2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Daha birkaç günlükken yüzü segirir gibi gülüş şekli alıyordu şimdi sesli ve tepki olarak gülüyor 13 gün sonra 2 aylık olacak gelişim yazılarında zamanı diyo ama çocuktan çocuğa değişir tabi ki🤗🌸
Bizimki de arada huysuzluktan fırsat bulursa 😃 baya sesli sesli gülüyor evet daha önceki haftalarda da yüzünde hep bir yandan gülme durumu vardı. Yavrum güler yüzlü aslında ama huysuzlugu fırsat vermiyor cocuguma

Son düzenleme:
Orası öyle ama gördüğüm kadarıyla belirli yaşa gelmiş insanlar değişmiyor. Evin düzeni ister istemez annelerde o yüzden ev içinde çocuklarla iş bölümü yapmak yinede etkili olur diye düşünüyorum 🌸
Evet o açıdan öyle. Haklısınız. Mesela oğlan çocuğu acıktım deyince evdeki kıza hadi abine kardeşine yemek getir, su getir ütüsünü yap dememek kendi işini yapmayı öğretmek lazım erkek çocuklara. Benim eşim paşa gibi yetişmiş maşallah bir evin bir oğlu. Kv çok titiz evdeki erkeklere iş bırakmıyor aman onla upraşamam kendim yaparım kafasında. Kp bazen önündeki suyu kalkıp kendi katmıyor kv den istiyor deliriyorum. Sonra anlıyorum eşim neden böyle hizmet bekliyor sürekli. Gak deyince yemek guk detince suyu gelmiş önüne.

Bizimki de afet huysuzluktan fırsat bulursa 😃 baya sesli sesli gülüyor evet daha önceki haftalarda da yüzünde hep bir yandan gülme durumu vardı. Yavrum güler yüzlü aslında ama huysuzlugu fırsat vermiyor coxuguma
İnşallah çevreyi keşfetmeye başlayınca huysuzluğu geçecek o gülücükleri hep duyacaz 🥰

Kızlarr ay su kv kp konuları kıyamam annelik koruma içgüdüsüyle aynı düşüncelerden geçtim ben de 😢 biz de çok içiçeyiz çook laflar döndü yani şok oluyodum sinir oluyodum ama baktım terslesem de devam ediyolar gülerek cevap veriyodum tabii tabiii hıı haklısınız falan die tamam diyip bildiğimi okuyodum çünkü ne huzurum kaçsın ne saygısızlık olsun diye zamanla alışıyorsunuz 🥰 günün sonunda evlat sizin evladınız kimse size sormadan hiç bi yere götüremez bildiğini yapamaz. Arkamızdan istediğimizi konuşsunlar
Benim kv çok hurafelere inanir mesela, bana söylediği hiç birşeyi kabul etmedim terslemeden ben inanmıyorum böyle olduğuna dedim, evet sizin zamanında öyleymiş dedim önceden çok saçma geliyordu ama şimdi saygı duyuyorum çünkü öyle büyümüşler , etrafında ki herkes hurafelere inanarak büyütmüş çocuklarını, kendisi de öyle bildiği için öyle büyütmüş. Benim inanmadığımi anladığı için bana bişey diyemiyor, eşime söylüyor küçük kuranlardan verdi yastığının altına koyun diye hiç itiraz etmedim baktım eşim yastigibib altına koymus , dedim ki bu hurafe bak , Kur'an'ı okursan, ve evladimizi koruması için dua edersen bunlar korur kızını, okumadan,sayfaları dağılmış yastık altındaki Kur'an nasıl korusun yavrumu. Aldım kaldırdım mesela ordan. Hiç laf dalaşına girmeye gerek yon ben böyle uygun görüyorum bitti

Kızlar konudan bağımsız olacak ama dün gece 24ten sonra oğlum çok huysuzlandi zaten sabah 9da kalkıp 5 10 dklik uykularla durdu tüm gün gece de ateşi vardı inliyordu fitil yaptım ağrı kesici ateş düşürücü etki etmedi bı yeri ağrıyor gibi inliyordu büyüme atağı desem 8.haftaya var 5.haftayi atlattık niye oldu ki acaba üşüttü mü burnu da kuruyup tıkanmış sıvı olunca temizlemesi kolay da kuruyunca ne yapmalıyız

Kızlar fikrinize ihtiyacım var. Perşembeden beri göğsümün biri tıkalı. Ara ara ateş halsizlik yapıyor ama öyle çok kötü değilim parolla idare edebiliyorum ateşim 38 i geçmiyor. Ama tıkanıklık ne yaptıysam açılmadı. Doktora gitsem de bir çözümü olmayacak biliyorum. Zaten daha yeni gittim antibiyotik yazmıştı elinde bulunsun dşye. Sorum şu: elimde antibiyotik var başlayıp kullanayım mı sizce? Kaç gün oldu açılmadı. Apseye çevirir mi diye korkuyorum. Çok kötü değilim aslında dokunabiliyorum ve aşırı bi ağrım yok ama sertlik ve kızarıklık belirgin var. Diğer memeye göre baya büyük. Antibiyotiği bu 3. Alışım olacak. Bebeğime kıyamıyorum. İlla ki geçiyor süte. Zamana mı bıraksam ilaca mı başlasam sizce???
Birde bebeğim son 10 gündür falan hiç kilo almadı. Emmeleri baya azaldı. Doktor şimdiye kadar iyi almış sorun olmaz dedi ama işte annelik.

İnşallah çevreyi keşfetmeye başlayınca huysuzluğu geçecek o gülücükleri hep duyacaz 🥰
Ay inşallah yaaa yavrum şu son 3 gündür 8. Hafta atağını baya zirvede yaşıyor doğru düzgün uyku uyuyamadi bebeğim com yoruldu , burda kimsenin bebisi 8. Hafta atağı yaşamıyor sanırım , yani inşallah yaşamıyordur çok zor 🤦‍♀️

Kızlarr ay su kv kp konuları kıyamam annelik koruma içgüdüsüyle aynı düşüncelerden geçtim ben de 😢 biz de çok içiçeyiz çook laflar döndü yani şok oluyodum sinir oluyodum ama baktım terslesem de devam ediyolar gülerek cevap veriyodum tabii tabiii hıı haklısınız falan die tamam diyip bildiğimi okuyodum çünkü ne huzurum kaçsın ne saygısızlık olsun diye zamanla alışıyorsunuz 🥰 günün sonunda evlat sizin evladınız kimse size sormadan hiç bi yere götüremez bildiğini yapamaz. Arkamızdan istediğimizi konuşsunlar hiç önemli değil. Kızım 3,5 yasında kp hala diyorki inatla ben götürcem yazlıga yok biz de kalcak yok parka götürcem bilmem ne tabi baba tabi diyorum ama bana kastından değil işte öyle düşüncesi öyle haylleri öyle kırmıyorum idare ediyorum 🤣 kv mesela asla geçme önüme. Siz bi de ek gıda da görün karışmak nasıl oluyor neler duydum ben ama hiç yaşamadım kv hiç önüme geçmedi ben de ama bilgisiz değildim kendimden emindim. Kendinizden emin olmazsanız kendi anneniz de koca ailesi de sizi savurur ordan oraya bebek bakımı konusunda. Tecrübe çok kıymetli ama cocugunla beraber öğrenmek bilgi sahibi olmakta ayrı değerli 🤗
Evet dediğiniz gibi gülüp geçmek lazım tek çözüm bu sanırım bende srtık öyle yapmayı deneyeceğim. Ben iki yıllık evliyim ve ilk çocuğum o yüzden kendimi sinirden harab ettim . Ama söylediğijis gibi yaparsam sanırım daha az harab olurum . Çünkğ başkq çözümde yok küsemiyorsun ama böyşe de sinirleniyorsun . En iyisi he he demek

Uykuya dalmadan önce benimkide gülümsüyor ama bize gülmüyor tamamen tanıması ve bilinçli gülmesinden bahsediyorum o bizde hala yok ☺️ beni tanıyor boynuma gelince sakinleşiyor oda içinde beni izliyor ama gülümsemedi henüz 🥹
Bazı bebeklerin mizacı öyle bence, benim kız kardeşimin oğlu hiç gülmezdi bebekken, biz ona suratsız derdik hatta 😃 şimdi dört yaşında hala gülmez, çok sevdiği bi yere de gitse , çok sevdiği bi oyunu da oynasa , aktivite yapsa falan da gülmez, genel olarak gülmez yani, mesela bişey yapıyor çok eğleniyor diyelim bunu dışardan asla anlayamazsın 😃 sorman gerekir eğleniyor musun diye 😀 . Benim kızda babasının sesini duysun deliriyo bi gülücükler bı sevinmeler şov yapıyor resmen bana, bütün gün huysuzlugunu ben çekeyim gülücükler babaya atılsın 😀

Kızlar konudan bağımsız olacak ama dün gece 24ten sonra oğlum çok huysuzlandi zaten sabah 9da kalkıp 5 10 dklik uykularla durdu tüm gün gece de ateşi vardı inliyordu fitil yaptım ağrı kesici ateş düşürücü etki etmedi bı yeri ağrıyor gibi inliyordu büyüme atağı desem 8.haftaya var 5.haftayi atlattık niye oldu ki acaba üşüttü mü burnu da kuruyup tıkanmış sıvı olunca temizlemesi kolay da kuruyunca ne yapmalıyız
Ateşi düştü mü peki düşmüyorsa bi acile gitmekte fayda var gibi çünkü ataklarda ateş olmuyor bence hiç duymadım benim kız 3 gündür 8. Hafta atağında evet uyumuyor çok huysuz mızır mızır sürekli falan ama ateşi çıkmadı hiç çok şükür, sen bi takip et olmadı acile götür istersen cnm daha çok minnaklar çünkü 😍 kıyamam hemen geçer inşallah

Evet dediğiniz gibi gülüp geçmek lazım tek çözüm bu sanırım bende srtık öyle yapmayı deneyeceğim. Ben iki yıllık evliyim ve ilk çocuğum o yüzden kendimi sinirden harab ettim . Ama söylediğijis gibi yaparsam sanırım daha az harab olurum . Çünkğ başkq çözümde yok küsemiyorsun ama böyşe de sinirleniyorsun . En iyisi he he demek
Valla huylu huyundan vazgecmiyor ama sizin elinizde sinirinizi bozmamak çok zor ama artık anneyiz bunlarla başa çıkıp sağlam durmalıyız ki sağlam çocuklar yetiştirelim 🤗 ayrı şehirden hiç bozmasın sinirinizi hele hiç bişi olmaz istemiosanız açmayın teli aa emziriodum aa uyumuşum bebekle pardon🤣 bir de nacizane esinize söylenmeyin herseyi söylemeyin kızdıgınızı kırıldıgınızı daha cok yeni evliymissiniz bu kadar aileyi sikayet etmek iyi olmaz derlerdi bana büyüklerim. Soguk savas en iyisi çünkü silemicekseniz eğer 👍

Evet o açıdan öyle. Haklısınız. Mesela oğlan çocuğu acıktım deyince evdeki kıza hadi abine kardeşine yemek getir, su getir ütüsünü yap dememek kendi işini yapmayı öğretmek lazım erkek çocuklara. Benim eşim paşa gibi yetişmiş maşallah bir evin bir oğlu. Kv çok titiz evdeki erkeklere iş bırakmıyor aman onla upraşamam kendim yaparım kafasında. Kp bazen önündeki suyu kalkıp kendi katmıyor kv den istiyor deliriyorum. Sonra anlıyorum eşim neden böyle hizmet bekliyor sürekli. Gak deyince yemek guk detince suyu gelmiş önüne.
Benim büyüdüğüm ailemde öyle maalesef daha ilkokula giderken abime ben hizmet ederdim getir götürünü ben yapardım 😄 kendisinin kalkıp bir bardak su almışlığı yok 😅 annem çok enerjik ve becerikli bir kadın başkasının yaptığı işi beğenmez ve sabredemez o yüzden ne bana ne abime ne babama hiç fırsat vermedi. Bu şartlarda büyüyen erkeklerden iş beklemenin sonucu hüsran oluyor 😞
Eskiden bu normalmiş. Ama artık normal olmamalı modern dünyada ev içi iş bölümü olsun biz rahat edemedik ama gelinler rahat etsin en azından 😅 ‘kayınvalidem eşimi ne güzel yetiştirmiş’ diyebilsin 🥰 kızlarımıza da sorumluluk sahibi eş nasip olsun 🌸

Bazı bebeklerin mizacı öyle bence, benim kız kardeşimin oğlu hiç gülmezdi bebekken, biz ona suratsız derdik hatta 😃 şimdi dört yaşında hala gülmez, çok sevdiği bi yere de gitse , çok sevdiği bi oyunu da oynasa , aktivite yapsa falan da gülmez, genel olarak gülmez yani, mesela bişey yapıyor çok eğleniyor diyelim bunu dışardan asla anlayamazsın 😃 sorman gerekir eğleniyor musun diye 😀 . Benim kızda babasının sesini duysun deliriyo bi gülücükler bı sevinmeler şov yapıyor resmen bana, bütün gün huysuzlugunu ben çekeyim gülücükler babaya atılsın 😀
Sizinkide mi gülüyor 🙈 gülsünde kime gülerse gülsün 😅 of benimki ne zaman gülecek gülmeyen sadece benim bebem mi 🙈
Büyük mimikli konuşmalar yapıyorum masallar anlatıyorum eğlenceliyim aslında niye gülmüyor bu kız 😅

Ateşi düştü mü peki düşmüyorsa bi acile gitmekte fayda var gibi çünkü ataklarda ateş olmuyor bence hiç duymadım benim kız 3 gündür 8. Hafta atağında evet uyumuyor çok huysuz mızır mızır sürekli falan ama ateşi çıkmadı hiç çok şükür, sen bi takip et olmadı acile götür istersen cnm daha çok minnaklar çünkü 😍 kıyamam hemen geçer inşallah
Teşekkür ederim 🥰 ateşi sabaha doğru düştü inlemeleri arada oluyor sık uyanıyor ama uyku modunda sürekli dün uyumadigi için yorgun düştü heralde hasta gibi gözleri yarım açık uyuyor uyandırıp emzirecem diraz daha geçmezse götürecem acile 🌸

Sizinkide mi gülüyor 🙈 gülsünde kime gülerse gülsün 😅 of benimki ne zaman gülecek gülmeyen sadece benim bebem mi 🙈
Büyük mimikli konuşmalar yapıyorum masallar anlatıyorum eğlenceliyim aslında niye gülmüyor bu kız 😅
Hahahaha güler güler, dediğim gibi bazı bebeklerin mizacı öyle ama inşallah mizacı öyle değildir de güler bir an önce 😀 çünkü hic eğleniyor mu falan anlamıyorsun kız kardeşimin oğlu gibi 😀

Teşekkür ederim 🥰 ateşi sabaha doğru düştü inlemeleri arada oluyor sık uyanıyor ama uyku modunda sürekli dün uyumadigi için yorgun düştü heralde hasta gibi gözleri yarım açık uyuyor uyandırıp emzirecem diraz daha geçmezse götürecem acile 🌸
İşte saydiginiz herşey benim kızda 3 gündür sürekli uyku modunda ama yavrum hiç uyuyamıyor çok yorulduğu zaman gerçekten 10 dk 15 dk anca uyuyor gece biraz daha fazla uyudu diyebilirim ama ateş yok. Sizin de atak olabilir yaaa ateste yorgunluktan çıkmıştir belkide dediğiniz gibi

Benimki de çok ciddi arada sırada gülüyor herkese değil o da 🤣 en çokta kp ye gülüyor ananeye ve babasına çok az benle ablasına hiç gülmüo 🤣

Kızlar oyuncak konusmussunuz beş dk olsada ağlasa bile oyun halısına tummy şeklinde koyuyorum her gün boyun kasları için. Kartları da karşısına geçip anlatıyorum bir de sağa sola yukarı aşağıya hep takip yaptırıyorum. Bir de marakas takip ettiriyorum sesli eline verip tutturmaya çalışıyorum. Onun harici de kolları yukarı aşağı aç kapa egzersizi bacaklarıma yatırıp yaptırıyorum keyifli anında. Onun harici maalesef kucakta geziyor arada babybjorn ama uyumuyorsa kanguruda uyutarak ilerliyorum. Benim en sevdiğim an popo yıkadıktan sonralar oluyo seviyo suyu rahatlıyo bez bağlarken sohbet muhabbet iki hareket bitti gitti 🤣

İşte saydiginiz herşey benim kızda 3 gündür sürekli uyku modunda ama yavrum hiç uyuyamıyor çok yorulduğu zaman gerçekten 10 dk 15 dk anca uyuyor gece biraz daha fazla uyudu diyebilirim ama ateş yok. Sizin de atak olabilir yaaa ateste yorgunluktan çıkmıştir belkide dediğiniz gibi
Belki de ama atak için erken değil mi 🥹 yarın 7.haftasi doluyor 5.hafta atağında da uyumadı direndi hep şimdide yorgunluktan uyuyor ama direnmeye çalışıyor
Kıyamam ya bu kuzulara uzuvları gelişip büyüyor büyümeden dolayı eklem kemik ağrıları oluyor diye düşünüyorum ergenlikte benimde üstümden kamyon geçmiş gibi yorgunluğum hırçınlığım oluyordu ama bunlar minicik daha 🥹 inşallah çabucak geçer ataklar tüm bebişlerin yorgun halsiz oluşlarına çok üzülüyorum bu saat oldu önümdeki kahvaltıyı yapamadım iştahım kaçtı topladım gözünü açsa konuşup biseyler gosterecem yine oyun halısına koyacam ama inleyip yarı kapalı gözlerle uyuyor

Back
X