• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Size de çok geçmiş olsun ❤️‍🩹 bizde 10.30 gibi yaptık.
Bebiş uyuyor ama ben uyuyamadım. Yanakları buz gibi. Emzirmek için aldım kucağıma kafasıda normaldi sıcaklığı.memeyi ağzına aldığında ise her zamankinden farklıydı, baya sıcaktı ağız içi. İlk kez böylr bi şey görüyorum. İç sıcaklığı fazla sanırım
İnsan ne yapacağını bilemiyor. Bende mevsimlik bir pijama giydirdim ve üstüne kalın battaniye örttüm ama kollar falan hep dışarda. Evde biraz serin. Ses çıkartıp duruyor uykusunda. aksi gibi yarına da sabah erkenden başlamak üzere tonla işim var dışardayım.
İnş şifa olsun tüm bebişlere 🤲
Gerçekten öyle insan ne yapacağını şaşırıyor. Bende ince mi örttüm üşür mü kalın örtsem atesi tekrar çıkar mı diye düşünmekten olan uykum da kaçtı.
Sabaha birşeyleri kalmaz inşallah.Annesi de tüm işlerini halleder🌸

Kızlar ya yazdıklarınızı takip edemedim kusura bakmayın
Bebeğim aşırı huysuz hep elimde kolumda olmak istiyor günlerdir emmeyen bebem sütüm yok diye memeye yapıştı hiç mama içmedi sütte yok bugunde aç kaldı 😥 sesi kısılıncaya kadar ağlayıp uyuyakaliyor yere koyduğum gibi uyanıyor yine kucak istiyor alt dişlerinde kabartı var acaba onların mı acısı benim elim dışında da bişey sokmuyor ağzına elimi yakaladığı yerde meme emzik ne varsa atıp parmaklarımı emmeye çalışıyor ısırma kaşıma da yapmıyor emiyor sadece kaşıyıcıyla uğraşsın diye eline veriyorum atıp bağırıyor dayanamadım ağrı kesici verdim kaşığı yakalayıp yaladı ay sinirden ne güldüm ama 🤦🏻‍♀️
Şimdi uyuyakaldı bırakmaya korkuyorum yine kalkacak diye
Asıl soruma geleyim 🤭 tüm aşı yaptıran kuzulara geçmiş ve şifa olsun inşallah ❤️
Bizimkinin kan değerlerinde enfeksiyon çıkmıştı antibiyotik başladık 4.günümüzdü hemşire aşıya çağırdı antibiyotik devam ettiğimiz için pazartesiye erteledi 2.ay aşıları ilk 2 gün huysuzlukla geçmişti ağlama krizleri yoktu ağrısı var gibi sızlanıyordu sadece acaba bu aşılar nasıl geçiyor ilk asilar gibi mi yoksa kendimi krizli birkaç geceye hazırlasam mı bu günün ardından aşı korkusu sardı beni 🥹
Alerjik mama ne zaman gelecekti, ben ona yordum ağlamasını😔

Benim kızın odası bu, Montessori ama normal baza ölçüsünde ben de büyük istemedim oda küçük, oyun alanı kalsın istediğim için, bide bu ev gibi falan aşırı abartı şeyler de istemedim öyle 9 10 yaşına kadar kullanabilen diye hemde ben sevmem öyle kalabalık görüntü 😃 sadeciyim, 5. Ayda geçireyim alışana kadar bir ay yanında yatarım 6. Ay yalnız yatmaya alışmış olsun diye düşünüyorum ama doğru mu yaparım bilmiyorum da emzirmedigim için daha kolay olur gibi geliyor gece iki kez uyanıyo ikinci uyanışı sabaha doğru oluyo zaten
Güle güle vakit geçirsin minnoş odasında çok güzel olmuş🥰 yatağın ölçüsü nedir?

Tabiki değil gece uykusuna 9 gibi yatiririm 8 buçuk gibi yıkar masaj , karnını doyur falan derken 9 gibi uyuturum bgn misafirde vardi 8 de uykusu geldi hiç durmadı ağladı gittim uyuttum uyuyor ben salona misafirlerin yanına gelip oturmadan ağladı öyle belki 5 kez gittim yanına güzel dalardi genelde gece uykusuna ama 3 gündür benim kızda geceleri dalmakta zorlanıyor atak bitti diye seviniyordum ama tekrar gösteriyor gibi kendini dün gece de resmen yine yarım saatte bir uyanıp ağladı 🤦 bakalım bu gece beni neler bekliyor 💆 inşallah güzel uyur yaaa çok basım ağrıyor 💆💆
Bütün gece boğuşuyoruz gerçekten yarım saatte bir uyandı en son pes ettim kalktık şu an. Ataktandır diye inanmak istiyorum geçici olduğunu bileyim yeter psikolojim bozuldu gece olsun istemiyorum :/ Gündüz uykuları nasıl Miray ın?

E esraaa07 Buda benimki 12 kez kalkmış olduğum kesin ama yüzeyel bile uyuduğumu zannetmiyorum çünkü ya ayağımda salladım ya kıcağımdaydı sırtım yatağa değmedi bile😑😑

Eklentiler

• IMG_7204.webp
    IMG_7204.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar gece boyu bebeği uyumayan anneler yazmış. Moral vermek isterim🫠
İlk atağa biz girdik ve sanırım en çok ben yazıyordum dayanamkylrum artık diye . Ben artık aloşkanlık olduğunu ve artık hep böyle süreceğini düşünüyordum.
Şükür bitti sayılır atak ve bebeğim eski gece uykularına geri döndü. Şimdi hepiniz peşimden geleceksiniz hepinizin uykuları teker teker düzelecek 🙏🏻 tünelin ucunda ışık var üzülmeyin😍

Kızlar ya yazdıklarınızı takip edemedim kusura bakmayın
Bebeğim aşırı huysuz hep elimde kolumda olmak istiyor günlerdir emmeyen bebem sütüm yok diye memeye yapıştı hiç mama içmedi sütte yok bugunde aç kaldı 😥 sesi kısılıncaya kadar ağlayıp uyuyakaliyor yere koyduğum gibi uyanıyor yine kucak istiyor alt dişlerinde kabartı var acaba onların mı acısı benim elim dışında da bişey sokmuyor ağzına elimi yakaladığı yerde meme emzik ne varsa atıp parmaklarımı emmeye çalışıyor ısırma kaşıma da yapmıyor emiyor sadece kaşıyıcıyla uğraşsın diye eline veriyorum atıp bağırıyor dayanamadım ağrı kesici verdim kaşığı yakalayıp yaladı ay sinirden ne güldüm ama 🤦🏻‍♀️
Şimdi uyuyakaldı bırakmaya korkuyorum yine kalkacak diye
Asıl soruma geleyim 🤭 tüm aşı yaptıran kuzulara geçmiş ve şifa olsun inşallah ❤️
Bizimkinin kan değerlerinde enfeksiyon çıkmıştı antibiyotik başladık 4.günümüzdü hemşire aşıya çağırdı antibiyotik devam ettiğimiz için pazartesiye erteledi 2.ay aşıları ilk 2 gün huysuzlukla geçmişti ağlama krizleri yoktu ağrısı var gibi sızlanıyordu sadece acaba bu aşılar nasıl geçiyor ilk asilar gibi mi yoksa kendimi krizli birkaç geceye hazırlasam mı bu günün ardından aşı korkusu sardı beni 🥹
Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin inşallah 🙏
Bizimki 2. 3. aydan daha rahat geçti. Yine de huysuzluk ve hafif ateş vardı. Umarım seninki de daha rahat geçer zaten hastalanmış bebiş bir de aşı yormasın ya

E esraaa07 Buda benimki 12 kez kalkmış olduğum kesin ama yüzeyel bile uyuduğumu zannetmiyorum çünkü ya ayağımda salladım ya kıcağımdaydı sırtım yatağa değmedi bile😑😑
Bir gecelik güzellik yapmış bizimki. 3e kadar uyumadım bile. 5'te eşim almış yanımdan 6 buçukta geri getirdi. Aksi gibi işe gitmem lazım bugün bir de 🤦‍♀️ Hani bu tepenin ardı yeşil vadiydi ya 😅😅

Eklentiler

• 18101.webp
    18101.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 16
Kızlar gece boyu bebeği uyumayan anneler yazmış. Moral vermek isterim🫠
İlk atağa biz girdik ve sanırım en çok ben yazıyordum dayanamkylrum artık diye . Ben artık aloşkanlık olduğunu ve artık hep böyle süreceğini düşünüyordum.
Şükür bitti sayılır atak ve bebeğim eski gece uykularına geri döndü. Şimdi hepiniz peşimden geleceksiniz hepinizin uykuları teker teker düzelecek 🙏🏻 tünelin ucunda ışık var üzülmeyin😍
Ay aşırı sevindim. Sizin 3,5 aylık başlamıştı 4,5 aylık sona erdi sanıyorum değil mi? Bir ay kadar sürdü yani bu.
Bu süreçte gündüz uykuları nasıldı?

Ay aşırı sevindim. Sizin 3,5 aylık başlamıştı 4,5 aylık sona erdi sanıyorum değil mi? Bir ay kadar sürdü yani bu.
Bu süreçte gündüz uykuları nasıldı?
Tam 1 ay doğrudur. Gündüz uykuları hiç etkilenmedi aynen düzene devam etti. Ama gece oldu bi halöer oluyordu en son 10 gün kadar 15-20 dk da bir kalkıyordı 🤦

Bütün gece boğuşuyoruz gerçekten yarım saatte bir uyandı en son pes ettim kalktık şu an. Ataktandır diye inanmak istiyorum geçici olduğunu bileyim yeter psikolojim bozuldu gece olsun istemiyorum :/ Gündüz uykuları nasıl Miray ın?
Bu gece yine aynıydı yarım saat en fazla 40 dk da uyandı emzigini verip uyutuyorum öyle uyanık kalmıyor ama tabi bende uyku enerji hiç bişey kalmadı gündüz uykuları mirayın hep çok azdı hala aynı yarım saat 45 dk çok şanslıysam bir saati buluyor bazen, gece uykuları bı ara böyle olmuştu yine sonra düzeldi dedim heralde atak bitti şimdi 4. Gece oldu yine böyle başım fena ağrıyor 💆🤦

Tam 1 ay doğrudur. Gündüz uykuları hiç etkilenmedi aynen düzene devam etti. Ama gece oldu bi halöer oluyordu en son 10 gün kadar 15-20 dk da bir kalkıyordı 🤦
Aynı şekilde gündüz uykuları önceki gibi ama gece asla derin uykuya geçemiyor. Mecburen çok sağlıksız yöntemler deniyoruz çarşaf, meme çünkü benim bebeğim başından beri ayakta sallanmayı da kabul etmedi. Hep böyle gidecek diye çok korkuyorum :(

Aynı şekilde gündüz uykuları önceki gibi ama gece asla derin uykuya geçemiyor. Mecburen çok sağlıksız yöntemler deniyoruz çarşaf, meme çünkü benim bebeğim başından beri ayakta sallanmayı da kabul etmedi. Hep böyle gidecek diye çok korkuyorum
Bu gece yine aynıydı yarım saat en fazla 40 dk da uyandı emzigini verip uyutuyorum öyle uyanık kalmıyor ama tabi bende uyku enerji hiç bişey kalmadı gündüz uykuları mirayın hep çok azdı hala aynı yarım saat 45 dk çok şanslıysam bir saati buluyor bazen, gece uykuları bı ara böyle olmuştu yine sonra düzeldi dedim heralde atak bitti şimdi 4. Gece oldu yine böyle başım fena ağrıyor 💆🤦
bizim de gündüz uykuları öyle normali bu sanırım toplam max 3,5 -4 saat uyumaları gerek. Gece uykuları her geçen gün daha berbat bu çocuk en gazlı dönemlerinde böyle değildi inşallah ataktır diye dua ediyorum resmen :/

Aynı şekilde gündüz uykuları önceki gibi ama gece asla derin uykuya geçemiyor. Mecburen çok sağlıksız yöntemler deniyoruz çarşaf, meme çünkü benim bebeğim başından beri ayakta sallanmayı da kabul etmedi. Hep böyle gidecek diye çok korkuyorum

bizim de gündüz uykuları öyle normali bu sanırım toplam max 3,5 -4 saat uyumaları gerek. Gece uykuları her geçen gün daha berbat bu çocuk en gazlı dönemlerinde böyle değildi inşallah ataktır diye dua ediyorum resmen :/
Ataktir cnm da bizim enteresan değil mi 3,5 aylıkken başladı burcu arkadaşımızın bebeğiyle aynı dönem başladı bizim uyku gerilemesi uykuya dalmada sorun gece uyanıp 2 3 saat uyumama ve yarım saatte 40 dk da uyanma vardi ama 2 hafta anca sürdü bizim kız düzeldi sonra şimdi yine 🤦 neyse sağlıkları yerinde olsun da bekleriz artık yapacak bişey yok sabah eşime yalvarıyordum bi ara ne olur bide sen kalk ver emzigini diye 😃

2. Ayda yapılan aşıların aynısı. Ama etkisi kesinlikle aynı değil. Biz onda iyiydik ateşi olmamıştı sadece 2-3 gün sürekli uyumuştu. Bunda iç ateşi var gibi ama ateş ölçerde yok kafası da ara ara sıcak oluyor.
Bunarada uykusuzluktan neyş nasıl yazıyorum bilmiyorum hata ettiysem affola
Estağfurullah 🌸
Bizde geçen defa iç ateş olmuştu ateş ölçerde çıkmayan hafif huzursuzluk ve sürekli uyuma isteği vardı size de geçmiş olsun inşallah en hafif belirtilerle en kısa sürede atlatsin kuzular 🤲🏻🤲🏻

Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin inşallah 🙏
Bizimki 2. 3. aydan daha rahat geçti. Yine de huysuzluk ve hafif ateş vardı. Umarım seninki de daha rahat geçer zaten hastalanmış bebiş bir de aşı yormasın ya
İnşallah canım çok teşekkür ederim 🥰

Aynı şekilde gündüz uykuları önceki gibi ama gece asla derin uykuya geçemiyor. Mecburen çok sağlıksız yöntemler deniyoruz çarşaf, meme çünkü benim bebeğim başından beri ayakta sallanmayı da kabul etmedi. Hep böyle gidecek diye çok korkuyorum :(
Benimkinin de öyle gündüz uykuları etkilenmedi yani bi kaç gündür emerek uyuyor ama yine aynı süre uyuyor ama geceleri de asla uyumuyor emziriyorum sallıyorum yok yani hiç uyuyamıyorum 3 gündür aşırı arttı bu🤦🏻‍♀️ Bu arada gece uykusuna geçmeyi yazmıştın bende 8 olmadan başlasam bile 9 a doğru tam uyuyor 9 dan önce uyursa 5-10 dk sonra uyanıyor illa 9 da geçiyor uykuya oda çok uzun değil zaten de yani 1.5 saat en fazla

Back
X