• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Biz 1 aylikken sadece 1 paket sleepy denedik ve aninda pisik olynca molfixe gectik. Marketlerde satilan duz molfixte bile ne tasma ne de pusik problemi yasamadik. Tum molfix cesitlerini de kullandik. Pure&soft ve premium daha pamuksu ancak ikisi arasinda kalite olarak bir fark goremedim ben. Fiyatlari da yakin. Bez bittikce cimriden fiyat karsilastirmasi yapip oyle aliyorum. En son amazondan siparis vermistim.

Biz molfix pure soft kullanıyoruz ben aylık toplu alıyorum akakçe den bakıp en uygun nereyse oradan alıyorum🫣 7 kiloydu en son 3 numara sızdırmaya başlayınca 4 e geçmiştik ama perşembe sünnet oldu 5 numara takıyorum ama 5 te çok büyük durmadı nedense henüz dolu dolu beklemedi sürekli değiştiğim için ama 4 te uzun süre kullanılmaz gibi geldi yani bence 4 alın ama stok yapmayın aylık alın öyle daha iyi oluyor fiyat farkıda çok olmuyor aylar önce aldığım bezle aldığım 4 numara aynı fiyattı tabi adet düşüyor ama eskisi kadar da çok kullanmıyoruz sonuçta 🫠
Teşekkürler kızlar, hem normal olandan hem premium olandan, 4 numara aldım, Ebebekten. Hemen taktım şimdi premium olanı. Uyuyor. Bakalım memnun kalırım inşallah ben de sizin gibi. 🥰

File’den aldım ben de. Tuz oranı en düşük lor buydu. Bir de File’nin kendi organik labnesi var. Bu ikisini severek yedirdim. İnşallah sizde de tutar. Haber verin merak ederim 🤗
Merhaba, nasılsınız? Kuymak denediniz mi hiç? Bizimki kelle lorunu sevemedi nedense, çok ümitliydim ondan halbuki. Garip bir şekilde avokadoyu seviyor, lorla avokadoyu karıştırıp verdim yine anladı yemedi. Yumurta sarısını sütümle karıştırıp verdim onu da sevdi. Sevdi dediklerimi de çok az yiyor sadece tadına bakmak kadar. Ama loru mesela hiç sevmedi ağzını yüzünü buruşturdu direkt püskürttü nedense. Halbuki süte de benziyor tadı, ekşi filan da değil gayet tatlı lezzetli yumuşak bir şey ama yok ağız tadına uymadı beyefendimizin 😅

Merhaba, nasılsınız? Kuymak denediniz mi hiç? Bizimki kelle lorunu sevemedi nedense, çok ümitliydim ondan halbuki. Garip bir şekilde avokadoyu seviyor, lorla avokadoyu karıştırıp verdim yine anladı yemedi. Yumurta sarısını sütümle karıştırıp verdim onu da sevdi. Sevdi dediklerimi de çok az yiyor sadece tadına bakmak kadar. Ama loru mesela hiç sevmedi ağzını yüzünü buruşturdu direkt püskürttü nedense. Halbuki süte de benziyor tadı, ekşi filan da değil gayet tatlı lezzetli yumuşak bir şey ama yok ağız tadına uymadı beyefendimizin 😅
Çok şükür iyiyiz 🤗 Siz de iyisinizdir umarım. Bebiş kelle loruna veto vermiş ama belki başka bir lor olsa yer. Deneye deneye çözeceğiz bu arkadaşların şifrelerini 🥰 Ben kuymağı ufak bir değişiklikle denedim. Kayınvalidem memleketten kendi yaptığı mısır unundan getirirdi, son gelişinde getirmemiş, yokmuş evde meğer. Ben de bebek irmiği ile yaptım. İçine de yumurtanın sarısını koydum pişirdim. Sevmedi diyemem ama bir armut iştahını da göremedim 😄 Bu akşam yoğurtlu brokoli vereceğim. En son sevmişti, bakalım hala seviyor mu 😅 Sizde ne var bu akşam?

Çok şükür iyiyiz 🤗 Siz de iyisinizdir umarım. Bebiş kelle loruna veto vermiş ama belki başka bir lor olsa yer. Deneye deneye çözeceğiz bu arkadaşların şifrelerini 🥰 Ben kuymağı ufak bir değişiklikle denedim. Kayınvalidem memleketten kendi yaptığı mısır unundan getirirdi, son gelişinde getirmemiş, yokmuş evde meğer. Ben de bebek irmiği ile yaptım. İçine de yumurtanın sarısını koydum pişirdim. Sevmedi diyemem ama bir armut iştahını da göremedim 😄 Bu akşam yoğurtlu brokoli vereceğim. En son sevmişti, bakalım hala seviyor mu 😅 Sizde ne var bu akşam?
Siz kaç öğün veriyorsunuz? Ben henüz sadece tek öğün veriyorum. Sabah ya da öğlen. Bugün yumurta sarısıyla sütümü karıştırdım. Onun tadına baktı. Yoğurt mayaladım, yarın da ondan vereceğim inşaallah. İrmikten de olur doğru iyi yapmışsınız afiyet olsun paşaya. Armut ben henüz denemedim. Armudu nasıl verdiniz? Haşlayarak mı yoksa çiğ rende yapıp mı?

Ek gıdanın 3. Gününde avokado ağır olur mu sizce, sizler ne zaman denediniz?

Probiyotik mayayla yoğurt mayalayan ama tam tutmayan arkadaşlar. Ben yaptım çok başarılı oldu. Tutkallaşma olmadı, sulu olmadı, içine başka maya, yoğurt filan da koymadım. Ama bütün paketi sadece 1 litre süt için kullandım. Maya paketinin üzerinde yazdığı şekilde yaptım. Yani ilk önce yarım bardak kadar az bir sütü cezvede ısıttım, sıcaklık parmak dayanacak şekilde oluyor. Sonra içine toz mayayı döktüm karıştırıp yarım saat beklettim. Sonra asıl sütü tencerede ısıtıp beklemiş mayalı sütü içine karıştırdım. Sonra kavanozlara aktarıp kapaklarını tam kapatmadan üstüne koyup sofra bezi örttüm üstüne. 8 saat o şekilde bekledi. Sonra buzdolabına kaldırdım. Bir gün de orda bekleyince bayağı katı oldu normal yoğurt gibi. Tadı tatlı. Yarın bebeğe deneyeceğim umarım beğenir.

Ay ne guzel darisi bize ins 🙏o kadar zorlaniyor ki son bitkac gundur buldugu herseyi kemirmek istiyor ve cok huysuz 🥲

Aa hayırlı olsun mu denir, geçmiş olsun mu 😅😍 Ne gibi belirtiler yaşadınız? Benim bebeğim çok çekiyor dişten bir süredir ama hala görünürde bir şey yok kızarıklık vs
Bizde de her şeyi ağzına götürme ve kemirme durumu vardı. Son iki haftadır özellikle geceleri çoook fazla emiyordu. Emince yatırıyordum, sızlanıyordu tekrar emiyordu. Birkaç sefer uyurken iç çekerek ağladı -ya rüya gördü ya da ağrısı oldu-. Hafta başında bir tanesi, 3-4 gün sonra da diğeri çıktı. Darısı sorunsuz şekilde diğer bebişlere 🤗

Back
X