmiş oluyor kusura bakmayın bekleyen annelerimize sağlıklı doğumlar nasip etsin Allah ben on parçaya bölündüm küçük uyurken ablayla vakit geçiyorum heop aynı döngü yani bi o bi o şimdi annem yanımda 20sinden sonra gidicek tek bırakmak istemiyor işte kendi inanışına göre, allah razı olsun çok destek gündüz özellikle. Çok şükür halimize diyelim yorucu ama güzel geçicek geçiyor, ilkinde yenidoğanken bebeğin tadını çıkaramadım korktum bişi olcak diye hep şimdi çıkarıyorum

Kızlar merhaba hepinize bebişlerinizle birlikte sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum. Vajinal doğum yapanlara bir sorum var, bebişler kaçıncı haftada döndü ve sabit kaldı acaba?
Ben hala doğurmadım ama 32. Haftada makat gelişindeydi, 34 te gittiğimde baş geliş oldu ve bir daha dönmedi

Çok sevindim tebrik ederim Allah analı babali büyütsün inşallah

Kızlar sabah namazından sonra şu ayak ayak üstüne atmayı deneyeyim dedim atamıyorum bakalım ne olacak Kaç güne gelicek

Herkesin bu süreçte bambaşka sıkıntıları oluyor maalesef. Benimde sütüm fazla ama bebek emmiyor. Keşke az olsaydı da yeterki emseydi diyorum bir süre sonra düzene girerdi diyorum .
Sizde üzülmeyin illaki düzene girecektir . Bak mesela sanırım emziremeyen bir tek ben varmışım. Bende yetersiz hissediyorum bu durumda . Ben mi beceremedim ben mi bi yerde hata yaptım diyip duruyorum üstüne gidiyorum düzelmesi için ama hiçbir sonuç alamıyorum

Kızlar merhaba hayırlı geceler bilmediğim için soruyorm şimdiden cevaplayanlara teşekkür ederim adetim bazen 21 başlangıç bazen 24 başlangıç oluyor geçen ay 21.adet başlangıç 25 bitiş bittiği gün ilişki ve bu ayın ilk hatası ilişki oldu
Bügünlerde ara sıra mıgdem bulanıyor kasıklarıma kramp giriyor ve göğüs ağrım oluyor (meme ucu )
Sizce hamilelikle alakalı olabılır mı

Canım tam ne demek istediğini anlamadım ama bebek için önemli olan ovulasyon günü ilişkinin olmuş olması. Ovulasyon çoğunlukla adetin başladığı günden itibaren 13-14-15. Gün civarları oluyor. Bu genellikle böyle ama hep değil. Bazı kadınları 9-10. Gün ovulasyonu oluyor bazılarının 23-24. Gün oluyor.

Önemli olan ne zaman bittiği değil ne zaman başladığı adetinin. Adetinin başladığı günden itibaren 14 gün say, ilişki olmuşsa bebeğin olma ihtimali yüksek. İlişkinin üzerinden de 15 gün geçince gebelik testi yap, zaten varsa çıkar inşallah

İnşallah canım teşekkür ederim

Bi de hamile kalmışsan bile bu kadar erken belirti olmaz. Yaklaşık 3 haftalık hamile sayılırsın ve daha minicik hücren vücudunda bu etkileri yapmaz. En azından 5 haftalık olmalısın ki mide bulantısı falan başlasın. Gebelik şüphen varsa ona göre yaşa tabii, ne biliyim ilaç içme, ağır kaldırma vs. İlişki üzerinden 15-17 gün geçince (zaten adetin gecikmiş olur) test yaparak öğrenebilirsin. Eğer istiyorsan Allah en kısa zamanda bebek nasip etsin canım

Amin canım hepımıze inşallah çok sağol

Canım benim, belki sadece buraya yazdığın kadarıyla değerlendiricem ama bana da kızma lütfen. Allasen bi sakin ol, bi endişe etme, korkma, bebişi zorlayıp durma kendini de yavruyu da bi rahat bırak. En çok kendini bi rahat bırak.
Benim hatırladığım kadarıyla seninki hiç emmiyor, memeyi görünce basıyor çığlığı değil. 5 dk bile olsa alıyor sonra hooop uyuyor kuzum. E tamam, gayet güzel. Buna emziremiyorum deme. Bakma sosyal medyaya sen, 40 dk emecek falan. El kadar bebe, emme refleksi ne kadar çok efor istiyo biliyo musun, nerde o kuvvet onda. Olduğu kadar diyip bi kendini rahatlat. Böyle yaparak bebeğinle sadece meme üstünden bağ kurmaya çalışırsın farkında olmadan. Hiç alakası yok. Bol bol ten teması yap, konuş onunla, hem kendini hem onu sakinleştir. Ama lütfen sakinleştir. Bir panik havasıyla hadi meme çocuğum, tut şunu çocuğum falan yapma.

Emzirme danışmanın ne dedi bilmiyorum ama sütün eğer fazlaysa bebek çektiği an fışkırıyorsa o da rahatsız ediyor olabilir. Sen önce biraz sağ, sonra onu bebişe ver (zaten öyle yaptığını okumuştum) sonra meme teklif et. Dopdolu memeyi verme bakalım. Belki çoksa sütün bebeğin nefesini kesiyordur. Şey pozisyonunu da deneyebilirsin böyle sen hafif oturur pozisyonda, yarı oturur yarı yatar, kaykılmış anladın işte, yani göğsün aşağı doğru değil de yukarı doğru bakacak ki süt akışını da bir nebze olsun yavaşlat. Bunu deneyebilirsin

Canım benim gerçekten iyi bir annesin, elinden geleni yapıyorsun. Farklı pozisyonlar denemeye devam et, nolursun pes etme, banyonu yap, belki bi dışarı çıkıp 20 dk 30 dk çok değil bi nefes al. Ve devam et önce kendini rahatlat, sonra yavaş hareketlerle ve yavaş konuşmalarla bebeğini rahatlat. Bunu her gün yap, pes etme. Yaptığın ilk seferde sonuç alamayabilirsin, pes etme. Tekrar söylüyorum unutma, sen iyi bir annesin

Son adetim biraz tuhaf geçti ve bilmediğim için o yüzden sormak istedim birde ilk defa olucak nasipse
İnşallah istediğin vakitte olsun sağlıklı bir yavrun. Adetinin başlangıç tarihini baz alarak yolunu çizebilirsin. Bununla birlikte ovulasyon testleri var, onlarla da ilerleyip ovulasyon gününü bulabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…