• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Yapmıyorsanız sulu yemekleri konserve gibi kavanozlayıp dolaba koymanızı tavsiye ederim.
Bir gün yemek pişirip 2 hafta yetecek yemek yapabilirsiniz 😬
Hayır hiç yapmıyorum öyle konserve, domates menemenlik filan da hiç yapmadım hayatımda, ne tür yemekler yapıyorsunuz siz mesela? Bir günde birkaç çeşit yemek mi yapıyorsunuz? Yoksa tek çeşit ama fazla mı yapıyorsunuz?

Bende de öyle oldu her çocukta 1 kanal oldu gibi bir şey, ama bu sonuncusunu 2 dolguyla atlattık. İnşaallah daha bir şey çıkmaz. Elenatal’de kalsiyum varsa iyi kullanıyorum ben de.

Açıkçası ben de inanmıyorum ataklara. 🤣 Yani bebeklerin bazı dönemlerde hızlı gelişim gösterdikleri evet doğru, ve bu da bebeğe ağır gelip huyları değişebiliyor. İlk bebeğimde ben de niye böyle oldu bu bebek nesi var diye dertlendiğimde hee atak haftasıymış diye düşünüp rahatlıyordum. Ama zamanla analdım ki bu hem her bebekte olacak diye bir şey yok, bazısı kolay atlatır bazısı daha sancılı geçer. Hem de günleri haftaları önceden takip etmek dediğiniz gibi önceden strese sebep oluyor bana iyi gelmiyor. O yüzden atak haftasının varlığına inanmıyorum ya da inanmıyor gibi yapıp göz ardı ediyorum. Ama huysuzluğu olduğunda uykuları bozulduğunda sıkıntısı varsa, heralde ya aşıdan ya da atak haftasına geldik diyorum geçiyorum. Gerçekten o gün atak haftası mı değil mi onu teyit etmiyorum.
Bende noktasından virgülüne kadar böyle düşünüyorum atakla ilgili 👍

Demir ilacı kullaniyormusunuz ?çünkü demir ilacıda nokta şeklinde kan görülür dedi doktorumuz.
Alerjide iplik şeklinde olur kakada kan.
Henüz başlamadık Demir ilacına, daha küçüktü kan gördüğümde, siz benim içime su serptiniz, inşallah değildir, bir süre daha yediklerime göre gözlemleyecegim bakalım, umarım gecer

Merhabalar, doktorumuz demir takviyesi olarak lipofix veya bestiron kullanabilirsiniz dedi. Lipofix başlamayı düşünüyorum. Bestiron kadar yoruma ulaşamadım. Kullanan var mı?

Merhabalar, doktorumuz demir takviyesi olarak lipofix veya bestiron kullanabilirsiniz dedi. Lipofix başlamayı düşünüyorum. Bestiron kadar yoruma ulaşamadım. Kullanan var mı?
Merhaba, ben de lipofix aldım başlayamadık henüz. Trendyolda baya yorum var, bakmış mıydınız?

Merhaba, ben de lipofix aldım başlayamadık henüz. Trendyolda baya yorum var, bakmış mıydınız?
Okudum evet. Sizlerin de deneyimlerini öğrenmek istedim. Umarım faydalı olur bebitolarımıza🙌🏼 kabızlık vs yaşamayız zaten gaz sorunlarımız yeni yeni geçmeye başlıyor.

Yav kızlar gurbette olanlar için soruyorum. Kv , kp size geldiği zaman ne kadar kalıyorlar ve ne kadar sürede bir geliyorlar ?
31 mayısta doğum yaptım gelip 10 gün kaldılar döndüler . Temmuzda ben gittim 3 hafta kaldım 1 haftasını onlarda geçirdim. Şimdi bu hafta biz gelecez diyorlar 🤦 aslında tee 1 ay önce geleceklerdi de ben cıngar çıkardım da eşim durdurdu. Ama şimdi gelcez diyorlar. Doğumda da cıngar çıkardım bi ay önce de çıkardım suratımdan da görüyorlar 🤦
Yani xidden tamam gelsinlerde ama bi özleyelim birbirimizi biraz yahu . En az 10 gün kalırlar en iyimser.
Bu kez hiçbir şey demiyorum çünkü yoruldum harbiden her seferinde kendimi ve evliliğimi yıpratmaktan öteye geçemedim. Daha doğum dönemi kanlı bıçaklı olduk neredeyse yani sıkıntı çektiğim için asla onlarla konuşamıyordum bile konuşmak istemiyordum. Bunu bile bile bu kadar sık görüşmek niye . Ailemin yanına gitmek istiyorum ama onlar da aynı şehirde diye gidemiyorum çünkü gidince bizde de aynı gün sayısı kadar kalacaksın torunumuzu özlüyoeuz diyorlar. Yani bi gülsem bi sıcak davransam ay ın 2 haftası bizde olurlar . Bi de bize soğuksun diyorlar. İyi de soğuk olmasam 🤦bir de eşim diyorki ben sizinkilere sürekli bize gelin diye davette bulunytorum ama sen bi kez bile kaf arasında bizimkilere gelin demedin.
Unuttuğu şey şu ki eşim bizimkilere 50 kez söylese bizimkiler 51. Kez gelirler rahatsızlık vermeyelim derler.
Ben söylesem 1. Seferin akşamı bizde olurlar .
Epeyde mesafe car arabayla 20 saat yol geliyorlar 🤦
Vallahi bende gurbetteydim. Yeni aynı şehire taşındık. gurbetteyken annemlerle aynı şehirde kayınvalidemlerle başka şehirlerdeydik. Benim ailemde eşimin ailesi de sık sık gelmezlerdi. Rahatsız olmayın çalışıyorsunuz derlerdi. Kayınvalidemler 4 senelik evliliğimde uzak diye 2 kez geldiler. Ama her gün de konuşurduk. Şimdi aynı şehirdeyiz müsait misiniz diye soruyorlar gelmeden. Eşimde bende kim olursa olsun çok fazla gidip gelmekten hoşlanmıyoruz. Zaten yoğun çalışıyoruz. Arta kalan zamanda birbirimize zaman ayırıyoruz. Eşimde hoşlanmaz kendi anne babası bile olsa biz dinleneceğiz der. Ben sizin olaylarda hep eşinizi suçlu buluyorum. Onun sorumluluğunda o sınır koyacak.

PaxosAurora PaxosAurora siz birkaç günlük yemek yapıyordunuz değil mi aklımda o şekilde kalmış 😅 Tamam pratik şeyler yapabiliyorum ama 2 gün dayanmıyor maalesef hemen tek günde biten şeyler oluyor, her gün yemek hazırlamaktan biraz yoruldum açıkçası. Ya yaparken çok yapmam lazım ya da başka bir sırrı var bu işin. Evde başka çoluk çocuk da olunca… Mesela dün pilav yaptım tamam o bugüne de kaldı ama anayemek bitiyor. Neler yapıyorsunuz biraz ipucu alabilsem çok iyi olacak 😍
Selam! Evet, o benim ☺️ Normalde mutfak işlerini çok sevmeme ve ayıptır söylemesi iyi yemek yapmama rağmen artık günlük yemek yapamıyorum. Büyük tencerelerde pişiriyorum, içinden yiyeceğimiz kadarını alıp ısıtıyoruz. Sizin üç çocuğunuz vardı diye hatırlıyorum. Yemek dayanmaz, çok haklısınız. Öncelikle zevkimiz için değil artık doymak için yediğimizden ne pişirirseniz pişirin besleyiciliğini arttırıcı bir şeyler yapın derim. Çorba mutlaka olsun, o kurtarıcıdır. Mesela normalde yaptığınızın iki katı ölçüyle mercimek çorbası yapın ve tavuk suyu kullanın, sarımsağını soğanını bol koyun, havuç mutlaka olsun içinde. Küçük bir tencereye kepçe hesabıyla her gün koyar ısıtır yersiniz. Pilav, makarna gibi karbonhidratı da yarım kilodan aşağı yapmayın, yine aynı şekilde suyunu gerçek etsuyu ile yapın ki her gün her gün aynı şeyi yiyoruz ama son derece faydalı, besleyici bir şey tüketiyoruz hissiyatı olsun. Pilavlara ben nohut mutlaka koyuyorum yine aynı mantıkla. Ana yemeğe gelince, eğer pilavınız çoksa bunun yanına düdüklüde fasulye yapabilirsiniz. Etli de olur sucuklu da olur. Ben iki büyük soğan atıyorum içine, piştikten sonra alıyorum. Sarımsağı da herhalde 5-10 diş atıyorumdur. Baklagiller pilavla iki gün net götürür sizi. Onun dışında tepsi yemeklerine ağırlık verin. Onlar çok bereketli oluyor. Protein namına pişirdiklerinizi havuçla ve patatesle çoğaltın. Antioksidanı atlamamak için ben tepside baget tavuk ya da köfte yaptığımda mutlaka soğan-sarımsak ile bazen sosuna katarak bazen doğrudan bütün halinde koyarak destekliyorum. Ya da mesela sebze yemeği olarak kereviz yapıyorum diyelim. Suyunu bol tutuyorum, portakallı yapıyorum, çorba gibi içilebilecek tatlı-ekşi bir suyu oluyor. Yasemin pirinçli pilav ile bu şekilde portakal sulu kereviz çok güzel gidiyor iki gün. Hamurişi seviyor musunuz bilmiyorum ama ben arnavut olduğum için börek bile bizde ana yemektir. O yüzden eğer mutfak kültürünüz buna yakınsa iki tepsi ıspanaklı böreği çorba ile iki gün yedirebilirsiniz ev ahalisine. Kabaca yemek olayına nasıl yaklaştığımı yazdım ama tek tek tarif de paylaşırım kendim yaptıkça. Keşke bebek bakımından vakit kalsa da mutfak konuşsak bazen. Hey gidi hamarat günlerim hey 🥲

Teyzeleri biz 4. ay kontrolüne gittik bugün. Rotanın ikinci dozu da yapıldı. 7 saat olmuş, henüz ateş yok. Bakalım akşam ve gece nasıl geçecek 🤷‍♀️

Ben persentil konusunda şüpheciyim. Kitabi bilginin her ülkede ve her çocukta standart uygulanıyor olması benim aklıma hiçbir zaman yatmadı, yatmıyor. Her insanın özel olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen her hafta doktordaydık bu ay. Oğlum o meşhur günlük 20 gr kilo artışını düzenli olarak yaşamıyordu. Şimdi bütün ölçümler ve muayeneler yapıldığına göre burada rahat rahat paylaşayım ki pozitif bir örnek olsun ve lütfen artık kimse kilo konusunda kendini ve çocuğunu yıpratmasın. Oğlum bu ayın yarısında toplam 90 gram almıştı. Sadece 90 🤷‍♀️ Bugünkü ölçümde gördük ki son bir haftada gün başına 40 gr almış. Doktor kilo artışının bazı çocuklarda sıçramalı olabileceğini, benim çocuğumun normalinin demek ki bu olduğunu söyledi en son. Bundan sonra da böyle inişli çıkışlı bir tablo görebiliriz, özellikle de 7. aya kadar bu iniş çıkışlar daha belirgin hale gelecektir dedi. Yani teyzeleri lütfen kendinizi hırpalamayın kg almıyor diye. Bu hafta almaz, öbür hafta alır. Bu ay zayıflar, öbür ay coşar ya da aynı yerde sayar. Çocuğun nörolojik gelişimine odaklanmamız gereken yerdeyiz artık. Muazzam bir hızla büyüyorlar, gece uykuları bu yüzden bu kadar saçmaladı. Kortizol seviyesi yükseliyor çünkü geceleri büyüyorlar, o yüzden kuduruyorlar. Benim çocuğum da geceleri akrobasi yapıyor mesela 😅 Aslında sevinmeliyiz, maşallah diyelim hepsine 🧿

Neyse, kilo dışında birçoğunuz gibi biz de demir başladık; Bestiron verdi, Valens'in ürünü (ilk hafta 5, ikinci hafta 10, üçüncü hafta ve sonrası 15 damla). Kalsiyum konusunu L Lightning sizin için de sordum; bol tahin tüketin ve aktardan iğde çiçeği tozu alın yiyin dedi (günde 1 tatlı kaşığı).

Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar. Hepimizin evladı iyi olsun, neşesi huzuru eksilmesin, onlara kıyamıyorum 🤗

Teyzeleri biz 4. ay kontrolüne gittik bugün. Rotanın ikinci dozu da yapıldı. 7 saat olmuş, henüz ateş yok. Bakalım akşam ve gece nasıl geçecek 🤷‍♀️

Ben persentil konusunda şüpheciyim. Kitabi bilginin her ülkede ve her çocukta standart uygulanıyor olması benim aklıma hiçbir zaman yatmadı, yatmıyor. Her insanın özel olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen her hafta doktordaydık bu ay. Oğlum o meşhur günlük 20 gr kilo artışını düzenli olarak yaşamıyordu. Şimdi bütün ölçümler ve muayeneler yapıldığına göre burada rahat rahat paylaşayım ki pozitif bir örnek olsun ve lütfen artık kimse kilo konusunda kendini ve çocuğunu yıpratmasın. Oğlum bu ayın yarısında toplam 90 gram almıştı. Sadece 90 🤷‍♀️ Bugünkü ölçümde gördük ki son bir haftada gün başına 40 gr almış. Doktor kilo artışının bazı çocuklarda sıçramalı olabileceğini, benim çocuğumun normalinin demek ki bu olduğunu söyledi en son. Bundan sonra da böyle inişli çıkışlı bir tablo görebiliriz, özellikle de 7. aya kadar bu iniş çıkışlar daha belirgin hale gelecektir dedi. Yani teyzeleri lütfen kendinizi hırpalamayın kg almıyor diye. Bu hafta almaz, öbür hafta alır. Bu ay zayıflar, öbür ay coşar ya da aynı yerde sayar. Çocuğun nörolojik gelişimine odaklanmamız gereken yerdeyiz artık. Muazzam bir hızla büyüyorlar, gece uykuları bu yüzden bu kadar saçmaladı. Kortizol seviyesi yükseliyor çünkü geceleri büyüyorlar, o yüzden kuduruyorlar. Benim çocuğum da geceleri akrobasi yapıyor mesela 😅 Aslında sevinmeliyiz, maşallah diyelim hepsine 🧿

Neyse, kilo dışında birçoğunuz gibi biz de demir başladık; Bestiron verdi, Valens'in ürünü (ilk hafta 5, ikinci hafta 10, üçüncü hafta ve sonrası 15 damla). Kalsiyum konusunu L Lightning sizin için de sordum; bol tahin tüketin ve aktardan iğde çiçeği tozu alın yiyin dedi (günde 1 tatlı kaşığı).

Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar. Hepimizin evladı iyi olsun, neşesi huzuru eksilmesin, onlara kıyamıyorum 🤗
Maşallah kuzuya evet inişli çıkışlı zamanlarimiz olacak her halimize bin şükür 🤲🏻
Bizimde kilo sorunumuz vardı 3.150 4.ay 100 gram almıştı ve hicbisey icmemesi sürekli hasta olması korkuttu beni kiloya pek takilmadim ama iyiki de korkmuşum çünkü kanda enfeksiyon değeri yüksek çıktı diye antibiyotik başladık ve çok iyi geldi memeye 2 aydır bakmayan bebem 3 gündür sürekli emmek istiyor bırakmak istiyor çünkü süt yok 🤦🏻‍♀️ o icmeyince baya azaldı inşallah tekrar artar
Birde doktor alerjik mama verdi pirinç proteini içerikli (çünkü süt proteini alerjisi var) onu da ilk başta severek içti ama pirinç unu kaşık mama yaparlar ya ek gıdada onun gibi bı kıvamı var bıberondan yavaş akıyor diğer mamalar gibi değil ondan dolayı içmek istemiyor yoruluyor benim için memeye dönmesi yemesinin düzelmesi oncelikti onlar geldiyse kilo da alınır verilir hic takılacak şeyler değiller gerçekten 🤗🤗
Tüm kuzuların sağlığı iştahı neşesi yerinde olsun da gerisi gelir 🌸

Oğluşumu uyutmaya çalışırken gerildiğimin ikinci dakikası komşudan gelen mesaj🤣🤣

Eklentiler

• IMG_7235.webp
    IMG_7235.webp
    26 KB · Görüntüleme: 46
Hayır hiç yapmıyorum öyle konserve, domates menemenlik filan da hiç yapmadım hayatımda, ne tür yemekler yapıyorsunuz siz mesela? Bir günde birkaç çeşit yemek mi yapıyorsunuz? Yoksa tek çeşit ama fazla mı yapıyorsunuz?
Çoluk çocuk yemek yetiştirmek kolay değil. Benim eşim bir yemeği iki üç gün yese sıkılr. Sizde nasıl bilmiyorum gerçi. İşinizi kolaylaştırmak için bakliyatları topluca haşlayıp difrize atabilirsiniz. Et ve kıymayı da toplu alıp, pişirip, difrize atıyorum. Ben porsiyonluk atıyorum. Örneğin kıymayı cikarip, makarnanın üstüne atarsınız şip şak. Sebzeleri kavurur üzerine pişmiş eti eklersiniz et sote olur. Soğan domates kavurup üzerine bakliyat eklersiniz, yanına bir pilav. Belki yapıyorsunuzdur zaten bunları ama paylaşmak istedimz

Biz mi alınganlaştık yoksa gerçekler gözümüze daha mı çok çarpmaya başladı bilemedim 😂😂
Ben mesela alınganlık değil de doğumdan sonra aşırı tahammülsüz oldum, bazen durduk yere çatabiliyorum eşime, oda yine hormonlar seni ele geçirmiş deyip sessizce uzaklaşıyor, bazen de küçücük biseye aşırı gıcık olup sinirleniyorum yine fark ediyor uzatmıyor ya da ben fark ediyorum aşırı gerginim saçma bi şekilde diyorum falan böyle dengelemeye çalışıyoruz , bu arada bazen eşimde ters ters cevap veriyor durduk yere ama 😃 yine gerginsin canım ters ters cevap veriyorsun lohusalık sanırım diye geçiştiriyoruz 😃

Vallahi bende gurbetteydim. Yeni aynı şehire taşındık. gurbetteyken annemlerle aynı şehirde kayınvalidemlerle başka şehirlerdeydik. Benim ailemde eşimin ailesi de sık sık gelmezlerdi. Rahatsız olmayın çalışıyorsunuz derlerdi. Kayınvalidemler 4 senelik evliliğimde uzak diye 2 kez geldiler. Ama her gün de konuşurduk. Şimdi aynı şehirdeyiz müsait misiniz diye soruyorlar gelmeden. Eşimde bende kim olursa olsun çok fazla gidip gelmekten hoşlanmıyoruz. Zaten yoğun çalışıyoruz. Arta kalan zamanda birbirimize zaman ayırıyoruz. Eşimde hoşlanmaz kendi anne babası bile olsa biz dinleneceğiz der. Ben sizin olaylarda hep eşinizi suçlu buluyorum. Onun sorumluluğunda o sınır koyacak.
Kesinlikle haklısınız onun sınırlarını çizememesinden kaynaklanıyor . Ama maalesef duygu sömürüsü çok fazla yapıyorlar . Eşim 10 sene tek çocuk olarak büyümüş dolayısıyla ailesi fazla düşkün ona ve ordan vurmaya çalışıyorlar sürekli. Senden başka kimimiz var vs vs . Aman bilmiyorum ya eşimde normalde istemiyor sakinliği sevitoe ama ailesi üzülecek diye ödü kopuyor🤦🤦🤦

Çoluk çocuk yemek yetiştirmek kolay değil. Benim eşim bir yemeği iki üç gün yese sıkılr. Sizde nasıl bilmiyorum gerçi. İşinizi kolaylaştırmak için bakliyatları topluca haşlayıp difrize atabilirsiniz. Et ve kıymayı da toplu alıp, pişirip, difrize atıyorum. Ben porsiyonluk atıyorum. Örneğin kıymayı cikarip, makarnanın üstüne atarsınız şip şak. Sebzeleri kavurur üzerine pişmiş eti eklersiniz et sote olur. Soğan domates kavurup üzerine bakliyat eklersiniz, yanına bir pilav. Belki yapıyorsunuzdur zaten bunları ama paylaşmak istedimz
Et ve kıymayı hiç pişirip atmadım difrize. Acaba tam olarak nasıl oluyor ? Herhangi bir zararı ya da buzluk kokusu siniyor mu? Ben düdüklü kullanmaktan korktuğum için et i normal tencerede pişiriyorum bu da çok yorucu oluyor . Toplu yapıp difrize atmak mantıklıymış

Ben mesela alınganlık değil de doğumdan sonra aşırı tahammülsüz oldum, bazen durduk yere çatabiliyorum eşime, oda yine hormonlar seni ele geçirmiş deyip sessizce uzaklaşıyor, bazen de küçücük biseye aşırı gıcık olup sinirleniyorum yine fark ediyor uzatmıyor ya da ben fark ediyorum aşırı gerginim saçma bi şekilde diyorum falan böyle dengelemeye çalışıyoruz , bu arada bazen eşimde ters ters cevap veriyor durduk yere ama 😃 yine gerginsin canım ters ters cevap veriyorsun lohusalık sanırım diye geçiştiriyoruz 😃
Evet evet bende bazen normal bir şeye bile gıcık oluyorum hormonlardan olabilir 😂😂

Et ve kıymayı hiç pişirip atmadım difrize. Acaba tam olarak nasıl oluyor ? Herhangi bir zararı ya da buzluk kokusu siniyor mu? Ben düdüklü kullanmaktan korktuğum için et i normal tencerede pişiriyorum bu da çok yorucu oluyor . Toplu yapıp difrize atmak mantıklıymış
Ben lisedeyken hemşirelik okuyordum yanık servisinde staj yapmıştım düdüklü patlaması gelmişti çok etkilenmiştim. Annem bir şey pişirirken mutfağa hiç girmezdim korkardım ama evlenince kendim emsanın ikili düdüklüsünü aldım kilitli olduğu için hiç sıkıntı yaşamadım korkumu da aştım öneririmm. Aşırı hızlı pişiriyor birde🥰

Ben de eti düdüklüde pişirip buzluğa atıyorum koku vs olmuyor hiç. Aşırı pratik. Kavanoz menemen harcını ete katıp sotemsi bir şey yaptığım olmuştur toplasan 10 dk ısıtıp karıştırıyorsun sadece 😅 Haşlanmış nohuta kat etli nohut, haşlanmış taze fasulyeye kat, kuru fasulyeye kat çok iyi oluyor gerçekten

Back
X