• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Biraz farklı bir açıdan yazmış olcam ama cennet hurması çok tatlı olduğundan benim kafamı çok karıştırıyor ne düşünüyorsunuz bu konuda yani herkes cevaplayabilir 😅 Bi beyaz şeker değil tabi ama meyve şekeri de sonuçta fazlası zararlı bir şey bebeğe ağır gelmez mi bende ek gıda sürecinde verenleri hep görüyorum ama kafam çok karışık 🫠
Şimdi şöyle; Trabzon hurmasındaki şeker doğal fruktoz olduğu için kan şekerini hızlı yükseltmek gibi bir sakıncası yok. O yüzden güvenli. Bir de zaten C vitamininden zengin olduğu için demir emilimine destek atan bir meyve. Aslında hurmayla ilgili tek sorun bence dokusu. Yavrular henüz çok minik. Yutamazlarsa ya da fazla öğürürlerse anneye zor. Ben öğürmelerde hala çok rahat değilim.

Şimdi şöyle; Trabzon hurmasındaki şeker doğal fruktoz olduğu için kan şekerini hızlı yükseltmek gibi bir sakıncası yok. O yüzden güvenli. Bir de zaten C vitamininden zengin olduğu için demir emilimine destek atan bir meyve. Aslında hurmayla ilgili tek sorun bence dokusu. Yavrular henüz çok minik. Yutamazlarsa ya da fazla öğürürlerse anneye zor. Ben öğürmelerde hala çok rahat değilim.
Biz henüz başlamadık 10 gün sonra başlayacağız henüz öğürme vesaire deneyimlemedim umarım güzel geçer 🫣

Ben diyet yaparken Trabzon hurmasını blend edip üstüne şekersiz fıstık ezmesi dökerdim biraz. Onun da üstüne ceviz övelerdim. İnanılmaz olurdu 🫠 Yavruya da vereceğim aynısını ama hurmanın dokusuna güvenemedim. Biz son haftalarda alerji ile epey haşır neşir olduk. Alanında otorite bir doktorla görüştük. O bize dedi ki bir an evvel yüksek alerjenlerle tanışması alerjiye karşı güçlenmesi açısından faydalı olur. 6. aya doğru fındık fıstık tahin vs verin, hiç beklemeyin dedi. Ben o yüzden sanırım önümüzdeki hafta bam güm dalacağım. İrmik konusunda ise birazcık daha beklemeli mi bilmiyorum çünkü besin değerinden ziyade doyuruculuğu için yediriliyor gibi gözlemliyorum
Ne güzel 👍bence sever tadını ama yapısı bir değişik o düşündürüyor. Doktor ne der acaba ? Bilgi alırsanız bize de söyler misiniz ? Çünkü verecek meyve çok az. Armut - elma - muz. Narenciye yok pişik yapar verme dedi.

Çay kaşığıyla zeytinyağ içirin bence. Popodan destek vermek tembelliğe yol açıyor maalesef. Biz çocukken kaşıkla değil çay bardağıyla içirirlerdi, çok faydasını görürdük. Kabızlığa çok üzülmeyin, bin tane derdimiz var zaten bin birinciyi de kendini eklemeyin. Doktor bana dedi ki literatürde 30 gün kaka yapmayan ve hiçbir sorunu olmayan bebekler var. Belli ki sizin bebeğiniz büyüyor, sindirim boşaltım sistemi yeniden kuruluyor, sıkıntısı ondan. Zaten ıkınması da iyi, mutlaka atar onu dışarı. Bizim de bugün 4 ya da 5. gün. Artık zaman kavramım da gitti. Neyse inşallah patlatır şöyle güzel bir kaka şov 🙈😄 Probiyotik kullanabilirsiniz bir de.
Zeytinyağlı da veriyorum çay kaşığıyla, tatlı kaşığıyla verdim bgn yok yapamıyor bilmiyorum artık sorun ne ya işte 3 4 kez uyararak yaptırdım korkuyorum şimdi alıştı mı acaba diye

Biz henüz başlamadık 10 gün sonra başlayacağız henüz öğürme vesaire deneyimlemedim umarım güzel geçer 🫣
Herkes yemek yemeyi biliyor değil mi? Ben yemek yemeyi öğrenemedim diyen kimse yoktur. O yüzden rahat olun, herkesin çocuğu gibi sizinki de öğrenecek. Ben kendimi böyle teskin ediyorum 🤗 Öğürüyorlar ama her geçen gün öğürmeler azalıyor çünkü artık yutmayı öğreniyorlar. Ama tabii öyle gözünden yaşlar gelerek öğürünce bu kadar cool duramıyorum. Hemen bir atılıp düzeltmek istiyorsun ama gözünü ayırmadan birkaç saniye kendi başına halletmesini beklemek lazımmış sanırım. Ben çok yakın komşumu çağırdım yanıma ilk gün. O yönetti süreci, çok iyi oldu. Belki siz de öyle birinden destek alırsınız en başta 🤗

Ne güzel 👍bence sever tadını ama yapısı bir değişik o düşündürüyor. Doktor ne der acaba ? Bilgi alırsanız bize de söyler misiniz ? Çünkü verecek meyve çok az. Armut - elma - muz. Narenciye yok pişik yapar verme dedi.
Tabii tabii, ben zaten genelde buraya bir özet geçiyorum doktor randevularımızı. Bir kişinin bile işini kolaylaştırsa mutlu olurum🫠 Bir sonraki randevumuz 20 Aralık. O zamana kadar bu meyvelerle yine devam edeceğiz mecbur. Şimdi doktorda aldığım notlara baktım da patlıcan, mantar ve bakla 1 yaşa kadar vermiyoruz demiş. Narenciye ve ananas da 8 aya kadar verilmiyormuş.

Zeytinyağlı da veriyorum çay kaşığıyla, tatlı kaşığıyla verdim bgn yok yapamıyor bilmiyorum artık sorun ne ya işte 3 4 kez uyararak yaptırdım korkuyorum şimdi alıştı mı acaba diye
Bence uyararak yaptırmayın. Düzenli probiyotik kullanımı da çok güzel sonuç veriyor. Bizim 10 günlük bir kabızlığımız olmuştu. O zaman probiyotik başlattı doktor. Fitili hemen kullanmayın bekleyin dedi. Probiyotiğin 2. gününde filan kaka geldi çok şükür

Kızlar ek gıdada keçiboynuzu özü/pekmezi kullanan oldu mu? Lipofix demir damlası sanıyorum bize yaramadı başka bir demir formuna geçtim ama içerisinde organik keçiboynuzu özü var emilimini artırmak için. Chatgpt 6 ay sonrası verilebilir diyor zaten kaşık mamaları da var OG organik diye bir markanın sertifikalı, temiz içerikli onları da denemeyi düşünüyorum misafirlikte vs pratik olabilir. Ne düşünüyorsunuz?

Herkes yemek yemeyi biliyor değil mi? Ben yemek yemeyi öğrenemedim diyen kimse yoktur. O yüzden rahat olun, herkesin çocuğu gibi sizinki de öğrenecek. Ben kendimi böyle teskin ediyorum 🤗 Öğürüyorlar ama her geçen gün öğürmeler azalıyor çünkü artık yutmayı öğreniyorlar. Ama tabii öyle gözünden yaşlar gelerek öğürünce bu kadar cool duramıyorum. Hemen bir atılıp düzeltmek istiyorsun ama gözünü ayırmadan birkaç saniye kendi başına halletmesini beklemek lazımmış sanırım. Ben çok yakın komşumu çağırdım yanıma ilk gün. O yönetti süreci, çok iyi oldu. Belki siz de öyle birinden destek alırsınız en başta 🤗
Çok panik biri değilim aslında öyle dediğiniz gibi öyle böyle öğrenecek yemeyi tadımların bi amacı da bu 🥰

Yüksek alerjenleri erken vereceğiz biz. Alerji doktorumuz öyle tavsiye etti. Bu sabah birazcık tahin değdirdim damağına. 15-20 dk gözlemledim. Çok şükür herhangi bir reaksiyon göstermedi.
Bende yarın deneyeyim direkt sade tahin mi verdiniz

Bence uyararak yaptırmayın. Düzenli probiyotik kullanımı da çok güzel sonuç veriyor. Bizim 10 günlük bir kabızlığımız olmuştu. O zaman probiyotik başlattı doktor. Fitili hemen kullanmayın bekleyin dedi. Probiyotiğin 2. gününde filan kaka geldi çok şükür
Hangi probiyetik peki hala 6. Ay kontrolüne demedik çarşamba günü doktorumuza probiyetik soracam zaten

Ben diyet yaparken Trabzon hurmasını blend edip üstüne şekersiz fıstık ezmesi dökerdim biraz. Onun da üstüne ceviz övelerdim. İnanılmaz olurdu 🫠 Yavruya da vereceğim aynısını ama hurmanın dokusuna güvenemedim. Biz son haftalarda alerji ile epey haşır neşir olduk. Alanında otorite bir doktorla görüştük. O bize dedi ki bir an evvel yüksek alerjenlerle tanışması alerjiye karşı güçlenmesi açısından faydalı olur. 6. aya doğru fındık fıstık tahin vs verin, hiç beklemeyin dedi. Ben o yüzden sanırım önümüzdeki hafta bam güm dalacağım. İrmik konusunda ise birazcık daha beklemeli mi bilmiyorum çünkü besin değerinden ziyade doyuruculuğu için yediriliyor gibi gözlemliyorum
Doyuruculukda değil ben ne yapacam artık diye irmikli yumurta yaptım mesela 😀 yani yapılacak şeyler sınırlı olunca maksat çeşitlilik 😀

Ppl
Havuç, yeşil kabak, bal kabağı, patates, tatlı patates, brokoli, armut, muz, elma ve bol bol yoğurt verdim. Yoğurdu tek de veriyorum, atıyorum kabakla karıştırıp da veriyorum. Dün mesela brokoli yoğurt karışımını bir güzel yedi, normalde brokoliyi sevmemişti 🥦 Nerelerdesiniz siz ya bu arada? Özletmeyin bu kadar kendinizi 🥲
Aslında okuyorum tüm yazılanları buradayım yani . Ev taşıdık hengamedeyim hala 🥲Daha sık katılırım🥲🥰🥰

Evet canım ben biraz üzerine çok düşüp sıktım kızımı, ama 7 saat bile aç kalsa gece uykusu değil bu arda gündüz yani 7 saat sonunda bile açlık hissi olmayınca ve 50 CC yi zor içince benim anksiyete tuttu şu an Allaha şükür herşeyi çok iyi tüm değerleri güzel ama benim gelecek kaygısı tuttu böyle giderse yaşıtlarından geri kalacak korkusu. Bgn sanki biraz daha rahatım dün anksiyetem zirve yapmışti bgn duruldum gibi annem hemen geldi yanımıza biraz kalacak onun da rahatlığı var şu an. Yani 20 CC mama içsin diye 1 saat uğraştım geçen haftalarda. Şimdi iyi olacak kızım diye düşünüyorum
Merhaba sizin neden boyle olmustu peki besin alerjisinden mi ? Nasil gecti

Arkadaşlar bizde 1 hafta oldu ek gıdaya geçeli 6. Ayda geçtik. Havuç,patates,tatlı patates olarak ilerledik. Hepsinde öğürdü , midesini bulandırdı. ( sanırım tadından ziyade dokusu tuhaf geldi ). Öyle olunca bir kaç meyve denemek istedim en azından biraz kendine gelir belki diye . Muz,elma verdim ikisini de çok sevdi gayet ağzını açtı😁
Bakalım nasıl ilerleyecek süreç?
Şimdi yoğurt,avokado,brokoli, yumurta sarısı vs deneyimleyeceğiz. Yoğurt tadımından sonra biraz karışımlara da başlarız diye düşünüyorum.
Şimdilik iyi gitmiyoruz fakat ilk etapta normaldir diye düşünüyorum. 6 ay sadece anne sütü içip bir anda katı gıda verince dokusu ve tadı tuhaf gelmiştir.
Ama aynı zamanda da 1 aydan fazladır elimizdeki tüm yiyeceklere saldırıyor, salya akıtıyor . Yanında bir şey yiyemez olduk saldırıyor ağlıyor . Ama havuca patatese gelince midesini bulandırıyor🥹

Kızlar oyun matı aldınız mı ? Kalınlığı 1 cm olan 1.5 cm Olan var. Çok önemli mi ? Bir de ihtiyaç olan bir şey mi ?

Tabii tabii, ben zaten genelde buraya bir özet geçiyorum doktor randevularımızı. Bir kişinin bile işini kolaylaştırsa mutlu olurum🫠 Bir sonraki randevumuz 20 Aralık. O zamana kadar bu meyvelerle yine devam edeceğiz mecbur. Şimdi doktorda aldığım notlara baktım da patlıcan, mantar ve bakla 1 yaşa kadar vermiyoruz demiş. Narenciye ve ananas da 8 aya kadar verilmiyormuş.
Yumurta ve et ne zaman vereceksin? Söylediysen de kaçırmış olabilirim kusura bakma

Back
X