2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191

Evet ya sakin kalmam lazım farkındayım ama inanın benim bu durumun hamileliğim de yaşadıklarımdan birikimler. Sakin kalmaya calisacam inşallah ama şu an üzerimde pazartesi kontrolü var bebişin kilo almış olması gerekiyor onun sorumluluğu kaygısı stresi herşeyi var bakalım inşallah halledecez. Sizin dediğiniz gibi düşünüyorum aslında mamaya da karşı değilim süt yoksa bebek emmiyorsa tabiki mama icecek bunun yanlid olduğunu da düşünmüyorum ama niye hala uzerimde bu kadar üzüntü stres,kaygı,korku var anlamış değilim. Emerken uyuyor küçük hanım ve ne uyandırabiliyoruz ne emmesine devam ettirebiliyoruz ne yapacağımı bilemiyorum artık bir saat önce eds yöntemiyle emzirirken uyudu yine aynı şeyler bağıra bağıra ağladım, eşim aldı hemen kucagimdan, bebeği de çok etkiliyorum diye sonra bide bunun için üzülüyorum, diyorum böyle giderse bebeğimi istemezsen reddedersem ne olacak

Umarım bizde bebislerimizi kolaylıkla emziririz doyurabiliriz güzellikle

Kuzenim maltana içeceğini içiyor. Etki ettiğini söylüyor. Bide et haslamanin çok etki ettiğini söylüyor. Rezene ve anason çayı içiyor bizle çay içerken. Aklınızda bulunsun
Hepsini yaptım bakalım malt içeceği de iki gündür içiyorum bgn de Solgarin takviyesine başladım bekleyip göreceğiz neler olacak güzel olur inşallah

Kızlar hamile iken bazı yiyecek içeceklere dikkat ediyorduk. Şimdi emzirirken hangi yiyecekleri kesin olarak yemememiz lazım ? Hamileyken yemediklerimi şimdi süt verirken de mi yememeliyim ? Mesela ; kokoreç, sucuk,kola vs vs
Ya belki tam yeterli bi cevap olmayacak ama şu hani bunu yeme bebekte gaz yapar vesaire sözleri var bu öncelikle doğru değilmiş süte geçmezmiş gaz kendi kendine dikkat ediceksin seni zorlamasın diye dikişlerin olduğu için. Sütü azaltan şeyler var yenilmemesi gereken onu biliyorum nane maydanoz vesaire önüme çıkarsa atarım. Ama diğer türlü kısıtlama çok görmedim ben etrafımda dikkat edilenler genelde sütü artıran azaltan şeyler

Kızlar bu Tomrisin emzirme kampı diye bişey varmış sanırım YouTube baktım bişey bulamadım onu nasıl bulabilirim

Hiç öyle düşünme canım. Tüm yöntemleri dene önce. Power pump yazmıştı bir arkadaş da gerçekten işe yarıyor o. Sık sık sağ, sık sık emzir. Yani işte 3 saatte bir sağım yap, az diyip üzülme, sağım yaparken dolan biberona bakma mümkünse başka şeylerle ilgilen. Kendine süre ver ve inan

Gitmeeeez, üzülme ağlama aaaa. 15 dk sağ. 10 dk mola ver. Sonra tekrar 10 dk sağ. Sonra tekrar mola tekrar sağ. Molasız sağım yapma canım. Yenidoğanın en zor kısmı gerçekten onu uyandırmak, benim de en korktuğum şey o

Kızlar belki konuşuldu bilmiyorum ama Allah aşkına biliyorsanız bana bir yol gösterin. Önce sütüm yoktu bebek aç kalıyordu kaşıkla her öğünde bir miktar mama desteği veriyorduk. Şimdi sütüm arttı. Her 3 saatte bir gumus kapakların ici doluyor yani sut var ama her uyandırmadan sonra 3-4 saate varan bir emzirme sürecimiz oluyor. Tabiki bu sure içinde aralıksız emmiyor ama ne memeyi bırakıyor ne de uyuyor. Sonra yine mama verince uykuya dalıyor. 4 saat emzirme ya da memede uyuma mumkun degil bence. Neyi yanlış yapiyorum kafayı yemek üzereyim. Bugün bir ara sol gözüm görmüyordu yorgunluktan.

Kızlar hamile iken bazı yiyecek içeceklere dikkat ediyorduk. Şimdi emzirirken hangi yiyecekleri kesin olarak yemememiz lazım ? Hamileyken yemediklerimi şimdi süt verirken de mi yememeliyim ? Mesela ; kokoreç, sucuk,kola vs vs
Süt mısırı ve adaçayı kesin olarak yasak. Azaltıyormuş. Nişasta içeren gıdalar kontrollü tüketilmeli. Maydonoz nane de kontrollü tüketilmeli. Dereotu ise süt artırıcı olarak tüketilebilir.

6-7 kez çiş kak yapıyorsa doyuyordur. Kilo kaybı ilk bir hafta normal. Bunu size ilk hafta için doktor söylediyse doktorunuzu değiştirin ben öyle yaptım.

Bu hissettikleriniz yaşadığınız korkular farkında olmadan maruz kaldığınız baskılarla alakalı. Bu baskı görünür bir şekilde 'ay senin sütün yetmiyor' gibi bariz cümlelerle olmayabilir sosyal medyadaki zorlama videolar bile baskı yaratıyor üzerimizde. Yükünüz büyük ve bu kaygılarınız da çok normal.
Bebeğiniz sağlıkla kucağınızda evet kilo kaybı var ama toparlayacak nihayetinde siz iyi olduğunuz sürece o da çok iyi olacak emin olun. Bunu kendimden biliyorum, ben kendi annemin lohusa depresyonuyum. Çok uzun uzun dinlediğim bir hikaye; uzun uzun anlatmayacağım ama kardeşim doğunca annemin ona nasıl bir sevgiyle baktığını gördüğümde çok daha iyi anladığım bir hikaye.

Mamayla mı daha iyi besleniyor o zaman mamayla beslensin hiç önemi yok. Siz ona sevginizle yeter de artarsınız bile. Yeter ki unutmayın heyecanla mutlulukla beklediğiniz bebeğiniz sizinle

Emerken uyuyakalma bizimkinde de var uyuma belirtisi gördüğüm an poposundan dürtüyorum rahatsız ediyorum ki uyumasın. Belki siz de deneyebilirsiniz.

Her süreç farklı ve kendine özgü zorlukları var. Gözümüzün önünde büyüyecekler, anlamayacağız bile. Her hareketlerine hayranlıkla bakarken gözlerimiz dolacak ve bir süre sonra gülerek hatırlayacağız bu günleri. Söz veriyorum

Lütfen ama yeter ki kendinizi yıpratmayın. İyi olmak için ne gerekiyorsa yapın elbet ama siz kendi bebeğiniz çok iyi bir annesiniz bunu asla unutmayın

Süt mısırı ve adaçayı kesin olarak yasak. Azaltıyormuş. Nişasta içeren gıdalar kontrollü tüketilmeli. Maydonoz nane de kontrollü tüketilmeli. Dereotu ise süt artırıcı olarak tüketilebilir.
Süt mısırı şuan beni yıktı tam yaz geldi zamanıydı

İnşallahh bakalım eşimle benimde bebekliğim sakinmiş umarım buda öyle olur
Ay benim de bebekliğim çok sakinmiş meme verildiğinde emer yatırdıklarında uyurmuşum ağladığını bilmem diyor babam ama bizimki tam canavar oldu şu misafirlerin beyinsizlikleri yüzünden
İnşallah sizinki de sizin gibi olur nolur nolmaz misafir almayın eğer yapabiliyorsanız

Yaaa kötü olmuş Ben gurbetteyim o yüzden sadece ailemiz var Allahtan komşum da bir tane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…