Teyzeleri biz 4. ay kontrolüne gittik bugün. Rotanın ikinci dozu da yapıldı. 7 saat olmuş, henüz ateş yok. Bakalım akşam ve gece nasıl geçecek
Ben persentil konusunda şüpheciyim. Kitabi bilginin her ülkede ve her çocukta standart uygulanıyor olması benim aklıma hiçbir zaman yatmadı, yatmıyor. Her insanın özel olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen her hafta doktordaydık bu ay. Oğlum o meşhur günlük 20 gr kilo artışını düzenli olarak yaşamıyordu. Şimdi bütün ölçümler ve muayeneler yapıldığına göre burada rahat rahat paylaşayım ki pozitif bir örnek olsun ve lütfen artık kimse kilo konusunda kendini ve çocuğunu yıpratmasın. Oğlum bu ayın yarısında toplam 90 gram almıştı. Sadece 90

Bugünkü ölçümde gördük ki son bir haftada gün başına 40 gr almış. Doktor kilo artışının bazı çocuklarda sıçramalı olabileceğini, benim çocuğumun normalinin demek ki bu olduğunu söyledi en son. Bundan sonra da böyle inişli çıkışlı bir tablo görebiliriz, özellikle de 7. aya kadar bu iniş çıkışlar daha belirgin hale gelecektir dedi. Yani teyzeleri lütfen kendinizi hırpalamayın kg almıyor diye. Bu hafta almaz, öbür hafta alır. Bu ay zayıflar, öbür ay coşar ya da aynı yerde sayar. Çocuğun nörolojik gelişimine odaklanmamız gereken yerdeyiz artık. Muazzam bir hızla büyüyorlar, gece uykuları bu yüzden bu kadar saçmaladı. Kortizol seviyesi yükseliyor çünkü geceleri büyüyorlar, o yüzden kuduruyorlar. Benim çocuğum da geceleri akrobasi yapıyor mesela

Aslında sevinmeliyiz, maşallah diyelim hepsine
Neyse, kilo dışında birçoğunuz gibi biz de demir başladık; Bestiron verdi, Valens'in ürünü (ilk hafta 5, ikinci hafta 10, üçüncü hafta ve sonrası 15 damla). Kalsiyum konusunu
L
Lightning
sizin için de sordum; bol tahin tüketin ve aktardan iğde çiçeği tozu alın yiyin dedi (günde 1 tatlı kaşığı).
Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar. Hepimizin evladı iyi olsun, neşesi huzuru eksilmesin, onlara kıyamıyorum