• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Seçenekler arasında değil ama biraz tek kalma denemeleri de yapabilirsiniz bir süre. Çok zor geldiğini biliyorum, ilk bebeğim sizin bebiş gibiydi. Annemin arkasından 2 gün ağladım ama başbaşa kalınca kendi hayatımızı oturttuk.

Anneninizin istanbuldaki eviyle sizinki yakın mı? Bence direkt oraya taşınmaktansa onlar elleirni sizin üstünüzde tutsalar daha iyi olabilir. Hem siz kendi düzeninizi kurarsınız hem de sıfır desteksiz olmazsınız.
Maalesef yakın değil, öyle olsa her şey çok çok kolay olurdu :/

Maalesef yakın değil, öyle olsa her şey çok çok kolay olurdu :/
Nacizane biraz başbaşa kalmayı da düşünün, sonuçta bebişin mizacı böyleyse sonsuza kadar evinizden uzak olamazsınız. Arada anneniz gelir belki 1-2 gün kalır gider. Öyle böyle geçer günler. Bir de yalnız kalmadıkça insan kalamayacağını zannediyor. İkinci çocuğumuz doğduğunda hayatta ikisiyle başbaşa kalamam modındaydım. Evet en en zor zamanlarda, özellikle bebek küçükken annem kaldı, biz ona gittik. Büyük oğlum inanılma bir kıskançlığın içindeydi ki hala devam daha az şiddette de olsa. Ailemin yanından ayrıldıktan kısa süre sonra tatile gittik. Tatil ortamında iki çocuğu da çok rahat alıp çıkabildim. Bu da bana özgüven verdi. Dönüşte bakıcımız ayrıldı ve iki çocukla tek başıma idare edebildim. Bir şekilde yolunu buluyoruz ve kendi kendimize yetebildiğimizde aslında taşlar rayına oturuyor.

Nacizane biraz başbaşa kalmayı da düşünün, sonuçta bebişin mizacı böyleyse sonsuza kadar evinizden uzak olamazsınız. Arada anneniz gelir belki 1-2 gün kalır gider. Öyle böyle geçer günler. Bir de yalnız kalmadıkça insan kalamayacağını zannediyor. İkinci çocuğumuz doğduğunda hayatta ikisiyle başbaşa kalamam modındaydım. Evet en en zor zamanlarda, özellikle bebek küçükken annem kaldı, biz ona gittik. Büyük oğlum inanılma bir kıskançlığın içindeydi ki hala devam daha az şiddette de olsa. Ailemin yanından ayrıldıktan kısa süre sonra tatile gittik. Tatil ortamında iki çocuğu da çok rahat alıp çıkabildim. Bu da bana özgüven verdi. Dönüşte bakıcımız ayrıldı ve iki çocukla tek başıma idare edebildim. Bir şekilde yolunu buluyoruz ve kendi kendimize yetebildiğimizde aslında taşlar rayına oturuyor.
Aslında çok haklısınız bebeğm daha küçükken tek bakıyordum ama sonradan annem gelince başa döndük. Bu kez rahata alışıyorsun. Şu an sıkıntı ağlaması etmesi de değil aşşşırı kucağa düşkün ve beni devamlı oyala gezdir modunda bi bebek olması. Yani sürekli aksiyon halinde olmalısınız, artık ağır ve gücüm kalmıyor. Uyuma şekli her seferinde farklı, ayakta salla uyusun da değil. Bırakın tek kişiyi, annemle dönüşümlü bakarken bile ikimizin de perti çıkıyor diyebilirim. Kim gelse evet ne dediğini anladım bu çocuk tek bakılmaz diyor :) kucaktan inse biraz ne bileyim yürüteçtir mama sandalyesidir tek başıma daha yönetilebilir olur belki ama şu an poposu yer gördüğü an çığlık kıyamet. Hacıyatmaz diyorum kendisine :)

Aslında çok haklısınız bebeğm daha küçükken tek bakıyordum ama sonradan annem gelince başa döndük. Bu kez rahata alışıyorsun. Şu an sıkıntı ağlaması etmesi de değil aşşşırı kucağa düşkün ve beni devamlı oyala gezdir modunda bi bebek olması. Yani sürekli aksiyon halinde olmalısınız, artık ağır ve gücüm kalmıyor. Uyuma şekli her seferinde farklı, ayakta salla uyusun da değil. Bırakın tek kişiyi, annemle dönüşümlü bakarken bile ikimizin de perti çıkıyor diyebilirim. Kim gelse evet ne dediğini anladım bu çocuk tek bakılmaz diyor :) kucaktan inse biraz ne bileyim yürüteçtir mama sandalyesidir tek başıma daha yönetilebilir olur belki ama şu an poposu yer gördüğü an çığlık kıyamet. Hacıyatmaz diyorum kendisine :)
Merhaba. Bahsettiğiniz durumlar birçoğumuzda var bence :( sürekli kucak isteme, ilgi isteme, kendi başına durmama. Hatta kucak dediğimde oturup kucağıma aldığımda yine durmuyor, ayağı kalkıp kucağıma almam lazım. Okuduğum kadarıyla da birçok bebek bu durumda . Evet çok zor ama yalnız değilsiniz emin olabilirsiniz.
Zaten o yüzden çocuk büyütmek çok zor diye söyleniyor .
Hem düzeninize dönüp yalnız büyütürseniz belki daha az kucak ister :(

Merhaba. Bahsettiğiniz durumlar birçoğumuzda var bence :( sürekli kucak isteme, ilgi isteme, kendi başına durmama. Hatta kucak dediğimde oturup kucağıma aldığımda yine durmuyor, ayağı kalkıp kucağıma almam lazım. Okuduğum kadarıyla da birçok bebek bu durumda . Evet çok zor ama yalnız değilsiniz emin olabilirsiniz.
Elbette bebek büyütmek asla kolay değil ama dereceleri kesinlikle var ya, maalesef kabullendim. Abiminkileri, ablamınkileri çok yakından gördüm mesela elimizde büyüdüler, bekardım. Elbette ağladılar, uyumadılar, inatlaştılar ama ayakta sallarken uyurduk veya yürüteçe koyardık dolaşırlardı pıtı pıtı. En kötü gece memede uyurlardı. Benim bebeğimin uyuma şekli yok pilates topunda zıplamaktan bel fıtığı olmuş olabilirim. İki gündür ise eve soktuğumuz yeni bebek arabasında uyuyor bir iki saat. Dün gece yanıma nasıl aldım hatırlamıyorum mesela, bilinçsizdim muhtemelen. Doğduğundan beri bir kez bile beşiğinde yatmadı, yanımda tüm gece boğuşarak yatıyoruz. Kolik ayrıca. Hala kolik. Bazen bir krize girer tamam kesin bir yerini acıttım dersiniz eliniz ayağınıza dolaşır. Çıkayım gezdireyim dersiniz arabada durmaz. Oto koltukta durmaz, mama sandalyesinde durmaz, bir oyuncak en fazla 2 dk dikkatini çeker. Uykum geldi diye ağlar yine uyumaz. Gece uykusu saatimiz 1-2. Yani canı sağ olsun ama neredeyse tek bakmayı mümkün kılacak hiçbir kolaylığa boyun eğmiyor. Yoksa ölesiye istiyorum tek bakabilmeyi, normalde evime de yalnızlığıma da çok düşkünüm aileyle dip dibe olmayı da sevmem

Tek olunca mecbur buna çareler de arayacaksınıZ, yere koyunca hafif ya da şiddetli bazen ağlayacak ama siz o ara belki de tuvalete gidip geleceksiniz. Büyük oğlum böyleydi, damarı tuttu mu yanımızda annem de olsa pertimiz çıkar. Böyle böyle alışacaksanız. Denemeye değer 😅

Kucaktan başka yerde duran bebe var mı ya 😂 yani umarım yoktur buna inanmak istiyorum 😂😂

Kutu sütten yoğurt mayalamışlığım çoktur. Çalıştığım dönemde gecenin bir yarısı kaynatma derdi olmadan hızlıca mayalayıp yatardım. Harika da tutar bu arada. Fakat bebek için daha besleyici sütler kullanmak lazım. Doktorumuz Jersey dedi. Peki dedik bakalım ☺️
Demek ki kutu sütten de yapılıyormuş bilmiyordum. Ben günlük süt ve çiğ sütten yaptım hep şimdiye kadar. Günlük sütten yaptığımda ben de kaynatmıyorum ısıtmak yeterli geliyor kolay ama çiğ sütü 15 dk kaynatıyorum en az. Jersey sütten de yoğurt yaptım güzel oluyor ama kendimize yaptım yine onu da kaynatmak gerek. Şimdi bebeğe pastörize günlük sütten az az taze taze yaparım diye düşünüyorum.

Ek gıdayı ilk zamanlar sindirim açısından sabah vermek daha iyi olabilir. Belki etki etmiş olabilir. Bir de saatleri hafif değişiyor gibi 3-4 uyku arasındayız. Uçakta ımız çok bozuldu ama maalesef, gece kaç defa uyandığımı sayamıyorum. Neyse ki kahve var 🥰
Çok sağ olun evet akşam yemeğinde verince saat 7,5 gibi bebek için geç oldu dediğiniz gibi. 2. Gün öğlen verdim daha iyi oldu. Bugün de sabah vereyim en iyisi.

Teşekkür ederim 😍 Evet doğumlarımız aynı gündü. ☺️ Şimdiye kadar bir haftada neler verdiniz? 3 gün kuralı yapıyor musunuz? Sevmediği şeyler olursa biraz ara verip tekrar denetirseniz en sonunda alışır diye düşünüyorum. Brokoli ben henüz denemedim. Bugün marketten balkabağı, yeşil kabak ve çekirdeksiz parmak avokado aldım. Evde havuç da var. 3 gün kuralı yapmayı düşünmüyorum. Yani 3 gün üstüste yedirdiğim de olur illa ki ama şart gibi davranmayacağım. Dün patates tattırmıştım, bugün öğlen de avokado denettim. Ben de sizin brokolide düşündüğünüz gibi yağsız tuzsuz limonsuz sarımsaksız avokadonun tadını beğenmeyeceğini düşünmüştüm ama sevdi sanki yalandı bayağı. Yemesi şart değil, yalansın yeter zaten. Yarın bakalım ne versem…
Tabii tabii, zaten bu ay tadım ayı. Çocuk doktorumuz kalori beklentimiz sıfır, bu ay hiç kilo almasa da olur demişti zaten. Havuç, yeşil kabak, patates, tatlı patates, brokoli ve muz denedik. Bugün de kısmetse bal kabağı tadacağız 🤗 Avokadoyu yarın vereceğim ben de. Belki sonrasında yine bir brokoli denemesi yaparım dediğiniz gibi ☺️ Fakat bizim egzama gibi bir talihsizliğimiz oldu bu hafta. Alerji uzmanına muayene olduk. Egzamalı vücut alerjiye davetiye çıkaran vücutmuş. O yüzden doktor ek gıdayı hızlandırın dedi. Fındık fıstık gibi, yumurta akı gibi daha ileriki aşamada verilecek gıdaları öne çekiyoruz dedi. Normalde haftaya yoğurt başlamamız gerekiyordu ama muhtemelen içine ceviz filan öğütüp karıştırıp vereceğim. Amaç alerjenleri ağız yoluyla erkenden tanıtıp güvenli olarak kodlanmasını sağlamakmış. Yani aslında en iyisi eskilerin yaptığı gibi erkenden yedirip içirmekmiş. Korkmayın verin her şeyi 🤗

herkes 6 ay dolmadan da ek gıdaya geçtiğine göre mama sandalyesine oturtmakta sıkıntı yoktur değil mi? Bizim doktor illa 6. Ay dedi, sözünden çıkarsam kötü hissediyorum 🥲 12 Haziran doğumlu bebişim
Yok yok, oturur artık. Haftalardır oturtuyoruz. Ha dimdik zaten duramıyor ama iki yanına yumuşak bir şeyler sıkıştırdım minder niyetine 🤗 Biz de 14 Haziran doğumluyuz.

Tabii tabii, zaten bu ay tadım ayı. Çocuk doktorumuz kalori beklentimiz sıfır, bu ay hiç kilo almasa da olur demişti zaten. Havuç, yeşil kabak, patates, tatlı patates, brokoli ve muz denedik. Bugün de kısmetse bal kabağı tadacağız 🤗 Avokadoyu yarın vereceğim ben de. Belki sonrasında yine bir brokoli denemesi yaparım dediğiniz gibi ☺️ Fakat bizim egzama gibi bir talihsizliğimiz oldu bu hafta. Alerji uzmanına muayene olduk. Egzamalı vücut alerjiye davetiye çıkaran vücutmuş. O yüzden doktor ek gıdayı hızlandırın dedi. Fındık fıstık gibi, yumurta akı gibi daha ileriki aşamada verilecek gıdaları öne çekiyoruz dedi. Normalde haftaya yoğurt başlamamız gerekiyordu ama muhtemelen içine ceviz filan öğütüp karıştırıp vereceğim. Amaç alerjenleri ağız yoluyla erkenden tanıtıp güvenli olarak kodlanmasını sağlamakmış. Yani aslında en iyisi eskilerin yaptığı gibi erkenden yedirip içirmekmiş. Korkmayın verin her şeyi 🤗
L Lightning 3 gün kuralını yazmayı unutmuşum. Uygulamıyoruz çünkü yeni çalışmalar o kuralı çürütmüş artık. Alerjinin zaten ilk 15-20 dk içerisinde, bilemedin en geç 2 saatte kendini gösterdiği anlaşıldı dedi doktor.

Çok zor gerçekten hareketli bir bebeğin bakımını tek başına üstlenmek. Kendimden biliyorum 😄 İki gözümün çiçeği hep kucakta. Ev içinde kanguruyla geziyorum artık çünkü kollarım taşımıyor. Kanguruda bile tekmeler savuruyor güzel bacaklarıyla ☺️ Yatırsam anında döner bir o yana bir bu yana. Doktorun üstüne tırmanan bir çocuk bu, dahasını söylemeye gerek yok herhalde. Görenler bana da Allah kolaylık versin diyor (doktor dahil). Ve Allah kolaylığını veriyor bence 😇 Melek bunlar ya baktıkça içim temizleniyor sanki, çok tuhaf bir his. 38 yaşımda, normal kilomun 8 kg üstünde inanın fiziksel olarak çok zorlanıyorum ama bu iş bir süre böyle gidecek ve bir gün çok daha az yorulduğumu hissedeceğim diye düşünüyorum. Yeter ki sağ ve sağlıklı olsun, anasının canı ciğeri 🥹 Lafı şuraya getireceğim; ben olsam sanırım hastalık riskini göze alacağıma kolum bacağım ağrıya ağrıya kendi evimde kalırdım. Anneniz zaten aynı şehirde, arada bir destek atar size. Bakın bizde o da yok 🥲 Hastalanırsa, ki okul çağındaki çocuklarla temas yüksek risktir, bir de onun o hasta haline üzülüp mental olarak zorlanacaksınız. Ben aşıdan sonra bile dayanamıyorum dudağını büküp ağlamasına 🥺 Allah muhafaza bin türlü bulaşıcı hastalık var. Körpecik kuzuyu riske atmayın derim 🤗 Ayrıca J joynss doğru söylemiş, sanırım bir noktadan sonra yalnız da halledebildiğinizi göreceksiniz

Kahve demişken, ben günde 3 bardak iciyorum. Şekersiz, sütsüz normal makine kahve. Kahve çekirdeği orta sert. Çok oluyor sanki diye de düşünüyorum ama sütü ne kadar etkiliyordur. Var mi doktorlarınızın bu konuda bir düşüncesi?
Ben dün kontrolde sordum .
Günde 1 fincan Türk kahvesi ve 1 fincan normal kahve ile sınırlandırabilirsin dedi.fazlasi olmasın dedi

Yok yok, oturur artık. Haftalardır oturtuyoruz. Ha dimdik zaten duramıyor ama iki yanına yumuşak bir şeyler sıkıştırdım minder niyetine 🤗 Biz de 14 Haziran doğumluyuz.
Ben de başlayacağım yavaş yavaş, haklısınız. Ekoller çok kolay değişiyor, yine en iyisi iç ses 🥲

Teşekkür ederim. Evet biz eskiden hep her şeyi çok geç vermiştik, yanlışmış demek ki. Araştırmalar arttıkça bilim de güncelleniyor. Egzaması geçer inşaallah minnoşun, alerji de hiç olmaz, güzel güzel yer her şeyden. Aynıymışız, ben de bugün bal kabağı verdim ama patates ve avokado kadar rağbet görmedi 😅 yarın da havuç yaparım sonra yeşil kabak. Tatlı patates ailecek hiç yediğimiz bir şey değil. Ona özel alır tattırır mıyım bilmiyorum. Ne yapılıyor normalde tatlı patatesten, kullanıyor musunuz siz normal yemeklerde?

L Lightning 3 gün kuralını yazmayı unutmuşum. Uygulamıyoruz çünkü yeni çalışmalar o kuralı çürütmüş artık. Alerjinin zaten ilk 15-20 dk içerisinde, bilemedin en geç 2 saatte kendini gösterdiği anlaşıldı dedi doktor.

Süper bir kolaylık daha ☺️

Back
X