B brcubrcu0101 Tamamen katılıyorum arkadaşın yazdıklarına. Emzirme sırasında mücadele ederken her tarafımız süt oluyor demiştin bir keresinde, belki de sütün çok tazyikli geliyordur, ondan bebek tıkanıp almak istemiyordur. Aynen bu mesajda yazdığı gibi geriye doğru yaslanarak hatta yatabilirsin, bebeğini de göbeğinin üstüne alabilirsin, o şekilde onun memeni kendi halinde emmesini bekleyebilirsin. Yani memeyi ağzına koymaya çalışma esnasında bile sütler akıyorsa gerçekten sütün var ve tazyikli demek oluyor. O zaman yer çekiminden yararlanıp arkaya doğru yaslanarak emzirmek iyi geliyor, öne doğru bebeğin üstüne doğru eğilirsen süt akışı daha coşar bebek tıkanır, 2-3 dk emer fazla sütü yutamadığı için çeker memeden kendisini.Canım benim, belki sadece buraya yazdığın kadarıyla değerlendiricem ama bana da kızma lütfen. Allasen bi sakin ol, bi endişe etme, korkma, bebişi zorlayıp durmakendini de yavruyu da bi rahat bırak. En çok kendini bi rahat bırak.
Benim hatırladığım kadarıyla seninki hiç emmiyor, memeyi görünce basıyor çığlığı değil. 5 dk bile olsa alıyor sonra hooop uyuyor kuzum. E tamam, gayet güzel. Buna emziremiyorum deme. Bakma sosyal medyaya sen, 40 dk emecek falan. El kadar bebe, emme refleksi ne kadar çok efor istiyo biliyo musun, nerde o kuvvet onda. Olduğu kadar diyip bi kendini rahatlat. Böyle yaparak bebeğinle sadece meme üstünden bağ kurmaya çalışırsın farkında olmadan. Hiç alakası yok. Bol bol ten teması yap, konuş onunla, hem kendini hem onu sakinleştir. Ama lütfen sakinleştir. Bir panik havasıyla hadi meme çocuğum, tut şunu çocuğum falan yapma.
Emzirme danışmanın ne dedi bilmiyorum ama sütün eğer fazlaysa bebek çektiği an fışkırıyorsa o da rahatsız ediyor olabilir. Sen önce biraz sağ, sonra onu bebişe ver (zaten öyle yaptığını okumuştum) sonra meme teklif et. Dopdolu memeyi verme bakalım. Belki çoksa sütün bebeğin nefesini kesiyordur. Şey pozisyonunu da deneyebilirsin böyle sen hafif oturur pozisyonda, yarı oturur yarı yatar, kaykılmışanladın işte, yani göğsün aşağı doğru değil de yukarı doğru bakacak ki süt akışını da bir nebze olsun yavaşlat. Bunu deneyebilirsin
Canım benim gerçekten iyi bir annesin, elinden geleni yapıyorsun. Farklı pozisyonlar denemeye devam et, nolursun pes etme, banyonu yap, belki bi dışarı çıkıp 20 dk 30 dk çok değil bi nefes al. Ve devam etönce kendini rahatlat, sonra yavaş hareketlerle ve yavaş konuşmalarla bebeğini rahatlat. Bunu her gün yap, pes etme. Yaptığın ilk seferde sonuç alamayabilirsin, pes etme. Tekrar söylüyorum unutma, sen iyi bir annesin
hala mıHala netleşmedi teşekkürler babası
Ya hiç sormayın çok uzadı konuhala mıneyse olsun sağlıkla büyüsün mutluluk getirsin evinize ama netleşince bize de söyleyin
Yaa geçen hafta hatta bi kaç gün öncesine kadar bende atabiliyordum ama gece hiç atamadım abdest alırken ayağımı kaldıramadım onu farkedince yaptımAhahaha bende yaptım namazdan sonra ve ben zor olsada atabildim
Hadi hayırlı olsunnn darısı başıma gözün aydınHanımlar çok şükür ben doğurdum
Hadi inşallah içinize sinen bir isim olurYa hiç sormayın çok uzadı konubugün seçeriz inşallah
Merjaba teşekkür ederim. Evet arada tutuyor ama 4-5 öğünün 1 inde ancak alıyor o da bir saat vs uğraş sonucu. Karnı açken zaten hiçbir şekilde almıyor önce biraz doyuruyoruz. Alırsa zaten o şekilde alkyor ama dediğim gibi onu da 1 saatte ancak alıyor ve 4-5 öğünün 1 inde ancak. 12 gündür pes etmeden her öğün deniyorum çok zor . Süt çokken de denedim azken de denedim . neredeyse her yolu defalarca denedim .Canım benim, belki sadece buraya yazdığın kadarıyla değerlendiricem ama bana da kızma lütfen. Allasen bi sakin ol, bi endişe etme, korkma, bebişi zorlayıp durmakendini de yavruyu da bi rahat bırak. En çok kendini bi rahat bırak.
Benim hatırladığım kadarıyla seninki hiç emmiyor, memeyi görünce basıyor çığlığı değil. 5 dk bile olsa alıyor sonra hooop uyuyor kuzum. E tamam, gayet güzel. Buna emziremiyorum deme. Bakma sosyal medyaya sen, 40 dk emecek falan. El kadar bebe, emme refleksi ne kadar çok efor istiyo biliyo musun, nerde o kuvvet onda. Olduğu kadar diyip bi kendini rahatlat. Böyle yaparak bebeğinle sadece meme üstünden bağ kurmaya çalışırsın farkında olmadan. Hiç alakası yok. Bol bol ten teması yap, konuş onunla, hem kendini hem onu sakinleştir. Ama lütfen sakinleştir. Bir panik havasıyla hadi meme çocuğum, tut şunu çocuğum falan yapma.
Emzirme danışmanın ne dedi bilmiyorum ama sütün eğer fazlaysa bebek çektiği an fışkırıyorsa o da rahatsız ediyor olabilir. Sen önce biraz sağ, sonra onu bebişe ver (zaten öyle yaptığını okumuştum) sonra meme teklif et. Dopdolu memeyi verme bakalım. Belki çoksa sütün bebeğin nefesini kesiyordur. Şey pozisyonunu da deneyebilirsin böyle sen hafif oturur pozisyonda, yarı oturur yarı yatar, kaykılmışanladın işte, yani göğsün aşağı doğru değil de yukarı doğru bakacak ki süt akışını da bir nebze olsun yavaşlat. Bunu deneyebilirsin
Canım benim gerçekten iyi bir annesin, elinden geleni yapıyorsun. Farklı pozisyonlar denemeye devam et, nolursun pes etme, banyonu yap, belki bi dışarı çıkıp 20 dk 30 dk çok değil bi nefes al. Ve devam etönce kendini rahatlat, sonra yavaş hareketlerle ve yavaş konuşmalarla bebeğini rahatlat. Bunu her gün yap, pes etme. Yaptığın ilk seferde sonuç alamayabilirsin, pes etme. Tekrar söylüyorum unutma, sen iyi bir annesin
Yok her yerimiz süt oluyor derken bebeği sadece kandırarak tutturabiliyorus tutturursak. Yani kenardan şırıngayla vs süt akıtarak damlatarak vs almasını sağlıyorum alırsa bir tek o şekilde alıyor onu da çok nadir alıyor. Kandırmadan hiçbir şekilde almıyor zaten . O yüzden her herimiz süt oluyor dedim.B brcubrcu0101 Tamamen katılıyorum arkadaşın yazdıklarına. Emzirme sırasında mücadele ederken her tarafımız süt oluyor demiştin bir keresinde, belki de sütün çok tazyikli geliyordur, ondan bebek tıkanıp almak istemiyordur. Aynen bu mesajda yazdığı gibi geriye doğru yaslanarak hatta yatabilirsin, bebeğini de göbeğinin üstüne alabilirsin, o şekilde onun memeni kendi halinde emmesini bekleyebilirsin. Yani memeyi ağzına koymaya çalışma esnasında bile sütler akıyorsa gerçekten sütün var ve tazyikli demek oluyor. O zaman yer çekiminden yararlanıp arkaya doğru yaslanarak emzirmek iyi geliyor, öne doğru bebeğin üstüne doğru eğilirsen süt akışı daha coşar bebek tıkanır, 2-3 dk emer fazla sütü yutamadığı için çeker memeden kendisini.
Peki o sütle gün geçiriyor mu ? Ekstra mama ya da sağdığınız süttten veriyor musunuz ?Yok her yerimiz süt oluyor derken bebeği sadece kandırarak tutturabiliyorus tutturursak. Yani kenardan şırıngayla vs süt akıtarak damlatarak vs almasını sağlıyorum alırsa bir tek o şekilde alıyor onu da çok nadir alıyor. Kandırmadan hiçbir şekilde almıyor zaten . O yüzden her herimiz süt oluyor dedim.
Tabii normal canım, her bebek kusar endişe etme. Fazlasını çıkarıyor o kendince, öyle reflü gibi değil. Sana bol ağız mendili diliyorumKızlar ya bizimki emiyor sorun yok ama her emzirmeden sonra kusuyor. Bazen 15 dk bazen yarım saat sonra. Bazen tatlı kaşığı kadar bazen yemek kaşığı kadar. Bir de kusunca sinirleniyor huzursuz oluyor. Reflü yatağında yatırıyorum beşiğe de öyle alıyorum ama anlamadım normal mi bu kadar kusması
Bebek nasıll kanala vesaire girmiş mii yoksa keyfi yerinde miKızlar ben yine eve döndümher şey yolunda şu an, doktor haftaya Salı’ya çağırdı.
Şöyle. İlk gğnler mamaya ihtiyaç duyuyorduk ama artık ihtiyaç duymuyoruz sütüm çok fazla çünkü saatte 80 ml rahat çıkıyor . Bebek hemen memeue gelince çok ağladığı için öncelikle bi kısmını bebeğe kaşık biberonla verip biraz karnını doyuruyorum. Sonra memeye alıp kenardan şırınga yardımı ile tutturmaya çalışıyorum. Tutarsa emiyor zaten . Tutmazsa ya da hemen bırakırsa kalan sütü de tekrar kaşık biberonla ona veriyorum çünkü açken ağlama krizine giriyor memede ya da baika yerde hiçbir şekilde durmjyor. Biraz doyurup meme teklif ediyorum alorsa emiyor o şekilde karnı doyuyor almazsa ya da hemen bırakıp ağlama krizine girerse kalan sütü de kaşık biberon ile berip karnını doyuruyorum.Peki o sütle gün geçiriyor mu ? Ekstra mama ya da sağdığınız süttten veriyor musunuz ?
Yok valla girmemiş hala parmak emiyordu keyfi yerindeBebek nasıll kanala vesaire girmiş mii yoksa keyfi yerinde miAy bende doğumdan bu güne 0 gün geçti yazıyor ben doğuramadım kii
Yaa gözünüz aydın MaşaallahHanımlar çok şükür ben doğurdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?