• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Pes edip napıyosun? Onu ağlamaya terk etmiyosun sanırım. Bebekler ağlar 🥰 bazen çok ağlar, durmadan ağlar, senin emdiğin sütü burnundan getirircesine ağlar. Ama elbet susar. Geçecek,

yakın bir zamanda değil ama geçecek. Uykusu geldiği için ağlıyor çünkü korkuyor uyumaktan ve zorlanıyor uykuya dalmaya. Desteği mutlaka vermelisin, kucak, sallama, meme, mama artık her ne ise. Çünkü burda desteklenen bebekler sadece uykuya geçmiyor aynı zamanda güvenli bağlanma için bir bağ oluşturuyor, orada bebeğin aynı zamanda zihinsel gelişimi destekleniyor. Bu yüzden "desteksiz uyumalı" denilen şey tam bir yalan, modern zaman yalanı. Buna kanıp da neden uyumuyor deme sakın. O ağladıkça sabır çek, dualar oku, eğer mümkünse bi su iç. Geçecek. Bazı günler daha zor bazı günler sadece zor olacak ama inan bana geçecek 🤍 stabil bir hayatımız olamaz artık, inişler çıkışlar olacak. Bazen bu inişler daha uzun zamanımızı alacak

Bunlar bi noktada da kendime not. Çünkü çok ama çok ağlayan bir kızım var ömrü uzun olsun 🤍 bazen yorgunluktan adımı unutuyorum, ağlamasından çıldıracak gibi oluyorum, şefkatimi elden bırakmamak için çok zorlanıyorum. Biliyorum geçecek ve fakat 'şu an' çok zor
Yok full destek veriyorum yine de ağlıyor verilecek bütün destekleri aynı anda boca ediyorum 🥲 ben de uyutmuyorum o da uykulu uykulu mızırdanıp söylenmeye devam ediyor yarım saat 1 saat sonra tekrar deniyoruz aynı süreç sıkıntı değil sarılayım sallayayım yaparım ama o öyle bir ağlıyor ki dayanamıyorum

Çok yorgun oluyor muhtemelen ve biraz da mizaç meselesi

Yalnız olmadığınız kesin zira benimki de öyle ama olmayan da çok var diye düşünüyorum. Korkarım mizaç meselesi biraz da veya (umarım) bizim bebeklerimiz duygularını regüle etmeyi henüz kavrayamadılar, kendilerini sakinleştiremiyorlar ve dış dünyaya adapte olmaları daha uzun sürüyor ve muhtemelen 6.ay civarı düzelecek
hep ataktır geçer diyordum ama yok galiba mizacı böyle ve kabullenip ona göre mentali de hazırlamak lazım gelecek maçlar için 🥲 6. ay umut ışığım kaldı son 2.

Yok full destek veriyorum yine de ağlıyor verilecek bütün destekleri aynı anda boca ediyorum 🥲 ben de uyutmuyorum o da uykulu uykulu mızırdanıp söylenmeye devam ediyor yarım saat 1 saat sonra tekrar deniyoruz aynı süreç sıkıntı değil sarılayım sallayayım yaparım ama o öyle bir ağlıyor ki dayanamıyorum

hep ataktır geçer diyordum ama yok galiba mizacı böyle ve kabullenip ona göre mentali de hazırlamak lazım gelecek maçlar için 🥲 6. ay umut ışığım kaldı son 2.
Ben pek atağa inanmıyorum aslında. 6. Ayda geçer mi bilmiyorum ama geçecek kesin olarak o net. 4 yaşındaki oğlum bağırır dururdu şimdi uyuyor tek başına çok şükür. Gece beslenmesini kesene kdr yolumuz var gibi bizim de güzel uyumamız için..

Bu arada bizde çığlık kıyamet uyuyoruz ve gecenin 4 ü 5 inde ayaktayız göz altlarım mosmor 5 gündür duş bile alamadım iyi olacağına git gide başka şeyler oluyo
Gece 4-5 te uyansak sadece biz bu gece güzel uyudu diyoruz. Dün her 30 dkda bir eşimle her türlü yatırma yöntemini denedik sırayla. Daha ne kadar kötü olabilir ki dediğimin ertesi gecesi daha kötü oluyor. Umut olması için eş dost akraba arıyorum artık sizin çocuk da böyle miydi, geçti mi diye

Normalde her bir buçuk saatte bir uyurdu kurulu saat gibi. Zaten belli başlı işaretler veriyor göz kaşımak, kulak çekmek, ee ee demek gibi ama şu sıralar ne yapsam uykuya geçemiyor ağlıyor her girişimimde
Şimdi nasıl acaba uykusu bir aydır hiçbir uyku düzenimiz kalmadı. 30 dakikadan fazla gündüz uyumuyor akşamları saatbaşı kalkıyor ama iki üç gündür ne zaman uyutmaya çalışsak ortalığı yıkarcasına ağlıyor. Geceleri uyutuyoruz güzelce bir bakmışız ağlaya ağlaya kalkmış.Atak takvime göre bitmiş ama bizim artarak devam ediyor sanki.

Şimdi nasıl acaba uykusu bir aydır hiçbir uyku düzenimiz kalmadı. 30 dakikadan fazla gündüz uyumuyor akşamları saatbaşı kalkıyor ama iki üç gündür ne zaman uyutmaya çalışsak ortalığı yıkarcasına ağlıyor. Geceleri uyutuyoruz güzelce bir bakmışız ağlaya ağlaya kalkmış.Atak takvime göre bitmiş ama bizim artarak devam ediyor sanki.
saatler süren huzursuzluk, ağlama ve direnme sonucu az önce 00:10da pes edip uyudu. Az önceki mesajımda da dediğim gibi her gün kötüye gidiyor maalesef. Bizim de bitmiş olmalıydı 1 aydan uzun zaman oldu. Atak olaylarına inanmamaya başladım bazı çocuklar bunu yapıyor bence bir şeylerde bocalıyorlar, bir dertleri var ama anlayamadım ve beni asıl kahreden de derdini anlamamak oluyor zaten

Ah benim ilk kızımdaki gibi .
Nasıl yani hipoalerjenik mamalar mi yapıyor böyle?
Evet evolvia rp1 içmek istemeyince Aptamil pepti syneo verdi o bu hale koydu bu mamayı verdi o da 1 yaş üzeri verebilirsin dedi ama böbreklerine yük olduğu için vermedim evolvia'yi pekmezle tatlandir dedi eczacı o da alerjiyi coşturdu şuan sade evolvia ve meme devam ediyoruz meyve püresi verdim bikac kez ama şuan çok kötü alev alev yanakları ve kaşıyıp ağlıyor 😔

Eklentiler

• chatgpt-1761811672898.webp
    chatgpt-1761811672898.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 12
Nerden alıyorsunuz danışmanlık?

Neocate denediniz mi? Benim bebeğim aşırı derece kısıyordu bir bezinde de kanlı mukuslu kaka vardı anne sütü+mama gidiyorduk. Çocuk alerji doktoruna sev ettiler. Sırtına alerji testi yaptı hoca. Süt yumurta ve guluten alerji yaptı. Kan sonuçlarımız çıkmadı daha. Doktor raporla Neocate mama yazdı. Ama onu da kusuyor. Bana diyet yapmamı söylemişti. 3 gün sütümü sağdım ona içirmedim. Sütümü içirmeye başladım kusmuyor artık sütümü.

Alerji testi yaptırdınız mı? Hani doktorla uğraşmak istemiyorsanız denemek amaçlı eczaneden Neocate mama alın ve diyet yapın. 3 günde bende diyet işe yaradı.
Diyet de yapıyorum süt ve yumurta alerjisi çıktı kanda deride neocatenin 1 yaş üstü olanı verdi gpt böbreklere aşırı yük biner dedi kullanmdik ilkin evolvia rp1 verdi onu içmek istemedi Aptamil pepti syneo bu hale koydu neocate de biz kullanmadık 1 yaş öncesi de yok muydu dedim bunu kullanabilirsin dedi 🤦🏻‍♀️

Evet evolvia rp1 içmek istemeyince Aptamil pepti syneo verdi o bu hale koydu bu mamayı verdi o da 1 yaş üzeri verebilirsin dedi ama böbreklerine yük olduğu için vermedim evolvia'yi pekmezle tatlandir dedi eczacı o da alerjiyi coşturdu şuan sade evolvia ve meme devam ediyoruz meyve püresi verdim bikac kez ama şuan çok kötü alev alev yanakları ve kaşıyıp ağlıyor 😔
Uzum pekmeziyse üzüme de alerjisi olabilir mi?

saatler süren huzursuzluk, ağlama ve direnme sonucu az önce 00:10da pes edip uyudu. Az önceki mesajımda da dediğim gibi her gün kötüye gidiyor maalesef. Bizim de bitmiş olmalıydı 1 aydan uzun zaman oldu. Atak olaylarına inanmamaya başladım bazı çocuklar bunu yapıyor bence bir şeylerde bocalıyorlar, bir dertleri var ama anlayamadım ve beni asıl kahreden de derdini anlamamak oluyor zaten
Ağzınız bal yesin ya benim de en büyük sıkıntım bu derdini anlayamamak kendini tekrar yenidoğan dönemine dönmüş hissediyorum elim ayağım birbirine karışıyor. Herkes 3 aydan sonra kolaylaşacak demişti umarım ataksa da değilse de düzene döner bazı şeyler yeniden

Ağzınız bal yesin ya benim de en büyük sıkıntım bu derdini anlayamamak kendini tekrar yenidoğan dönemine dönmüş hissediyorum elim ayağım birbirine karışıyor. Herkes 3 aydan sonra kolaylaşacak demişti umarım ataksa da değilse de düzene döner bazı şeyler yeniden
Benim bebişi gören şimdi 6 aydan sonra kolaylıcak diyo🥲 ilk günler bi 40 ı çıksın dediler bunun sonu var mı bilmiyorum 😥

Şu aydınlık zihnine maşallah 🧿 bıraktım 👏🏻 Yine zihnimi okumuşçasına yazmışsın. Güvenli bağlanmayı daha sık konuşmalıyız. Uzayda uçuştuklarını hisseden minicik kalpler bunlar. Uçuşup yok olmaktan korkarken ağlıyorlar ama biz onlara temas ederek çapa görevi görüyoruz. Bu dünyaya bize dokunarak demir atacaklar. Şimdi uykusuz kalma pahasına ne kadar temas edersek ileride bağımsız bireyler olup bize görünmez bir iple o kadar bağlı olacaklar 🥹💕🐣
Çok güzel yazmışsın 🤍 bebekler anneye ne kadar bağımlı olursa yetişkinlikte o kadar bağımsız olurlar, ilişki kurma becerileri o kadar sağlıklı olur. Güvenli bağlanmanın tanımında bebeğin ihtiyaçlarının mümkünse aynı kişi / bakımveren tarafından, tam zamanında ve tutarlı bir şekilde karşılanması yazar. Ebeveynlikte en zorlanılan şey tutarlılık. Yani bebekken ağladığında, ihtiyacı olduğunda bi meme veriyosun kucağına alıyosun başka sefer sesini yükseltiyosun; daha çocukluk döneminde evetler hayır, hayırlar evet oluyor mesela. Gözlemlediğim o yönde, tutarlı olmakta güçlük çekiliyor. Ama bazen aileler de "tutarlı olucaz, çocuğumuzun terbiyesini vericez" kisvesi altında çocuğu yok yere üzüp, ağlatıyor.
Kırmayalım bebelerimizi, Allahın hediyesi onlar 🤍

Evet evet bence de mizaç, aynı Bilge de öyle. Doğduğuma pişman edercesine ağlıyor iki gözümün çiçeği. Yani kapımdan geçseniz çocuğa işkence falan yaptığımı söylersiniz, öyle bir çığlık kıyamet. Sebep? Ben göremiyorum 🤦🏻‍♀️ vardır mutlaka da. Sadece gece değil gündüz uykularına da öyle kıyametle yatıyor, bi yerine bi şey mi oldu acaba diye korkuyorum artık. Ofluyorum, sabır çekiyorum, direniyorum.

Şöyle bir video izlemiştim. Bebeklerin istekleri asla bitmez, durmadan isterler fakat bunu tek bir sinir sisteminin karşılaması neredeyse imkansızdır. O yüzden sana destek en az 1 sinir sistemi daha gerekir. Yorulduğunda devralacak, sana nefes alma alanı açacak hem de bebeğin ihtiyacını karşılayacak. Bir bebeğe tek, sadece bir kadının, annenin bakması imkansız gibi bi şey. Tek bir sinir sisteminin dayanma kapasitesini aşıyor çünkü bebeklerin / çocukların istekleri, fakat aynı zamanda da karşılanması gerekiyor. Eşinden ya da yakınında varsa birilerinden mutlaka destek iste. Burda öyle sarıl kokla sakinleştir yazmak kolay (ki kolay da değil yani aynı ağlak bebeden bende de var) ama bunu kaldıracak, o ağlamaları karşılayacak sağlam da bir zihne ihtiyacın var. Benim o zihnim bazen hiç olmuyor, bari senin olsun 😄

Ah ah kızlarım çok hastayım. Oğluşum emerken mememi yara yaptı. Hemşiremiz kendi sütünden sür memeyi açıkta bırak dedi. Açıkta kalınca hasta oldum. Serum takıldı halada çok iyi değilim.
Ayy çok geçmiş olsun, inşallah bugün daha toparlanırsın. Hastayken bebek bakmak öyle zor

Ayy çok geçmiş olsun, inşallah bugün daha toparlanırsın. Hastayken bebek bakmak öyle zor
Kesinlikle çok zor. Rapor verildi 2 gün inşallah iyileşirim. 😔 annem yanımda gündüz onunla bakma şansım var gece de eşim baktı biraz daha iyi oldum. Ama emdiği için kucağıma bile zor alıyorum.

Diyet de yapıyorum süt ve yumurta alerjisi çıktı kanda deride neocatenin 1 yaş üstü olanı verdi gpt böbreklere aşırı yük biner dedi kullanmdik ilkin evolvia rp1 verdi onu içmek istemedi Aptamil pepti syneo bu hale koydu neocate de biz kullanmadık 1 yaş öncesi de yok muydu dedim bunu kullanabilirsin dedi 🤦🏻‍♀️
Kusmanız da oluyor mu? Bizde döküntü kızarıklık vs yok deride ama aşırı kusma var. Hepsi kusma yapıyor

Bir arkadaşın de bebesinin böyle alerjisi varmış bizimki gibi. Raporlu mamayı almayınca doktor starıylaın vanilya özlü şurubundan ekle demiş öyle kullanmışlar mamayı alışınca da yavaş yavaş azaltmışlar. Fırsat bulsam bugün ben de alacağım. Kahve dünyasında da varmış galiba o şuruptan burda okudum.

Hamileliğimin 12. Haftasında göbeğim bacak aram bu şekilde olmuştu. Gittiğim cildiye steroid içerikli Advantan krem verdi. Alıp kullandım 3gün de baya azaldı 7 günde tamamen bitti. 7 gün kullan demişti doktor. Bir de o kremi dene istersen reçetesiz satılıyor 150 tl falan galiba. Hamileyken kullanılmasında çok sakınca yoksa bebeğe de kullanılır.

Son düzenleme:
Kesinlikle çok zor. Rapor verildi 2 gün inşallah iyileşirim. 😔 annem yanımda gündüz onunla bakma şansım var gece de eşim baktı biraz daha iyi oldum. Ama emdiği için kucağıma bile zor alıyorum.
Yatarak emzir canım, emzirirken sırtına da bi yastıkla destek çık. Gününüz güzel geçsin 🤍

Back
X