Bende bugün tüm gün uğraştım durdum . En son ki beslenmesinde yine üzerime alır almaz uyudu bende sinirden oturup bi güzel ağladım . Emzirmeyeceğim artık diye ağladım . İnsan tükeniyormuş gerçekten . Şu yaşadıklarımı bir başkası anlatsa “ ne kadar da abartıyor ne var bunda “ derdim . Ama cidden zor geliyor bana daEvet ya sakin kalmam lazım farkındayım ama inanın benim bu durumun hamileliğim de yaşadıklarımdan birikimler. Sakin kalmaya calisacam inşallah ama şu an üzerimde pazartesi kontrolü var bebişin kilo almış olması gerekiyor onun sorumluluğu kaygısı stresi herşeyi var bakalım inşallah halledecez. Sizin dediğiniz gibi düşünüyorum aslında mamaya da karşı değilim süt yoksa bebek emmiyorsa tabiki mama icecek bunun yanlid olduğunu da düşünmüyorum ama niye hala uzerimde bu kadar üzüntü stres,kaygı,korku var anlamış değilim. Emerken uyuyor küçük hanım ve ne uyandırabiliyoruz ne emmesine devam ettirebiliyoruz ne yapacağımı bilemiyorum artık bir saat önce eds yöntemiyle emzirirken uyudu yine aynı şeyler bağıra bağıra ağladım, eşim aldı hemen kucagimdan, bebeği de çok etkiliyorum diye sonra bide bunun için üzülüyorum, diyorum böyle giderse bebeğimi istemezsen reddedersem ne olacak
Bir şey merak ettim emzirirken uyuduğu zaman uyandırmayı deniyor musun yani çok sıradan bir şey ama bazen bebekler emerken de uyuya kalıyor ya o yüzden soruyorum. Allah sabır versin dayanma gücü versinBende bugün tüm gün uğraştım durdum . En son ki beslenmesinde yine üzerime alır almaz uyudu bende sinirden oturup bi güzel ağladım . Emzirmeyeceğim artık diye ağladım . İnsan tükeniyormuş gerçekten . Şu yaşadıklarımı bir başkası anlatsa “ ne kadar da abartıyor ne var bunda “ derdim . Ama cidden zor geliyor bana da
Emme davranışı sadece açlıkla ilgili değil, güvende hissetmek için de bazen memede kalmak istiyorlar. Emzirme danışmanıyla görüştünüz müKızlar belki konuşuldu bilmiyorum ama Allah aşkına biliyorsanız bana bir yol gösterin. Önce sütüm yoktu bebek aç kalıyordu kaşıkla her öğünde bir miktar mama desteği veriyorduk. Şimdi sütüm arttı. Her 3 saatte bir gumus kapakların ici doluyor yani sut var ama her uyandırmadan sonra 3-4 saate varan bir emzirme sürecimiz oluyor. Tabiki bu sure içinde aralıksız emmiyor ama ne memeyi bırakıyor ne de uyuyor. Sonra yine mama verince uykuya dalıyor. 4 saat emzirme ya da memede uyuma mumkun degil bence. Neyi yanlış yapiyorum kafayı yemek üzereyim. Bugün bir ara sol gözüm görmüyordu yorgunluktan.
Valla öyle bizim işimiz kazı kazanKesin sezaryen olacak
Kazıkazan gibi bize ne çıkacak görelim bakalım
Doğumdan hemen önce ölçerler mi acaba sabah 7de çağırdı beni doktorum vakit olur mu acaba
10. gündü dün %13 kilo kaybı olmuş doktor baya panik yaptı bir sürü test istedi ben dedim sütümün yetersiz geldiğini düşünüyorum dedim yine de bir sürü test yaptı çok şükür testleri iyi çıktı6-7 kez çiş kak yapıyorsa doyuyordur. Kilo kaybı ilk bir hafta normal. Bunu size ilk hafta için doktor söylediyse doktorunuzu değiştirin ben öyle yaptım.
Yaaa kıyamam emzirme süreci çok zor bisurecmis ama atlatacaz inşallah biraz sabretmemiz gerekiyor ve sakin kalmaya çalışmakKızlar belki konuşuldu bilmiyorum ama Allah aşkına biliyorsanız bana bir yol gösterin. Önce sütüm yoktu bebek aç kalıyordu kaşıkla her öğünde bir miktar mama desteği veriyorduk. Şimdi sütüm arttı. Her 3 saatte bir gumus kapakların ici doluyor yani sut var ama her uyandırmadan sonra 3-4 saate varan bir emzirme sürecimiz oluyor. Tabiki bu sure içinde aralıksız emmiyor ama ne memeyi bırakıyor ne de uyuyor. Sonra yine mama verince uykuya dalıyor. 4 saat emzirme ya da memede uyuma mumkun degil bence. Neyi yanlış yapiyorum kafayı yemek üzereyim. Bugün bir ara sol gözüm görmüyordu yorgunluktan.
Ben yiyorum hep yedim azlıkta yaşamadım kaç yıldır öyle bir bilgim yok açıkçası daha iki gün önce yedimBuna ben de yıkıldımşaka desin biri nolur ama lütfen
Teşekkür ederimBir şey merak ettim emzirirken uyuduğu zaman uyandırmayı deniyor musun yani çok sıradan bir şey ama bazen bebekler emerken de uyuya kalıyor ya o yüzden soruyorum. Allah sabır versin dayanma gücü versin
Ben sezaryen oldum 15 gün önce benim de devam ediyor. Bazı günler leke şeklinde bazı günler bi tık daha fazla . Ama genel olarak çok az. Doktorum 1 ay a kadar kanama sürebilir bazen azalıp artabilir dedi.Kızlar selam bayadır giremedim nasıl gidiyor bebişlerle. Beni tedirgin eden bir konu var 21 Mayıs’ta doğum yaptım hala kanamam devam ediyor az da olsa sizin kanamalarınız durdu mu?
Benim de 17 gün oldu vajinal doğum yaptım bazen azalıp artıyor ama hala devam ediyorKızlar selam bayadır giremedim nasıl gidiyor bebişlerle. Beni tedirgin eden bir konu var 21 Mayıs’ta doğum yaptım hala kanamam devam ediyor az da olsa sizin kanamalarınız durdu mu?
Geçecek ve çok rahatlayacağız. Hamilelik nasıl geçti göz açıp kapayana kadar bu günler de öyle geçecekkızlar yazılanları okudum hepimiz aynı süreçlerden geçiyoruzve hiç bitmeyecek gibi geliyor. Gerçekten büyüyecek mi ? Bu bir ay en azından geçer mi deyip durdum bugün de ..
Benim durdu canım bi kaç gündür hiç yok 10. Gün gibi ilkinde de böyle olmuştu ama kırk gün kanayan da tanıdıklarım varKızlar selam bayadır giremedim nasıl gidiyor bebişlerle. Beni tedirgin eden bir konu var 21 Mayıs’ta doğum yaptım hala kanamam devam ediyor az da olsa sizin kanamalarınız durdu mu?
Bende pazartesi 39+0 oluyorum benimde sabah 7de sezeryanım suyu kilo boyu iyi denildi bence erken değildir sezeryanı çok bekletmiyorlar zaten bu kadar bekletmesine şaşırıp sormuştum doktora ilk doğum olduğu içinmiş sıcaklar fena bende Diyarbakır dayım doğsun da yanımda dursun sicaklarda hamilelik gerçekten çok kötüKızlar çarşamba(39+0) doğumum olacak daha önce yazmıştım
2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacakdoktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Normal doğum yapanlar bebek gelmeden öncede bu kadar hareketli oldu mu?
Eşime bahsettim oda öyle düşünmüş takıntı yapma diye söylemedim dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Ben her konuda rahat bir insandım aslında bu bebek beni çok değiştirdi
Tüm mesajları okuyamadım ama emzirme sorunu bende de var. Çocuk aç süt yok. 2.günü bitirdik. Gelir gelir diyorlar ama bebeğim iyice soğumaya başladı memeden. Bestlak+ solgar vitamine başladom dut kompostosu içtim daha ne yapabilirim, neden sütüm yok asla anlayamıyorum
[/QUOTE
Benim 4. Günün sabahı geldi. Ama şöyle oldu ; 3. Günün akşamı mastit e yakın bir şey oldum göğüslerim şişti sertleşti yani süt dolduğu belliydi ve saatler ilerledikçe şişiyordu. Annem sıcak su sabun ile masaj yaptı epey . Daha sonra pompa attık. Hiçbir iş e yaramayınca ve ağrı başlayınca gece acile gittik daha kötü olmasın diye. Acilde pompa denediler işe yaramadı . Daha sonra ebe eliyle var gücüyle mememi sıktı yaklaşık yarım saat. Tüm gücüyle elleriyle sağmaya başkadı son çare . Çok acıdı ama Allah razı olsun o ebeden milim milim çok kahve iltihap gibi süt geldi her sıkışında . Ama yarım saatte toplasanız 10 çay kaşığı geldi diyebilirim. Ama sanırım kanalları tıkatan iltihapımsı bir şeydi onlar . O şekilde eve döndük . Sabahında pompa attım ve sütümün geldiğini gördüm .
Ama maalesef benim bebek soğumuştu artık3 gün boyunca mama verdik sarılık olmasın diye ve kaşık biberona fena şekilde alıştı. Çok geldiği için şuan memeyi beğenmiyor , çok gelsin istiyor .
Yani 2. Gün sütünüzün gelmemesi çok normal hemen hemen herkesin ilk günler gelmiyor zaten
Anne bağırsağındaki gaz da geçmiyormuş bebeğe. Sadece bazı bebekler bazı gıdalara karşı hassas olabiliyormuşBen yiyorum hep yedim azlıkta yaşamadım kaç yıldır öyle bir bilgim yok açıkçası daha iki gün önce yedimgaz yapıcı şeylere dikkat ediyorum sadece çiğ sebze, kurubaklagil gbi gibi onu da yerim bi süre sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?