• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Tabii tabii, ben zaten genelde buraya bir özet geçiyorum doktor randevularımızı. Bir kişinin bile işini kolaylaştırsa mutlu olurum🫠 Bir sonraki randevumuz 20 Aralık. O zamana kadar bu meyvelerle yine devam edeceğiz mecbur. Şimdi doktorda aldığım notlara baktım da patlıcan, mantar ve bakla 1 yaşa kadar vermiyoruz demiş. Narenciye ve ananas da 8 aya kadar verilmiyormuş.
Doktor görüşlerinin paylaşıldığı yorumlar özellikle benim için çok değerli, teşekkür ederim 💐
Ben bu konuda çok dertliyim.
Geçen hafta bebeğimdeki çok ciddi nefes sıkıntısı nedeniyle 2 gece hastanede yattık. 2 günün ardindan doktor geldi, karşıdan baktı, taburcu olabilirsiniz dedi. Ciğerini fln dinler bir insan ama yok. Zaten yaninda muayene için gerekli herhangi bir alet yoktu. Gece boyu saturasyon cihazına bağlı kalıyordu, onu değerlendiriyor ama cihaz da ayağından hep çıktı. Ne kadar sağlıklı bilgi aldı bilmiyorum. Biri gitsin de diğerine yer açılsın.

Kızlarrr 6. Ay kontrolüne gittik. Geçen aya göre kilo almamış ama boyu uzamış. Zaten kilosu iyiydi boyunun uzaması daha iyi dedi doktorumuz. Ek gıda ile ilgili bir sürü şey çektirdi. Yasaklı olanlar dışında mevsim sebze meyve ne varsa yedir dedi. Korkma dedi. İrmikli tarifleri de yap yedir dedi. Tarhana çok baharatlı şimdi değil bir sonraki ay başlasın dedi.

Evde benden başka kaymak yiyen yok 😂 bende çok severim ama gelsin kilolar sonra 🥲 biraz alayım biraz bırakayım bari zaten yoğurt yapınca da üste çıkıyor kaymağı tava yoğurdu gibi oluyor
Aaa kilosuna dikkat eden bilinçli bir lohusa 😍 Nadir bulunur 😅

Doktor görüşlerinin paylaşıldığı yorumlar özellikle benim için çok değerli, teşekkür ederim 💐
Ben bu konuda çok dertliyim.
Geçen hafta bebeğimdeki çok ciddi nefes sıkıntısı nedeniyle 2 gece hastanede yattık. 2 günün ardindan doktor geldi, karşıdan baktı, taburcu olabilirsiniz dedi. Ciğerini fln dinler bir insan ama yok. Zaten yaninda muayene için gerekli herhangi bir alet yoktu. Gece boyu saturasyon cihazına bağlı kalıyordu, onu değerlendiriyor ama cihaz da ayağından hep çıktı. Ne kadar sağlıklı bilgi aldı bilmiyorum. Biri gitsin de diğerine yer açılsın.
Ya bu minicik bebek, ekstra muayene ister. Konuşamıyor, derdini anlatamıyor. Nasıl iş bu ya, çok üzüldüm 😔 Almanya’daydınız değil mi siz? Çok üzüldüm. Ben de yurtdışında acile gitmek zorunda kalmıştım bir keresinde. Baygınlık geçirecek kadar ağrım vardı. 8 saat bir odada yatırdılar beni. Doktor gelmedi. Hemşireyle reçete göndermiş. Muayene filan yok, reçete var. Ben baktım kendime iyileşmişim. Çıktım eve gittim. Yazdığı da Parol 🤣 Ayy sinirlerim bozuldu 😅

Şimdi nasıl çocuğunuz? 🥺

Ya bu minicik bebek, ekstra muayene ister. Konuşamıyor, derdini anlatamıyor. Nasıl iş bu ya, çok üzüldüm 😔 Almanya’daydınız değil mi siz? Çok üzüldüm. Ben de yurtdışında acile gitmek zorunda kalmıştım bir keresinde. Baygınlık geçirecek kadar ağrım vardı. 8 saat bir odada yatırdılar beni. Doktor gelmedi. Hemşireyle reçete göndermiş. Muayene filan yok, reçete var. Ben baktım kendime iyileşmişim. Çıktım eve gittim. Yazdığı da Parol 🤣 Ayy sinirlerim bozuldu 😅

Şimdi nasıl çocuğunuz? 🥺

İyi şimdi çok şükür 🙏🏻 1 hafta geçti üzerinden.
Bebek nefes alirken en ufak bir ses geliyorsa, tam emin olunamasa bile, tek bir kez duyulsa bile mutlaka acile gidilmeli. Onu tecrübe etmiş olduk. Sonrasi çok hızlı ilerliyor çünkü, ve de çok ani başlıyor.

14 haziran doğumluyuz bizde.Tadimlarda bugün 1.haftamiz.
Sebze ile başladık.
Alerjik bunyeli olmasına rağmen doktor 3 gün kuralını sebzelerde geçelim dedi.
6.aya uygun sebzeleri bitirdik .(verdiği liste dahilinde)
Şuan meyvelere geçtik.Meyvelerde 3 gün kuralı uyguluyoruz.Bugün armutta 3. Günümüz mesela.Bayildı armuta.
Su için ise bir miktar yok dedi.Bebeğe veriyorum istemeyince cekiyorum ama bizimki biraz fazla sucu olacak gibi.Doktor ne kadar isterse dediği için de veriyorum munchkin alıştırma bardağını kullanıyoruz.
Bize su halkınds bir şey demedi. Su verilecek mi ki

Back
X