2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
J joynss hoşgelmiş miniğiniz sağlıkla büyütün abiyle naptınız merak ediyorum inşallah güzel karşılamıştır
Maşallah diyeyim iyi karşıladı, bir gün önce kardeş istemem diyordu hastanede kardeşim diye yaklaştı. Kendini sürece hazırlamış. Böyle devam ederler inşallah

B brcubrcu0101 Tamamen katılıyorum arkadaşın yazdıklarına. Emzirme sırasında mücadele ederken her tarafımız süt oluyor demiştin bir keresinde, belki de sütün çok tazyikli geliyordur, ondan bebek tıkanıp almak istemiyordur. Aynen bu mesajda yazdığı gibi geriye doğru yaslanarak hatta yatabilirsin, bebeğini de göbeğinin üstüne alabilirsin, o şekilde onun memeni kendi halinde emmesini bekleyebilirsin. Yani memeyi ağzına koymaya çalışma esnasında bile sütler akıyorsa gerçekten sütün var ve tazyikli demek oluyor. O zaman yer çekiminden yararlanıp arkaya doğru yaslanarak emzirmek iyi geliyor, öne doğru bebeğin üstüne doğru eğilirsen süt akışı daha coşar bebek tıkanır, 2-3 dk emer fazla sütü yutamadığı için çeker memeden kendisini.

Kızlar ya bizimki emiyor sorun yok ama her emzirmeden sonra kusuyor. Bazen 15 dk bazen yarım saat sonra. Bazen tatlı kaşığı kadar bazen yemek kaşığı kadar. Bir de kusunca sinirleniyor huzursuz oluyor. Reflü yatağında yatırıyorum beşiğe de öyle alıyorum ama anlamadım normal mi bu kadar kusması

Ahahaha bende yaptım namazdan sonra ve ben zor olsada atabildim
Yaa geçen hafta hatta bi kaç gün öncesine kadar bende atabiliyordum ama gece hiç atamadım abdest alırken ayağımı kaldıramadım onu farkedince yaptım Zorlaşmışsa yine vardır sende de bir şeyler

Kızlar ne kadar sürede bir emziriyorsunuz? Bir de kaçar dakika sürüyor emzirme ? Hemşire hanım emzir o ona yeter dedi ama bence yetmiyor. Aç olunca uyumak istemiyor. Mama vermek gerekmiyor mu ?

Merjaba teşekkür ederim. Evet arada tutuyor ama 4-5 öğünün 1 inde ancak alıyor o da bir saat vs uğraş sonucu. Karnı açken zaten hiçbir şekilde almıyor önce biraz doyuruyoruz. Alırsa zaten o şekilde alkyor ama dediğim gibi onu da 1 saatte ancak alıyor ve 4-5 öğünün 1 inde ancak. 12 gündür pes etmeden her öğün deniyorum çok zor . Süt çokken de denedim azken de denedim . neredeyse her yolu defalarca denedim .

Yok her yerimiz süt oluyor derken bebeği sadece kandırarak tutturabiliyorus tutturursak. Yani kenardan şırıngayla vs süt akıtarak damlatarak vs almasını sağlıyorum alırsa bir tek o şekilde alıyor onu da çok nadir alıyor. Kandırmadan hiçbir şekilde almıyor zaten . O yüzden her herimiz süt oluyor dedim.

Peki o sütle gün geçiriyor mu ? Ekstra mama ya da sağdığınız süttten veriyor musunuz ?

Tabii normal canım, her bebek kusar endişe etme. Fazlasını çıkarıyor o kendince, öyle reflü gibi değil. Sana bol ağız mendili diliyorum

Peki o sütle gün geçiriyor mu ? Ekstra mama ya da sağdığınız süttten veriyor musunuz ?
Şöyle. İlk gğnler mamaya ihtiyaç duyuyorduk ama artık ihtiyaç duymuyoruz sütüm çok fazla çünkü saatte 80 ml rahat çıkıyor . Bebek hemen memeue gelince çok ağladığı için öncelikle bi kısmını bebeğe kaşık biberonla verip biraz karnını doyuruyorum. Sonra memeye alıp kenardan şırınga yardımı ile tutturmaya çalışıyorum. Tutarsa emiyor zaten . Tutmazsa ya da hemen bırakırsa kalan sütü de tekrar kaşık biberonla ona veriyorum çünkü açken ağlama krizine giriyor memede ya da baika yerde hiçbir şekilde durmjyor. Biraz doyurup meme teklif ediyorum alorsa emiyor o şekilde karnı doyuyor almazsa ya da hemen bırakıp ağlama krizine girerse kalan sütü de kaşık biberon ile berip karnını doyuruyorum.

Bebek nasıll kanala vesaire girmiş mii yoksa keyfi yerinde mi Ay bende doğumdan bu güne 0 gün geçti yazıyor ben doğuramadım kii
Yok valla girmemiş hala parmak emiyordu keyfi yerinde o kadar hareket, ananas hurma, bana mısın demiyor yaa uygulamada niye 40 hafta sınırı var, moralimizi bozmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…