2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar fikrinize ihtiyacım var. Perşembeden beri göğsümün biri tıkalı. Ara ara ateş halsizlik yapıyor ama öyle çok kötü değilim parolla idare edebiliyorum ateşim 38 i geçmiyor. Ama tıkanıklık ne yaptıysam açılmadı. Doktora gitsem de bir çözümü olmayacak biliyorum. Zaten daha yeni gittim antibiyotik yazmıştı elinde bulunsun dşye. Sorum şu: elimde antibiyotik var başlayıp kullanayım mı sizce? Kaç gün oldu açılmadı. Apseye çevirir mi diye korkuyorum. Çok kötü değilim aslında dokunabiliyorum ve aşırı bi ağrım yok ama sertlik ve kızarıklık belirgin var. Diğer memeye göre baya büyük. Antibiyotiği bu 3. Alışım olacak. Bebeğime kıyamıyorum. İlla ki geçiyor süte. Zamana mı bıraksam ilaca mı başlasam sizce???
Birde bebeğim son 10 gündür falan hiç kilo almadı. Emmeleri baya azaldı. Doktor şimdiye kadar iyi almış sorun olmaz dedi ama işte annelik.
Yanlis yönlendirmek istemem ama çok kötü değilseniz masajla bir şekilde açmayo deneseniz ve belki bir de genel cerrah görse?

Valla rimel kaptıcı sürüyorsan kendini tebrik et 😂 ben en son ne zaman sürdüğümü hatırlamıyorum . Saçımı bile çoğu zaman arabaya bindikten sonra topluyorum öyle bir haldeyim🫠 çevrende gördüklerinin muhakkak destekçileri vardır
Hepimiz bu haldeysek bu süslenip gezenler nerden çıkıyor meraktayım 😃 neyse kendime haksızlık etmiyim bugün eşimle çok güzel bir restauranta serpme kahvaltıya gittik gençleştim resmen 😃

Eklentiler

• IMG_1700.webp
    IMG_1700.webp
    82,4 KB · Görüntüleme: 47
Maalesef bu sene bunu kabullendim. Şimdiye kadar hiç alttan alan olmamıştım ama sadece konuştuğumla kalıyorum, absürt bir şekilde büyüyüp kavgaya dönüşüyor olay ve değişen bir şey yok. O yüzden pes ettim artık. Çalışmayan bir kadınım, eşimi ailemi seviyorum, en azından yaptığım hizmet sevdiklerime diye kabullendim. Onun hayatı paylaşmaktan anladığı benim evi çekip çevirmem, çocukları idare etmem ve onun da işe gidip para kazanması olarak sabit bir fikirle gelmiş geçmiş, evde bir şeye elini sürmedi sürmüyor, bu düşüncelerini de 10 senedir naptıysam değiştiremediğim için artık 10 yılın sonunda kabullendim nihayet. Kendi babamdan böyle görmedim ama belli ki 40 yaşında bir adamı da bu saatten sonra değiştiremem. Ama kabullenince bir huzura erdim sanki, kendimi artık onu değiştirmeye çabalamakla yormuyorum, evet ev düzeni ve çocuklarla çok yoruluyorum ama bir şekilde hafifledim sanki. En azından enerjimi onu değiştirmeye harcamadığım için kendimi diğer şeylere daha enerjik hissetmeye başladım. Acaba emekli filan olursa evde bir işin ucundan tutar mı, zannımca en fazla bir süpürge açar yumurta kırar, onun haricinde böyle gelmiş böyle gidiyor. Allah sağlık sıhhat versin cümlemize. En önemlisi o.
Bu tarz olaylar bizde var sanıyorum, benzer durumları görmek rahatlattı - ağlanacak halimize gülmek :) ne zaman eşimden destek beklesem bizde de iş kavgaya varıyor. Henüz %100 kabullenemedim belki %70-80. Bazen çok yorulunca medet umuyorum. Beklenti yok, hayal kırıklığı yok aslında.

Hepimiz bu haldeysek bu süslenip gezenler nerden çıkıyor meraktayım 😃 neyse kendime haksızlık etmiyim bugün eşimle çok güzel bir restauranta serpme kahvaltıya gittik gençleştim resmen 😃

Afiyet olsun :)
Bizim binada bi fenomen var aynı benden 1.5 ay önce falan doğum yaptı
Hamileyken ben yerimden kalkamıyordum Allahm kapima biri yemek bıraksa diye yalvarıyordum :)) hatun hikayelerde süslü püslü enerjiyle geziyordu
Bir kere asansörde karşılaştım sanki onunkini de ben taşıyordum
Doğurdu yine aynı fink fink :)

Zaten ilk çıkış uzun sürmesin belki 10-15 dakika evin etrafında tur yeterli olur günden güne artırırsınız. Su soğuk ama girince alışırsınız 😅 açık hava iyi gelecek ikinizede 💕
Starbucks orda nasıl bilmiyorum burda açık alan kısmında çok sigara dumanı oluyor kapalı kafe gibi kısmını ben tercih etmiyorum. Sakin yerler daha iyi geliyor bebişkolara.

Dışarıya şimdiden alıştırın ki daha sonra çıktığında etkilenmesin
Bebek arabasında duruyorlar zaten hiçbir şey olmaz özellikle açık alanlarda
Şimdi keşfetme dönemine giriyorlar etrafa bakarak sakinleşirler hatta
Önümüz kış ben kışında soğukta da çıkaracağım
Baştan böyle alıştırıyorum ilk oglumda da böyleydim

Neredeyse hergün dışardayız valla 😂 nasıl alıştırırsan öyle gider diye düşünüyorum . Yemeğe gidiyoruz , sahile gidiyoruz , markete gidiyoruz. Evde sürekli durunca bebeğe haksızlık ediyormuşum gibi hissediyorum sürekli dört duvar arası illaki sıkılıyordur diye üzülüp hemen sokağa atıyoeuz kendimizi. Dışarıda ışıklara bakıyor insanlara bakıyor hava alıyor baya mutlu görünüyor
Benim bebeğim kolik, biraz huzursuz pusette asla durmuyor. Hiç kucağınıza aldığınız oluyor mu peki dışarda?

Neredeyse hergün dışardayız valla 😂 nasıl alıştırırsan öyle gider diye düşünüyorum . Yemeğe gidiyoruz , sahile gidiyoruz , markete gidiyoruz. Evde sürekli durunca bebeğe haksızlık ediyormuşum gibi hissediyorum sürekli dört duvar arası illaki sıkılıyordur diye üzülüp hemen sokağa atıyoeuz kendimizi. Dışarıda ışıklara bakıyor insanlara bakıyor hava alıyor baya mutlu görünüyor
Biz ne zaman çıksak 5 dk sonra emmek istiyor. O sorunu nasil cozuyorsunuz?

Kızlar fikrinize ihtiyacım var. Perşembeden beri göğsümün biri tıkalı. Ara ara ateş halsizlik yapıyor ama öyle çok kötü değilim parolla idare edebiliyorum ateşim 38 i geçmiyor. Ama tıkanıklık ne yaptıysam açılmadı. Doktora gitsem de bir çözümü olmayacak biliyorum. Zaten daha yeni gittim antibiyotik yazmıştı elinde bulunsun dşye. Sorum şu: elimde antibiyotik var başlayıp kullanayım mı sizce? Kaç gün oldu açılmadı. Apseye çevirir mi diye korkuyorum. Çok kötü değilim aslında dokunabiliyorum ve aşırı bi ağrım yok ama sertlik ve kızarıklık belirgin var. Diğer memeye göre baya büyük. Antibiyotiği bu 3. Alışım olacak. Bebeğime kıyamıyorum. İlla ki geçiyor süte. Zamana mı bıraksam ilaca mı başlasam sizce???
Birde bebeğim son 10 gündür falan hiç kilo almadı. Emmeleri baya azaldı. Doktor şimdiye kadar iyi almış sorun olmaz dedi ama işte annelik.
Sağım yapıyor musun canım duşta masaj sonrası sağımla ben de kıyısından döndüm

Canım benim bi arkadasım nasıl cozdu biliomusun elektrikli diş fırçasıyla masaj yaparak meneye dağıttı o ağrıyı çok enteresan ama öyle bir yöntem bulmuştu kendine belki işe yarar sen de de

Kızlar bunu kullanan var mı ? Memnun musunuz ? Hediye geldi iyi değilse değiştireceğim 😌

Eklentiler

• IMG_8193.webp
    IMG_8193.webp
    64,8 KB · Görüntüleme: 42
Benim bebeğim kolik, biraz huzursuz pusette asla durmuyor. Hiç kucağınıza aldığınız oluyor mu peki dışarda?
Ben kucagimda bebek bir elimde puset cok donmuslugum var eve 😅 niye kucaga alinmasin ki cafe de falan otururken hep aliyorum ben durmuyorsa gezdirioruz ayakta vs kendinizi korkutmayin 😘

Biz ne zaman çıksak 5 dk sonra emmek istiyor. O sorunu nasil cozuyorsunuz?
Tok oldugundan emin olunca aslinda daha rahat cikiliyor. Ben oyle araba yolculugu yapiyorum mesela bi yere gidiceksem max 1 aaat duruyo oluyo. Pusette hic durmuo disarda henuz. En iyi kanguruyla hareket ediyorum ben disarda 2 -3 saat uyuyor bazen

Arabayı sürerseniz sallantıyla durmuyor mu? Mızmızlandığında kucağıma alıyorum dün markette çığlığı bastı mesela hemen kucağıma aldım herkes bize bakıyordur diye düşündüm ama kimse bakmıyordu ☺️

Benim de kolik kriz geldiginde sadece memede sakinleşiyor
Oluyor tabi dün cıkar çıkmaz ağladi kucagima aldim hatta durmadi sakin bir yerde taktim önlügü iki emdi tekrar pusete koydum :)

Afiyet olsun :)
Bizim binada bi fenomen var aynı benden 1.5 ay önce falan doğum yaptı
Hamileyken ben yerimden kalkamıyordum Allahm kapima biri yemek bıraksa diye yalvarıyordum :)) hatun hikayelerde süslü püslü enerjiyle geziyordu
Bir kere asansörde karşılaştım sanki onunkini de ben taşıyordum
Doğurdu yine aynı fink fink :)
Evet ya bu fenolara hayret ediyorum benim arkadaş da öyle biri aslında çok da tanımıyorum uzaktan arkadaş daha 10 gün filan oldu doğum yaptı geziyor ben 2.ay bitti ilk defa bir yemeğe çıkabildim restoranda şansıma çocuk oyun alanı ve çok güzel bir bebek bakım odası vardı. Bundan sonra daha sık gideriz oraya diye düşünüyorum. Tam karşısında da avm vardı Carrefour’dan eksikleri aldık bez bebek deterjanı vs çok iyi geldi. 1700₺ye 300 adet bez aldım indirimde. 😃 Ama hava çok sıcak bugün 52 dereceyi görmüş. Artık bir ay yeter bu gezme bize havalar biraz normalleşsin öyle gideriz.

Arabayı sürerseniz sallantıyla durmuyor mu? Mızmızlandığında kucağıma alıyorum dün markette çığlığı bastı mesela hemen kucağıma aldım herkes bize bakıyordur diye düşündüm ama kimse bakmıyordu ☺️
Hayır sürsek de durmuyor, pusette baya darlanıyor sanırım sardığı için 🫠 Uyuyorsa şansa duruyor ama uyandığı an mikmik..

Back
X