Canım yaşadıklarım çok normal bebekle birlikte yeni de bir sen doğdu birbirinizi tanicsksınız süreci tanicaksınız endişeler yetersiz hissetmeler hepsi normalÇok teşekkür ederimannemle eşimin yanında ağlamamamın sebebi anlamayacaklar benim kaygilarimi diye. Annem aman Melek buna mi ağlıyorsun bile diyebilir anlayışlı bir annedir ama ben aglamayayim diye böyle söyleme ihtimali de yüksek ağladım zaten az önce çok, eşimde geldi baya masaj yaptı bana şimdi de kucağımda emiyor benim yavru akıl sağlığım hiç yerinde değil ama bu duygusal dalgalanmalarım uykusuzluktan çünkü ben zaten uykusuzluğa hiç dayanamam
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahAyy ayyy galiba yavaştan doğum korkusu sarıyor. Aslında yoktu ama hastaneye gidince yenileniyor gibigarip gel-gitler işte. Buda uykusuzluk yapıyor iki gecedir. Dün eltim doğum yaptı. İnleme seslerini telefonda duyunca olumsuz etkiledi bence. Sürekli insanların ne zaman doğum demesi zaten ayrı bişey. Annemde bugün geldi muhabbet hep doğum üzerine. Göbek deliğin biraz önce dışarda değildi şimdi neden böyle. Yok bebek hareket ediyor mu normal mi konuyu kapatalım dedim. 4 tane doğurmuşsun unuttun heralde falan espirileriyle devam.
Karı-koca kafalarımız rahat insanlarız ama doğuracak olan ben olunca ister istemez etkilendiğimi farkettim düşünmesemde.
Bide alttan açılma muayenesi biraz acılı oldu. Eve gelince de lekenlenmem oldu. Tedirgin olmadım mesela ama yinede dra bilgi verdim. Bebek hareket ediyorsa sıkıntı yok dedi. Ve ben bunu tabiki anneme söylemedimo tedirgin olup bi git neden olduki falan olurdu. Eşimede diyorum bak annemin haberi yok diye.
Bi yandan da 3.bebek sonrasında bidaha düşünüyoruz o yüzden dolu dolu içimde dursun hareketlerini hissedeyim istiyorum. Bidaha yaşamama ihtimalim yüksek malumbunu çok özleyeceğim çekilen ağrıya rağmen bundan hoşlanmak bambaşka bişey. Mucizenin ta kendisi. Öte yandan bir an önce kavuşma isteği. Ev 1-2 hafta içinde bebek kokusuyla dolacak.
Ben hala doğurmadım ama 32. Haftada makat gelişindeydi, 34 te gittiğimde baş geliş oldu ve bir daha dönmediKızlar merhaba hepinize bebişlerinizle birlikte sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum. Vajinal doğum yapanlara bir sorum var, bebişler kaçıncı haftada döndü ve sabit kaldı acaba?
Çok sevindim tebrik ederim Allah analı babali büyütsün inşallahÇok şükür doğdukorktuğum gibi olmadı. Genel diye girdim, spinal yaptılar. Telaşlanırım ben diye korktum ama sorun olmadı çok şükür. Bir tek bebeğe biraz oksijen verme gereksinimı oldu, o beni heyecanlandırdı. Çok gecikmeden geldi çok şükür. Şimdi meme tutturmaya çalışıyoruz tutuyor kaçıyor falan unutmuşum valla ya, hiç 2 sene emzirmemişim sanki.
Darısı bekleyen arkadaşlarımıza
Herkesin bu süreçte bambaşka sıkıntıları oluyor maalesef. Benimde sütüm fazla ama bebek emmiyor. Keşke az olsaydı da yeterki emseydi diyorum bir süre sonra düzene girerdi diyorum .Bende zor durumdayım dokunsalar ağlayacak moddayim eşimi ve annemi üzmemek için ağlamıyorum ama yoruldum bende. Benim kızım emiyor sorun yok ama sürekli meme istiyor aranıyor, uykusunda kaldırıyorum biraz emiyor hoooopp uyuyor bidaha aynı ne gece uyuyabiliyorum ne gündüz. Uykusuzluk mahvetti ruh gibi dolanıyorum ortalıkta. Bgn bi sagayim sütüm ne durumda dedim o kadar az geldi ki yine annem yanımda diye aglayanadim bile ama çok üzüldüm. Sağlık ocağında tartildi hiç kilo almamış, zayıflamamis ama almamışta ,yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek mama için de bişey demiyolar sanırım benim sütüm az
Var olİnşallah kolaylikla geçer doğumun , korkularının hiç birini de yaşamadan geçirirsin o yenidoğan sürecini inşallah
Canım tam ne demek istediğini anlamadım ama bebek için önemli olan ovulasyon günü ilişkinin olmuş olması. Ovulasyon çoğunlukla adetin başladığı günden itibaren 13-14-15. Gün civarları oluyor. Bu genellikle böyle ama hep değil. Bazı kadınları 9-10. Gün ovulasyonu oluyor bazılarının 23-24. Gün oluyor.Kızlar merhaba hayırlı geceler bilmediğim için soruyorm şimdiden cevaplayanlara teşekkür ederimadetim bazen 21 başlangıç bazen 24 başlangıç oluyor geçen ay 21.adet başlangıç 25 bitiş bittiği gün ilişki ve bu ayın ilk hatası ilişki oldu
Bügünlerde ara sıra mıgdem bulanıyor kasıklarıma kramp giriyor ve göğüs ağrım oluyor (meme ucu )
Sizce hamilelikle alakalı olabılır mı
İnşallah canım teşekkür ederimCanım tam ne demek istediğini anlamadım ama bebek için önemli olan ovulasyon günü ilişkinin olmuş olması. Ovulasyon çoğunlukla adetin başladığı günden itibaren 13-14-15. Gün civarları oluyor. Bu genellikle böyle ama hep değil. Bazı kadınları 9-10. Gün ovulasyonu oluyor bazılarının 23-24. Gün oluyor.
Önemli olan ne zaman bittiği değil ne zaman başladığı adetinin. Adetinin başladığı günden itibaren 14 gün say, ilişki olmuşsa bebeğin olma ihtimali yüksek. İlişkinin üzerinden de 15 gün geçince gebelik testi yap, zaten varsa çıkar inşallah
Bi de hamile kalmışsan bile bu kadar erken belirti olmaz. Yaklaşık 3 haftalık hamile sayılırsın ve daha minicik hücren vücudunda bu etkileri yapmaz. En azından 5 haftalık olmalısın ki mide bulantısı falan başlasın. Gebelik şüphen varsa ona göre yaşa tabii, ne biliyim ilaç içme, ağır kaldırma vs. İlişki üzerinden 15-17 gün geçince (zaten adetin gecikmiş olur) test yaparak öğrenebilirsin. Eğer istiyorsan Allah en kısa zamanda bebek nasip etsin canımKızlar merhaba hayırlı geceler bilmediğim için soruyorm şimdiden cevaplayanlara teşekkür ederimadetim bazen 21 başlangıç bazen 24 başlangıç oluyor geçen ay 21.adet başlangıç 25 bitiş bittiği gün ilişki ve bu ayın ilk hatası ilişki oldu
Bügünlerde ara sıra mıgdem bulanıyor kasıklarıma kramp giriyor ve göğüs ağrım oluyor (meme ucu )
Sizce hamilelikle alakalı olabılır mı
Amin canım hepımıze inşallah çok sağolBi de hamile kalmışsan bile bu kadar erken belirti olmaz. Yaklaşık 3 haftalık hamile sayılırsın ve daha minicik hücren vücudunda bu etkileri yapmaz. En azından 5 haftalık olmalısın ki mide bulantısı falan başlasın. Gebelik şüphen varsa ona göre yaşa tabii, ne biliyim ilaç içme, ağır kaldırma vs. İlişki üzerinden 15-17 gün geçince (zaten adetin gecikmiş olur) test yaparak öğrenebilirsin. Eğer istiyorsan Allah en kısa zamanda bebek nasip etsin canım
Son adetim biraz tuhaf geçti ve bilmediğim için o yüzden sormak istedim birde ilk defa olucak nasipseİnşallah canım teşekkür ederim
Son adetim çok kötü kahve şeklinde ara sıra gelerek 5 gün falan sürdü ama gün içinde sürekli olmadımSon adetim biraz tuhaf geçti ve bilmediğim için o yüzden sormak istedim birde ilk defa olucak nasipse
Canım benim, belki sadece buraya yazdığın kadarıyla değerlendiricem ama bana da kızma lütfen. Allasen bi sakin ol, bi endişe etme, korkma, bebişi zorlayıp durmaHerkesin bu süreçte bambaşka sıkıntıları oluyor maalesef. Benimde sütüm fazla ama bebek emmiyor. Keşke az olsaydı da yeterki emseydi diyorum bir süre sonra düzene girerdi diyorum .
Sizde üzülmeyin illaki düzene girecektir . Bak mesela sanırım emziremeyen bir tek ben varmışım. Bende yetersiz hissediyorum bu durumda . Ben mi beceremedim ben mi bi yerde hata yaptım diyip duruyorum üstüne gidiyorum düzelmesi için ama hiçbir sonuç alamıyorum
İnşallah istediğin vakitte olsun sağlıklı bir yavrun. Adetinin başlangıç tarihini baz alarak yolunu çizebilirsin. Bununla birlikte ovulasyon testleri var, onlarla da ilerleyip ovulasyon gününü bulabilirsinSon adetim biraz tuhaf geçti ve bilmediğim için o yüzden sormak istedim birde ilk defa olucak nasipse
Ahahaha bende yaptım namazdan sonra ve ben zor olsada atabildimKızlar sabah namazından sonra şu ayak ayak üstüne atmayı deneyeyim dedim atamıyorum bakalım ne olacakKaç güne gelicek
Hala netleşmedi teşekkürler babasıSağlıkla mutlulukla büyüsün inşallahadı ne oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?