Ben her istediğinde emziriyorum bazen on dk bazen beş dk bazen iki meme emio emdiği halde bazen uyumuoKızlar ne kadar sürede bir emziriyorsunuz? Bir de kaçar dakika sürüyor emzirme ? Hemşire hanım emzir o ona yeter dedi ama bence yetmiyor. Aç olunca uyumak istemiyor. Mama vermek gerekmiyor mu ?
Her seferinde yeni bişeyler öğrenmekBenim de 3-4 gündür her gün aynı şekilde kahverengimsi yoğun kıvamda akıntı geliyor ama ben doktora bile söylemedim. Ara ara nişan parçaları gelebilir normal demişti zaten daha önceden. İlk gebeliğimde kırmızı olarak gelmişti ben de kahverengi olarak ilk defa görüyorum ama normal bence rahim ağzı yumuşamasından ötürüdür diye düşünüyorum.
Ya bide şey sorayım mesela ebe ne yaptırdı yani gitmesem bir şey farkeder mi egzersiz mi sadeceEbe egzersizleri gösterdikten sonra eve mi döneceksin, yoksa yatış mı olacak? Benim öncekinde doktor ebeye yönlendirmişti sonra doğum başladı
32 yaşındayım ben şu yaşıma kadar haldır huldur koşturdum her yere. İşse iş sorumlulukla sorumluluk alıştığım bir düzen vardı şimdi verdiler elime 3 kiloluk bebeyi ne olduğumu şaşırdımCanım benim kızımda kusuyor bu çok normal 12 günlük bebek için , reflü teşhisi çok sonra 2-3 ay sonra kondu ilk kızımda ona göre mamaya geçmiştik biz. Süt kesiğidir fazlasını çıskrıyodur. Emmek sadece doymak için emmiyolar , kendilerini güvende hissetmek için de emiyolar öyle düşün o yüzden her ağladığında memeye koyuyoruz. Mama olsaydı tabi ki saatli olması önemli de
Sağlıkla mutlulukla büyüsünHanımlar çok şükür ben doğurdum
Anladımmm. Teşekkürler bilgi için. Çok çok normal ve doğumla bi ilgisi yok yani anladım.Benim arife günü yapılan çatı muayenesinden beri lekelenme devam. Nişana benziyor. Doktora sordum. Muayene ederken o bölgeyi epey sıyırıyoruz, akıntılar ve lekelenmeler gayet normal dedi.
İlk tecrübe çok kıymetli gerçekten acemilik hassasiyetle geçiyor ama çok özel ve güzel32 yaşındayım ben şu yaşıma kadar haldır huldur koşturdum her yere. İşse iş sorumlulukla sorumluluk alıştığım bir düzen vardı şimdi verdiler elime 3 kiloluk bebeyi ne olduğumu şaşırdımkusunca niye kustu uyuyunca niye uyudu uyanınca niye uyandı
Ay çok zor çokNeyse ki burada deneyimli anneler de var yoksa hastane kapısına kamp kurardım heralde
Daha doğum olmadı mı canım?Bebeğin her şeyi normalmiş ya benimde aşağıda eskiye göre ama suyu felan hep normal nst de hafif dalgalanma var ama buna doğum olacak diyemeyiz dedi ebeye yönlendirdi egzersiz için
Ne zaman isterse emzir canım. Kilosuna göre karar verir doktor mamaya. Bir de çişli bez sayısı günde 4 ü geçiyorsa besleniyordur dedi doktorum. Çişini takip ederek te anlayabilirsin.Kızlar ne kadar sürede bir emziriyorsunuz? Bir de kaçar dakika sürüyor emzirme ? Hemşire hanım emzir o ona yeter dedi ama bence yetmiyor. Aç olunca uyumak istemiyor. Mama vermek gerekmiyor mu ?
Yok yaa belirtisi de yok malesef nst felan 20 nin üzerine çıkmıyorDaha doğum olmadı mı canım?
Benim de hiç sancım çıkmıyordu ama bir anda suyum gelmişti. Benim ama tabi plasenta previa da tetikledi.Yok yaa belirtisi de yok malesef nst felan 20 nin üzerine çıkmıyor
Şimdi aklıma geldi, biraz besleyip öyle meme veriyorsun ya acaba gaz sancısı mı giriyor karnına da ondan ağlıyor. Gazını çıkarıp meme teklif etmeyi de dene. Bütün tuşlara basman için seferber oldukŞöyle. İlk gğnler mamaya ihtiyaç duyuyorduk ama artık ihtiyaç duymuyoruz sütüm çok fazla çünkü saatte 80 ml rahat çıkıyor . Bebek hemen memeue gelince çok ağladığı için öncelikle bi kısmını bebeğe kaşık biberonla verip biraz karnını doyuruyorum. Sonra memeye alıp kenardan şırınga yardımı ile tutturmaya çalışıyorum. Tutarsa emiyor zaten . Tutmazsa ya da hemen bırakırsa kalan sütü de tekrar kaşık biberonla ona veriyorum çünkü açken ağlama krizine giriyor memede ya da baika yerde hiçbir şekilde durmjyor. Biraz doyurup meme teklif ediyorum alorsa emiyor o şekilde karnı doyuyor almazsa ya da hemen bırakıp ağlama krizine girerse kalan sütü de kaşık biberon ile berip karnını doyuruyorum.
Çok sağ olun hepimizinki inşallahSağlıkla mutlulukla büyüsünnasılsınız nasıl oldunuz
AminnBenim de hiç sancım çıkmıyordu ama bir anda suyum gelmişti. Benim ama tabi plasenta previa da tetikledi.
En hayırlı zamanda en hayırlı şekilde doğumun olsun inşallah.
Sana hep soruyordum anesteziyi. Aç kalcam diyordum ama kalmadım. 12 de yedim içtim 4 te de acil sezeryan alındım.
Demir + magnezyum devam dedi elenatal3 önermişti daha önce ama doğum sonrası bir şey demedi ben de sormadım aklıma gelmediHamilelik sonrası hangi vitaminleri verdi doktorunuz?
Ahahaha teşekkür ederim hepinizeŞimdi aklıma geldi, biraz besleyip öyle meme veriyorsun ya acaba gaz sancısı mı giriyor karnına da ondan ağlıyor. Gazını çıkarıp meme teklif etmeyi de dene. Bütün tuşlara basman için seferber olduk
Hmm anladım o zaman doktor sadece fikir amaçlı ebeye yönlendirmiş sizi. Benim açıklığım vardı zaten, Nst de biraz sancı çıkmıştı ama ben hissetmiyordum, doktor ebe hareketleri göstersin biraz uygula tekrar Nst ye alalım, akşama doğru doğum başlar diye tahmin ediyorum demişti ama daha hızlı oldu hareketlerle bir anda sancılarım arttı öğlen doğum oldu.Ev maleseff ebe de öğle arasına girmişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?