• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Arkadaşlar bu BLW yöntemini uygulayanınız/uygulamış olanınız var mı? Varsa hangi sebzeyle başladığınızı ve nasıl ne kadar yedirdiğinizi soracaktım. Ben brokoli ile başlayayım dedim ama bir tıkandım sanki cesaretim gitti gibi
Yavrum ben BLW uygulamadım ama brokoli gayet güzel bir başlangıç. Daha önce havuçla başlamıştım ben de havuçla başlayacağım sanırım. Buharda pişirip parmak boyutunda önüne koy, alıp yemesini bekle / teşvik et. Biraz fazla sayıda pişir 🤗😃

Ben haşlıycam buharda, sonra çatalla ezicem kaşıkla vericem, anam babam usulü 😄

Kızlar sizde blw ler sebzeler meyveler havalarda uçuşuyor biz hala atağı bitiremedik 🥹 Yarım saatte bir kalkıyor sabaha kadar. Ne zaman bitecek buuu. Bitiyor dimi 😔

Merhaba kızlar 😍 Bugün 5. Ay kontrolümüz vardı. Ben önceki ayda menenjit aşılarını yaptırmamıştım, bugün hem Bexsero hem Nimenrix ikisini de yaptırdık. Ve Rotarix 2. Doz. Menenjitlerin 2. dozu bir sonraki ay diye anladım, doğru mudur? Bir de 40 gün lafı geçti de, dozlar arasını 40 günü geçirmeyin gibi bir şey dedi sanki doktor. O sırada tam anlayamadım bir daha da teyit ettirmedim. Nasıl yapıldı sizin dozlar? Kaç gün arayla? Bakalım huzursuzluk evresini nasıl atlatacağız… Zaten tam 5. Ayı bitirdikten sonra 3 gündür bir ayrı açıldı gözleri, yaramazlık tavan. Asla ne pusette yatmak istiyor ne oturarak kucağımda olmak ona yetiyor, illa ayakta gezerken omzumda olacak küçük bey. Ek gıda için bir sonraki ay başlayacağımızı söyledi doktor. Kilo alması ne az ne çok ortalama, boyu iyi uzamış. Bizde durumlar bu şekilde.

Merhaba kızlar 😍 Bugün 5. Ay kontrolümüz vardı. Ben önceki ayda menenjit aşılarını yaptırmamıştım, bugün hem Bexsero hem Nimenrix ikisini de yaptırdık. Ve Rotarix 2. Doz. Menenjitlerin 2. dozu bir sonraki ay diye anladım, doğru mudur? Bir de 40 gün lafı geçti de, dozlar arasını 40 günü geçirmeyin gibi bir şey dedi sanki doktor. O sırada tam anlayamadım bir daha da teyit ettirmedim. Nasıl yapıldı sizin dozlar? Kaç gün arayla? Bakalım huzursuzluk evresini nasıl atlatacağız… Zaten tam 5. Ayı bitirdikten sonra 3 gündür bir ayrı açıldı gözleri, yaramazlık tavan. Asla ne pusette yatmak istiyor ne oturarak kucağımda olmak ona yetiyor, illa ayakta gezerken omzumda olacak küçük bey. Ek gıda için bir sonraki ay başlayacağımızı söyledi doktor. Kilo alması ne az ne çok ortalama, boyu iyi uzamış. Bizde durumlar bu şekilde.
Menenjit aşılarının ilk iki doz arası iki ay olması gerekiyor. Hatırlatma dozu 1 yaşından sonra ☺️
Gözünüz aydın genel olarak doktordan mutlu çıktığınızı anladım 🙏🏻
Benimki omuz istemiyor artık kucakta dışa dönük etrafı izliyor kanguru baya işimize yaramaya başladı. Puseti de bıraktık normal arabasının aparatını taktık (dik değil hafif yatar pozisyonda) biraz rahatladı sanki artık sıkışmıyor.

Arkadaşlar bu BLW yöntemini uygulayanınız/uygulamış olanınız var mı? Varsa hangi sebzeyle başladığınızı ve nasıl ne kadar yedirdiğinizi soracaktım. Ben brokoli ile başlayayım dedim ama bir tıkandım sanki cesaretim gitti gibi
Yani ben duruma göre ilerliyorum mesela yeşil kabak parmak gibi kesip haşladım birazını ezdim kaşıkla verdim birazını etmeden eline verdim genelde bu şekilde ilerliyorum yogurdu kendim verdim kaşıkla labneyi kaşığa koyup ona verdim sebzeleri de aynı şekilde her eline hem kaşıkla karışık gidiyoruz ama Miray ben vereyim istiyor kaşıkla 😀

Menenjit aşılarının ilk iki doz arası iki ay olması gerekiyor. Hatırlatma dozu 1 yaşından sonra ☺️
Benimki omuz istemiyor artık kucakta dışa dönük etrafı izliyor kanguru baya işimize yaramaya başladı. Puseti de bıraktık normal arabasının aparatını taktık (dik değil hafif yatar pozisyonda) biraz rahatladı sanki artık sıkışmıyor.
O zaman acaba iki doz arası en az 40 gün olmalı mı demişti acaba hoca? Ben orayı kaçırdım.

Merhaba tekrardan, hamilton r1 kafama yattı ama eleştiri olarak oturak kısmının çok aşağıda olduğunu, böyle olunca tentenin rüzgardan koruyamadığını yazmışlar. Yani çocuk çok açıkta kalıyormuş. Yaşı sonrası problem olmaz belki ama şu ab küçük ve havalar çok soğudu ondan bir ikileme düştüm. Siz ne düşünüyorsunuz?
Rüzgar için en iyi şey muşamba gibi rüzgar örtüsü bence bütün arabalar için. Yani ben kullanıyorum o kadar ince düşünmedim hiç açıkçası çok rüzgarlı havada da cıktım yagmurda da şapka kıyafet uygundu hep kullandım yani. Gidip bakmanızı tavsiye ederim bebeğinizi oturtun kaldırın kapayın. Hafif ve kolay kullanım ben bilmiyorum hayatımın arabası 😅 bu arada bebeğim 40 günlükken onunla tatile gittim ben tam yatar vaziyette kullandım yakıcı güneş rüzgar herşey için mükemmel bi performan sergiledi bana 😍

Kanguru olarak ne kullanıyorsunuz? Bir türlü alamadım

Teşekkürler herkese 😊🍀 Ben de daha karar veremedim şimdi yazılanlara bakacağım bir hazır indirim varken alayım diyorum. Herkes bebeğini dışarı çıkardığını söylüyor biz eve tıkıldık. Gerçi burada hava epey soğuk. İyice kalın giydiririm ama yine de korkuyorum üşütür diye 😕
Merhaba ne yaptınız? Ben şans eseri ebebekte deneyip Joie Pact pro da karar kıldım ne yazık ki ikinci elini bulamadım ama şu an indirimde fiyatı fena değil. Ağırlık, açma kapama kolaylığı, sırt boy uzunluğu (bazı modellerin çok kısa, çocuğun başı boşta kalıyormuş büyüdükçe) güvenlik kemerinin pratikliği ve tente uzunluğu bakımından istediğim özelliklere sahip. Şubede denemenizi tavsiye ederim. Nuna Trvl da önerdiler orda fakat sırt kısmı çok kısaydı, haricinde o da güzel yine de 1,5 yaşa kadar max kullanır diye düşünüyorum o yüzden eledim. Yine Hamilton r1 de güzel, sağlam bir araba ama tentesi gözümü korkuttu açıkçası çok yetersiz geldi bana rüzgarlık takarım çok güneşe çıkmam diyorsanız o da olabilir. Joie ye göre daha ağır ayrıca

Muhtemelen öyle demiş ama prospektüste dediğim gibi yazıyor internetten bakabilirsiniz
Tamam teşekkür ederim. Biz yurtdışına çıkacaktık da, doktor ona göre aşı olmadan önce söyledi 2. Dozda burada oluyorsunuz gitmiyorsunuz değil mi dedi. En asgarisini söyledi demek ki. Ama zaten biz 2 ay sonra da daha gitmemiş oluyoruz o zaman yaptırırım inşaallah.

Evet maalesef. 4 yaşındaydı, geniz eti ve bademcikleri alındı, kulağına tüp takıldı sıvı birikmesi sebebiyle. En az 6 ay kalır dedi doktoru, 4. Ay düşmüştü. Ameliyatından tam 1 sene sonra tekrar sıvı birikmesi olduğu için bir daha ameliyat oldu 🤦🏻‍♀️
Bu sefer de 2 ay içinde düştüler. Doktorumuz, oğlumun kulak zarının doğuştan çok ince olduğunu o yüzden de tüpün orda duramadığını söyledi. Hatta yazın, doğumdan önceki son kontrolüme gittiğimizde oğlumu da kendi doktoruna götürmüştük, yine ameliyat ediyim demişti 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ay yok hocam doğurucam ben demiştim. Öyle zor geçiyor ki o süreç.

Şimdi de ennn ufak bir enfeksiyon kulağına vuruyor. Bu sefer T tüp takmak istediğini söyledi, pek de o tüpten yana olmasa da. Ben de değilim, onun da bazı zararları olabiliyor çünkü.
Bu ara tatilde İstanbul'a gidecektik ama gidemedik, canım kızım çok huysuz bir insan 😃🤗
Yine de bilen eden varsa Kayseri'de iyi bir KBB doktoru arayışındayım 🙏🏻
@joynss bizim durumumuz da böyle canım
Anladım kötü bir tecrübe olmuş. İnşaallah daha iyi bir doktora denk gelirsiniz. İnce zar durumunda da yapılacak bir yöntem vardır illa ki. Biz de şuana kadar memnun kaldık ama henüz kış ayını bir atlatmış değiliz, 1 sene daha dolmadı. İnşaallah bir sorun yaşamadan bitmiş gitmiştir.

Back
X